ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...;;;

129 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Γεια σας
Σύμφωνα με τον κύριο που φέρει το ψευδώνυμο "plannet" (μετάφραση πλανήτης) και έχει δηλώσει σε άλλο σημείο του παρόντος φόρουμ ότι ονομάζεται Πέτρος, είμαι ο "άλλος".
Εγώ λοιπόν (αυτός ο "άλλος" δηλαδή) προσπαθεί να πει με απλά (ελπίζει) Ελληνικά πως οι αφορισμοί και οι ισχυρισμοί καλό θα είναι να συνοδεύονται από αποδείξεις.
Ο παραπάνω κύριος αδυνατεί να το αντιληφθεί ή δε θέλει. Είναι δικαίωμά του. Δικαίωμα δικό μου είναι να εκφράζω τις απόψεις μου, όπως και του καθένα μας φυσικά. Δικαίωμα το οποίο κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.
Η ηλικία μου επέτρεψε να γνωρίσω από κοντά άνθρώπους που είχαν πολεμήσει στην Πίνδο την περίοδο 1940-41. Επίσης ανθρώπους που είχαν αγωνιστεί στην Εθνική Αντίσταση ή και στον φρικτό εμφύλιο. Κάποιοι από αυτούς ήταν ένθερμοι χριστιανοί και μου είχαν περιγράψει τα αισθήματα της εποχής και τη μάχη υπέρ πατρίδος υπό τη σκέπη της Παναγίας. Άλλοι, ανήκωντες στον αριστερό χώρο ή και αλλού δεν ήταν ένθερμοι ως προς το θέμα αυτό στις περιγραφές τους. Κανείς όμως από αυτούς ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ το Χριστιανικό αίσθημα του λαού που πολέμησε για τα ιδανικά του αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό της τότε Μεγάλης Βρεττανίας να πει το περίφημο "οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες".
Δυστυχώς δεν κατέχω καμία καταγραφή των περιγραφών αυτών, καθώς δεν θα ήταν και πολύ κομψό να καταγράφω κάποιον παπού ή θείο ή δάσκαλο που μου μιλούσε για την εποχή εκείνη. Υπάρχει μόνο η δική μου μαρτυρία πως οι διηγήσεις μιλούσαν εκτός των άλλων και για το θέμα αυτό.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει σε αυτό που θέλει. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι ίσως προσωπική υπόθεση ενός εκάστου. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η δημόσια λοιδωρία (το φόρουμ είναι ένα δημόσιο μέσο επικοινωνίας) των πιστεύω των άλλων. Μπορεί κανείς φυσικά να μιλάει αρνητικά για κάτι, καλό θα είναι βέβαια να στηρίζει τα όσα λέει. Αν με ρωτήσετε περί Βουδισμού έχω άποψη. Πρώτα όμως για λόγους σεβασμού προς τυχόν βουδιστές που θα διαβάσουν τα λεγόμενά μου και κατόπιν λόγω ελλιπών μου γνώσεων περί του θέματος, θα αποφύγω μια εκτενή αναφορά καθώς είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι ανακριβής. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι αφορισμοί του τύπου "η θρησκεία τα κατέστρεψε όλα" χωρίς να ορίζονται:
1) Ποια είναι τα "όλα".
2) Ο χρόνος και ο τόπος της καταστροφής.
3) Ιστορικές αναφορές που να ορίζουν το μέγεθος της καταστροφής και να οριστικοποιούν την αιτία.
Αποτελούν αναπόδεικτους ισχυρισμούς, ανάξιους πολλές φορές λόγου, ακριβώς λόγω του αναπόδεικτου. Επειδή λοιπόν κατά παράβαση των αρχικών μου υποσχέσεων είπα πολλά, περισσότερα από όσα είχα σκοπό, θα μου επιτρέψετε να αποχωρήσω από τη συζήτηση αποφεύγοντας κάθε προσωπικό χαρακτηρισμό.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι πολλές πεταλιές με υγεία και χαρά.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ξεσφίνοσε την γαμημένη τυρόπιτα από τον εγκέφαλο σου το οποίο και αυτό ειναι συνταγματικό δικαίωμα σου
1) το ότι κάποιος είναι η δεν είναι χριστιανός δεν έχει σημασία πως θα προστατέψει την πατρίδα του
λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πούνε ότι έχουν πατρίδα ότι ανήκουν κάπου συγκεκριμένα για αυτό και οι Ελλήνες για αυτήν την πατρίδα πολέμησαν με την ψυχή τους και το έκαναν πριν τον χριστιανισμό εκτός αν θέλεις καμία μελέτη για τους 300 του λεονίδα (και εκεί υπήρχε ο εφιάλτης)
2)ναι αυτό να πας να το πεις στους πατέρες τις εκλησιας που κατέστρεψαν την αρχαιοελληνική θρησκεία που οπού υπήρχε ελληνικός ναός τώρα υπάρχει εκκλησία
το άγιο όρος ήταν χώρος λατρείας της Αρτέμιδος (αν θυμάμαι σωστά )
3) η θρησκεία είναι το μέσο που εκμεταλλεύεται την πίστη των λαών για κέρδος αυτών που την αντιπροσωπεύουν

4) θα σου πω κάτι για να σου αποδείξω την ηλιθιότητα που σε διακατέχει
ένα λιοντάρι τρώει μια αντιλόπη (εννοείτε πως δεν είναι κακό αυτό)
για να αποδείξω ότι αυτό γίνετε πρέπει
1) να πω πια αντιλόπη σκότωσε
2) πόσες σκότωσε
3) πότε και που?
4) θα πρέπει να το καταγράψω γιατί αλλιώς δεν θα το αποδεχθείς?

στο καλό
κάνεις ότι θα έκανε ο κάθε καλός χριστιανός
:D
ήταν θέλημα θεού

I like my bike
Απών/απούσα

Ρε πλάνετ δεν μπορείς να γράψεις την γνώμη σου χωρίς να βρίζεις τους άλλους ανθρώπους? Για εμένα αυτό είναι ο ορισμός του γκαγκά. Τώρα αν νομίζεις ότι ο τυχαίος αναγνώστης αυτού του φόρουμ κάθεται και διαβάζει τις απόψεις σου και τον τρόπο που τα γράφεις και λέει «χμμμ.. ωραία τα λέει αυτός ο πλάνετ, μου αρέσουν τα όσα διαβάζω, τι όμορφη γλώσσα και τι λεπτοί τρόποι» μάλλον δεν έχεις ιδιαίτερη επίγνωση της πραγματικότητας και της προσωπικότητας σου (τουλάχιστον αυτή που προβάλεις ηλεκτρονικά) πιο πολύ για τρολ περνιέσαι παρά για κάποιος που θέλει να τον πάρουν στα σοβαρά. Και θες να μιλήσεις και για το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και τις αξίες των προγόνων μας από πάνω. Οι αρχαίοι Έλληνες θα γυρνάγαν σαν το αρνί στον τάφο τους άμα έβλεπαν το ποιοι είναι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές άρπαγες της ιστορίας κληρονόμοι τους.

Και για όσους νομίζουν ότι είναι οι απευθείας απόγονοι του Σωκράτη του Ηρακλείτου και του Αριστοτέλη, γιατί ως γνωστό στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ούτε Τούρκοι ούτε Φράγκοι ούτε Ενετοί ούτε Σλάβοι, ούτε Αρβανίτες (Αλβανοί δηλαδή) ούτε Βλάχοι, δεν ήρθε ποτέ ο Ιμπραήμ δεν υπήρξε ποτέ καμία μετακίνηση πληθυσμών και όλοι βαστάνε 100 γενιές πίσω (2500 χρόνια δηλαδή) από το μέρος όπου ζούνε σήμερα. Η δημοκρατία, η γνώση, η παιδεία, η καλλιέργεια της ψυχής και του σώματος στην αρχαιότητα ήταν για πάρα πολύ λίγους. Ποιος σας λέει ότι ο πρόγονος σας καθόταν σε έναν βράχο και άκουγε τον Πλάτωνα και δεν ήταν ένας άξεστος ξεδοντιάρης δούλος?

Και για να καταλάβω κάτι ακόμα. Εάν δεν είχε επικρατήσει ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα, θα πιστεύαμε δηλαδή ακόμα στο δωδεκάθεο? όποιο θρήσκευμα όποιο δόγμα και να είχε επικρατήσει τελικά, πάλι τα ίδια πράγματα θα είχανε γίνει (έλεγχος του λαού από την εκκλησία, σφαγές, πλουτισμοί κλπ) . Δεν χρειάζεται να μας λες κάποια πράγματα λες και ανακάλυψες την Αμερική. «Στο Άγιο όρος λατρεύαν την Άρτεμη..» διάβασε το μ.χ. και θα έχεις ένα κάρο παραδείγματα και trivia γνώσεις για να πετάξεις στα φόρα

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

1) δεν βρίζω
2) δεν υπερασπίζομαι την αρχαία ελλάδα μιας και εκεί θα γίνανε λάθη δεν έχω την γνώση να το κάνω
3) δεν δέχομαι να μιλάνε για πολιτισμό και να δείχνουν τα άξεστους και βρομιάρηδες και χωρίς συνείδηση Άγγλους
4) εμείς μετά απο 2500 χρόνια λέμε ότι είμαστε απόγονοι του μεγ. αλεξάνδρου
οι Άγγλοι τι λένε?
τπτ γιατί είναι όπου υπάρχει χρήμα και μπύρα
5) λέω ποιο πάνω "η θρησκεία είναι το όποιο του λαού" δεν είπα ο χριστιανισμός είναι το όποιο του λαού
αν διαβάσεις αυτά που γράφω θα δεις ότι δεν τα βάζω με τον θεό αλλά με την θρησκεία
6) για το άγιο όρος αναφέρθηκα όχι για να τονίσω τι ήταν πριν αλλά για το καταστροφικό πνεύμα των χριστιανικών χρόνων που δίδασκαν αγάπη
7) η γη γυρίζει εδώ και κάτι δις χρόνια
όχι εδώ και 30 χρόνια

Royaloak
Απών/απούσα

Μην υποτιμάς την κρίση μας για το βρίσιμο...
Γιατί όλα πρέπει να γίνονται με λεκτικούς οχετούς ; Αυτή είναι η δική μου απορία, γιατί δεν νομίζω ότι είσαι άμοιρος απόψεων με κάποιο ενδιαφέρον. Είμαι δε σίγουρη ότι αν το επίπεδο επικοινωνίας που χρησιμοποιείς ήταν πιο κόσμιο (ναι δεν φοβάμαι να χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις) θα είχε νόημα να σου αναγνωρίσουμε κάποια ενδιαφέροντα λεγόμενα, αλλά και να αντικρούσουμε κάποια άλλα. Ο λεκτικός πυροβολισμός υποχρεώνει και τους άλλους να συμπεριφέρονται όπως εσύ ή να σου μιλούν ταμπουρωμένοι τέλος πάντων.
Είναι στ' αλήθεια Η ΠΡΟΘΕΣΉ ΣΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΉ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ; Σκέψου λίγο...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

όταν λες σε κάποιον κάτι και δεν το καταλαβαίνει πως τον χαρακτηρίζεις?
όταν κάποιος είναι ηλίθιος πως τον λες???

Royaloak
Απών/απούσα

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον άνθρωπο που αποκαλείς ηλίθιο κι έχω μια παραπάνω ευαισθησία, θα σου ζητούσα να αποσύρεις τέτοιες εκφράσεις με ένα ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΟ ΣΥΓΝΩΜΗ. Δεν συζητώ δε, ότι σε πολλά είσαι (όπως κι όλοι μας εξ άλλου) τόσο διάτρητος, που αν θέλαμε να λειτουργούμε, όπως εσύ θα βρίσκαμε πολλούς περισσότερους χαρακτηρισμούς να σε στολίσουμε. Ανήκουμε όμως στην κατηγορία των συνομιλητών, που προσπαθούν να κρατάνε το λόγο εδω πέρα σε πολιτισμένα πλαίσια. Έχω παρατηρήσει δε ότι όταν συγκρούεσαι με λεκτικές απρέπειες, το κάνεις ισχυριζόμενος ότι ο συνομιλητής σου δεν καταλαβαίνει αυτά που λες. Έλεος καλέ μου άνθρωπε. Σκέψου ότι είσαι ταμπουρωμένος σ' αυτό το πεισματάρικο πιστεύω σου και δεν θέλεις να δεχτείς την άλλη οπτική...Πάντως ναι, τόσους μήνες τώρα που παρακολουθώ τους καβγάδες στους οποίους είσαι το επίκεντρο, πίσω απ'τις λεκτικές καφρίλες, κρύβεται η άρνησή σου να ακούσεις τι λένε οι άλλοι και η πεποίθησή σου ότι είσαι ο ορισμός της τελειότητας... Πολλοί πέσανε στη λούμπα να σε αντικρούσουν με την ίδια γλώσσα και τότε το φόρουμ γίνεται ένα μεγαλόπρεπο μπλιάχ. Χαίρομαι που αυτός που αποκαλείς ηλίθιο δεν πέφτει σ' αυτή τη λούμπα. Αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμησή μου στο ήθος του.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μπα από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο
αλλά αν πιστεύεις πως με ένα συγνώμη θα πάψει να ειναι κάποιος ηλίθιος
τότε συγνώμη συγνώμη συγνώμη

για πες μου τι δεν κατάλαβα για να μάθω
και πες μου ποιους καβγάδες έχω ανοίξει
εσύ που όλα τα βλέπεις όλα τα ξέρεις

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

Θα ζητήσω εγώ συγνώμη αν προσέβαλα τα ΠΙΣΤΕΥΩ κάποιων έδω μέσα αλλά ακούσα κάποιους χαρακτηρισμούς ως εθνικιστής φασίστας απόμακρος απο την κοινωνία και ξενόφοβος, ενώ ποστάροντας είχα προλάβει τους χαρακτηρισμούς αυτούς.

θα κάνω λοιπόν μια κατάθεση ψυχής για να μη παρεξηγιέμαι.

2003-2006 δούλευα σε αφεντικό Αλβανικής καταγωγής και χτίζαμε μαλλον "ντύναμε" μαζί πέτρα σε εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Εύβοιας, το έκανα σαν δεύτερη δουλειά γιατί τα λεφτά της πρώτης δεν με φτάνανε (δεν την λέω πια είναι γιατί θα πέσω θύμα στερεοτυπικών αντιλήψεων). Μιά χαρά τα πήγαινα με το αφεντικό μου.

Τώρα ζώ και εργάζομαι Θεσ/νίκη καθότι to amore της ζωής μου είναι απο δω.. (σέρνει καράβια βλέπετε)
Τα παιδιά μου παίζουν με Αλβανάκια που ζούν στο 1ο όροφο της πολυκατοικίας που είναι και συνομήλικα τους γιατι όλα τα άλλα της πολυκατοικίας τώρα τελείωνου το Λύκειο. Κανένα πρόβλημα. (Όταν έθιξα το γεγονός του παιχνιδιού μίλησα ΓΙΑ ΕΞΩ και αλάνες που εξαφανίστηκαν τώρα, εγω από τότε που θυμάμαι ΜΟΝΟΣ έπαιζα όπως και όλα τα παιδιά χωρίς επίβλεψη γονέων.. κοινωνικόποιείσαι καλύτερα έτσι ξέρεις)
Γιά τον χριστιάνισμο... βασικά περιστοιχίζομαι απο χριστιανούς μια χαρά τα πάω δεν με ενοχλούνε στην καθημερινότητά μου, με ενοχλούνε-φρενάρουνε σε φιλοσοφικού- ιστορικού περιεχομένου συζητήσεις.. Πίάσαμε να μιλήσουμε για τον Έλληνα, για αυτό τους ανέφερα.
Για τον automation.. φίλε ο κόσμος, οι όρμες μας, τα ζωώδη ένστικτα μας, η δημιουργικότηατα, η τέχνη όλα τα φυσικά φαινόμενα που μας περιστοιχίζουν, όλη η ομορφιά της φύσης που μας περιβάλλει, το σύμπαν και οι κανόνες του είναι πολύ μεγάλα ταυτόχρονα και δυσνόητα για να περιορίζονται σε 2 Βιβλία ΠΔ και ΚΔ (θεωρώ οτι τα έχεις μελετήσει προσωπικά εγώ τα έχω). Κράτα αυτό το τελευταίο και πορέψου στον Κόσμο αυτό.. να θυμάσαι οτι την Ιστορία την γράφουν οι νικητές, καθώς και οτι όταν λες "πιστεύω" γιατι εκεί βασίζεται ΟΛΟ το οικοδόμημα του Χριστιανισμού δεν αποδεικνύεις τίποτα.. Αποδεικνύεις όταν "γνώριζεις"!
Επαναλαμβάνω λοιπόν οτι τα αποτελέσματα των κάθε λογής Δογμάτων μαζί και του Χριστιανισμού είναι "γνωστά" απο την ΙΣΤΟΡΙΑ!
Μάθε να "πιστεύεις" και στην Ιστορία λοιπόν!!

I like my bike
Απών/απούσα

«απ τα κατρ του μεγάλ αλεξάντρ» που έλεγε και ο παππούλης που είχε δείξει η Ελληνοφρένεια. Ωραίους προγόνους είχες planet ελπίζω να μην σε πειράζει που ο μεγάλ αλεξάντρ ήταν και λίγο by και είχε σκοτώσει και τον κολλητό του και ήταν και μέθυσος σαν αυτό που νομίζεις πως είναι όλοι οι Άγγλοι. Εγώ νιώθω με βεβαιότητα ότι δεν προέρχομαι από τα κάτουρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ευτυχώς..) Τι είναι αυτό που έχετε όλοι εσείς οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του 2ου ? από όποια πλευρά των συνόρων και εάν προέρχεστε. Τι φανατίλα βρε παιδί μου, έχετε φαγωθεί να μας πείσετε για την προέλευση σας και μετά λέτε ότι δεν έχετε κόμπλεξ και ανασφάλειες. Οκ ρε μεγάλε είσαι ο απόγονος ενός νόθου παιδιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μια ιερόδουλο. πήγαινε να το κατοχυρώσεις στο ληξιαρχείο και γρήγορα προτού τρέξει και το κάνει κάνας σκοπιανός. Πάντως δεν έχω δει κανέναν Άγγλο να φωνάζει με τόσο πάθος ότι είναι ο απόγονος του Αρθούρου ή της Bodicea, κανέναν Ιταλό ότι είναι του Ιουλίου καίσαρα κανέναν Αιγύπτιο ότι είναι του Πτολεμαίου ή και του Χέοπα. Για να καταλάβω, για να έχει ένας λαός Ιστορία πότε πρέπει να ξεκινάει αυτή η Ιστορία? πριν τους Ελληνιστικούς χρόνους? μόνο όσοι έχουν ιστορία πριν από το 300 Π.Χ. θεωρούνται κατά πλάνετ ότι έχουν ιστορία? Τι παράξενο και πόσο ειρωνικό συνάμα, αυτό περί βρομιάρηδων το έχω ακούσει ότι το λένε για εμάς. Πάντως, αν δεν βρίζεις όπως λες, μάλλον πάσχεις από σύνδρομο Τουρέ.

I like my bike
Απών/απούσα

Προς θεού slayer, μην φοβάσαι τις στερεοτυπικές αντιλήψεις γιατί εδώ μέσα δεν έχει αναφερθεί καμία... :0))) lol lol lol

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

Είμαι μπάτσος.. και θέλω να πιστεύω όχι της συνομωταξίας των γουρουνιών!

Για πές μου, τα συμπαθείς τα μπλέ ανθρωπάκια?

I like my bike
Απών/απούσα

Δεν μπορώ να κατηγοριοποιήσω ολόκληρες επαγγελματικές κατηγορίες. Με ενοχλούν πάρα πολύ οι μπάτσοι Φιλιππινέζες και οι μπάτσοι που κάνουν κατάχρηση εξουσίας όπως έγινε με τους 2 πιτσιρικάδες στο ΑΤ της ομόνοιας αλλά ο μπάτσος που θα πιάσει τον διαρρήκτη που μπήκε στο σπίτι μου ή που θα κόψει κλήση σε εκείνον που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο ή που θα κατεβάσει μαζί με τον εισαγγελέα τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που σκοτώνουν στους δρόμους μας, είναι μπάτσος φίλος.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@i like my bike
δλδ για σένα αυτό ήταν ο μεγ. αλέξανδρος?
τώρα εξηγείται γιατί κάτω από τα τέμπη δεν έχει ούτε ένα άγαλμα του
τι να πει ο άγλλος?
ότι έχει τι??
δεν σε άκουσα..???
ιστορία ???
για πάνε σε ένα μουσείο και πες μου τι έχουν που είναι πάνω απο 500 ετών
το μόνο που έχουν είναι το stoneheads ή όπως το λένε και
μετά το χάος
και ξέρεις τι λένε αλλά μαλλον δεν σε νοιάζει ότι αν θέλεις να εξαλιψεις έναν λαό κατέστρεψε την ιστορία του
ναι ναι σκοπιανός είναι δίκιο έχεις ....βεβαία αυτό το ανακάλυψες πριν 30 χρόνια όπως οι σκοπιανοί
τέσπα δεν την συνεχίζω την συζήτηση με κάποιον που μένει σε μια πόλη που οι περισσότεροι δρόμοι έχουν ξενόφερτα ονόματα

fantasmamore
Απών/απούσα

Κι ο Σαίξπηρ gay ήταν. Και σήμερα διδάσκεται στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου, πολύ περισσότερο από τον Όμηρο. Αν και Άγγλος.
Κι οι δικοί μας Χατζιδάκις, Ρίτσος και Καβάφης, gay ήταν. Αλλά χωρίς αυτούς θα είμασταν ακόμα πιο απολίτιστοι. Αντιθέτως είμαστε περήφανοι.
Όπως οι Ιταλοί είναι περήφανοι για τον Λεονάρντο. Που ήταν επίσης gay.
Μου αρέσουν οι στίχοι του Χικμέτ Ναζίμ, κι ας είναι Τούρκος.
Μου αρέσει η φιλοσοφία του Ηράκλειτου κι ας ήταν μισάνθρωπος.
Μου αρέσει η ποίηση του Βερλαίν, κι ας ήταν δολοφόνος του καλύτερού του φίλου.
Μεγάλωσα με τα διηγήματα του Πόου, κι ας ήταν μέθυσος και οπιομανής.
Είμαι περήφανος που περνάω με το ποδήλατό μου δίπλα από την αγορά που δίδασκε ο Σωκράτης. Κι ας του κάνανε οι υπόλοιποι Έλληνες φιλόσοφοι (που ήταν όλοι τους τρελιάρηδες) ναζάκια γιατί τους είχε φάει έναν στρατηγό, μου διαφεύγει το όνομα του τώρα. (διαβάστε το συμπόσιο)
Δεν είμαι Τούρκος, δεν είμαι μισάνθρωπος, δεν είμαι gay, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι πρεζάκι κι όμως, όλοι οι παραπάνω έχουν στην ζωή μου μια κάποια αξία, γιατί με τον τρόπο τους με πλάσανε, γιατί αυτοί ήταν τα δικά μου πρότυπα από την εποχή της εφηβείας.
Παίζει να είμαι λίγο ανώμαλος, με τέτοια πρότυπα, αλλά τι να κάνουμε... Εγώ αυτούς τους ανθρώπους ξεχωρίζω πάντως και δεν μου καίγεται καρφί αν γεννηθήκανε 50 μέτρα ή 50.000 χιλιόμετρα από την εξώπορτά μου, αν τους έλκυαν σεξουαλικά οι τριχωτοί τύποι, ή αν μιλούσαν μόνο στα σκυλιά τους.
Πράγματα τα οποία, απ’ ότι φαίνεται, έχουν τρομερή σπουδαιότητα για κάποιους από εσάς...

Υ.Γ. Το μέγιστο του παραλογισμού. Είμαστε περήφανοι για την Κάλας, αλλά δεν ακούμε κλασσική μουσική. Φτάνει που είναι “δική μας” κι ο κόσμος ολόκληρος την γνωρίζει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναζιμ χικμετ
δεν περίμενα να διαβάζει κανείς ναζίμ
όντος φοβερός
@fantasmamore
το θέμα δεν είναι το κάνεις με τον κώλο σου
το θέμα είναι για πιο λόγο το κάνεις
αν εγώ το κάνω δείχνοντας ασέβεια τότε είναι κακό δεν πάει να είμαι ο μεγαλύτερο ποιητής
αν δηλαδή ερχόμουν να με φιλοξενήσεις και εγώ έχεζα μέσα στο σαλόνι σου
μαλών δεν θα με συμπαθούσες και τόσο ότι θεωρία και να έγραφα
εκεί ειναι και το θέμα
πόσο μαλών αν το μόνο που έκανα να ήταν να έχεζα χωρίς καν να έχω καμία θεωρία
και σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλους τους λαούς

fantasmamore
Απών/απούσα

...που αυνανιζόταν στο κέντρο της αγοράς μπροστά στον κόσμο, μια χαρά φιλόσοφος μου φαίνεται... (Και η γνωστή απάντηση όταν τον ρωτήσαν γιατί το κάνει "αχ, να μπορούσα να σταματήσω και την ανάγκη μου για φαγητό με την τριβή, θα ήμουν ένα άνθρωπος ευτυχισμένος...") :P

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι αλλά δεν το έκανε από ασέβεια
έτσι θέλω να πιστεύω
μιας και ο Διογένης ήταν από τα αγαπημένα μου πρόσωπα της ιστορίας
οι πράξεις μας κρίνονται από το αποτέλεσμα και από τον σκοπό (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα)

I like my bike
Απών/απούσα

Πλάνετ είναι γνωστός ο εξελληνισμός της Βορείου Ελλάδος που έγινε από το 1912 και μετά. Μην μας λες για ιστορία γιατί την ιστορία δεν μπορούμε να την εξετάζουμε επιλεκτικά. Δεν ξέρω για ποιους δρόμους λες αλλά οι Παπαρούνας, Μαργαρίτας, Ανεμώνης , Δάφνης εδώ που μένω δεν είναι ιδιαίτερα ξενικές. Συν αυτού ξενικά ονόματα υπάρχουν παντού, όποιος έχει αφήσει το στίγμα του σε αυτόν τον τόπο υπάρχει και ένας δρόμος με το όνομα του. Εδώ μιλάμε για ολόκληρες συνοικίες με ξένα ονόματα (και ευτυχώς που δεν τα αλλάξαν όλα) Σείχ Σου, Γεδί Κουλέ, Η ονομασία των Γιαννιτσών ποια είναι η προέλευση της νομίζεις? Δηλαδή στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει Θεόδωρου Ρούσβελτ? Κέννεντι? Φλέμινγκ? Καρόλου Ντιλ? φίλε μου δεν ξέρω από που κατάγεσαι αλλά μέχρι το 1912 οι Έλληνες στην Θεσσαλονίκη ήταν η μειοψηφία. Όταν μπήκε ο Ελληνικός στρατός στην Θεσσαλονίκη για κάποιους μπήκε σαν απελευθερωτής αλλά για τους πιο πολλούς σαν κατακτητής. Έτσι και αλλιώς αν δεν κάνω λάθος εσύ είσαι από την Βέροια σωστά? Αυτή και αν ήταν πολυπολιτισμική πόλη, με ιδιαίτερα μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό (η συναγωγή είναι και από τα αξιοθέατα της πόλης). Και αυτό που λες με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να το κάνουμε τι? Από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μετά σπεύσαν να φυτέψουν παντού στην Βόρεια Ελλάδα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και ήλιους της Βεργίνας, από τραπεζομάντιλα μέχρι χαρτί περιτυλίγματος και μπρελοκάκια. Το υπουργείο Βορείου Ελλάδος το μετονομάσαν σε Μακεδονίας – Θράκης, το αεροδρόμιο το βγάλαν Μακεδονία. Αυτά σου μοιάζουν με πετυχημένη πολιτική? ποιος μοιάζει να το θυμήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια? και σε τι διαφέρει αυτό από τα σπασμωδικά που κάνουν και οι Σκοπιανοί, που βάλαν τα αγάλματα στο πλατύσκαλο της βουλής τους? Δεν διαφέρει σε Τι Πο Τα.. Νιώθεις αδικημένος, αδικημένοι νιώθουν και οι Σκοπιανοί, αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που τους κάναμε εμπάργκο σε εποχές που προσπαθούσαν οι άνθρωποι να σταθούν στα πόδια τους. Πολύ φοβάμαι ότι για πολλούς από εμάς το θέμα με το όνομα φτάνει στην αμφισβήτηση του αναφαίρετου δικαιώματος της ύπαρξης της ΠΓΔΜ. Και να είσαι σίγουρος ότι όταν τελικά λυθεί το θέμα αυτό οι πιο πολλοί από εμάς θα νιώθουν ότι «χάσαμε» σε αυτή την γελοία κόντρα.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το Salonica city of ghosts του Μαζάουερ, αλλά θα πρέπει πρώτα να τα βρεις με τα δικά σου φαντάσματα.

Τώρα για τους Άγγλους (υποθέτω ότι πάνω στην άγνοια σου θεωρείς σαν Άγγλους όλους όσους ζούνε στο Η. Βασίλειο) και το αν έχουν Ιστορία μακροβιότερη των 500 χρόνων Θα σου πω ότι πριν από τους Κέλτες υπήρχαν Νεολιθικοί οικισμοί από το 7000 πχ ο λεγόμενος Cheddar Man, από εκεί περάσαν οι Πίκτες, οι Ρωμαίοι, οι Άγγλοι οι Σάξωνες (τα Γερμανικά φύλλα), οι Βίκινγκ, οι Δανοί, οι Νορμανδοί, , ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής (Η μάχη του Hastings όπου ηττήθηκε ο Harald). Πριν από 500 χρόνια που θέτεις σαν το δικό σου όριο για το δικαίωμα στην Ιστορία ήταν ο Ερρίκος ο 8ος είχαν περάσει ήδη οι οίκοι του Γιόρκ και του Λάνκαστερ, ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος. Υπήρχε τέχνη, υπήρχε εκκλησία, υπήρχαν φρικτοί πόλεμοι υπήρχαν συνωμοσίες, χωρικοί που πεινάγαν, φεουδάρχες, φόροι αλλά ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο από το οποιοδήποτε μέρος στην Ευρώπη.

Θα σου πρότεινα ακόμα, αντί να ισοπεδώνεις και να διατυμπανίζεις παντού την άγνοια σου, πριν τους γενικευμένους αφορισμούς που ρίχνεις, να κάτσεις κάτω να διαβάσεις, να δεις κάνα ντοκιμαντέρ να ενδιαφερθείς. Γιατί μόνο έτσι το δικαίωμα σου στον λόγο, το οποίο έχουμε όλοι, θα έχει αξία. Αλλιώς, απλά γίνεσαι ρεζίλι και περνιέσαι σαν ένας απλοϊκός, αμαθής, φανατισμένος, που κραυγάζει. Δεν μοιράζεσαι την γνώση, σπέρνεις τις κραυγές σου.

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

Ποιά θα ήταν πετυχημένη πολιτική στο θέμα αμφισβήτησης της Ελλήνικότητας της Μακέδονίας σε βάθος του χρόνου της Ιστορίας? ( γιατί αν μιλήσουμε για νεότερη ιστορία γνωρίζω και άλλες περιοχές που οι Έλληνες ήσαν μειοψηφία) όπως.. Ήπειρος (Τουρκαρβανίτες), Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Ανατόλική Αργολίδα, Κορινθία, καθώς και η Τρίπολη μέχρι να "καθαρίσει" ο Γέρος του Μοριά ήταν full στους Αρβανίτες.. οι δε περιοχές του Αργοσαρώνικού η πλειοψηφεία τους ήταν στο 100% καθότι κάπου στα 1550μΧ ,αν θυμάμαι καλά, είχαν εξανδραποδιστεί εντελώς απο Έλληνες!

Όσον αφορά για τις ξενικές οδούς όλη η Ελλάδα σφύζει.. στο Ναύπλιο έχουν και άγαλμα του Όθωνα!!

Διακρίνω οτι οικειοποιείσαι-ενστερνίζεσαι μια πιο "παθητική" στάση στα ζητήματα αυτά??

Ο αντίκτυπος μιας τέτοιας στάσης δεν θα έχει τα αποτελέσματά του σε μένα εσένα ή τους λοιπούς εδώ μέσα, αλλά στα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών μας σε βάθος χρόνου..

Δέν ξέρω αν μας αφορά ιδιαίτερα καθότι θα χουμε γίνει όλοι λίπασμα εως τότε αλλά θα θελα να υπάρχει Ελλάδα μετά απο 400 χρόνια ας πούμε.

Royaloak
Απών/απούσα

Γιατί εγκλωβίζουμε σε μια ερώτηση κακοδαιμονίες, που έχουν τις ρίζες τους στην ίδια την εξέλιξη του Νεοελληνικού κράτους, όσον αφορά όχι μόνο στην οργάνωση του διοικητικού του ρόλου, αλλά κύρια στην επίλογή του να επιβάλει μια προκρούστια πολιτική απέναντι στην πραγματική φύση των μικρών κοινωνιών, που υπήρχαν ή εξελίχθηκαν με κάποιο τρόπο, εξαναγκάζοντές τες σε μια φαινομενική ομοιογένεια, που ονομάστηκε ελληνικό έθνος;
Στο πλαίσιο αυτό εντάσεται και η εθελούσια τυφλή πολιτική αντιμετώπιση τα τελευταία χρόνια του 'Μακεδονικού' προβλήματος που φυσικά δεν έχει ανακύψει απ' το πουθενά. Ήταν πάντα εκεί, απλά συνενούσαν όλοι, επί χρόνια, σε μια συνύπαρξη διαφόρων Μακεδονικών κοματιών, εκτός της δικιάς μας Μακεδονίας.
Το παιχνίδι των ονομασιών στα Βαλκάνια είναι πολύ παλιό. Ας σκεφτούμε ότι η Ρουμανία προέρχεται από την Βυζαντινή Ρωμανία. Δεν ζήτησε ρέστα κανείς γι' αυτό. Τι ρέστα να ζητήσει; Το πρόβλημα με τους Σκοπιανούς είναι, ότι εντάσουν στις βλέψεις τους, την κάθοδο ως τη θάλασσα του Θερμαϊκού, βλέψη που νομιμοποιούν και συνταγματικά. Για μένα εκεί έπρεπε να επικεντρωθεί η εξωτερική μας πολιτική προς τη γείτονα χώρα. Κύριοι επιβουλεύεστε την εδαφική μας ακεραιότητα. Ή σταματάει αυτή η επιδίωξη, ή θα μας βρίσκετε μπροστά σας σε κάθε επιδίωξη. Οι ονομασίες και η χρήση της ιστορίας για μένα είναι ένα ηλίθιο καλαμπούρι. Η επιστήμη βασίζεται στην τεκμηρίωση και η τεκμηρίωση είναι εκεί είτε το θέλουν ή το θέλουμε είτε όχι. Άσε που κανένα άγαλμα, κανένα επωνύμιο δεν διασφάλισαν ποτέ διακαιώματα.

Ζήτημα δεύτερο και σοβαρότατο. Αν θέλουμε να υπάρχει λοιπόν η Ελλάδα, όπως την ξέρουμε κατά πως λες, η μόνη, μα η μόνη λύση είναι να μην πετάμε τις κοινωνικές ομάδες της περιφέρειας στα σκουπίδια...
Η Μακεδόνες παραπονούνται για την Μακεδονία. Ποιοί Μακεδόνες; Υπάρχει ομοιογένεια και καθαρόαιμη ράτσα Μακεδόνων; Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι μπορεί κανείς να πιστεύει σε καθαρότητα της φυλής απανταχού της Ελλάδας τώρα πια.
Μιλώντας δε για περιφέρεια θα φέρω ένα άλλο παράδειγμα, που αποσιωπείται γιατί οι πληθυσμοί αυτών των περιοχών δεν είναι τόσο 'διεκδικητικοί' όσο οι Μακεδόνες. Μιλώ για τους ακρίτες νησιώτες, που η επικοινωνία τους με τη χώρα στηρίζεται στις τσιριμόνιες των ναυτικών υπουργείων παρέα με τους μάγκες εφοπλιστές.

Και γενικά αν είναι κάτι που μ' ενοχλεί είναι αυτό το εσείς οι κάτω κι εμείς οι πάνω. Μ΄ενοχλεί έως να γίνομαι έξαλλη, γιατί έχω φίλους αγαπημένους στη Θεσσαλονίκη και κάποτε, στην προ Ψωμιάδη περίοδο, έλεγα ότι θα έμενα με χαρά σ' αυτή την πόλη, που τότε της αναγνώριζα τις αυστηρές ισορροπίες μιας βορειοευρωπαϊκής μεγαλούπολης.

Σε ποιόν αιώνα ζούμε, άραγε; Πώς μπορεί ν' ανθεί τέτοιου είδους τοπικισμός, σε μια χώρα όπου κανείς δεν είναι ευτυχισμένος με την κεντρομανή πορεία της; Είμαστε εχθροί; Χάσαμε, κυριολεκτικά το λέω, χάσαμε. Η διαφορετικές εκτιμήσεις για τα πράγματα δεν μεταφράζονται σε έχθρα κι αδιαφορία. Ο τρόπος συζήτησης τέτοιων θεμάτων μεγάλου εύρους δεν μπορεί να αναπτυχθεί σ' ένα τέτοιο φόρουμ. Περιορίζεται επικίνδυνα...Η γνωριμία των ανθρώπων, η κοινή ζωή, η ανταλλαγή εμπειριών και η καλή διάθεση είναι κάποιοι μηχανισμοί, που μπορεί να παράγουν θετικές, γόνιμες ανταλλαγές ιδεών...Ας μην δυναμιτίζουμε αυτή την ουσιαστική δυνατότητα που έχουμε συνομιλώντας σ' αυτό το φόρουμ...

Nefeli (χωρίς επαλήθευση)

Διαβάζω από καιρό αυτό το φόρου, που επεκτάθηκε τοσο πολύ και πραγματικά από κάποια στιγμή και ύστερα άρχισα να μην βγάζω άκρη!!! Εκτός βγήκε και off topic, το αρχικό ζητούμενο είναι το πότε θα γίνει ο έλληνας άνθρωπος, και νομίζω ότι έχουμε όλοι απαντήσεις δικές μας αλλά για να απαντήσω σε όλα τα άνωθι με πολύ λίγα λόγια και συνοψίζοντας την παρούσα ελληνική κατάσταση, ρισκάρω βέβαια να απλοποιήσω υπερβολικά κάποιες καταστάσεις. Ο Ελληνας όμως θα αρχίζει να θυμίζει κάτι από πολιτισμένο άνθρωπο όταν πάψει επιτέλους να δακτυλοδείχνει κάθε τρωτό που βλέπει γύρω του είτε στην χώρα του είτε αλλού και στρέψει τον δείκτη του προς τον ίδιο. Οταν κάποιος ζήσει σε άλλες χώρες και αντιληφθεί την ύπαρξη και τις αξίες άλλων πολιτισμών, μόνο τότε αρχίζει στα σοβαρά να διερωτάται τι δεν πάει καλά στην Ελλαδίτσα, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά!!! Εχουμε γίνει οι πιο ρατσιστές των ρατσιστών και δεν το πήραμε ακόμα χαμπάρι γιατί το παίζουμε όλοι ανοιχτόμυαλοι. Στην Κωσταντινούπολή που έζησα ως τα 14 μου ήμουν η ελληνίδα όταν ήρθα στην ελλάδα έγινα η Τουρκάλα!!! Φαντάσου ν α είχα και τουρκική υπηκοότητα τι θα άκουγα!! Επειδή ο μπαμπάς μου ήταν από Τήνο, είμαι καθολική. Ξαφνικά με θεώρησαν μη χριστιανή και πάει λέγοντας!!!! Ποτέ μου δεν θεώρησα φιλόξενη τη χώρα μου κρίνοντας όχι μόνο από μένα αλλά και από ότι έβλεπα γύρω μου!!! Δεν είναι θέμα βόρειων και νότιων! Είναι θέμα ενός γενικού μπάχαλου και μιας γενικής άγνοιας και μισαλοδοξίας που δέρνει τους πάντες!! Γι αυτό φίλτατοι ας στραφούν αλλού οι δείκτες μας και δεν φταίει σε τίποτα η ιστορία γιατί ο καθένας από εμάς γράφει ιστορία με τον τρόπο του!!! Είμαστε οι μοναδική χώρα της ευρώπης που δεν δέχονται ακόμα οι γειτονιές της να φιλοξενήσουν ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και και μαζεύονται υπογραφές για να αναχαιτιστούν οι πρωτοβουλίες αυτές! Οταν σε όλη την ευρώπη υπάρχει τεράστιος εθελοντισμός σε αυτόν τον τομέα!!! Πως θεωρούμαστε λοιπόν πολιτισμένος λαός και όχι αρχαία Σπάρτιατικα γουρούνια?

I like my bike
Απών/απούσα

slayer στο ερώτημα σου, σίγουρα όχι με τον ήλιο της Βεργίνας στα τραπεζομάντιλα της χασαποταβέρνας. Η με τα συλλαλητήρια ή με τα συνθήματα του τύπου «Η Μακεδονία είναι Ελληνική και όποιος δεν το ξέρει να πάει να γα.....» η εκλογικευμένη στάση όπως και εκείνη που αναγνωρίζει το ότι και οι άλλοι μπορεί να έχουν το δίκιο τους και την δική τους αλήθεια,δεν θεωρώ πως είναι και παθητική στάση. έτσι και αλλιώς οι διπλωμάτες στην Νέα Υόρκη με λογική και κοινή προσέγγιση προσπαθούν να το λύσουν το θέμα και όχι με κραυγές, συλλαλητήρια και πλαστικά σουβέρ με τον ήλιο της Βεργίνας. Τα σύνορα δεν αλλάζουν Royaloak και δεν νομίζω ότι έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από μια χώρα με πληθυσμό όσο και η δική μας Μακεδονία. Βλακώδεις αντιλήψεις και μεγαλοιδεατισμοί υπήρξαν τα τελευταία 100 τόσο χρόνια από όλες τις πλευρές. Εμείς θέλαμε να φτάσουμε στην Άγκυρα, Οι Βούλγαροι ονειρεύονταν την Θεσσαλονίκη, οι Αλβανοί θέλουν να φτάσουν από το Κόσσοβο ως την Μπίτολα και την Άρτα. Αυτά ευτυχώς, δεν είναι πια οι πολιτικές των κρατών. Μπορεί κάποτε για κάποιους να ήταν, μπορεί για κάποια ηλίθια μυαλά σε κάποια φανατισμένα φόρα να είναι ακόμα. Το θέμα είναι ότι πήραμε το πλεονέκτημα μας, ότι είμαστε χώρα της ΕΕ δηλαδή, ότι είμαστε πιο ισχυροί οικονομικά, ότι ο λόγος μας μετράει περισσότερο, ότι από το 74 και μετά είχαμε μια ανεμπόδιστη κοινοβουλευτική δημοκρατία και με τις κραυγές και τα συλλαλητήρια και τους φανατισμούς και τις φοβίες μας καταλήξαμε να είμαστε το διεθνές ανέκδοτο, οι γραφικοί, και 15 χρόνια μετά, τα αιτήματα μας να είναι ακριβώς εκεί που ήταν αν όχι και σε χειρότερη θέση. Η εξωτερική πολιτική γίνεται για τον λαό αλλά όχι από τον λαό αλλά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του που ορίζουν εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα αυτά τα θέματα για να εργαστούν για αυτά.

Royaloak
Απών/απούσα

Δεοντολογικά πάντως δεν συνδιαλέγεσαι με μια χώρα που έχει στο σύνταγμά της μεγαλοϊδεατικές ιδέες εναντίον σου. Τον μεγαλοϊδεατισμό τον πολεμάμε στην ίδια μας τη χώρα, δεν θα τον πολεμήσουμε κι έξω απ' αυτήν; Θα τον πολεμήσουμε. Οι αυτοκρατορίες και οι μάγκες τους, που θέλουν να μπαινοβγαίνουν όπου γουστάρουν κι όποτε γουστάρουν, ανεξάρτητα από το βεληνεκές τους (Αμερικανοί ή Σκοπιανοί), όποιοι κι αν είναι αυτοί, όπου κι αν είναι αυτοί.

Ας μη γελιόμαστε οδεύουμε σε πανανθρώπινα μοντέλα, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει.
Η κρίσεις πάσης φύσεως αυτό δείχνουν, καθώς απλώνονται συστηματικά παντού. Αν δεν το δούμε αυτό θα καταλήξουμε σε ανθρωποφαγικά φαινόμενα, που θα είναι έξω από εθνικιστικά παιχνίδια πια και θα τρίβουμε τα μάτια μας για το πώς φτάσαμε εκεί.

Αλλάζει ραγδαία η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Προχτές διάβαζα στο Yahoo uk μια είδηση, που μιλούσε για την φρικτή κακοποίηση μωρού απ' τους ίδιους τους γονείς του κι ότι το φαινόμενο φρικαλέας κακοποίησης παιδιών απ' τους γονείς τους εντείνεται, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες εγκαλούνται για την αποτυχία τους. Όταν το είδος άνθρωπος εχθρεύεται το ίδιο του το παιδί (ποιό άλλο πλάσμα αλήθεια το κάνει αυτό;)οι φραγμοί έχουν αρχίσει προ πολλού να γκρεμίζονται και οι συμπεριφορές είναι απρόβλεπτες πια. Απρόβλεπτες, γιατί είναι αδύνατον, παρά την ραγδαία διάδοση των ειδήσεων, να ψηλαφίσει κανείς τη λεπτομέρεια του σφιγμού τέτοιων ψυχοσυνθεσιακών αλλαγών, να ψηλαφίσει στην ουσία κανείς την έκταση και το βαθμό της πτώσης της ανθρώπινης υπόστασης. Ακούει ξαφνικά το γδούπο ενός φρικαλέου γεγονότος και φρίττει δυστυχώς σιωπηλός και μόνος!

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

Να είστε καλά πάντως μου λύσατε την απορροία για το πώς στο πούτσο έχει γίνει μάγκας ο Λιακόπουλος βελόπουλος κι όλα αυτά τα ανθρωποειδή.

Θρησκεία: μεγάλη απάτη γενικά
Χριστιανισμός: είσαι θύμα
εβραίοι: μάγκες...μεγάαααλοι μάγκες πλήν όμως καθήκια
Μουσουλμάνοι: μάγκες (ποιός δεν θέλει να έχει τη γυναίκα του σούζα;p) πλήν όμως θύματα
12θεϊσμός: χμμ γουστάρω τρελά έτσι γραφικότητες Λ μυστικισμός Πυθαγώρας φούστες σανδάλια θυσίες ελευσίνεια μυστήρια Σαμοθράαακη (γαμώ!) άρια φυλή ο Δίας ο Όλυμπος μυστικές τρύπες στον όλυμπο στην Ακρόπολη τρύπες παντου γενικά κ αόριστα σε κάνουν να νιώθεις κάπως ρε παιδί μου πώς να το πώ...λγότερο ηλίθιος απο αυτό που στα αλήθεια είσαι

Μπάτσος; άμα υπάρχουν μπάτσοι ανάμεσα μας ή τπτ γουρούνια με νοημοσύνη καλύτερα να την κάνω απο αυτό το forum γιατί παθαίνω αναφυλαξία βγάζω φλύχτενες και που να ξεκινάω πάλι κορτιζόνες

Άγγλοι; Τι έχουν τα αγγλάλια τα καημένα τα υποταγμένα; Αυτοι γαμαν κ δέρνουν, άσε που μου αρέσουν και cannondale! το ποδόσφαιρό τους είναι λίγο άνοστο αλλα τουλάχιστον δεν είναι σούπερ λήγκ ή κατα το ελληνικότερον υπερκατηγορία...χμφ.

Μέγας αλέξανδρος: μας ξελάσπωσε για κάτι αιώνες το παλικάρι γάμησε έδειρε τους έμαθε κ κάτι ελληνικά έτσι για να έχουμε να το μνημονεύουμε μέχρι σήμερα αντί να κοιτάμε τα χάλια μας,πώς γαμάνε και δέρνουν τώρα οι άγγλοι; ε κάποτε γαμούσε κ έδερνε ο Μ.Αλέξανδρος κ όποιου δε του αρέσει πρόβλημά του.

Και για να μήν ξεχνιόμαστε ο ποδηλατόδρομος στην παραλία Θεσσαλονίκης είναι δώρον-άδωρον

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

Αλβανοί: οι καημένοι τι τραβήξανε και με τη σειρά μας τι τραβήξαμε κ εμείς αλλά δε γαμιέται το ένα χέρι νυβει τ'άλλο κ τα δυο το πρόσωπο.Καλά θα κάνουν οι αλβανοί να να φτιάξουν αυτή τη γαμημένη τη μεγάλη αλβανία που μας εχουν πάρει τα αυτιά να φάνε και το μισό εκεί ψευτοκρατίδιο των Σκοπίων να ησυχάσουν κ αυτοι κ εμείς.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@i love my bike
εννοείτε ότι η θεσ/νικη ήταν πολυπολιτισμική γιατί είχαν εμπόριο και ήταν μεγαλούπολη όταν η Αθήνα ήταν χωριά που βόσκαν γίδια σαν και σένα και δεν κατανικούσαν εβραίοι στην θες/νικη αλλά φιλοξενήθηκαν από τους σαλονικιούς
και εννοείτε πως υπάρχουν οδοί με ξένα ονόματα
μιας και την διακυβέρνηση αυτού του τόπου τον έχουν χαμουτζήδες που το μόνο που έχουν βγάλει είναι γίδια και πολιτικούς
και αφού δεν υπήρχαν Ελλήνες στην μακεδονία πως γίνετε το 30% της αθήνας να κατάγεται από Μακεδονία
α ναι ξέχασα αυτοί ειναι σλάβοι
βρε ναι με την διάλυση ανακαλύψαμε και την πέλλα και την βεργίνα
τι μας λες ρε παιδί μου

οι σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι ο μεγ. αλεξανδρος ήταν σλάβος ο οποίος ήρθε τουρίστας στην πέλλα και την βεργίνα και πήγε να κατακτήσει όλο τον κόσμο
το ότι τα σλαβικά φύλλα κατέβηκαν τον 5-6 αιώνα μ.χ δεν έχει σημασία

εσύ για να προτείνεις κάτι πρέπει πρώτα να το καταλάβεις

είσαι τόσο μα τόσο γελοίος
είπα κανείς ότι δεν ζούσαν άνθρωποι στην βόρεια Ευρώπη??
το πρόβλημα είναι πως πολιτισμικά δεν έχουν να μας δείξουν τίποτα απολυτός
εκτός από το ότι έχεζαν μέσα στα σπίτια τους
η βικτώρια νομίζω ήταν που έλεγε ότι ήταν λάτρης της καθαριότητας και έκανε 1 φορά τον μήνα μπάνιο
εκτός και αν πιστεύεις το ότι γίνανε χριστιανοί σημαίνει πολιτισμός
πάντα υπήρχε μια θρησκεία
από εκεί πέρασε η σάρα και η μάρα για αυτό δεν έχουν προσωπικότητα σαν λαός
για αυτό και δεν δημιούργησαν και τίποτα
ήταν πολεμοχαρής λαοί και είναι λογικό
αλλά ποτέ δεν χαρακτηρίστηκαν ως πολιτισμένοι μιας και το μόνο που ξέραν να κάνουν να είναι να σφάζονται χειρότερα και από τα ζώα
εσύ απο ντοκιμαντέρ τα έμαθες δλδ?
η θέλεις να μας πεις πως ανακάλυψες την ανάγνωση
α ναι ξεχάσαμε να αναφέρουμε κάτι μεσαίονες νανε καλά τα παιδιά
κάτι σταυροφορίες
νάνε καλά και πάλι τα παιδιά
κάτι σκλαβοπάζαρα και εκμετάλλευση
νάνε καλά τα παιδιά
α και την ξεκλήρισμα του ινδιάνικου έθνους

αλλά πρέπει να δω τα ντοκιμαντέρ μου

@royalrock
κάνεις μεγάλο λάθος που αναφέρεσαι στον όρο μακεδόνα
από την ιστορία μακεδόνες ήταν υλιρικα φύλλα και θρακικά αν δεν κάνω λάθος
τα οποί χαρακτηρίζονται ως ελληνικά από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει μετακινήσεις πληθυσμών και έχουν αναμιχθεί με τα υπόλοιπα ελληνικά φύλλα + τον ελληνισμό του πόντου
γενικότερα αν εξαιρέσεις κάποιες περιοχές κάνεις μα κανείς δεν αυτοχαρακτιρίζετε μακεδόνας αλλά ως έλληνας απλά όταν ρωτάν από που είσαι απαντάς κεντρική μακεδονία και πάει λέγοντας αν κάποιος ρωτήσει τι είσαι εγώ προσωπικά θα απαντήσω ότι είμαι πόντιος αλλά παραμένω έλληνας
οπότε δεν τίθεται θέμα τοπικισμού αλλά θέμα ιστορίας γιατί αν πούμε ότι ποιος είναι ο καθαρός έλληνας τότε ίσως καταλήξουμε στους κρήτικούς που δεν πειράχτηκαν ιδιαίτερα και στους πόντιους που ούτε αυτοι πειράχτηκαν μέχρι την γενοκτονία

@I love my bike
στόκε
ένα πράγμα θα σου πω

εγώ όπως είπα είμαι πόντιος
όταν εγώ πολιτισμικά υπήρχα εσύ έβοσκες γίδια στο μαντρί
γιατί δεν είχες την ικανότητα να καλλιεργήσεις την γη
όταν επί τουρκοκρατίας εγώ είχα εμπόριο
και τα πήγαινα μια χαρά με τον τούρκο που στα χωριά σου γαμούσαν τις γιαγιάδες σας και βγαίναν τουρκόσποροι σαν και σένα
και εννοείτε πως δεν φταίνε σε τίποτα οι γυναίκες
όταν εσύ προσπάθησες με τα κρυφά σχολεία να κρατήσεις την ελληνικότητα σου εγώ είχα πανεπιστήμια στον πόντο
στα σπίτια μας είχαμε μουσουλμάνους υπηρέτες τα οποία σήμερα να υπήρχαν εσυ και εγώ θα ντρεπόμασταν να μπούμε μέσα
εγώ δηλαδή γιατί εσύ τι να ντραπείς
όταν εγώ διατίρισα την γλώσσα και τους χορούς μας
τους αρχαιοελληνικούς χορούς
όπως ο πυρήχιος
και η πεντοζάλη για τους κρητικούς
εσύ τι σκατά έκανες?
όταν ο πόντος χρηματοδοτούσε την επανάσταση για να ελευθερωθείς εσύ και να μπορείς να μιλάς ελληνικά
που λίγο ακόμα και θα μιλούσαμε σλάβικα
γιατί στην ελλάδα κυβερνούσαν μαλακισμένα σαν και σένα
και ακόμα το κάνουν
που ο Κολοκοτρώνης πολέμησε για την ελευθερία αυτού του τόπου και εσείς τον κλείσατε σε μπουντρούμι
που όταν έγινε η γενοκτονία των ποντίων δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας γιατί δεν μας θέλατε
μας είχατε δώσει τα χειρότερα πετροχόραφα και βαλτοτόπους όπως η καλαμαριά και τα κάναμε γόνιμα ολα
γιατί δεν ήμασταν ούτε τουρκόσποροι ούτε βοσκούσαμε γίδια
είμασταν μορφωμένος λαός
αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι τοπικιστής
απλά ότι κάποια πράγματα είναι αλήθεια
οπως
το ότι είμαι έλληνας και οι παππουδές μου πολέμησαν για αυτό
και ότι η μακεδονία είναι ελληνική εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια
αν ο σκοπιανός θέλει πολιτισμικά να υπάρξει ας το κάνει αλλά όχι με ψέματα και όχι γιατί έχουμε ηλίθιους πολιτικούς
και έχω και φίλους από αθήνα κόρινθο και από όπου βρω κάποιον να αξίζει να τον αποκαλέσω φίλο

τώρα πάνε φάε ένα καλαμάκι όχι αυτό που ρουφάν το άλλο

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

'Εγραψες.."Μπάτσος; άμα υπάρχουν μπάτσοι ανάμεσα μας ή τπτ γουρούνια με νοημοσύνη καλύτερα να την κάνω απο αυτό το forum γιατί παθαίνω αναφυλαξία βγάζω φλύχτενες και που να ξεκινάω πάλι κορτιζόνες"

Εγώ φιλαράκι είχα το θάρρος να αναφέρω το ζώο που με αντιπροσωπεύει.

Πές μας και σύ το δικό σου..

Γιά @Ι like my bike ... Έγραψες όσον αφορά τις στεροτυπικές αντιλήψεις..Προς θεού slayer, μην φοβάσαι τις στερεοτυπικές αντιλήψεις γιατί εδώ μέσα δεν έχει αναφερθεί καμία... :0))) lol lol lol

Προφήτεψες σωστά όπως φαίνεται!!

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

ε μπατσάκο δεν είμαι φίλος σου είχα φίλους που η ζωή τα έφερε και γίναν μπάτσοι...κ ξέκοψα.Πάντως πρέπει να νιώθεις πού γαμώ με τη στολή οπως θα κάθεσαι στο xsara με φάρο και τίγκα slayer!

Branded in pain
Marked criminally insane
Locked away and kept restrained
Disapprobation, but what have I done
I have yet only just begun
To take your fuckin' lives

επικίνδυνος πολύ επικίνδυνος για την κοινωνία μα δεν υπάρχει κάποιος adminoras να κάνει ban σ'αυτόν τον άνθρωπο?

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

Επειδή ρουφάς μπουρούχες, μια που είσαι μαγκάκι (ξέρεις τι εννοώ) οι Slayer στους στίχους τους μιλάνε αλληγορικά και σε τρίτο πρόσωπο, οπότε πάνε να ακούσεις Ρουβά (θα εκστσιάζεσαι καλύτερα με το γαιδουράγκαθο που "γεμίζεις" το κεφαλάκι σου)

Αφού ξέκοψες απο τους φίλους σου (μάλλον δεν είχες ποτέ ή δεν ξέρεις τη σημασία της λέξης) επειδή γίνανε μπάτσοι καλά έκανες... μη σε μπουντρουμιάζανε κιόλας!!

Το τι είναι ο καθένας φαίνεται όταν του δίνουν εξουσία και δύναμη.

Δε ξέρω που σε "έχει" βάλει η κοινωνία να "βυζαινεις" και συ όπως όλοι μας (εκτός κι αν ζείς στον Όλυμπο με καμιά 300 γίδια) να φοβόμαστε όμως μη γίνεις πρωθυπουργός καμιά μέρα γιατί θα στείλεις όλα τα μπλέ ανθρωπάκια (γουρούνια) κατά την αποψή σου στη Γιάρο.

Btw αν ακούσεις για ομαδικές εκτελέσεις υπόπτων στη Θεσ/νίκη μη ξεχαστείς!! Εγώ θα τις έχω κάνει ο ΜΠΑΤΣΑΚΟΣ!! Υπο τις νότες των Slayer!!

contact