Πέρασμα κόκκινου φαναριού με ποδήλατο, επικίνδυνη παρανομία ή λειτουργική ανάγκη?

51 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Φανερός Πράκτωρ
Απών/απούσα

didotou wrote:

Η άποψή μου:

Ο νόμος δεν είναι κάτι που αλλάζει με την καταστρατήγησή του.
Αλλάζει με συλλογική διεκδίκηση.
Εάν ένας νόμος δεν παρέχει ασφάλεια ή δεν είναι δίκαιος τότε καταγγέλεται συλλογικά και διεκδικείται η αλλαγή του.
Αυτό είναι το δημοκρατικό πολίτευμα μέσα στο οποίο ζούμε και μέσα από το οποίο, προσπαθούμε να αρθρώσουμε κανόνες κοινωνικής ζωής, συνύπαρξης, συνεννόησης.

Ακριβώς αυτό.

Μπορεί να υποπτευόμαστε δάκτυλους εταιρειών, ξένα συμφέροντα, μυστικές υπηρεσίες και να νιώθουμε ότι κάνουμε την επανάσταση ενάντια στον σύγχρονο τρόπο ζωής και συστήματος περνώντας με.... κόκκινο.

Το μόνο που είπα και ίσως να μην έγινε κατανοητό είναι το εξής: Στις σύγχρονες κοινωνίες ο νόμος μπορεί να είναι επηρεασμένος από συμφέροντα αλλά τουλάχιστον ο ΚΟΚ πρέπει να είναι γραμμένος για να προστατεύει όλους τους χρήστες του δρόμου. Αν δεν είναι, να προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε.

Για να γραφτεί ένας ΚΟΚ, κάποιοι κάθησαν και σκέφτηκαν (πέρα από τις υποψίες του Χ,Υ ότι μπορεί να τα πήραν κιόλας από συμφέροντα) για να γράψουν κάποιους κανόνες που θα πρέπει να σεβόμαστε για να είμαστε όλοι όσο γίνεται πιο ασφαλείς. Αυτό έγινε και σε πολλές περιπτώσεις επειδή ο οδηγός δε μπορεί ή δεν θέλει να διαχειριστεί σωστά μια κατάσταση.

Και ακριβώς αυτή είναι η κατάσταση με το κόκκινο σε διασταυρώσεις. Είναι τελείως παράλογο να αρχίσει κάποιος να το παραβιάζει επειδή θεωρεί ότι έχει την διαύγεια να το κρίνει. Και γιατί έχει αυτός και όχι ο 18χρονος με τη μηχανή. Ή ο παππούς που δεν ακούει με το αμάξι; Ποιος δίνει στον Χ ποδηλάτη το δικαίωμα να πηγαίνει και να βρίσκεται εκεί που δεν τον περιμένει κανένας επειδή αυτός "ξέρει"; Ποια κόκκινα μπορεί να τα πιστολιάσει επειδή ξέρει, ποια επειδή "ξέρει" στο περίπου και ποια απαγορεύεται δια ροπάλου; Ποιος θα το κρίνει αυτό; Πάει ανα άτομο/ηλικία/εξυπνάδα/πολιτικές πεποιθήσεις και τι θα πούμε σε αυτούς που έκλεισε το σπίτι ή έκλεισαν αλλουνού σπίτι χωρίς να έχουν κάνει κάτι στραβά;

Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

Και ειλικρινά, με τις @@ που βλέπω στο δρόμο από συμπροδηλάτες, δεν είναι κακή ιδέα να περνάνε και μια εκπαίδευση στα σήματα & την συμπεριφορά στο δρόμο. Όπως και τα αμάξια βέβαια μια επαναληπτική για τα δικαιώματα των ποδηλατών.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Έχετε δίκιο τα αυτοκίνητα μπαίνουν-βγαίνουν,ανεβαίνουν-κατεβαίνουν,πληρώνουν-ξεπληρωνουν,κορνάρουν,πατάνε,χτυπάνε,μολύνουν,καταλαμβάνουν αλλά που πας ΕΣΥ με το ποδήλατο(δεν ντρεπεσαι)να κάνεις αυτό που κάνουν οι άλλοι,εξαφανίσου,χάσου.
Αλλά νομίζω είναι λογικό για αυτούς που τα λένε,γιατί το ποδήλατο στην Αθήνα είναι κάτι που ξενίζει,οπότε οτιδήποτε και αν πραττεις ως ποδηλάτης θα εισπραττεις ειτε θαυμασμό είτε αποτροπιασμό γιατί ευτυχώς απέχουμε από την λήθη και την αποχαυνωση της αυτοκινησης.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα
RockHead
Εικόνα RockHead
Απών/απούσα

"Είμαι ποδηλάτης με το μέσο που διάλεξα να πάω στη δουλειά, να αθληθώ, να ξεφύγω, να τρέξω, να νιώσω ξανα παιδί κάποιες φορές.Δε μολύνω, δεν πιάνω χώρο, δεν δημιουργώ κίνηση, δεν σταματώ.Είμαι ένα με το ποδηλατό μου και δε μπορεί να μου θέσει όρια κάποιος πάνω στο δρόμο εφόσον είμαι εκτεθειμένος σε ατύχημα ,δε με προσέχουν, κρυώνω, ζεστενομαι, κουράζομαι, βιάζομαι, δεν έχω υποδομές. Δεν υπάρχω πάνω στο δρόμο, δεν υπάρχω για τον Κ.Ο.Κ είμαι ένας αθόρυβος, αόρατος αναβάτης."

Έχω την διάυγεια να τα παιρνάω με κόκκινο όταν το κρίνω, όπως έχει την διάυγεια να παιρνάει με κοκκινο σε διασταύρωση αυτοκίνητο, μηχανοκίνητο επειδή θεωρεί οτι έχει ταχύτητα να το παραβιάσει, η να πατήσει φρένο πιό πρίν ή πιο μετά σε κόκκινο φανάρι κάποιος σταματώντας πίσω απο ποδήλατο.... Είναι και θέμα παιδείας πράγμα που οι οδηγοί δεν έχουμε.
Σε αυτό το κομφούζιο που ζώ, ποδηλατώ. Μηχανοκίνητο και ποδήλατο δε πάνε μαζί στον ίδιο δρόμο πως να το κάνουμε. 0 ενεργητική ασφάλεια, ελάχιστα προστατευτικά, μικρός όγκος πάνω στο δρόμο. Δηλαδή τι..αν σταματήσω στο κόκκινο όλα καλά?
Όταν έχει να κάνει με θέμα πεζού όμως αλλάζει το ύφος, κοκαλώνουμε είναι ο πιο εκτεθειμένος απο όλους.... κανείς δε στματάει σε διαβάσεις(θέμα παιδείας) έχει δεν έχει φανάρι, που κανονικά σταματάς.

Και εγώ βλέπω συμποδηλάτες χύμα στο κύμα..ουτε κράνος, ούτε φωτισμός το βράδυ, τσαμπουκάδες...Δεν είναι ωραία εικόνα...

Ainastros
Απών/απούσα

μένα πάλι μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι κυκλοφορείτε σε ελληνικό δρόμο... και δεν αναφέρετε καθόλου τους καθρέπτες που είναι το πιο απαραίτητο απόλα..μάλλον όλοι πάτε ανάποδα :)

Ainastros
Απών/απούσα

διδότου αφου διαστρεβλώνετε τα λόγια των άλλων σκόπιμα δω μέσα..μπορεις να φτιάξεις και βεντάλια..να πάρεις αέρα

η έλλειψη δημοκρατίας όμως που γνωρίζει αυτός ο τόπος για τόσα χρόνια, δημιουργεί την αδικία και όλα τα δεινα που τραβαμε σαν κοινωνία σήμερα...το φτωχότερο μέρος βέβαια αλλά και το μεγαλύτερο .. απο αναγκη χρησιμοποιούμε τους αθλιους ελληνικους δρόμους.. γιατι οι δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και όλα τα δημόσια αγαθα έχουν βγει στο σφυρί... απο ξεφτιλισμένους "άρχοντες". και κομματικες συλλογικότητες

didotou wrote:
Νομίζω ότι έχουμε πια όλη την βεντάλια απόψεων μπροστά μας.
Από την άποψη που απλά σέβεται το νόμο και τέλος, περνάμε στις ενδιάμεσες απόψεις που προσπαθούν να πουν ότι ο νόμος αλλάζει με την καταστρατήγησή του για να φτάσουμε στην άποψη που αποδέχεται και το κόκκινο πέρασμα και το ανάποδα στο ρεύμα θεωρώντας ότι το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατικό.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

... θυμάται κανείς (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) τον τίτλο του νήματος?

"Πέρασμα κόκκινου φαναριού με ποδήλατο, επικίνδυνη παρανομία ή λειτουργική ανάγκη?"

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

....................τσουβάλιασμα.
Η αφορμή του θέματος υπήρξε η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός του Κ.Ο.Κ σε κάποιες χώρες που φροντίζουν και αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του κόσμου.
Η ενέργεια αυτή απαντά αυτόματα στο ερώτημα,ΕΙΝΑΙ λειτουργική ανάγκη στις συγκεκριμένες περιπτώσεις εαν δεν ήταν δεν θα άλλαζε και ο Κ.Ο.Κ.
Αυτό δεν βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα κόκκινα και πολύ κακώς γενικεύτηκε απο ορισμένους γιατί οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ δεν περνάνε όλα τα φανάρια με κόκκινο,ούτε σκέφτονται να το κάνουν,ούτε πιέζουν για κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν όμως και στην Αθήνα σημεία όπου το παραπάνω βρίσκει εφαρμογή και εφαρμόζεται και αν αυτό συμβαίνει τότε οφείλει ο Κ.Ο.Κ να αλλάξει,οφείλουμε εμείς να πιέσουμε ώστε ο Κ.Ο.Κ να υιοθετήσει τέτοιες πρακτικές που θωρακίζουν την κίνηση του ποδηλάτη μέσα στην πόλη.
Δεν αποτελεί κίνδυνο ο ποδηλάτης για την κυκλοφορία,ουτε κινδυνεύει λιγότερο ή περισσότερο απο τους άλλους χρήστες του δρόμου,ο μόνος κίνδυνος είναι οι δογματικές αντιλήψεις που κυκλοφορούν στον δρόμο και γεννούν αντιπάθεια προς κάθε τι διαφορετικό.
Σαν συλλογικότητα οφείλουμε να καταγράψουμε τα σημεία που βρίσκει εφαρμογή το συγκεκριμένο σύστημα,να τα υποδείξούμε στο Υπουργείο και να πιέσουμε ώστε να ενσωματωθούν στο Κ.Ο.Κ και στην καθημερινότητα όλων.

Ntimitris
Απών/απούσα

Ainastros wrote:
μένα πάλι μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι κυκλοφορείτε σε ελληνικό δρόμο... και δεν αναφέρετε καθόλου τους καθρέπτες που είναι το πιο απαραίτητο απόλα..μάλλον όλοι πάτε ανάποδα :)
η μαλλον δεν κανεις πολυ ποδηλατο, γιατι πιο κοντα στο αχρειαστοι ειναι παρα στο πιο σημαντικοι

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

didotou wrote:
Διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να αυτοπραγματωθεί σαν κοινωνία και να αυτοθεσμισθεί. Όμως αυτό θα γίνει, και γίνεται, συλλογικά και όχι με προσωπικές, ατομικές παραβατικότητες και καταστρατηγήσεις διότι αυτές δεν οδηγούν σε αυτοθέσμιση αλλά σε έλλειψη οποιουδήποτε κανόνα, που στην ουσία είναι το δίκαιο του πιο ισχυρού.

Είσαι μία όαση λογικής εδώ μέσα. Congrats!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Alexandrosp73 wrote:
didotou wrote:
Διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να αυτοπραγματωθεί σαν κοινωνία και να αυτοθεσμισθεί. Όμως αυτό θα γίνει, και γίνεται, συλλογικά και όχι με προσωπικές, ατομικές παραβατικότητες και καταστρατηγήσεις διότι αυτές δεν οδηγούν σε αυτοθέσμιση αλλά σε έλλειψη οποιουδήποτε κανόνα, που στην ουσία είναι το δίκαιο του πιο ισχυρού.

Τη δεκαετία του 80, ακόμα κι αρχές 90, οι μοτοσυκλετιστές πάλευαν για πολλά πράγματα (που 'σαι ρε Vale!). Το να κινείσαι ανάμεσα στις λωρίδες ήταν (και νομιζω ακόμα είναι) παράνομο. Το να μπαίνεις στις λεωφορειολωρίδες ήταν (κι ευτυχώς δεν είναι) παράνομο. Τότε τα διαχωριστικά ήταν υπερυψωμένα κι αρκετοί είχαν φάει τα μούτρα τους (στην κυριολεξία).

Πέρα από τις συλλογικές διεκδικήσεις, ΟΛΟΙ παραβιάζαμε τα παραπάνω για το αυτονόητο που κερδήθηκε, οπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα και στο μέλλον θα κερδηθεί.

Οι υποδομές αυτές φτιάχτηκαν για μηχανοκίνητα οχήματα και ο νομοθέτης έφτιαξε τον ΚΟΚ με τα μηχανοκίνητα σαν σημεία αναφοράς. Αυτό σιγά σιγά πρέπει να αλλάξει. Οι νόμοι αλλάζουν όταν αυτοί που "παρανομούμε" είμαστε πλειοψηφία και η κοινωνία έχει δεχτεί ήδη την αλλαγή. Η "κρίσιμη μάζα" για να θυμηθούμε και το critical mass.

Κανένας νόμος ποτέ στην ιστορία δεν άλλαξε σε όφελος των "αδυνάτων", αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να τον αμφισβητήσουν και να "παρανομήσουν", εκτός από τις περιπτώσεις που τους νόμους αλλάζουν οι "ισχυροί" όπου τότε όλα γίνονται χωρίς δράματα...

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

scrabler wrote:
Alexandrosp73 wrote:
didotou wrote:

Οι νόμοι αλλάζουν όταν αυτοί που "παρανομούμε" είμαστε πλειοψηφία και η κοινωνία έχει δεχτεί ήδη την αλλαγή. Η "κρίσιμη μάζα" για να θυμηθούμε και το critical mass

Ούτε το 0,1% των Αθηναίων δεν είστε που κάνετε ποδήλατο.Θα πάρει χρόνια μέχρι να δεχτεί η κοινωνία οποιαδήποτε αλλαγή. Οι αλλαγές, όπως έχει δείξει η ιστορία γίνονται σχεδόν πάντα από τους ισχυρούς και με δράματα ή χωρίς. Αν αποφασίσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση να βάλει το ποδήλατο και τον ΚΟΚ στα σχολεία και να φτιάξει τις κατάλληλες υποδομές θα γίνει η πολυπόθητη αλλαγή. Μέχρι τότε μπορείτε να παρανομείτε ελευθέρα (άλλωστε όλοι παρανομούμε) αλλά μη νομίζετε ότι κάνετε και καμιά επαναστατική πράξη.

Υ.Γ Φαντάσου τώρα λοιπόν το 0,1% των Αθηναίων που έχουν μία "λόξα" να σκέφτονταν με τον ίδιο τρόπο. Θα είχαμε (έχουμε δλδ) εκατοντάδες 0,1% να κάνουν του κεφαλιού τους. Αυτό που συμβαίνει τώρα δλδ.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σίγουρα ειμασταν το 0,1%,οταν συναντιόμαστάν στο δρόμο χαιρετιομασταν.Με τον καιρό όμως όλο και περισσότεροι βγαίναν με το ποδήλατο παρά τις ανύπαρκτες υποδομές και την απαράδεκτη οδηγικη συμπεριφορά των μηχανοκινητων.Τώρα λυπάμαι που στο λέω αλλά είμαστε το 3% και ανεβαίνει,τόσο ώστε οταν διαμαρτυρομαστε για την είσοδο στο μέτρο να μας ακούν,οταν λέμε για το ποδήλατο στα σχολεία να μας ακούν,οταν ζητάμε να μπαίνουμε στις λεωφορειολωριδες να μας ακούν,όταν ζητάμε αλλαγή του Κ.Ο.Κ να γίνετε,όταν σχεδιαζαμε δίκτυα ποδήλατοδρόμων να υιοθετούνται Ετσι θα γίνει και με αυτά τα σηματακια και σκέψου όλα αυτά μόνο από ενα 3%.
Οπως η λαίλαπα της αυτόκίνησης γιγαντωθηκε μέσω της μίμησης έτσι και το ποδήλατο παραδείγματιζει την νέα γενιά και αυξάνονται οι ποδηλάτες.
Το να ποδηλατεις είναι μια γροθιά στο στομάχι μια μηχανοκινουμενης απάνθρωπης κοινωνίας,μια αντίδραση στο κατεστημένο για αυτό τον λόγο το να ποδηλατεις είναι μια επανασταση.
Οταν ξεκίνησε η σπαρτακιαδα ήσαντο 10 άτομα τώρα δεν φθάνουν οι συμμετοχές,οταν ξεκίνησε το freeday ήσαντο 5 άτομα έφθασε τα χιλιάδες.
Εάν θες να κανείς το δικηγόρο του διαβόλου διάβασε το μάθημα σου πρώτα.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Στο Κολοράντο οι Αρχές του Άσπεν προτίθενται να
τροποποιήσουν τον υφιστάμενο νόμο για τα
ποδήλατα και στις διασταυρώσεις που αυτά δεν
έχουν προτεραιότητα, αντί για σήμα STOP, να έχουν
σήμα παραχώρησης προτεραιότητας. Έτσι όταν ένας
ποδηλάτης φτάνει σε διασταύρωση χωρίς να έχει
προτεραιότητα δε θα είναι υποχρεωμένος να
σταματήσει ούτως ή άλλως, παρά μόνο όταν από την
άλλη πλευρά έρχεται όχημα.
Σε αντίθετη περίπτωση και όταν ο δρόμος είναι
εντελώς ελεύθερος το ποδήλατο θα μπορεί να
συνεχίσει την πορεία του χωρίς να χρειαστεί να
σταματήσει. Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση,
σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, έχει να
κάνει με το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς οι
περισσότεροι ποδηλάτες αυτό κάνουν και τώρα,
παρόλο που απαγορεύεται! Σύμφωνα με την
αστυνομία η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη,
γιατί οι οδηγοί των οχημάτων που διασταυρώνονται
ή ακολουθούν ποδήλατα τα οποία πρέπει να
παραχωρήσουν προτεραιότητα, δεν ξέρουν αν ο
ποδηλάτης θα σταματήσει ή όχι, με αποτέλεσμα να
συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα. Έτσι η αστυνομία
προσβλέπει σε μείωση των ατυχημάτων από τη
στιγμή που όλοι θα ξέρουν ότι το ποδήλατο δε
σταματάει στη διασταύρωση εφόσον ο δρόμος είναι
άδειος.
Την ίδια ώρα οι ποδηλάτες εκτιμούν ότι αυτή η
αλλαγή στο νόμο θα είναι ευεργετική και για τους
ίδιους, αφενός σε ό,τι έχει να κάνει με την ενέργεια
που καταναλώνουν κάθε φορά που σταματούν και
ξαναξεκινούν να ποδηλατούν και αφετέρου, γιατί θα
μειωθούν οι τραυματισμοί. Ο νέος νόμος ακολουθεί
τα χνάρια ενός παρόμοιου που ισχύει ήδη στο
Αϊντάχο.

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

"κάποιοι είναι ποδηλάτες κάποιοι απλά αγόρασαν ένα ποδήλατο"

Τι εννοείς ακριβώς?

Tasos
Απών/απούσα

Είμαι κι εγώ από αυτούς που περνούν κάποια κόκκινα για λόγους ασφάλειας ή/και ταχύτητας, επιλεκτικά και πάντα με πολύ προσοχή. Όχι, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι από αυτή την ατομική πρακτική. Μάλλον κακό μας κάνει. Ο σωστός και αποτελεσματικός δρόμος είναι να διεκδικήσουμε κάτι τέτοιο συλλογικά, να το εντάξουμε στα αιτήματά μας. Μπορεί κάποιος να κάνει μια έρευνα πάνω στο ζήτημα αυτό; Να συντάξει ένα κειμενάκι με παραπομπές και να αναφέρει πχ σε ποιες πόλεις εφαρμόζεται, από πότε, αν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, διαφορετική σήμανση κλπ.

Τα κοινωνικά κινήματα εκφράζουν αιτήματα πολύ πριν τα υιοθετήσει η πολιτεία. Ενίοτε, κι εφόσον γίνονται αρκετά ισχυρά, τα επιβάλλουν κιόλας. Η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα!

Ainastros
Απών/απούσα

αν διαβάσετε το άρθρο του κολοράντο..

από τις παραβάσεις - αμφισβήτηση του κοκ κινητοποιήθηκαν οι αρχές.. δω που έχουμε τόσες συλλογικότητες... οι αρχές κινητοποιούνται μόνο για να επιβάλλουν πρόστιμα.. ή να καταστείλουν..και εντός του φόρουμ χειροκροτούμενοι από ποδηλατοραγιάδες...

η διαφορά μιας ελεύθερης χώρας.. από ένα προτεκτοράτο..

bczing
Εικόνα bczing
Απών/απούσα

..Όπως σαν πεζός δεν περιμένω να ανάψει το πράσινο, έτσι και με το ποδήλατο. Προσωπικά έχω περάσει χιλιάδες φανάρια με κόκκινο, χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Αν είχα σταθεί δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορούσα να πω το ίδιο.Δεν ξέρω, αλλά, όταν περνάω δίπλα από σειρές σταθμευμένων οχημάτων, νιώθω ότι παίζω την ζωή μου Ρωσική ρουλέτα. (μια πόρτα να ανοίξει... «γεια σας») Για αυτό επιδιώκω να περάσω με κόκκινο για να βρω την ευκαιρία να πάω λίγο πιο στην μέση του δρόμου, και να είμαι ασφαλής.... Βέβαια διαφωνώ κάθετα με κίνηση αντίθετα σε μονόδρομους, και σε παραβίαση προτεραιότητος πεζού. Εν κατακλείδι πρέπει να αλλάξουν πολλά, και κάποια στιγμή (επιτέλους) ο κ.ο.κ να λάβει υπόψιν του και τις δικές μας ανάγκες.

RockHead
Εικόνα RockHead
Απών/απούσα

bczing wrote:
..Όπως σαν πεζός δεν περιμένω να ανάψει το πράσινο, έτσι και με το ποδήλατο. Προσωπικά έχω περάσει χιλιάδες φανάρια με κόκκινο, χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Αν είχα σταθεί δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορούσα να πω το ίδιο.Δεν ξέρω, αλλά, όταν περνάω δίπλα από σειρές σταθμευμένων οχημάτων, νιώθω ότι παίζω την ζωή μου Ρωσική ρουλέτα. (μια πόρτα να ανοίξει... «γεια σας») Για αυτό επιδιώκω να περάσω με κόκκινο για να βρω την ευκαιρία να πάω λίγο πιο στην μέση του δρόμου, και να είμαι ασφαλής.... Βέβαια διαφωνώ κάθετα με κίνηση αντίθετα σε μονόδρομους, και σε παραβίαση προτεραιότητος πεζού. Εν κατακλείδι πρέπει να αλλάξουν πολλά, και κάποια στιγμή (επιτέλους) ο κ.ο.κ να λάβει υπόψιν του και τις δικές μας ανάγκες.

+1

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

San Francisco Bicycle Coalition: Urban Bicycling Basics: Rules of the Road
...
στο 0:20-0:32 "same rights, same rules".
στο 0:44-1:00 "dont be that guy".
...
Πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα τέτοιο βίντεο προσαρμοσμένο στα Ελληνικά πράγματα.

Όχι μόνο για τεχνικά θέματα.(λάδια, ξύδια, γρανάζια και σαμπρέλες)
Αλλά και για θέματα οδήγησης. (Θέση, ταχύτητα, καθρεφτάκια, πείρα, συμπεριφορά).
Πως και Που στεκόμαστε στο δρόμο και Γιατί.
Τι κάνουμε στις διαβάσεις πεζών.
Τι κάνουμε στα φανάρια.
Τι κάνουμε στις αριστερές στροφές.

Θα διαφωνούσαμε άραγε στο πως περνάμε τις διασταυρώσεις;

contact