Από τη σημερινή Ε (17/10/07) - Δηλώσεις Κακαλαμάνη

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gmentat
Απών/απούσα

Παραθέτω δημοσίευμα της σημερινής (17/10/07) Ελευθεροτυπίας για σχολιασμό ...

Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά ακατανόητες οι απόψεις του ...

Ακολουθεί το κείμενο ...

Γρήγορα αντανακλαστικά, τύχη και... θάρρος χρειάζονται σήμερα οι ποδηλάτες που επιμένουν να κινούνται στο κέντρο της Αθήνας και αν κρίνει κανείς από τα λεγόμενα του δημάρχου, η κυκλοφορία με ποδήλατο εντός του δακτυλίου θα παραμείνει επικίνδυνη επιλογή για πολύ καιρό.

Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, ο Νικ. Κακλαμάνης ήταν σαφής. «Στο κέντρο της Αθήνας είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους χωρίς να κινδυνεύει η ακεραιότητα του ποδηλάτη», είπε ο δήμαρχος, πράγμα λίγο παράδοξο αφού υποτίθεται πως οι ειδικοί διάδρομοι κατασκευάζονται για την προστασία των εποχούμενων. Ο ίδιος επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι παρουσιάζοντας μια... διασκεδαστική εναλλακτική λύση.

Για ψυχαγωγία

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πάρκο της πρώην Χωροφυλακής στη λεωφ. Μεσογείων και στο πάρκο Ιλισίων δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη θα αναπτυχθεί δίκτυο ποδηλατοδρόμων για την «ψυχαγωγική εξυπηρέτηση» των ποδηλατών, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε. Μη σπεύσετε από τώρα με το ποδήλατό σας, πρέπει πρώτα να δουν τους χώρους οι τεχνικοί σύμβουλοι του δήμου και να αποφασίσουν αν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας των ειδικών διαδρόμων, ενώ θα πρέπει να προηγηθούν και μελέτες, των οποίων τη χρηματοδότηση δηλώνει πως θα αναλάβει το υπουργείο.

Τα ποδήλατα εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως... μίασμα από την εταιρεία λειτουργίας του μετρό που επικαλείται λόγους ασφάλειας για να μην επιτρέψει την είσοδό τους στους συρμούς. Κάπως διαφορετική είναι, ωστόσο, η άποψη του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου που επιτρέπει τη μεταφορά ποδηλάτων εκτός των ωρών αιχμής. Από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται οι σταθμοί του ΗΣΑΠ σε Ομόνοια, Αττική και Μοναστηράκι, ενδεχομένως για να μην υπάρξει κίνδυνος... μόλυνσης των συρμών του μετρό.

Πηγή : Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=4097296

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
rodakino
Απών/απούσα

Λένε πως οι ποδηλάτες που πεθαίνουν και πρέπει να πάνε στην κόλαση τους στέλνουν στην Αθήνα.
Εκεί στη υποδοχή ο άρχοντας της πόλης τους κάνει σαφές να αφήσουν αυτά που ξέρανε απο την προηγούμενη ζωή τους στα παρίσια και τα βερολίνα.Εδώ το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και περιλαμβάνει διαδρομές μεγάλης επικινδυνότητας ανάμεσα σε τετράτροχα τέρατα που επειδη συνήθως είναι εγλωβισμένα στην κίνηση της πόλης και μολις βρούν λίγο χώρο αφηνιάζουν και κατασπαράζουν οτι βρεθει στο πέρασμα τους.
Αλλά επειδή ο άρχοντας είναι καλός τις Κυριακές όσοι απο τους ποδηλάτες είναι αρτιμελείς θα μπορούν να κάνουν καμμία βόλτα στα μπαρουτοκαπνισμένα πάρκα της κολάσεως για ψυχαγωγία.
Σ ευχαριστούμε καλοσυνάτε άρχοντα της κολάσεως

chilled iron
Εικόνα chilled iron
Απών/απούσα

Έμμεσο θάψιμο στο ποδήλατο μου κάνουν τα σχόλια τους και μία κοροιδία στο πρόσωπο των ποδηλατιστών που επιμένουν να κυκλοφορούν με το ποδήλατο!
Με την οδική παιδεία που έχουμε ως Έλληνες-killer οδηγοί,πράγμα το οποίο παραδέχονται και οι υπουγοί με αυτά τους τα λεγόμενα..,δε βγάζεις άκρη!
Θέλει να έχει πυγμή ο σημερινός ποδηλάτης για να ανταπεξέλθει στη χαβουζοΑθήνα!!!
Πάντως ο-η δημοσιογράφος ήταν λίγο καυστική προς το μςτρό στο τέλος των σχολίων της!

don't let the system get you down...!!

Late Again
Απών/απούσα

...στα πάρκα μπαίνουμε ήδη.

-Late Again

thnontas
Απών/απούσα

thnontas
Ο δήμαρχος, αγαπητοί φίλοι, ξέρει καλά πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει ποδηλατόδρομους στην Αθήνα, αλλά μας κρύβει το πόσο κινδυνεύει η επανεκλογή του, μιας και το "σώμα" αυτοκινητιστών ψηφοφόρων του είναι μεγαλύτερο κατά πολύ από τους καθημερινούς ποδηλάτες της πόλης. Αλλωστε για να γίνουν ποδηλατόδρομοι πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και η τσέπη τους έχει καβούρια όταν πρόκειται για έργα ουσίας προόδου και πολιτισμού. Η απάντηση είναι, ποδήλατα παντού, να κάνουμε ποδηλατόδρομο τον κάθε κεντρικό και μή δρόμο χωρίς καμμιά άδεια. Δεν χρειαζόμαστε κανενός την άδεια, οι δρόμοι είναι για όλους τους πολίτες, εφόσον δεν έχουν ποδηλατόδρομους ασ' το συνιθίσουν να μας βλέπουν παντού, όπου μας αρέσει και με την ταχύτητα που μας αρέσει...

rodi
Απών/απούσα

Δεν είμαστε Άμστερνταμ»
«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε Ελβετία ή Ολλανδία· και η Αθήνα σίγουρα δεν είναι Άμστερνταμ», αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Κικίλιας. «Ωστόσο, όπως καταφέραμε και φτιάξαμε λεωφορειοδρόμους έτσι πρέπει να αρχίσουμε και με τους ποδηλατοδρόμους». Όπως τονίζει, «απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός ποδηλατοδρόμου είναι η τοποθέτηση ειδικού τάπητα, η σωστή σήμανση αλλά και η εξασφάλιση ότι δεν θα παραβιάζεται από τα Ι.Χ.».

Ας συγκεντρώσουμε χρήματα να στείλουμε το δήμαρχο στη Βαρκελώνη να δει πως είναι μια πόλη σαν την Αθήνα με ποδήλατο ...

rodakino
Απών/απούσα

Στην τελική αμα ο Δήμαρχος είναι μάγκας και σκέφτεται τόσο πολύ την σωματικη ακεραιότητα των δημοτών του να απαγορεύσει την κυκλοφορία των ποδηλάτων στα όρια του δήμου του και να βγάλει και τη δημοτική αστυνομία να συλλαμβάνει όσους κάνουν ποδήλατο.
Να πάρει και αυτός το βραβείο του καλύτερου δήμαρχου στον κόσμο όπως "επάξια" το κέρδισε η θυγατέρα του δρακουμέλ πριν μερικά χρόνια.

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Bin Podilanden
...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

fantasmamore
Απών/απούσα

Up Up Up!!!!!!!!
Τι δήμαρχο έχουμε εμείς!!! Τι ξεφτέρι!!!!

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα
Mr crosser.gr
Εικόνα Mr crosser.gr
Απών/απούσα

Το θέμα είναι να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι εκτός από τα αυτοκίνητα υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετακίνησης πολύ πιο αποδοτικοί μέσα στην πόλη. Αν οι μετακινήσεις τους με λιμουζίνες δεν ήταν πληρωμένες απο εμάς τους πολίτες και αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν και αυτοί τα λεωφορεία, το μετρό, το ποδήλατο κτλ., θα βλέπαν ότι πολιτικές που εξυπηρετούν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη είναι τουλάχιστον βλακώδεις. Είχα την εντύπωση ότι μέσα από την κρίση που περνάμε (όχι μόνο οικονομική, μιας και έχουμε χρεοκοπήσει και σαν κοινωνία)θα βρισκόταν άνθρωποι που θα είχαν ενα τρόπο σκέψεις διαφορετικό, που θα επιδίωκαν να αλλάξουν τα πράγματα, να τα κάνουν πιο ανθρώπινα. Κατέληξα λοιπόν οτι μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως αμα διώξουμε αυτούς που είναι στην εξουσία, αυτοί που θα έρθουν θα είναι πολυ χειρότεροι και συμβιβαζόμαστε με τα χάλια των τωρινών. Εν τέλει δεν καταλαβαίνω το λογο να παω στον ποδηλατικό γυρο και να βοηθήσω να προβληθει ενας Δημαρχος, που δεν εχει να δείξει καθόλου εργο σε οποιονδήποτε τομέα, μέσω του ποδηλάτου. Προτιμώ να αποτύχει η διοργάνωση και να φανεί η αντίθεση με το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ατόμων που ποδηλατούν καθημερινά στην Αθήνα
Σόρρυ για το σεντόνι.