Κλοπή ποδηλάτου στην Καλαμαριά

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Κώστας
Απών/απούσα

Χθές το απόγευα, κλέψανε το ποδήλατο του γιού μου (Beretta TRX-100, 26", 18 ταχ. χρώμα: μαύρο). Το είχε κλειδωμένο με (ψιλό) συρματόσχοινο σε κολώνα φωτσιμού στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Κομνηνών με Πασαλίδη). Το συρματόσχοινο το κόψανε μάλον με πένσα, και δεν πρέπει να τους πήρε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα. Πήγα σήμερα και δήλωσα την κλοπή στην Ασφάλεια, δίνοντάς τους μία φωτογραφία του ποδηλάτου (αν τυχόν το δούν πουθένα πεταμένο). Δυστυχώς δεν είχα κρατήσει αριθμό πλαισίου, αλλά είχα κρατήσει την απόδειξη αγοράς και είχα τραβήξει δυο τρείς φωτογραφίες, έτσι ώστε να μπορώ να αποδείξω (αν τυχόν βρεθεί) ότι είναι του παιδιού μου.

Θα ήθελα να ρωτήσω που πουλάνε μεταχειρισμένα ποδήλατα στην Θεσσαλονίκη (σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα), αφενός μεν για να δω μήπως ο κλέφτης το πουλήσει εκεί, αφετέρου για να κάνω έρευνα αγοράς για να αναπληρώσω το ποδήλατο στον (10χρονο) γιό μου.

Να ρωτήσω επίσης: Ισχύει ότι οι κλειδαριές-πέταλα είναι εύκολο να ξεκλειδωθούν με ένα BIC;

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
spirosta
Απών/απούσα

Όχι δεν ισχύει.

Τα μόνο πέταλα που άνηγαν έτσι ήταν κάποια μάρκας Kryptonite τα οποία αποσύρθηκαν αμεσα και η εταιρία άλλαξε τελείως τον σχεδιασμό του κλειδιού. Στην ελλάδα παίζει να μην κυκλοφόρησαν καν. Απλά έγινε μεγάλη φασαρία και γέμισε το youtube με τέτοια βιντεάκια..

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

ψυξη και κοπανημα να σπασει έχει αναφερθεί σε πέταλα;

spirosta
Απών/απούσα

Λοιπόν κοιτάχτε να δείτε...

Οι κλέφτες ποδηλάτων στην Ελλάδα είναι κατα πλειοψηφία πρεζόνια. Ούτε καν μειονότητες... Οι περισσότεροι πακιστανοί που βλέπετε με ποδήλατα Scott Trek κα τα έχουν αγοράσει για 20-50 Ευρώ από τα γνωστά σημεία.

Αυτά αυτόματα σημαίνει πως δεν είναι επαγγελματίες. Και φυσικά δεν ξέρουν επαγγελματικούς τρόπους παραβίασης. Επίσης να αναφέρω πως δεν κοιτούν την αξία του ποδηλάτου γιατί πολύ απλά δεν την ξέρουν. Μπορεί να βάλεις δίπλα δίπλα δύο ποδήλατα το ένα των 100Ε και το άλλο των 1000 και να πάρουν των 100.

Τώρα τα πέταλα αυτά τύπου onguard που δίνουν οι Φίλοι του ποδηλάτου αλλά και άλλα όπως ABUS (τα σχετικά ακριβά μοντέλα) αλλά και Trelock (επίσης τα ακριβά) δίνουν εγγύηση κατά του κόφτη, κατά του σπρέυ και κατά του drilling (τρύπημα με τρυπάνι) για την παραβίαση της κλειδαριάς του.

Όσον αφορά το κόψιμο έχουμε και λέμε: Με απλό κόφτη που να χωράει στην τσέπη-σακούλα δεν γίνεται. Προχθες άκουσα που έλεγε η Λύδια για άτομο που έχουν πάει να του παραβιάσουν το πέταλο με κόφτη τρεις φορές. Ο κόφτης απλά σκίζει το πλαστικό περίβλημα και μέχρι εκεί. Τώρα αν πάρουν κόφτη 1μιση μέτρο και καταφέρουν να βάλουν επάνω 100-200 κιλά και πάλι πρέπει να κρατήσει. Αλλά για τέτοια περίπτωση πρέπει να του δίνει χέρι η τοποθέτηση του πέταλου. Για αυτό φροντίζουμε πάντα να τα στριμώχνουμε ώστε να μην μπορούν να κάνουν και πολλά Με ηλεκρικό τροχό θέλει περιπου 5-10 λεπτά να το κόψει (Αυτό εγγυημένα σας το λέω) Και πρέπει να όψει και τις δύο πλευρές γιατί αλλιώς και πάλι δεν βγαίνει

Σπρέυ: Μεγάλο κεφάλαιο. Το σπρέυ υποτίθεται πως παγώνει το μέταλλο και μετά με μια δυνατή σφυριά σπάει σαν γυαλί. Εδώ ισχύει ότι όσο πιο σκληρό είναι το μέταλλο τόσο πιο ευαίσθητο στο σπρέυ (ψαθυροποίηση) Και πάλι όμως. Πρώτο επίπεδο προστασίας είναι το πλαστικό περίβλημα το οποίο αποροφα μέρος της κρούσης και την κάνει και πιο σταδιακή και όχι απότομη. Υπάρχουν επίσης τεχνικές σκλήρυνσης ιδιαίερα πολύπλοκες με τις οποίες μπορείς να κάνεις εξωτερικά το μέταλλο πιο μαλακό και μέσα να παραμείνει σκληρό. Δυστυχώς δεν ξέρεις αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο πέταλο σου αλλά από τι στιγμή που ο κατασκευαστής δίνει κάποιο βαθμό προστασίας και ενάντια σε σπρέυ τότε πρέπει πάνω κάτω να είσαι καλυμμένος. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο.

Και τώρα προστασία κατώ του τρυπήματος. Εδώ είναι απλά τα πράματα. Αν κάνει κανείς κάτι τέτοιο θα αχρηστευτεί η κλειδαρια και δεν θα ανοίγει με την καμία. Λύση? Τροχός και υπομονή. Σε τέτοια περίπτωση καλέστε και την αστυνομία έχοντας τα χαρτιά του ποδηλάτου και ίσως και έναν μάρτυρα για να μην νομίζει κανένας ότι πάτε να κλέψετε ποδήλατο..

Ξέρω μόνο μία περ΄πτωση κλοπής με πέταλο. Ήταν όμως ένα σχετικά φτηνό ABUS me απλή κλειδαρια με κλειδί σαν αφαλό κλειδαριάς σπιτιού (όχι κυλιδρική όπως τα υπόλοιπα). Ο Γιάννης τότε είχε πει πως υπήρχε σημάδι στην κολώνα. Παραμένει μυστήριο πως το πήραν

Αυτά τα ολίγα από εμένα.

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Ωραιες πληροφορίες.
Προτείνω να μπει καπου ξέχωρα για να φαινεται

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

ο φίλος spirosta !
Tα πράγματα είναι έτσι ! Απλά να προσθέσω ότι τα πέταλα ανοιγούν συνηθέστερα βάζοντας ένα γρύλο αυτοκινήτου ανάμεσά στα δύο μέρη τους. Γι αυτό προσέχουμε να μην υπάρχει χώρος για να γίνει αυτό.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Έχω δει σχετικό βίντεο όπου ποδηλάτης άνοιξε το πέταλο με γρύλο αλλά δεν ήταν ούτε το πιο εύκολο ούτε το πιο γρήγορο άνοιγμα :)

Κάντε εύρεση στο youtube για
how to break a kryptonite lock

Δείτε επίσης αυτό το απιστευτο βίντεο (Bike Thief)
http://www.youtube.com/watch?v=5TNTq3nhuh0&feature=related

Μιλάμε για πολύ αδιαφορία....

Κώστας
Απών/απούσα

ας μου πεί : για μεταχειρισμένα πού να ψάξω στην Θεσσαλονίκη?
Ενας τρόπος για αποφύγεις να σου κλεψουν το ποδήλατο (ίσως όχι ο αποτελεσματικότερος αλλά σίγουρα ο φθηνότερος) είναι να αγοράσεις φθηνό (για την αξία του) αλλά καλό (για τα λεφτά του) μεταχειρισμένο ποδήλατο. Οπότε λέω να ψάξω στα μεταχειρισμένα.

Επίσης αν πουλά κανείς στην Θεσσαλονίκη ποδήλατο αντίστοιχο με αυτό που μου έκλεψαν (Βeretta TRX 100 , 26") σε τιμή κάτω από 150 ευρώ, ευχαρίστως να το συζητήσω. Ειδάλλως (αν δεν βρώ μεταχειρισμένο μέσα στην επόμενη εβδομάδα) , θα ξαναγοράσω το ίδιο μοντέλο σε καινούργιο χρωματισμό (κόστος 120 ευρώ).

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Κώστας

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Το σχετικό βίντεο το έχω δει παλαιότερα...
Σαφώς τίποτα δεν είναι εύκολο αν δεν ξέρεις πως γίνεται. Γι αυτό ακριβώς το λόγο αγοράζουμε μιά κλειδαριά και μας φαίνεται σαν του φορτ Νοξ... Όμως άλλο κλέφτης δικύκλων, άλλο πιτσιρικάς που έχασε το κλειδί.... Πέταλο Citadel ή Kryptonite χρειάζεται λιγότερο από δύο λεπτά. Επίσης υπάρχει και το περίφημο εργαλείο φανοποιείας "ο μαλάκας" (ναι μη γελάτε, έτσι αναφέρεται στην αργκώ της δουλειάς) που τραβάει την συνδετική πλάκα προς τα έξω. Σε αυτή την περίπτωση, η δύναμη που χρειάζεται για να ανοιξει το πέταλο (πολλές φορές χωρίς ούτε να σπάσει) είναι πολύ μικρότερη.

Κώστας
Απών/απούσα

Υπάρχει κάποιο link για το "ειιδικό" αυτό εργαλείο; Εάν το έχεις δει, μπορείς να το περιγράψεις;

Το ρωτάω, διότι δεν είναι σωστό να πάω σε ένα φανοποιείο και να τους πω "ρε σεις, δείξτε μου τον μαλάκα" :-)

Λες δηλαδή, ότι το "ειδικό" αυτό εργαλείο, μπορεί να ανόίξει ένα (καλό π.χ. Kryptonite) πέταλο μέσα σε 2-3 λεπτά;