Έκλεψαν στην Θεσσαλονίκη ποδήλατο πρώην καρκινοπαθούς που ταξίδευε για φιλανθρωπικό σκοπό.ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Ταξίδευε από την Ολλανδία στην Ινδία για φιλανθρωπικό σκοπό, ωστόσο ούτε που φανταζόταν πως θα έκανε στάση στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας… κλοπής!

Ο Ολλανδός Jitse Bouma, ζητά τώρα τη βοήθεια των ανθρώπων της πόλης προκειμένου να τον βοηθήσουν να βρει το ποδήλατό του, που κλάπηκε από την οδό Τσιμισκή στις 26 Μαρτίου 2019.

Ο νεαρός ακτιβιστής ξεκίνησε από το Άμστερνταμ, με το ποδήλατό του, έχοντας προορισμό την Ινδία, με σκοπό να ενημερώσει, αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο.

Πρώην καρκινοπαθής ο ίδιος, εμπνεύστηκε το ταξίδι με το ποδήλατο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει για τον παιδικό καρκίνο αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν για την φυσιοθεραπεία παιδιών με καρκίνο.

Ωστόσο, το ταξίδι του 10.000 χιλιομέτρων που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου, κινδυνεύει να τελειώσει άδοξα στην Ελλάδα, αφού κάποιοι συμπολίτες μας δεν φαίνεται να ευαισθητοποιήθηκαν και τόσο…

Ο Jitse Bouma προσφέρει μάλιστα αμοιβή 1000 ευρώ σε όποιον βρει και του επιστρέψει το ποδήλατό του…

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
grampa
Απών/απούσα

Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτό που συνεβει...

Ο Jitse μου είχε στείλει αίτημα για φιλοξενία στην πλατφόρμα warmshowers.org αλλά δυστυχώς του απάντησα αρνητικά γιατί θα λείπαμε από την Πέμπτη μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 25/3 και ο ίδιο υπολόγιζε ότι θα φτάσει στην πόλη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας...

Έκανα μια προσπάθεια πριν φύγω να του βρω μια εναλλακτική λύση, στέλνοντας μέιλ σε διάφορους τοπικούς συλλόγους καρκινοπαθών, οικογενειών καρκινοπαθών κλπ, αλλά δυστυχώς δεν είχα κάποιο αποτέλεσμα...

Και σήμερα διαβάζω αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη... Όπως καταλαβαίνετε αυτή η απώλεια είναι καταστροφή για το ταξίδι του Jitse... Προφανώς δεν είναι μόνο το μεγάλο κόστος της αντικατάστασης αλλά κυρίως το να βρεις και να παραγγείλεις όλα αυτά τα διάφορα μικρά και μεγάλα ανταλλακτικά και αξεσουάρ που προσαρμόζουν το ποδήλατο στις ανάγκες σου και το κάνουν βολικό και κατάλληλο για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι..

Πραγματικά δε ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω να βρεθεί το ποδήλατο του ανθρώπου... Μάλλον όχι και πολλά εκτός από το να δημοσιοποιήσω όσο μπορώ το γεγονός σε τοπικές ποδηλατικές κοινότητες (μαγαζιά, συλλόγους κλπ) μπας και βρεθεί πουθενά παρατημένο... Ίσως και μια βόλτα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα μήπως βρέθηκε τυχαία και παραδόθηκε εκεί...

Εύχομαι πραγματικά να βρεθεί το ποδήλατο και να μπορέσει το παλικάρι να συνεχίσει το ταξίδι του...

Με την αφορμή να πως ότι αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην πλατφόρμα warmshowers.org και να φτιάξετε accounts για να μπορείτε να φιλοξενείτε κόσμο από την παγκόσμια κοινότητα των bikepackers.. Είναι πραγματικά εξαιρετική εμπειρία! Εγώ έφτιαξα λογαριασμό μόλις γύρισα από το ταξίδι μου στην Ιταλία στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη και μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει παραπάνω από 25 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες! Μόλις βρω λίγο χρόνο θα κάνω μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της πλατφόρμας και της εμπειρίας μου από τη χρήση της γιατί αξίζει πραγματικά να τη γνωρίσετε και να την υποστηρίξετε!

Παρακάτω το προφίλ του Jitse όπως το έχει ανεβάσει ο ίδιος στο WS:

My name is Jitse Bouma, i am cycling from The Netherlands to India. During my trip i’m going to vlog my journey for kids with cancer to inspireren them to live their dreams. I had leukeamia myself and throug this way i hope to motivate kids to move and make little steps to their dream. Therefore i started Foundation DreamCycle. The Foundation funds money for child cancer centre Princes Maxima Centre in The Netherlands to gave kids the charge to move.