Κίνητρα για το ποδήλατο στην Ολλανδία και στην Ιταλία

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
jeanmarat
Απών/απούσα

Ολλανδία

-Ο εργοδότης μπορεί να δώσει 0,19 ευρώ / χλμ για την μετακίνηση από και προς τη δουλεια
-Ο εργοδότης μπορεί να δώσει ένα ποδήλατο κάθε τρία χρόνια αν ο υπάλληλος ποδηλατεί περισσότερα από το 50% των μετακινήσεων προς τη δουλεια
-Είναι υποχρεωτικό σε κάθε σπίτι που χτίζεται να υπάρχει ειδικό κλειστό μέρος φύλαξης του ποδηλάτου.

Ιταλία

Από 21 Απριλίου 2009 η κυβέρνηση ανακοίνωσε ως και 30% έκπτωση νέου ποδήλατου σε συνεργασία με 2 εταιρείες.

http://www.velo-city2009.com/assets/files/VC09-subplenary-1.4.pdf

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
peripatitis
Απών/απούσα

Με την ευκαιρία του κλεμμένου ποδηλάτου μου ήρθα σε μια πρώτη επαφή με αυτό το εξαίσιο forum :)

Μια διόρθωση ως προς την Ολλανδία που έζησα για πολλά χρόνια ως φοιτητής.

Οι εργοδότες χρηματοδοτούν έτσι και αλλιώς τις μετακινήσεις, με οποιαδήποτε όχημα. Επειδή δε οι Ολλανδοί σπάνια μένουν στην πόλη που δουλεύουν, συνήθως τους παρέχουν μια μηνιαία-ετησία κάρτα μετακινήσεων με αυτά.

Εαν μένεις στην πόλη που δουλεύεις αντιστοίχως μπορούν και σου παρέχουν κάρτα για το τραμ (ποιο συνήθη μετακίνηση). Αυτά τα αναφέρω για να τονίσω το ότι τελικά χρησιμοποιούν ποδήλατο αντί για αμάξι η τραμ η τρένο οφείλεται κυρίως στον τρόπο ζωής τους και σίγουρα σε πολύ μικρότερο βαθμό σε παροχές του κράτους.

Και χωρίς ποδηλατοδρόμους να ήταν οι πόλεις πάλι ποδήλατο θα χρησιμοποιούσαν, διότι ξεχνάμε πάντα ότι εκεί ο οδηγός ΠΑΝΤΑ σέβεται τον πεζό και τον ποδηλάτη.Σέ ένα τέτοιο κλίμα είναι αυτονόητο ότι το ποδήλατο είναι μια καλή λύση, εάν όχι η καλλίτερη και φθηνότερη (σημαντικός παράγοντας για αυτούς).
Αντιθέτως εδώ και ποδηλατοδρόμους παντού να βάλουν, πήχτρα στους ταρίφες, στους παρκαρισμένους και σε κάθε λογής όχημα θα είναι, και εξίσου επικίνδυνα.

Τελικά και παρατηρώντας τον τελευταίο χρόνο που έχω επιστρέψει και χρησιμοποιώ το ποδήλατο στην πόλη , βλέπω οτι και το ποδήλατο έτσι επικίνδυνα το οδηγούμε όπως και τα άλλα οχήματα , σφηνες, προσπεράσματα κτλ.

Υ.γ προφανώς και οι Ολλανδοι έχουν χιλιάδες αρνητικά, για να μην παρανοηθεί ότι τους εκθειάζω αλλά στο θέμα οδηγικής συμπεριφοράς είμαστε πραγματικά τριτοκοσμικοί.

Υ.γ1 εκατοντάδες ποδήλατα κλέβονται κάθε μέρα στην Ολλανδια.

contact