ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!
Βέβαια,τώρα πια δεν χρειάζετε να περιμένουμε το καλοκαίρι για να εφιστήσουμε την προσοχή μας σε ότι έχει να κάνει με το νερό.
Η καλύτερη λύση που μπορώ να προτείνω είναι ο χορός της βροχής,μα έλα που οι ινδιάνοι σπανίζουν και θα είναι ήδη κλεισμένοι για μερικά χρονάκια.
ΛΟΙΠΟΝ
α)Πλένουμε τα ρούχα,σε οικονομικά προγράμματα στο πλυντήριο και μόνο οτάν έχουν μαζευτεί τόσα ώστε να γεμίζει ο κάδος.Λένε πως το πλύσιμο στο χέρι είναι μεγάλη σπατάλη.
β)Αποφέυγουμε να πλένουμε μπαλκόνια,αυτοκίνητα,ποδήλατα κ.α ας αρκούμαστε απλά σε ένα σκούπισμα.
γ)Κάντε μικρά σύντομα ντους και μην γεμίζεται την μπανιέρα με νερό.
δ)Βάλτε αυτόματο πότισμα για τα φυτά.
ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
α)Μην αφήνεται το νερό να φέυγει απο τις σωλήνες-αποχετέυσεις κάνοντας μία χρήση αυτού.Αν το πρωί πλένεστε με σκέτο νερό τότε τοποθετήστε μία μικρή λεκάνη και συγκεντρώστε το νερό αυτό για μία άλλη χρήση όπως πότισμα των λουλουδιών,ξέπλυμμα του μπαλκονιού.
β)Όταν κάνετε ντους κλείστε το σιφώνι με την τάπα,το νέρο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιείτε για το ξέπλυμμα του μπαλκονιού-αυτοκινήτου.
γ)Αποφέυγετε να αγοράζετε εμφιαλωμένα νερά καθότι είναι πολύ πιθανόν η επιβάρυνση των περιοχών απο την οποία γίνεται αυτή να μην είναι αναστρέψιμη.(μποΫκοτάζ).

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
psipsinel
Απών/απούσα

Η εναλλακτικά / συμπληρωματικά
Ρίξτε τσιμέντο στις πισίνες να τελειώνουμε

teaser
Απών/απούσα

και να προσθέσω και την ανάγκη για διόρθωση των διαρροών του δικτύου της ΕΥΔΑΠ που ανέρχονται στο 40-50% της ποσότητας νερού που διακινείται...

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.......Φίλες και φίλοι,
το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας έχουν σαν αποτέλεσμα την ξηρασία και την λειψυδρία και ως εκ τουτου την μείωση των αποθεμάτων νερού και στον τόπο μας.
Μερικές ακόμα συμβουλές
α)Κλείνουμε την βρύση όταν πλένουμε τα δόντια μας.(εναλλακτική δεν πλένουμέ τα δόντια μας)
β)Διορθώνουμε άμεσα τις διαρροές που εμφανίζονται στις βρύσες των σπιτιών μας.
γ)Όταν αντιληφθούμε διαρροή νερού στο δίκτυο της ευδαπ παίρνουμε τηλ.10222.
δ)Κάντε ντους ανά δύο ή και περισσότεροι κάθε φορά.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Συγγνώμη να ρωτήσω κάτι; Αυτό με τους δύο ή περισσότερους μπορεί να συμπεριλαμβάνει οποιουσδήποτε δύο ή περισσότερους; (φυσικά πλάκα κάνω :-)

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

....του καθαρού νερού συνεχώς περιορίζονται,εξαιτίας της μεγάλης σπατάλης,και της ρύπανσης αυτού μέσω της ρύπανσης του εδάφους αλλά και λόγω των ακραίων κλιματικών αλλαγών που οφείλονται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ας κάνουμε οικονομία στο νερό,άς ανοίγουμε λίγο την βρύση του σπιτιού μας,ας ποτίζουμε τα λουλούδια και τις καλλιέργιες την νύχτα.
Αυτά και πολλά ακόμα ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε για μας και τον κόσμο μας.

zouzouni
Απών/απούσα

Μπράβο που το αναφέρατε! Όταν βλέπω κάποιον να πλένει πιατα, δόντια, χέρια και κρατάει τη βρύση ανοιχτή, πάω και την κλείνω. Όταν σαπουνιζόμαστε δεν χρειάζεται να τρέχει το νεράκι, κρίμα δεν είναι; Πρέπει να λέτε κάθε φορά που πίνετε νερό, ευχαριστώ που πίνω. Είμαστε κάτι παραπάνω από προνομιούχοι, πίνουμε και πλενόμαστε με το 2% πόσιμο νερό του πλανήτη. Το υπόλοιπο είναι αλμυρό.

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Άρχισε στις 16/03/2009 το 5ό παγκόσμιο φόρουμ για το νερό που λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη.
Περίπου 25.000 άτομα απο περισσότερες απο 100 χώρες και διεθνείς οργανισμούς θα πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση με θέμα τους υδάτινους πόρους.
Παράλληλες εκδηλώσεις θα τρέχουν στην διάρκεια του φόρουμ όπως έκθεσή φωτογραφίας με θέμα το υδάτινο στοιχείο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

σημαντικό πράμα να κάνεις οικονομία στο νερό
αλλά κάπου διάβασα πως το 5% του νερού χρησιμοποιείτε στο νοικοκυριό
οπότε όσο οικονομία και να κάνουμε μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα
βέβαια εγώ είμαι υπέρ της οικονομίας

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

...ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.
AQYADUCT
Λογικά θα πρόκειται για εργασία φοιτητών αλλά ελπίζω να έχει βρεί και πρακτική εφαρμογή και να μην μείνει στα συρτάρια.
Αν καιμε τους ρυθμούς που πέφτουν τα αποθέματα του πόσιμου νερού βλέπω να επιδοτούμε την απόσυρση των αυτοκινήτων για την αγορά του aquaduct,οποιός προλαβε-πρόλαβε.
Επίσης ελπίζω η τιμή του να ανταποκρίνεται στην ουσία της εμπνευσής και τον σκοπό της λειτουργίας του και οχι στο κέρδος.
ΠΑΙΔΕΣ,ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο!!!!!!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

και μπράβο για το θέμα, αλλά... πρέπει να ξέρετε ότι: η οικιακή-προσωπική κατανάλωση του νερού δεν ξεπερνά το 5% της συνολικής. Η μεγαλύτεροι καταναλωτές νερού είναι η γεωργία και η βιομηχανία, όπου εκεί γίνεται μια σπατάλη χωρίς προηγούμενο. Άρα, προηγούνται τα διαχειριστικά και πολιτικά μέτρα.

Επίσης: στο παγκόσμιο φόρουμ για το νερό που αναφέρθηκε, Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Γίνεται αντιληπτό τι σημαίνει αυτό; Μετάφραση: Οι λεφτάδες και οι πλούσιοι θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο νερό όσο περνούν τα χρόνια. Έχεις να πληρώσεις; Πάρε νερό. Η ιδιωτικοποίηση του νερού προχωράει σε όλον τον κόσμο, και ήδη μεγάλες εταιρείες ειδικεύονται στη μεταφορά (πόσιμου) και διατλαντικά.

Η περίπτωση του νερού είναι μια καραμπινάτη περίπτωση "αγορά εναντίον κοινωνίας". Σκεφτείτε πόσο φοβερό είναι π.χ. να είμαστε σε χώρα που έχουμε υδατικούς πόρους και άψογα νερά, να μην υπάρχει καμία συνετή διαχείριση και πολιτική, και από την άλλη να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και να πουλιούνται πανάκριβα νερά από το εξωτερικό! Προχτές σε φιλικό σπίτι είχαν στο τραπέζι μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (γυάλινο κιόλας, σκεφτείτε πώς αυτό το μπουκάλι ήρθε από εκεί και τι σημαίνει αυτό) ... από Νορβηγία!!!

Σε μερικά χρονάκια θα μας κουβαληθούν ξένες εταιρείες και θα μας πουλάνε το δικό μας νερό πανάκριβο...

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Αυτός είναι ο τίτλος του φίλμ με το οποίο ο Μ.Παμπουκίδης και ο Στ.Αλεξανδράκης κέρδισαν την πρώτη θέση στον πανευρωπαίκο φεστιβάλ ενός λεπτού για το περιβάλλον.
'Δεν μπορούμε να αφήσουμέ αυτό να συμβεί.Σώστε το νερό' είναι το μήνυμά που εξέπεμψε στο κλείσιμό της η ταινία η οποία είναι εμπνευσμένη απο το πρόβλημα της λειψυδρίας και τις προβλέψεις ότι ο 3ος παγκόσμιος πόλεμός θα γίνει για τον έλεγχό των αποθεματων του

Tzamilia
Απών/απούσα

θα ήταν μεγαλύτερη αν τα νοικοκυριά δεν ειχαν πισίνες. Το βρίσκω απραδεκτο να κλεινουμε τη βρύση όταν πλενουμε τ τα χερια, να ριχνουμε το νερο σταγόνα σταγόνα όταν πλενουμε τα πιατα, να ανακυκλωνουμε το νερό της τουαλέττας (πχ αυστραλία, να μην ποτιζουμε τον κηπο με τα ζαρζαβατικά), ενώ άλλα νοικοκυριά να γεμίζουν τις πισίνες!
Δεν μου καθεται καλά. Το νερό που σπαταλιέται για τον τουρισμό?
Το νερό που το καλοκαίρι υπερντλείται για πισινες και ντουζιερες τις τουριστικής βιομηχανίας?
τα γήπεδα γκολφ στην Κρήτη.... από το καταξερο Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά, όπου φροντίζουν να δηλητηριάζουν το νερό τους με τα φυτοφαρμακα και τον κατσιγαρο... το ωραίο είανι που χτιζουν σπτια και ξενοδοχεια στους καμπους και βαζουν ελιες στα βουνα , απο όπου θα πρεπει να τραβανε το νερακι γιατι εκει πανω δεν εεχι τόσο πολυ

Άλλωστε το πρόβλημα στις περιοχές που διατρεχει ο Ασωπός, ο οποίος μεχρι τώρα ξεδιψούσε και τάιζε (ναι τάιζε ) ένα μεγαλο τμήμα των δύο νομών, δεν ειναι το ότι ανοιγουν το νερό της βρύσης να τρεχει όταν πλενουν τα πιατα. Μήπως κάτι παρόμοιο δε συμβαινει και με τα υπόγεια νερά της ελευσινας, (απο το 60 όμως). Η λίμνη Κουμουνδούρου?
Υπόγειο νερό στην Αθήνσ? Κηφισός?

θα γραφα κι αλλα.....

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.....ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Το Megaron Plus σας προσκαλεί σε μια συνάντηση
με τον μαγικό κόσμο του νερού !
«ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Εκπαιδευτική έκθεση με θέμα το νερό, τη σημασία του
και την παγκόσμια διαχείρισή του

21 Οκτωβρίου – 30 Δεκεμβρίου 2009
Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 π.μ. – 6 μ.μ. Γενική είσοδος: € 5,00
Για παιδιά, φοιτητές και νέους μέχρι 18 ετών, είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο των Εκθέσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Megaron Plus, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο, καλεί το κοινό του να αναρωτηθεί για τη σημασία του νερού σήμερα και να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο, πληροφορούμενο για τα παγκόσμια σημερινά δεδομένα.

Η εκπαιδευτική, ενημερωτική και ψυχαγωγική έκθεση με τίτλο «Νερό για όλους», η οποία αποτελεί έκθεση του Cité des sciences et de l'industrie (Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών & Βιομηχανίας) στο πάρκο La Villette του Παρισιού, θα βρίσκεται στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2009.
Χορηγοί της Eκθεσης είναι το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Ίδρυμα Ευγενίδου.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το MEGA.
ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ,παρακάτω
nero gia olous

papppus
Απών/απούσα

kalhspera kai pali paidia
8a i8ela na rwtisw kati aplo
giati den kanoun afalatosi tou nerou tis 8alassas?
einai kai poli pio ameso to apotelesma kai mporoun na to
xreisimopiiousn stin georgia kai sto plisimo se diaforous tomeis
den einai toso diskolo na ginei .apla xreiazete orexi alla apo ayto tpt...
opws eipe kai enas filos pio panw xeiazete plitiki voulisi kai ola giinonte
omws anti na kanoun aposirseis sta aytokinita as kanoun aposirseis sta idi paleomena diktia pou xanente apo kei toulaxiston to peninta tis ekato tou posimou nerou
yparxoun liseis ameses kai vates alla ...
prepei na paroun kai kapoioi zesto xrima...
vlepw kai xanavlepw sinexeia ta idia alla mono mistri kai laspi ...
to apotelesma erga mono sta xartia....
vlepete kostizoun...
giannis

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

αν ηταν τοσο απλο θα ειχε σταματησει ο πολεμος στη λωριδα της Γαζας εντος ενος χρονου...
Ειναι η πιο αμεση αλλα πολυ δαπανηρη και χρονοβορα διαδικασια,χωρια που το νερο πρεπει να καθαριζεται βιολογικα συνεχεια απο τη στιγμη που δυεισδυει σε υπογειους υδροφορους οριζοντες και 'ξαναμολυνεται' απο το περασμα του μεσα απο φυτοφαρμακα,βαρεα μεταλλα πετρωματων κτλ...
Εφαρμοζεται σε χωρες με σχετικη οικονομικη ευημερια [πχ.Αγγλια,11 φορες ανακυλωσιμο νερο],και οι μελετες υφαλμυρωσης,αφαλατωσης και κατασκευης εγκαταστασεων καθαρισμου χρειαζονται αρκετα χρονια για να γινουν και ΜΠΟΛΙΚΑ λεφτα...

Tελος,βασικη προυποθεση ειναι το νερο κατα τη ληψη του να ειναι στα επιτρεπτα ορια συγκεντρωσεων στοιχειων..Αν ειναι υπερβολικα μεγαλες οι συγκεντρωσεις σε θειικα,θειουχα κτλ,νομιζω ειναι αρκετα δυσκολο...

Πιο συντομα βλεπω ποδηλατοδρομους:p :s

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.....λύσαμε και το πρόβλημα του νερού.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
FONTUS

http://faretra.info/wp-content/uploads/2016/03/agpsmia-imera-nerou.jpg

είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι από σήμερα θα πρέπει να γίνουμε ποιο προσεκτικοί στη σχέση μας με το νερό, διότι αν δεν το προστατέψουμε και δεν το χειριστούμε προσεκτικά το ποιο πιθανό είναι (χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας), «όχι μόνο να διψάσουμε, αλλά και να πεινάσουμε».
http://faretra.info/2016/03/21/pagkosmia-imera-nerou-22-martiou-2016-devav-zitoume-apla-ti-sinergasia-sas/

contact