σκράμπλερ, πολύ ωραία περιγραφή και καλά τα λες....
να προσθέσω λίγες πληροφορίες όσο γίνεται αντικειμενικές στο γεγονός..
ήμουν στη μεσαία νησίδα όταν είδα το φως της μηχανής να έρχεται την ανηφορίτσα, και μέσα σε ένα-δυο δευτερόλεπτα, είδα τον κώλο της να κάνει οχτάρια απ τα φρένα....ο τύπος πρέπει να πήγαινε τάπα, και μάλλον μας είδε τελευταία στιγμή. Οπως λες ΜΑΛΛΟΝ είχε επικεντρωθεί στα στοπ των αυτοκινήτων και προσπαθούσε να καταλάβει γιατί δεν ξεκινάνε ενώ έχει πράσινο....
κάτι άλλο τώρα που με προβλημάτισε με τα γραφόμενα του frigo...
πες ότι ο οδηγός κατάφερνε να σταματήσει σχετικά εγκαίρως, αφού πρώτα έπεφτε και χτυπούσε έναν ποδηλάτη. Ο μηχανόβιος σηκώνεται όρθιος και πριν προλάβει να ηρεμήσει απ το σοκ, τσακώνει τον ποδηλάτη που παραλίγο να τον σκοτώσει και στη χειρότερη πέφτουν τίποτα ψιλές, ή στην καλύτερη παίρνει τηλέφωνο την τροχαία και περνάει στην αντεπίθεση.... ποιος έχει περισσότερο δίκιο βάση νόμου πάντα, γιατί μια τέτοια υπόθεση θα φτάσει σε δίκη κάποια στιγμή?
πες ότι ο οδηγός κατάφερνε να σταματήσει σχετικά εγκαίρως, αφού πρώτα έπεφτε και χτυπούσε έναν ποδηλάτη. Ο μηχανόβιος σηκώνεται όρθιος και πριν προλάβει να ηρεμήσει απ το σοκ, τσακώνει τον ποδηλάτη που παραλίγο να τον σκοτώσει και στη χειρότερη πέφτουν τίποτα ψιλές, ή στην καλύτερη παίρνει τηλέφωνο την τροχαία και περνάει στην αντεπίθεση.... ποιος έχει περισσότερο δίκιο βάση νόμου πάντα, γιατί μια τέτοια υπόθεση θα φτάσει σε δίκη κάποια στιγμή?
Ο μηχανόβιος ήταν παράνομος. Έτρεχε. Όταν κοπανάς κάποιον από πίσω κατά 99% φταις γιατί δεν πάτησες φρένο εγκαίρως. Γιατί δεν πάτησες φρένο εγκαίρως; Γιατί έτρεχες.
Απλά, σε τέτοιους δρόμους είναι μεγάλο το ρίσκο. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι τρέχουν εκεί πέρα και πάτε και βάζετε το κεφάλι σας στο στόμα του λύκου...
όχι ντουμ. δεν κατάλαβες.
ο μηχανόβιος έτρεχε και ήταν παραβάτης
η λωρίδα του έχει πράσινο
τα ποδήλατα περνάνε κάθετα με κόκκινο.
γίνεται ατύχημα.
ποιος είναι φταίχτης και πως αποδεικνύεται βάση νόμων?
γιατί δυστυχώς η παράβαση του μηχανόβιου βεβαιώνεται μόνο από τροχαία με ραντάρ.
είναι όπως η παραβίαση του ΣΤΟΠ σε διασταύρωση, που η βεβαίωση της παράβασης γίνεται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος και φταίχτης είναι αυτός που είχε το ΣΤΟΠ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παραβιάσεις το ΣΤΟΠ, δύσκολα σε κυνηγάνε
γίνεται ατύχημα.
Αν δεχτούμε ότι το Freeday είναι πομπή αναγνωρισμένη από την τροχαία (πράγμα που θα περίμενε κανείς βλέποντας το περιπολικό), τότε έχουν δικαίωμα να παραβιάζουν stop και σηματοδότες νομίζω.
ξεκιναμε με τα δεδομενα,
-ο μηχανοβιος ειναι παραβατης
-κατι πρεπει να γινει με αυτους που τρεχουν αναξελεκτα
-στη παραλιακη το βραδυ παρακσευης εμφανιζονται πολλοι τετοιοι σαν αυτον
-ειναι ενδυναμη δολοφονος?? ναι
τωρα παμε απο την αλλη
-αυτοι που αποφασιζουν που θα κινηθει η παρελαση τα ξερουν τα παραπανω??
-ναι τα ξερει ολος ο ντουνιας
-το οτι αποφασισαν να περασουν ολο τον κοσμο καθετα σε εναν δρομο που συμβαινουν τα παραπανω, τι τους κανει και αυτους??
ΑΝ
αυτό με ανησυχεί...ότι με το ΑΝ δε στέκεσαι πουθενά...
απλά να καταλάβω, ότι όντως αν συμβεί κάτι σε μένα πχ, θα βγω και από κάτω ή θα προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας σαν αυτούς που βλέπει κ ο Ήγκλος.
Το Freeday και τα αυτοκίνητα συνυπάρχουν μέσα στην πόλη βασιζόμενα στην ανοχή και την καλή διάθεση όλων
@nikkos
Δύσκολο το ερώτημα καθώς δεν γνωρίζουμε το
νομικό κομμάτι, ούτε τι ισχύει με τις πομπές
ούτε τι χρειάζεται επίσημα για να θεωρείσαι
πομπή, αν χρειάζεται να έχεις κοινοποιήσει
τη διαδρομή σου και σε ποιόν και από πότε
κλπ κλπ.
Ο μηχανάκιας είναι σίγουρα παράνομος και πάει
αφαίρεση διπλώματος/άδειας για μήνες. Το θέμα
είναι ότι όλα αυτά είναι τα απόνερα μιας προ-
βληματικής κατάστασης από πολλές μεριές οπότε
καλύτερα να επικεντρωνόμαστε στην πηγή.
@scrabler
Πολύ πετυχημένο το παράδειγμα με τους ελέφαντες.
Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει όταν το μυαλό
έρχεται αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες εικόνες.
Θα κάνω τον αστυνόμο γιατί αν και δεν ήθελα να γίνω μπάτσος μου άρεσε η εξουσία
μπορεί να μην ξέρω σχεδόν κανένα απο αυτούς που γράφουν στο σαιτ σαν πρόσωπο αλλα εχω παρευρεθεί και προσπαθήσει (τουλάχιστον) να βοηθήσω οπως μπορώ ,οταν μπόρεσα .
.... ο αλλος είναι γραμμένος απο '07 και τον κράζετε για το οτι είναι άσχετος και οτι δεν κάνει ποδήλατο ? Δεν εχει σχέση φυσικά αν έχει δίκιο αλλα μήπως υπερβάλουμε λίγο ?
το site δεν φτιάχτηκε το 09 και πολλά παιδιά πάσχισαν να το κρατήσουν για να υπάρχει και να μπαρουφολογουμαι εδω μέσα τώρα
ποιο πολύ τα λέω για να θυμηθούμε οτι πρέπει να κάνουμε συζήτηση και οχι αντίλογο
για το θέμα τσάμπα σκάτε καθώς ΔΕΝ φταίει μόνο μια πλευρά αλλα όλες , απλά την μαλακία την έκαναν κάτι καλόπαιδα που βγήκαν παγανιά με τις μηχανές
οποιος πάει στο freeday Πάει με δικιά του ευθύνη και δεν το λένε στην ανακοίνωση τις βόλτας αστειευόμενη (αν κάνω λάθος πείτε να ξέρω αν είναι να ξαναρχίσω να έρχομαι )
απο εκει και πέρα αν θέλουμε να κάνουμε κάτι πρέπει να βρούμε αυτούς που προκάλεσαν το ατύχημα με την εγκατάλειψη και να αναλογιστούμε οτι δεν πάμε βόλτα στο πάρκο
ολα φιλικά τα λέω , γιατί γεμίσαμε καλοθελητές εδω μέσα γενικα (μιλάω γενικά οχι προσωπικά )
Πρώτα απ' όλα να πω ότι δεν έχω πάει
ποτέ σε freeday και αποφεύγω να οδηγώ
τη νύχτα με το ποδήλατο. Το τι κάνω ή
το τι πιστεύω είναι εκτός θέματος γιατί
το θέμα αφορά το το ατύχημα του freeday.
Eaglos μη νομίζεις ότι δεν κατάλαβα
την ειρωνεία σου. Σου απάντησα με τον
ίδιο τρόπο και θα εξηγήσω παρακάτω
τι εννοώ όταν σου είπα να σχολιάσεις
τα "παιδιά".
Scrabler πραγματικά ευχαριστιέμαι να
διαβάζω τα κείμενα σου (έχεις πένα).
Όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν
ένα δύο σημεία που πιστεύω ότι δεν κολλάνε
απόλυτα με το παράδειγμά σου.
Πως είναι δυνατόν να περάσει μια μηχανή με
200 χ.α.ω. σταματημένα αυτοκίνητα να πέσει
στα φρένα κάνοντας φιδάκια (αφού μηχανές
σταματάνε κυρίως με το μπροστινό) να χτυπήσει
εμπόδια (ποδηλάτες) ενώ είναι σε επιβράδυνση
και έπειτα να συνεχίσει χαλαρά την πορεία της.
Κατά την άποψή μου το θέμα των σταματημένων το
αφήνω ασχολίαστο ωστόσο πανικός + επιβράδυνση +
εμπόδια = πτώση.
Πιο λογικό μου φαίνεται να έρχονταν με σπασμένη
την 1η (περίπου 100 χ.α.ω.) ο θόρυβος δυνατός και
η ταχύτητα μεγάλη αλλά αρκετή για να περάσουν
σταματημένα αυτοκίνητα.
Έπειτα ξεκίνησαν τα φιδάκια για δύο λόγους:
1ον για να φανεί ότι προσπαθούν να φρενάρουν
και 2ον για να έχουν τη δυνατότητα για μεγαλύτερη
επιτάχυνση (= καλύτερη ισορροπία) για να φύγουν
χαλαροί μέσα από την ποδηλατοπορεία.
Γιαυτό έγραψα ότι μπορεί να ήταν εσκεμμένη ενέργεια.
Τα συμπεράσματα καθώς και οι παρατηρήσεις δικές σας.
Το freeday ανέβηκε απόψε στην Πεντέλη. Κλείσαμε την Μεσογείων στο ανέβασμα και την Κηφισίας στο κατέβασμα. Όχι εμείς..η αστυνομία.
Συνεχίστε την συζήτηση σας τώρα, για το αν είναι νόμιμο το freeday και για το κατά πόσο έχει δίκιο ο οποιοσδήποτε παραβιάζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που κάνει η ίδια η Αστυνομία.
εχεις καταντησει σαν τον πρεκα σπας τη σιωπη σου καθε λιγο και λιγακι
και προς θεου δεν σου λεω να μην μιλας, μη λες τουλαστιχον(ποδηλατικο φορουμ) δεν ξαναμιλαω
α και για το σχολιο μου, που ζητας να σβηστει, νομιζω ολοι καταλαβαινουν οτι τα λογια που εβαλα κατω απο το ονομα σου ειναι το πως βλεπω εγω τα σχολια σου, δεν θα πιστεψει κανεις οτι ειναι δικα σου μην ανησυχεις.Αν και αυτα που ειπες θα τα κρατησω καβα μαζι με τα αλλα, το οτι κανω προπαγανδα μου αρεσε πολυ πολυ
σκράμπλερ, πολύ ωραία περιγραφή και καλά τα λες....
να προσθέσω λίγες πληροφορίες όσο γίνεται αντικειμενικές στο γεγονός..
ήμουν στη μεσαία νησίδα όταν είδα το φως της μηχανής να έρχεται την ανηφορίτσα, και μέσα σε ένα-δυο δευτερόλεπτα, είδα τον κώλο της να κάνει οχτάρια απ τα φρένα....ο τύπος πρέπει να πήγαινε τάπα, και μάλλον μας είδε τελευταία στιγμή. Οπως λες ΜΑΛΛΟΝ είχε επικεντρωθεί στα στοπ των αυτοκινήτων και προσπαθούσε να καταλάβει γιατί δεν ξεκινάνε ενώ έχει πράσινο....
Ο μηχανόβιος ήταν παράνομος. Έτρεχε. Όταν κοπανάς κάποιον από πίσω κατά 99% φταις γιατί δεν πάτησες φρένο εγκαίρως. Γιατί δεν πάτησες φρένο εγκαίρως; Γιατί έτρεχες.
Απλά, σε τέτοιους δρόμους είναι μεγάλο το ρίσκο. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι τρέχουν εκεί πέρα και πάτε και βάζετε το κεφάλι σας στο στόμα του λύκου...
γίνεται ατύχημα.
γιατί δυστυχώς η παράβαση του μηχανόβιου βεβαιώνεται μόνο από τροχαία με ραντάρ.
είναι όπως η παραβίαση του ΣΤΟΠ σε διασταύρωση, που η βεβαίωση της παράβασης γίνεται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος και φταίχτης είναι αυτός που είχε το ΣΤΟΠ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παραβιάσεις το ΣΤΟΠ, δύσκολα σε κυνηγάνε
Αν δεχτούμε ότι το Freeday είναι πομπή αναγνωρισμένη από την τροχαία (πράγμα που θα περίμενε κανείς βλέποντας το περιπολικό), τότε έχουν δικαίωμα να παραβιάζουν stop και σηματοδότες νομίζω.
ξεκιναμε με τα δεδομενα,
-ο μηχανοβιος ειναι παραβατης
-κατι πρεπει να γινει με αυτους που τρεχουν αναξελεκτα
-στη παραλιακη το βραδυ παρακσευης εμφανιζονται πολλοι τετοιοι σαν αυτον
-ειναι ενδυναμη δολοφονος?? ναι
τωρα παμε απο την αλλη
-αυτοι που αποφασιζουν που θα κινηθει η παρελαση τα ξερουν τα παραπανω??
-ναι τα ξερει ολος ο ντουνιας
-το οτι αποφασισαν να περασουν ολο τον κοσμο καθετα σε εναν δρομο που συμβαινουν τα παραπανω, τι τους κανει και αυτους??
ΑΝ
αυτό με ανησυχεί...ότι με το ΑΝ δε στέκεσαι πουθενά...
απλά να καταλάβω, ότι όντως αν συμβεί κάτι σε μένα πχ, θα βγω και από κάτω ή θα προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας σαν αυτούς που βλέπει κ ο Ήγκλος.
Το Freeday και τα αυτοκίνητα συνυπάρχουν μέσα στην πόλη βασιζόμενα στην ανοχή και την καλή διάθεση όλων
@nikkos
Δύσκολο το ερώτημα καθώς δεν γνωρίζουμε το
νομικό κομμάτι, ούτε τι ισχύει με τις πομπές
ούτε τι χρειάζεται επίσημα για να θεωρείσαι
πομπή, αν χρειάζεται να έχεις κοινοποιήσει
τη διαδρομή σου και σε ποιόν και από πότε
κλπ κλπ.
Ο μηχανάκιας είναι σίγουρα παράνομος και πάει
αφαίρεση διπλώματος/άδειας για μήνες. Το θέμα
είναι ότι όλα αυτά είναι τα απόνερα μιας προ-
βληματικής κατάστασης από πολλές μεριές οπότε
καλύτερα να επικεντρωνόμαστε στην πηγή.
@scrabler
Πολύ πετυχημένο το παράδειγμα με τους ελέφαντες.
Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει όταν το μυαλό
έρχεται αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες εικόνες.
Θα κάνω τον αστυνόμο γιατί αν και δεν ήθελα να γίνω μπάτσος μου άρεσε η εξουσία
μπορεί να μην ξέρω σχεδόν κανένα απο αυτούς που γράφουν στο σαιτ σαν πρόσωπο αλλα εχω παρευρεθεί και προσπαθήσει (τουλάχιστον) να βοηθήσω οπως μπορώ ,οταν μπόρεσα .
.... ο αλλος είναι γραμμένος απο '07 και τον κράζετε για το οτι είναι άσχετος και οτι δεν κάνει ποδήλατο
? Δεν εχει σχέση φυσικά αν έχει δίκιο αλλα μήπως υπερβάλουμε λίγο ?
το site δεν φτιάχτηκε το 09 και πολλά παιδιά πάσχισαν να το κρατήσουν για να υπάρχει και να μπαρουφολογουμαι εδω μέσα τώρα
ποιο πολύ τα λέω για να θυμηθούμε οτι πρέπει να κάνουμε συζήτηση και οχι αντίλογο
για το θέμα τσάμπα σκάτε καθώς ΔΕΝ φταίει μόνο μια πλευρά αλλα όλες , απλά την μαλακία την έκαναν κάτι καλόπαιδα που βγήκαν παγανιά με τις μηχανές
οποιος πάει στο freeday Πάει με δικιά του ευθύνη και δεν το λένε στην ανακοίνωση τις βόλτας αστειευόμενη (αν κάνω λάθος πείτε να ξέρω αν είναι να ξαναρχίσω να έρχομαι )
απο εκει και πέρα αν θέλουμε να κάνουμε κάτι πρέπει να βρούμε αυτούς που προκάλεσαν το ατύχημα με την εγκατάλειψη και να αναλογιστούμε οτι δεν πάμε βόλτα στο πάρκο
ολα φιλικά τα λέω , γιατί γεμίσαμε καλοθελητές εδω μέσα γενικα (μιλάω γενικά οχι προσωπικά )
φιλικά και με ποδηλατική αγάπη
Πάνος
Πρώτα απ' όλα να πω ότι δεν έχω πάει
ποτέ σε freeday και αποφεύγω να οδηγώ
τη νύχτα με το ποδήλατο. Το τι κάνω ή
το τι πιστεύω είναι εκτός θέματος γιατί
το θέμα αφορά το το ατύχημα του freeday.
Eaglos μη νομίζεις ότι δεν κατάλαβα
την ειρωνεία σου. Σου απάντησα με τον
ίδιο τρόπο και θα εξηγήσω παρακάτω
τι εννοώ όταν σου είπα να σχολιάσεις
τα "παιδιά".
Scrabler πραγματικά ευχαριστιέμαι να
διαβάζω τα κείμενα σου (έχεις πένα).
Όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν
ένα δύο σημεία που πιστεύω ότι δεν κολλάνε
απόλυτα με το παράδειγμά σου.
Πως είναι δυνατόν να περάσει μια μηχανή με
200 χ.α.ω. σταματημένα αυτοκίνητα να πέσει
στα φρένα κάνοντας φιδάκια (αφού μηχανές
σταματάνε κυρίως με το μπροστινό) να χτυπήσει
εμπόδια (ποδηλάτες) ενώ είναι σε επιβράδυνση
και έπειτα να συνεχίσει χαλαρά την πορεία της.
Κατά την άποψή μου το θέμα των σταματημένων το
αφήνω ασχολίαστο ωστόσο πανικός + επιβράδυνση +
εμπόδια = πτώση.
Πιο λογικό μου φαίνεται να έρχονταν με σπασμένη
την 1η (περίπου 100 χ.α.ω.) ο θόρυβος δυνατός και
η ταχύτητα μεγάλη αλλά αρκετή για να περάσουν
σταματημένα αυτοκίνητα.
Έπειτα ξεκίνησαν τα φιδάκια για δύο λόγους:
1ον για να φανεί ότι προσπαθούν να φρενάρουν
και 2ον για να έχουν τη δυνατότητα για μεγαλύτερη
επιτάχυνση (= καλύτερη ισορροπία) για να φύγουν
χαλαροί μέσα από την ποδηλατοπορεία.
Γιαυτό έγραψα ότι μπορεί να ήταν εσκεμμένη ενέργεια.
Τα συμπεράσματα καθώς και οι παρατηρήσεις δικές σας.
Έχεις οδηγήσει ποτέ μηχανή για να έχεις άποψη στα φιδάκια;
Το freeday ανέβηκε απόψε στην Πεντέλη. Κλείσαμε την Μεσογείων στο ανέβασμα και την Κηφισίας στο κατέβασμα. Όχι εμείς..η αστυνομία.
Συνεχίστε την συζήτηση σας τώρα, για το αν είναι νόμιμο το freeday και για το κατά πόσο έχει δίκιο ο οποιοσδήποτε παραβιάζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που κάνει η ίδια η Αστυνομία.
εχεις καταντησει σαν τον πρεκα σπας τη σιωπη σου καθε λιγο και λιγακι
(ποδηλατικο φορουμ) δεν ξαναμιλαω
και προς θεου δεν σου λεω να μην μιλας, μη λες τουλαστιχον
α και για το σχολιο μου, που ζητας να σβηστει, νομιζω ολοι καταλαβαινουν οτι τα λογια που εβαλα κατω απο το ονομα σου ειναι το πως βλεπω εγω τα σχολια σου, δεν θα πιστεψει κανεις οτι ειναι δικα σου μην ανησυχεις.Αν και αυτα που ειπες θα τα κρατησω καβα μαζι με τα αλλα, το οτι κανω προπαγανδα μου αρεσε πολυ πολυ
Υπάρχει ακόμα το "μπρίκι"; Πήγαινα προ εικοσαετίας!!!! Τι μου θύμισες τώρα! Θα σπεύσω για ελληνικό στην άμμο