Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Χανίων...(αφορμή ο θάνατος ποδηλάτη)

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
pamig
Εικόνα pamig
Απών/απούσα

Παραθέτω την παρακάτω ανοιχτή επιστολή από το μπλογκ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ
Το κείμενο δεν είναι δικό μου όμως με εκφράζει απόλυτα όπως πιστεύω και πολλούς συμπολίτες μου....
Μάλιστα τυχαίνει να περνάω συχνά με το ποδήλατό μου από το σημείο του δυστυχήματος.....

Κύριε Δήμαρχε,

Σήμερα ένας συμπολίτης μας που θα έπρεπε να κυκλοφορεί πάνω στην γη βρίσκεται μερικά μέτρα κάτω της εξαιτίας της αδιαλλαξίας αυτής της Δημοτικής Αρχής να θέσει σε εφαρμογή την διαβόητη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Χανίων που έκλεισε 5 χρόνια σκονισμένη σε κάποιο συρτάρι κάποιου γραφείου σας.

Μίας μελέτης που διασφαλίζει την ελεύθερη και κυρίως ΑΣΦΑΛΗ μετακίνηση των πολιτών με την δημιουργία πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και μιας σειράς άλλων μέτρων που θα περιόριζαν την χρήση των αυτοκινήτων όπως πυκνότερο δρομολόγιο λεωφορείων, μίνι μπας κ.λ.π.

Σήμερα ένας πολίτης που χρησιμοποιούσε εδώ και πολλά χρόνια το ποδήλατο του ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης βρίσκεται θαμμένος 3 μέτρα κάτω από την γη και αυτό οφείλεται στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ σας να εγγυηθείτε την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση μέσω της δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμου που θα έπρεπε να καλύπτει ολόκληρη την πόλη.

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ να προστατεύσετε την ζωή ενός Χανιώτη όπως και θα ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ να προστατεύσετε την ζωή όλων μας όσων χρησιμοποιούμε το ποδήλατο καθημερινά στις μετακινήσεις μας.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες αποφασίζουν να βγάλουν τα ποδήλατα τους στους δρόμους. Όχι μόνο επειδή έχει αυξηθεί το κόστος της βενζίνης αλλά επειδή λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της πόλης ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στγις απαιτούμενες ανάγκες για κίνηση και στάθμευση.

Κάθε μέρα που δεν παίρνετε τα μέτρα για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης αυξάνεται ο κίνδυνος σοβαρού ή θανατηφόρου ατυχήματος ποδηλάτη και πεζού.

Δεν ξέρω για την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά ΣΗΜΕΡΑ είστε υπόλογος απέναντι στην οικογένεια του αδικοχαμένου ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΩΜΑΔΕΛΗ και ο χαμός του θα πρέπει να βαραίνει την συνείδηση σας γιατί ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ να του παρέχετε τα μέσα για να του προστατέψετε την ζωή.

Θα σας ζητήσω άλλη μια φορά αυτό που σας ζητώ εδώ και 5 χρόνια. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο. Θυσιάστε επιτέλους κάποια κονδύλια για να σταματήσουμε να θυσιάζουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.

Ένας πολίτης, ποδηλάτης αυτής της πόλης

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact