Bici Bus Βαρκελώνης, στο σχολείο με ποδήλατα [Συνέντευξη με 2 διοργανωτές]

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
jeanmarat
Απών/απούσα

Bici Bus Βαρκελώνης, στο σχολείο με ποδήλατα [Συνέντευξη με 2 διοργανωτές]

Bici-bus στη Βαρκελώνη: Μπορεί να αντικατασταθεί η μετακίνηση προς το σχολείο και να γίνει με το ποδήλατο;

Μερικοί Καταλανοί βάλθηκαν να το διεκδικήσουν μέσω του bici-bus!

Συνέντευξη των Guim Maragall και Genís Domínguez για το bici bus στον Ορέστη Πασχαλινά, μέλος ΔΣ της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗς Κοινότητας.

Τους ρωτήσαμε, πως διοργανώθηκε, τι αντιμετώπισαν, τι συνέβαλε για να εμφανιστεί και να εξαπλωθεί και άλλα πολλά.

Απόσπασμα:

...Η λογική του εγχειρήματος είναι απλή: αντί να πάνε τα παιδιά στο σχολείο με αυτοκίνητα ή με το σχολικό λεωφορείο, αυτές οι διαδρομές αντικαθίστανται από ποδήλατα. Χαράσσεται μια «γραμμή» με στάσεις κατά μήκος της διαδρομής για να μπουν άλλα παιδιά και περνά από διάφορα σχολεία και το καθένα «κατεβαίνει» στο δικό του σχολείο...

-Genis: "...την εμφάνιση του bici bus θα μπορούσα να την ερμηνεύσω ως εξής: νομίζω τα τελευταία 10 - 14 χρόνια έχουν αναπτυχθεί ποδηλατικές υποδομές. Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τις χρησιμοποιούν, κυρίως νέοι (αλλά και μεσήλικες). Αργότερα οι ίδιοι έκαναν οικογένειες και συνέχισαν να κυκλοφορούν στην πόλη με τα μωρά τους είτε με το ποδηλατικό κάθισμα είτε με cargo bike, και επέλεξαν το σχολείο και το νηπιαγωγείο με βάση τις ποδηλατικές υποδομές, αλλά όταν τα μωρά τους μεγάλωσαν και έπρεπε να πάρουν τα δικά τους ποδήλατα είπαμε "ωπ, για στάσου, αυτοι οι ποδηλατόδρομοι δεν είναι πραγματικά για παιδιά". Και λέμε αυτό ακριβώς σαν αίτημα το οποίο είναι και το κίνητρο για το κίνημα μας, πως οι ποδηλατικές υποδομές δεν έχουν φτιαχτεί για παιδια και πρέπει να αλλάξουν, να βελτιωθούν.

Τότε ήταν που ήρθαμε αντιμέτωποι με αυτό, όταν βάλαμε τα παιδια στο δικό τους ποδήλατο. Είχαμε θέματα γιατί οι ποδηλατόδρομοι ήταν στενοί για οικογένειες και οι διασταυρώσεις όχι τόσο ασφαλείς. Είναι καλά για ενήλικες αλλά όχι για τα παιδια. Αλλά η ποδηλατική υποδομή υπήρχε εκεί, και νομίζω πως για αυτό είναι τόσο μαζικό εδώ το bici bus."

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.podilattiki.gr/node/126

for English:

https://www.podilattiki.gr/node/127

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)