δολοφονήθηκε ανήλικος!!

275 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
skywalker
Απών/απούσα

Και τωρα που καηκαν μικρο-μαγαζα (δε λεω για τα πολυκαταστηματα στην Ερμου και τα super markets που ειναι ολα ασφαλισμενα) φτωχων ανθρωπων και κοντεψαν να κανουν πολυκατοικιες, υποθετω οτι παρθηκε μια σχετικη "εκδικηση" για τον θανατο του! Εμενα αν μου ειχαν καψει το μαγαζι, θα εκανα την επομενη μερα αντι-πορεια στα Εξαρχεια. Και ετσι η ζωη στην πολη κυλαει ομορφα!

chrisvek
Απών/απούσα

Φίλη royalroak συμφωνώ απολύτως μαζί σου,όσο αναπτυγμένο νου μπορώ να έχω στην ηλικία μου.....

Υ.Γ:Τα περαστικά μου έπιασαν τόπο ?????

Βίδρα
Εικόνα Βίδρα
Απών/απούσα

Παιδιά ότι και να λέμε το παιδάκι έφυγε...Τη μανούλα του σκέφτομαι που δεν πρόκειται να ξεχάσει...Πώς θα ζήσει μετά από αυτό;;Από τους υπόλοιπους, πλην τους στενούς συγγενείς,το γεγονός θα ξεχαστεί.Και ο μπάτσος θα ξεχαστεί παρά την πράξη του!Πιθανόν να αθωωθεί όπως έγινε και πριν από 23 χρόνια!Η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται.Όλα είναι σάπια γαμώτο και τη πληρώνουν αθώοι!!

Tzamilia
Απών/απούσα

με πλαστική σφαίρα
προφανώς γιατί πιτεύουν ότι η πράξη τους θα είναι ανεκτή
από όλους εμάς
Ναι φόβος υπάρχει γιατί αυτός έιναι ο στόχος

Royaloak
Απών/απούσα

Chris μου όχι ακόμα. Είναι κάτι περισσότερο από κρύωμα. Είναι η κόπωση που διεγείρει τους μηχανισμούς που δεν πρέπει.
Άσχετο τώρα: θέλω μια χάρη να μου κάνεις. Μια φορά, ίσως την επόμενη βόλτα, μόλις συνέλθω, να πάμε με τους Αλητόγατους και σαν γυναικόπαιδα, που δεν μπορούν να ξημερωθούν, να τους αφήσουμε γύρω στις 12, όπως κάναμε την άλλη φορά στον Πειραιά. Αν μας θέλουν φυσικά οι Αλητόγατοι...

dvarnav
Απών/απούσα

Το παιδί ήταν άτυχο διοτι βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Δυστυχώς και πάλι θα την γλυτώσει ό ειδικός φρουρός διοτι στην Ελλάδα έχουμε την ίδια Ιστορία που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ακόμα και εαν ο ειδικός φρουρός απλά έριξε για εκφοβισμό ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ (Έλεος ποσό ανίδεος μπορείς να είσαι για να εκφοβίζεις κινδυνεύοντας ακόμη και ο ίδιος από τα πυρά σου)πως τον πέτυχε στην καρδιά .... Δυστυχός λυπάμαι ειλικρινά για την μανα και τον πατέρα του παιδιού που το χάσαν τόσο μα τόσο άδικα.

Αυτο βέβαια που γίνετε απο κάποιους στο κέντρο της αθήνας είναι καθαρή ανοησία και πολύ μαλιστα όταν προβάλετε με τέτοιον καταπληκτικά απογοητευτικό τρόπο απο τα ΜΜ(Χ)Ε (Μεσα Μαζικής (Χ)Ειραγώγησης) οπου σπεύσαν με κάθε τρόπο στη πολύ σωστή (αν και ... τελος πάντων) παραίτησή του Προκόπη να εκφράσουν ΌΛΟΙ τους όμως την απορία γιατι κατηγορούμε το σώμα της αστυνομίας και αλλα τέτοια. Κανένας τους όμως δεν μιλάει για το αυτονόητο ... Ο Robocop και ο Rabo βοηθησαν ποτέ και πουθενά κανέναν και το πιστολι πολύ περισότερο εαν είσαι τόσο οργισμένος φίλε αστυνομικέ φρόντισε να συλλάβεις τον ταραξία άμεσα και να το θέσεις σε κατάσταση δίκης και όλα τα άλλα αστα για πολεμικές επιχειρήσεις. Στην Ελληνική αστυνομία δεν ήρθες για να σκοτώνεις κάποιον που ενδεχομένος σε εβρισε αλλα για να συλαμβάνεις τον κλεφτη που μπήκε στο σπίτι μου και με σαπισε στο ξύλο μου πήρε τα πάντα. Και όχι να σε καλώ φίλε Αστυνομικέ να έρθεις μετά απο 6 ώρες (και αφού οι πραγματικοί εγκληματίες έχουν αλλαλιάσει όλη την γύρο περιοχή την ίδια νύκτα) να μου λες να δεν μπορώ να κάνω τίποτα διοτι ανήκουμε σε άλλο ΑΤ.

Κρίμα για όλους μας

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..στο συμβαν ειχαμε δυο λογης "μπουμπουκια".
Ο θανατος σαν επιλογος σε μια συγκρουση , ειναι το ιδιο επωδυνος ανεξαρτητα απο το πια πλευρα σε εκφραζει και πια οχι .

Ανθρωποι με οπλα και "οπλα" στα χερια .. οταν εισαι ενας απο αυτους , νομιζω οτι δεν θα αργησει να ερθει για σενα η στιγμη που θα θεωρησεις σκοπιμη και δικαιολογημενη την χρηση τους , οσο παραλογη και αν φαινεται στον εξωτερικο παρατηρητη , την πολιτεια και την δικαιοσυνη..

..αλλου ειναι το προβλημα...

Diakon
Απών/απούσα

Κανένας απ' όσους γράφουμε δεν ήταν παρών, αλλά όλοι έχουν κάτι να πούνε. Όλοι "ξέρουνε κάποιον που ξέρει κάποιον". Είμαστε λαός παντογνώστης.

Ας μην ξεχνάμε τον ανθρώπινο παράγοντα. Ο πιο έξυπνος και ψύχραιμος μπορεί να μετατραπεί σε ηλίθιο και παράφρονα. Αρκεί μια αφορμή και μια σπίθα. Εδώ μάλλον οι αστυνομικοί έχουν συμπεριφερθεί εντελώς απρόσμενα και οι άλλοι απάντησαν με καταστροφή εναντίον άσχετων στόχων.

Έτσι ο καθένας μας μπορεί να πάρει το μέρος όποιου γουστάρει. Καλωσήρθαμε στον πλανήτη Γη... Νομίζετε ότι θα σβήσετε χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης Ιστορίας και τον νόμο της ζούγκλας;

Κάθε μέρα σκοτώνονται στους δρόμους 6 άνθρωποι και δεν ανοίγει ρουθούνι. Κοινωνία του στόμφου και των εντυπώσεων είμαστε.

chrisvek
Απών/απούσα

Αμέ...κανένα απολύτως πρόβλημα...Πιο πριν όμως θέλω να δεις το ποστ των αλητόγατων στο σημείο που ΄κάνω την ερώτηση μου..

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ ΑΕΡΑ ΗΛΙΘΙΕ

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ο θάνατος βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητα μας,και στον βαθμό που μπορούμε τον αποδεχόμαστε και τον ερμηνέυουμε ποικιλοτρόπως.
Η ΒΙΑΙΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ δεν μπορεί παρά να ΄δημιουργεί οργή και ερωτηματικά,η αποδοχή ενος τέτοιου θανάτου δεν καταπίνεται.Όσα επακολουθούν ενός τέτοιου θλιβερού γεγονότος δεν είναι άξια αναφοράς όταν αυτό γίνεται απαξιωτικά.Όλα οσα τώρα διαδραματίζονται είναι το ΡΕΚΒΙΕΜ στο αδικοχαμένο πρόσωπο του νεαρού παιδιού.

vouros
Απών/απούσα

Η αλήθεια είναι πως ξέρουμε τι έγινε, έστω κι αν δεν ξέρουμε πως ακριβώς έγινε. Ξέρουμε οτι ένας δεκαπεντάχρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό, ενδεχομένως γιατί του πέταγε πέτρες, ίσως γιατί τον έβρισε. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι η αστυνομία έχει την ιστορία της και όσοι θέλουμε την θυμόμαστε. Η σχεδόν απίθανη περίπτωση του εξοστρακισμού της σφαίρας που χτύπησε το θύμα, γίνεται αυτομάτως γελοιότητα όταν ακούγεται από αυτούς που αθώωσαν τους πρωταγωνιστές του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή. Μιλώ για τα πειθαρχικά όργανα της αστυνομίας γιατί όπως ξέρετε η ποινική δίκη είναι σε εξέλιξη. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κανένα άλλο περιστατικό αν κα όλοι ξέρουμε οτι υπάρχουν πολλά και κάποια αναφέρθηκαν ήδη. Μας αρκεί μόνο ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή γιατί καταγράφηκε σε video και το είδαμε όλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό και εξοργιστήκαμε γιατί η είδαμε οτι οι κάποιοι από τους ελλειπώς εκπαιδευμένους αστυνομικούς μας έχουν και άλλες σοβαρότερες ελλείψεις. Τρεις μαζί γρονθοκοπούσαν και κλοτσούσαν έναν αθώο άνθρωπο με τόση αγριότητα και επι τόση ώρα που ήσουν σίγουρος πως δεν υπήρχε καμία λογική στη πράξη τους, παρα μόνο άγρια ένστικτα, κυριαρχία του ερπετοειδούς εγκεφάλου. Αυτούς τους τρελούς και άνανδρους λοιπόν τους απάλλαξε το πειθαρχικό τους όργανο. Για να είμαστε πιο ακριβείς τους τιμώρησε με ποινές τεσσάρων και έξι μηνών αργία, η οποία στους αστυνομικούς πληρώνεται ξέρετε. Είναι σαν να μας δηλώνει η επίσημη αρχή της αστυνομίας οτι έτσι θέλει τα όργανά της. Μην ψάχνετε τίποτα περισσότερο. Μόνο σκεφτείτε. Και ξανασκεφτείτε.

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

αλλά πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρ των ελεύθερων σκοπευτών για περιπτώσεις που αφορούν στους αναρχικούς και σε όλους αυτούς που βρίσκουν αφορμή για να καταστρέψουν περιουσίες για... την πλάκα τους (πρόφαση βρήκαν να βγουν να σπάσουν χθες πάλι).
Χημικά και δακρυγόνα και κλάιν μάιν.

Edit: Πάει το Βατοπέδι και ο Εφραίμ τώρα. Θα μπούνε στα αζήτητα. Τη γλίτωσαν.

einzel
Απών/απούσα

Έτσι μου αρέσει να ξεμπροστιάζεστε μόνοι σας παλιοφασίστες φονιάδες!

Royaloak
Απών/απούσα

Η αστυνομία να διώξει τα ναρκωτικά απ'τα Εξάρχεια και ν'αφήσει τον κόσμο ήσυχο.

Δεν έχει δουλειά να στέκεται σε κάθε γωνία της περιοχής. Νιώθουμε όλοι ένοχοι καθώς περνάμε από'κει.

Οι κουκουλοφόροι περιέργως δρουν σε συγκεκριμένες συνθήκες. Ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι; Αν όντως ανήκουν όλοι στο αναρχικό κίνημα, τότε μιλάμε ότι η επανάσταση είναι προ των πυλών. Μην τρελλαθούμε ξαφνικά. Ας ψάξουμε αλλού για όλο αυτό το εμπρηστικό κλίμα.

Κάθε νουνεχής άνθρωπος θάπρεπε να σκέφτεται πριν μιλήσει για ελεύθερους σκοπευτές. Κι επειδή σε ξέρω και σ'αγαπώ djapal, είσαι μικρός και δεν γνωρίζεις. Ελεύθερους σκοπευτές χρησιμοποίησε η Χούντα στο Πολυτεχνείο. Εκεί ήξεραν πού στόχευαν. Σκληρή κουβέντα είπες. Αν πάλι υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές, ποιόν θα πυροβολούσαν; Τη σάρκα απ'τη σάρκα τους; Εδώ πού θα στοχεύσει ο ελεύθερος σκοπευτής; Στο άγνωστο; Τα κρυμμένα πρόσωπα μπορεί να είναι ο οιοσδήποτε. Από που σιγουρεύουμε ότι τα άτομα αυτά που επιδίδονται με τέτοια μανία στην καταστροφή είναι αναρχικοί; Οι αναρχικές ομάδες είναι τόσο ετοιμοπόλεμες και μαζικές που ήταν stand by μετά τη δολοφονία και είπαν να κάψουν την Ερμού ας πούμε;

Περίεργα πράγματα φίλοι μου.

Diakon
Απών/απούσα

Χχμμμ, κάτι ξέρεις εσύ... ;-)

Lef
Απών/απούσα

Έτσι, έτσι. Καταστολή, "τάξις και ασφάλεια" και γύψο. Σε λίγο θα βγάλετε και το πουλί απ'την αποθήκη. Είναι λυπηρό το πόσοι εκεί έξω είναι καλοταϊσμένοι με τέτοιες καραμέλες και ακόμα πιο λυπηρό οτι ούτε ο φόνος ενός παιδιού 15 χρονών δεν μπορεί να τους ξυπνήσει. Διάβασε να μαθαίνεις djapal

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Αν ήταν ο einzel στη θέση του κάθε κακομοίρη που είδε την περιουσία του να καταστρέφεται από μερικούς ... (συμπληρώστε), ίσως το ξανασκεφτόταν. Τεσπα.
Είναι δεν είναι αναρχικοί, αυτοί βρίσκουν αφορμή να καταστρέψουν, να λεηλατήσουν κτλ κτλ.
Πάμε ρε μεγάλε να σπάσουμε καμιά βιτρίνα να αρπάξουμε κανα κόσμημα και κανα κινητό ακριβό να γουστάρουμε. Τα άκουγα σήμερα το πρωί περί λεηλασιών.
Εγώ μίλησα γενικά για αυτούς που κατεβαίνουν να σπάσουν και να λεηλατήσουν για την πλάκα τους, είτε είναι είτε δεν είναι αναρχικοί.
Και επειδή τα έζησα σε πρώτο πλάνο (γιατί ήμουν κάτω και πέρασαν από μπροστά μας καταστρέφοντας και το αμάξι ενός φίλου απ'την παρέα), δε νομίζω να μην ανήκουν σε αυτούς...
Τέλος πάντων. Εγώ το ξαναείπα. Πείτε με ακραίο, δε με ενδιαφέρει. Αυτή είναι η άποψή μου. Το αν δε συμφωνεί κάποιος, σεβαστό, δικαίωμά του κτλ κτλ. Το να βρίζει όμως επειδή δε συμφωνώ με τις δικές του απόψεις... εντάξει... E.O.D και δεν το συνεχίζω γιατί δεν είμαι υπέρ των flames.

Edit: Lef μιλάμε για άλλα πράγματα. Πίστευε ό,τι θες. Άποψή σου, άποψή μου. Εγώ απλά εξέφρασα τη γνώμη μου χωρίς φανατισμούς και χωρίς να βρίσω κανέναν. Η διαφορά ξέρεις ποια είναι; Ότι εγώ σέβομαι την άποψή σου. Εσύ ειρωνεύεσαι τη δική μου!
Edit 2: Diakon τι εννοείς ρε; :P

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Ζαλίστικα να διαβάζω αναρχο-κουμουνιστικές φιλοσοφίες, από σύγχρονους "επαναστάτες", και θεωρίες για το πώς έγιναν τα πράγματα.

Τα πράγματα είναι απλά, όσο σκληρά και να ακούγονται:
1. Πιτσιρικάς (δεν λέω αναρχικός, όταν είσαι 15 ούτε τι σημαίνει αναρχία δεν ξέρεις) αντί να πάει να πιει ήσυχα τον καφέ του, ή να κάτσει σπίτι του να διαβάσει, πάει να χωθεί στις φασαρίες.
2. Μπάτσοι προσπαθούν να "περιορίσουν" τις φασαρίες.
3. Γίνεται κάποιου είδους τσαμπουκάς μεταξύ πιτσιρικά και μπάτσου.
4. Ηλίθιος μπάτσος πυροβολεί (εκούσια ή ακούσια, το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει) τον πιτσιρικά.
5. Ο πιτσιρικάς σκοτώνεται.
6. Ο μπάτσος πάει φυλακή.
Με λίγα λόγια ο πιτσιρικάς δεν έπρεπε να ήταν εκεί και ο μπάτσος δεν έπρεπε να πυροβολήσει.
Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Δε στεναχωριέμαι ούτε για τον πιτσιρικά, ούτε για τον μπάτσο.
Στεναχωριέμαι για την οικογένεια του παιδιού. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια μάνα να θάβει το παιδί της.
Στεναχωριέμαι για την οικογένεια του μπάτσου. Για τη ντροπή και τις τύψεις που αισθάνονται που το παιδί τους αφαίρεσε μια ζωή.

Κλείνω με ένα σοφό ρητό, που έχει πει ένας, παλιότερα μπλεγμένος στη νύχτα, φίλος μου:
"Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ"

Υ.Γ. Τυχερούλη Εφραίμ...!

Scottie
Απών/απούσα

Eαν ο ηλιθιος αστυνομικος δεν ειχε προλαβει να δολοφονησει τον πιτσιρικα και ο μικρος του ειχε φερει στο κεφαλι καμια μολοτοφ,πετρα και ο,τι αλλο εβρισκε μπροστα του και 'αποδημουσε εις Κυριον' ο αστυνομικος,θα γινοταν πορεια διαμαρτυριας?????
Εγω βλεπω οτι στην κοινωνια μας ολους μας ενδιαφερει το χρημα και ο πλουτος...Ο μπαμπας διευθυντης τραπεζας,η μαμα χρυσοχοος στη Βουκουρεστιου...Που να βρουνε χρονο οι ανθρωποι να ασχοληθουν με τις αποριες του αδικοχαμενου παιδιου!!
Η'μηπως ειναι τυχαιο οτι ολοι αυτοι οι αντιεξουσιαστες ειναι παιδια απο ευκαταστατες οικογενειες???Ελατε στα δυτικα προαστια να δειτε σε τι συνθηκες μενουμε...εμεις τι επρεπε να κανουμε???
Οσο για τον αστυνομικο,τι να πω????Ας κανουν και ψυχοτεχνικες εξετασεις εκει στην ΕΛ.ΑΣ γιατι εχει παραγινει το κακο με τον καθε τυχοδιωκτη που ζητα τη μονιμη θεση του δημοσιου!!!

GeorgeHH
Απών/απούσα

Παιδιά προσωπική άποψη είναι οτι πραγματικά δυσκολεύομαι να υποστηρίξω την μία η την άλλη πλευρά, είμαι παρα πολύ μπερδεμένος,αυτό που με προβληματίζει είναι πως κάποιοι έχουνε θράσος και ψηφίζουν τους ίδιους και μετά διαμαρτύρονται,είμαστε τόσο μαζοχιστής λαός τι άλλο να πω,και αυτό που με εξοργίζει είναι οτι κάποιοι εντάσονται και στις νεολαίες κομμάτων και τα υποστηρίζουν,ε είμαστε εγκεφαλικά νεκροί τέλος,μηδέν λογική,αν μπορείτε να σκιαγραφήσετε τον σημερινό Έλληνα και να τον νιώσετε γενικώς, θα δείτε πόσο έχουμε ξεπέσει σαν λαός,και οτι ο καθένας ζει για την πάρτυ του.Η βία σαφώς φέρνει βία αν υπήρχε δικαιοσύνη και αξιοκρατία-συνείδηση σίγουρα αυτά τα περιστατικά θα είχαν μειωθεί(και απο τις 2 πλευρές)+να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας

einzel
Απών/απούσα

Αν ο 15χρονος ήταν στο mall ή καθόταν σπίτι του και έβλεπε STAR θα ήταν καλός ε; Άντε βρε ωραία λογική! Όποιος διαφοροποιείται να πεθάνει!!!!Τι δουλειά έχει να αντιστέκεται στα συνηθισμένα και να πίνει καφέ στα Εξάρχεια; Από αύριο όλα τα ΙΧ να περνάν πάνω από τα ποδήλατα!Τι δουλειά έχει το ποδήλατο στο δρόμο τους;

Κύριε δικαστά πάτησα τον ποδηλάτη γιατί δεν ήξερα τι ήταν!Δεν είχα ματαδεί τέτοιο πράγμα στην TV!!!Μόνο αμάξια δείχνει! Νόμιζα ήταν UFO με πολύχρωμο κεφάλι που με απειλούσε .Αφήστε που κινούσε απειλητικά τα πόδια του και ερχόταν κατά πάνω μου! Τρόμαξα και εγώ και γκάζωσα και του έδωσα να καταλάβει του αλήτη που με αναστάτωσε!!!Όχι τίποτα άλλο αλλά βιαζόμουν κιόλας γιατί γύρναγα από το γήπεδο και βιαζόμουν να πάω στα μπουζούκια και το Cayenne ήθελε πλύσιμο

Royaloak
Απών/απούσα

Επειδή εκτός απ'το ποδήλατο μοιραζόμαστε και την εξέλιξη μιας ολόκληρης κοινωνίας, πριν πούμε τη γνώμη μας, ας δούμε τουλάχιστον τις Ειδήσεις, όπου στη χώρα μας είναι αρκετά πληθωρικές και μας ενοχλούν, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε να καταλάβουμε τι παίζεται με γεγονότα σαν κι αυτό που συζητάμε. Κι επειδή αύριο μπορεί να βρεθούμε σε ωραίες βόλτες παρέα, ας μην είμαστε λεκτικά πικρόχολοι μεταξύ μας, ένθεν κι ένθεν. Αυτό το έχω υποστηρίξει κι αλλού.

Ναι το παιδί είναι εύπορης οικογένειας. Όχι το παιδί δεν ανήκε στον αναρχικό ή άλλο τέτοιο χώρο. Δεν πέταξε το μπουκάλι με το νερό ξαφνικά, αλλά μετά από πρόκληση λεκτική κλπ, κλπ... Αυτό δεν συνιστά όμως λόγο δολοφονίας.

Αν εμείς οι φτωχότεροι είμαστε σιωπηλοί στις άθλιες συμπεριφορές των κρατικών λειτουργών δεν σημαίνει ότι όλοι μπορούν και πρέπει να κάνουν το ίδιο. Η εύπορη καταγωγή του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Και δεν χρειάζεται να κάνουμε τον Νίκο Φώσκολο-Κοινωνία ώρα μηδέν, όταν δεν ξέρουμε ούτε για την οικογένειά του ούτε τίποτα γι'αυτό.

Μας αφορά σαν πολίτες το γεγονός ενός όχι ηλίθιου θανάτου, αλλά μιας ελεεινής δολοφονίας. Κι αυτό επειδή μπορεί να χτυπήσει αύριο το σπίτι μας, ας μην το τοποθετούμε στη διάσταση της πολιτικής μας τοποθέτησης. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι δε του εμπορικού κόσμου στις Ειδήσεις έδωσαν προτεραιότητα στο γεγονός του θανάτου, τοποθετώντας την ευθύνη όλων όσων γίνονται στην πολιτεία. Αυτό ας ληφθεί υπ'όψιν.

soulis
Απών/απούσα

τα πραγματα ειναι πολυ ποιο συνθετα και μπλεγμενα απο οτι φαινονται. Ενας αντιστοιχος φονος εγινε το καλοκαιρι στη μυκονο. Ο φονος χτες δεν ειναι αιτιο, ειναι αφορμη. Υπαρχει σοβαρο προβλημα αποσταθεροποιησης σε μια χωρα που παραπεει γενικοτερα. το κουτι με τις φαπες ανοιξε και δυσκολα θα κλεισει, δεδομενης της γενικοτερα δυσκολης συγκυριας.

einzel
Απών/απούσα

Μακάρι ένα καμένο αμάξι να ήταν το χειρότερο που μου έχει συμβεί .Μην προσωποποιείς τα θέματα γιατί δε ξέρεις σε ποιον απευθύνεσε! Με τη δική σου δημοκρατικότατη λογική ,περί ελ .σκοπευτών ,πόσοι εκτελεστές θα έπρεπε να κυνηγάνε τους καταχραστές του Βατοπεδίου ,τους φοροφυγάδες (80% των Ελλήνων) ,κ.ο.κ ;;;

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Δυστυχώς παραληρείς και δεν μπορώ να ακολουθήσω τη δική σου λογική (αν υπάρχει λογική σε όσα λες).

Εδώ ταιριάζει μια φράση του Πλάτωνα:
"Οι σοφοί άνθρωποι μιλάνε γιατί έχουν κάτι να πουν. Οι χαζοί μιλάνε επειδή πρέπει να πουν κάτι".

einzel
Απών/απούσα

Τι δεν κατάλαβες;Να σου το εξηγήσω ,γιατί βλέπω ότι απλά ΠΡΕΠΕΙ να πεις κάτι .

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Εγώ μιλάω για ανθρώπους που κατεβαίνουν να τα σπάσουν και να κλέψουν θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όσων ανθρώπων βρεθούν στο διάβα τους (και μιλάω επειδή το έζησα, όχι αερολογίες).
Εσύ μιλάς για κλέφτες, αρπακόλες κτλ κτλ για χρήματα μόνο. Μιλάς δηλαδή για φοροφυγάδες όπως ας πούμε τον καταστηματάρχη που δεν κόβει απόδειξη. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Να σαπίσει στη φυλακή ο Εφραίμ. Ειδικά όταν το παίζει και άνθρωπος του Θεού και έκανε όλα αυτά.
Αλλά δεν ανέχομαι να φοβάμαι να βγω στο δρόμο, επειδή κάποιοι πετάνε πέτρες, μολότωφ και όποιον πάρει ο χάρος. Εκεί η φυλακή δεν αρκεί για μένα. Δικαίωμά μου να πιστεύω αυτό που πιστεύω, δικαίωμά σου να διαβάζεις αυτά που διαβάζεις και να κάθεσαι μετά να τα σχολιάζεις με ομοϊδεάτες σου.
Υπάρχει μια διαφορά. Εγώ απλά θα διαφωνήσω μαζί σου, εσύ θα με χλευάσεις για τις απόψεις μου. Εκεί φαίνεται η διαφορά στο πόσο σεβόμαστε τη διαφορετικότητα της άποψης του άλλου.
Επειδή όμως δε συζητάμε στο ίδιο επίπεδο (και το παρατήρησαν και άλλοι), δεν απαντάω σε κάτι άλλο.

Edit: και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν υποστήριξα πουθενά τον αστυνομικό που σκότωσε το παιδί. Επειδή αναφέρθηκε το γεγονός με το άλλο 15χρονο παιδί. Μη βγάζουμε συμπεράσματα από μόνοι μας ίσα ίσα για να εναντιωθούμε.

einzel
Απών/απούσα

Ποιοί είναι οι ομοϊδεάτες μου ;Διάβασες πουθενά ότι επικροτώ τους βανδαλισμούς ;Κάθε έγκλημα πρέπει να έχει την πονή του! Την έχει όμως ; Ποιός σε χλεύασε;Μόνος σου δήλωσες ακραίος .Με άταφο ακόμα το παλικαράκι ,το πρώτο που πρότεινες ήταν να σκοτώσουμε και άλλους με ελεύθερους σκοπευτές!!!

psipsinel
Απών/απούσα

Μιας εποχής τραγικά ειρωνικής .
Όποιος και αν έχει κατέβει στο δρόμο την τελευταία δεκαετία, άσχετα ποιος ήταν στη κυβέρνηση, έχει αντιμετωπιστεί με ένα τρόπο . ΜΑΤ και ξύλο . Από τους συνταξιούχους του 98 μέχρι τους φοιτητές του 2008 . Γιατί "η οικονομική κατάσταση της χώρας ... δεν επιτρέπει τίποτε άλλο".

Την ίδια στιγμή που δίνουν για πλάκα 28 δις στους τραπεζίτες που είχαν τόσα χρόνια υπέρογκα κέρδη ... Την ίδια στιγμή που χτίζουν βίλες παντού. Που επιδοτούν το κάθε κερατά με εκατομμύρια - δικά μας .

Εδώ και χρόνια, η καταστολή πρώτα από την αστυνομία και μετά απο τα δικαστήρια, έχει γίνει ο κύριος μοχλός άσκησης εσωτερικής πολιτικής . Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Αλλά κάποια στιγμή, το ποτήρι ξεχειλίζει.

Δεν ξεχείλισε όταν κάηκαν δεκάδες συνάνθρωποί μας από το "στρατηγό άνεμο" γιατί έπρεπε να φυλαχτούν πρώτα οι περιουσίες του Ρουσόπουλου και των άλλων..
Δεν ξεχείλισε από την καταστολή ενάντια στους φοιτητές.
Δεν ξεχείλισε από τη ζαρντινιέρα .
Δεν ξεχείλισε με την έγκυο γυναίκα που έπεσε νεκρή στη Λευκίμμη εξαιτίας τους .
Δεν ξεχείλισε από τους νεκρούς μετανάστες στην Πέτρου Ράλλη .

Τώρα ξεχείλισε. Και ξεχείλισε για όλους αυτούς του λόγους .

Για τα μαγαζιά...
Όχι δεν έσπασα κανένα. Αλλά δεν ενοχλήθηκα και ιδιαίτερα .
Σε κάθε χάρτα δικαιωμάτων (τουλάχιστον από την Αναγέννηση και μετά) το πρώτο και πιο αναφαίρετο δικαίωμα είναι αυτό στην ανθρώπινη ζωή. Από τη στιγμή που αυτό παύει να ισχύει, όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα (πόσο μάλλον της ιδιοκτησίας) είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Αν λοιπόν κάποιοι δεν σέβονται τις περιουσίες σας (μικρές ή μεγάλες) δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε αυτοί που πέρασαν τη κόκκινη γραμμή .

contact