25 ευρώ για έλεγχο....;;;;;;;;;;;

76 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Μου έκαναν δωρο ενα ποδηλατο και επειδη αυτοι που το συναρμολογησαν ισως να μην ασχολουνται και τοοοσο πολύ με ποδηλατα (καθοτι γνωστης μαρκας αυτοκινητων το ποδηλατο), είπα να το δωσω σε ενα ποδηλαταδικο να ελεγξει αν ειναι ολα καλα, κυριως για λόγους ασφαλείας (δικής μου) αλλά και ευρυθμης λειτουργίας του. Το παρέλαβα σήμερα (όπως μου ειχαν πει, κανενα παράπονο) και όταν ρώτησα "τι σας οφείλω" η απάντηση ήταν "25 ευρω". Τα πλήρωσα και ζήτησα αν ήταν δυνατόν να έλεγχε κάποιος αν έχω τοποθετήσει σωστά τη σέλα, για να φύγω.
Στο μεταξυ, βγηκα εξω απο το μαγαζι για να βρω το ποδηλατο μου (μια και ενημερώθηκα ότι είναι έξω κ με περιμένει) -για να μη μου το φαει και κανενας περαστικός- και περίμενα να έρθει κάποιος να δει τη σέλα. Δεν ηρθε κανένας και μια και δε μου αρεσει να παρακαλάω,έφυγα...Άλλωστε δεν θελει και πολύ μυαλό να ρυθμίσεις ένα ποδήλατο(σκέφτηκα), αν το έχεις ξανακάνει, φυσικά.

Για αυτό το τελευταίο, δε θέλω να ρωτήσω κάτι...Μου έκανε την εντύπωση που μου έκανε, μπορει να ειμαι περίεργος που έφυγα, μπορει και εκείνοι να μην δινουν σημασία σε εναν αρχάριο ή να είναι κακοί επαγγελματίες...

Για το πρώτο όμως, σας φαίνεται νορμάλ να ζητάει κάποιος 25 ευρώ για ΄να ρυθμίσει ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο (μηδέν μέτρα), χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάποια επισκευή ή κάποια αντικατάσταση κλπ; Δηλαδή άμα πάω μετά από 3-4 μήνες που θα έχω κάνει 1000 χιλιόμετρα, πόσα θα μου ζητήσει;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Colorado MTB
Εικόνα Colorado MTB
Απών/απούσα

Εχεις δικιο ολο χρημα ζητανε... και πολλες φορες ουσια μηδεν. Θελει ψαξιμο βρες αυτον που σου αρεσει, αλλα και αυτον που σε ικανοποιει οικονομικα να δωσεις τα χρηματα ΣΟΥ.

Μερικοι συμπεριφερονται σαν κατι μπαρμπαμαστορες ξερολες και με εκνευριζει αφανταστα, ειδικα οταν ειναι και νεοι.

iverson_3
Εικόνα iverson_3
Απών/απούσα

Από που είσαι φίλε??? σιγά βε τι είναι ο ποδηλατάς γιατρός..άιντε να συνέρθουμε λιγάκι είπαμε απατεωνιά υπάρχει στο φουλ αλλά αυτός είναι τεράστιος αγιογδύτης

papppus
Απών/απούσα

kalispera paidia
eida kai gw tin timi kai efrixa!mipws einai kairos na vlepoume apo siga siga metaxi mas an kati xalasei ktl na to ftiazoume monoi mas na teliwnei to 8ema?lew twra...
ekei pou exei paei i timi tou podilatou kai i sintirisi tou sto telos pio oikonomikoi 8a einai oi giatroi!
kales petalies file mou kai ka8e empodio gia kalo!!

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Ενημερωτικά, προκειται για παλιό κ γνωστο ποδηλαταδικο στη λεωφόρο Β############ς.

Επίσης ενημερωτικά ειχα μια λιστα για ψωνια μαζι μου, που εννοειται οτι δεν έκανα. Αν κ δεν ξερω τι τιμές εχει στη λιανική πώληση σε σχεση με άλλους, με χάλασε το 25αρι.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

iverson_3 wrote:
Από που είσαι φίλε??? σιγά βε τι είναι ο ποδηλατάς γιατρός..άιντε να συνέρθουμε λιγάκι είπαμε απατεωνιά υπάρχει στο φουλ αλλά αυτός είναι τεράστιος αγιογδύτης

Μενω Αθηνα, Ν Κόσμο.

Goldie
Εικόνα Goldie
Απών/απούσα

Ο επιχειρηματίας και έμπορος έχει μαγαζί πάνω στην Λ****** Β*********, προσωπικό που ασχολήθηκε τουλάχιστον 20 λεπτά με το ποδήλατο σου, εργαλεία, εμπειρία, ΙΚΑ, ΔΕΗ, διαφήμιση και 4,34 ευρώ ΦΠΑ, αν σου έκοψε απόδειξη.

Αν δεν έμεινες ευχαριστημένος από την δουλειά που σου έκαναν τότε οκ καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι, αν όμως όλα είναι καλά και τίμια με το ποδήλατό σου και βρίσκεις το ποσό υψιλό, καλό θα ήταν να το συζητούσες μαζί του να σου εξηγήσει το γιατί.

Αν πάλι θεωρείς ότι το αντέχεις το άθλημα, διάβασε, ρώτα, αγόρασε εργαλεία και πειραματίσου μέχρι να μην έχεις κανέναν ανάγκη.

Το ότι το ποδήλατο είναι φθηνότερο στην χρήση και την λειτουργία από όλα τα άλλα μέσα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και το κόστος εργατικών στην συντήρηση του θα πρέπει να είναι εξίσου φθηνό.

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Για ένα καινούργιο ποδήλατο, να πω ότι το είχε 5 χρόνια και άνοιξε κέντρα για να βάλει γράσο, ή τέλως πάντων κάτι αντίστοιχα χρονοβόρο να πω άντε να πάει στο διάλο, αλλά για ένα καινούργιο ποδήλατο, στο οποίο υποθέτω τσέκαρε να λειτουργούν σωστά οι ταχύτητες και τα φρένα, αντέ να είδε αν είναι σωστά σφιγμένες οι βίδες (λέμε τώρα) είναι ένα εξωφρενικό ποσό, και ένα αποτρεπτικό ποσό αν θέλουμε η ποδηλασία να διαδωθεί, πράγμα που σημαίνει να μπορεί να κάνει και ο τύπος που δεν πιάνουν τα χέρια του ή δεν θέλει να ασχοληθεί ή δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν έκανε ΣΩΣΤΗ και ΠΛΗΡΗ δουλειά, δηλαδή:
- έλεγχος ντεραγιέ μπρος - πίσω
- έλεγχος φρένων / τακακιών μπρος - πίσω
- ρύθμιση συρματόσχοινων / ρεγουλατώρων σε φρένα και ταχύτητες μπρος - πίσω
- έλεγχος τροχών / ακτίνων
- έλεγχος λαιμού / πιρουνιού
- έλεγχος μεσαίας τριβής / πεταλιέρας / πεταλιών
- φούσκωμα ελαστικών
- ΚΑΙ ρύθμιση σέλας (ΚΑΙ ως προς τους τρεις άξονες)
τότε ΘΕΩΡΩ τα 25 ευρώ λογική τιμή, για ένα ποδήλατο ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΣ από εκεί (και που αγοράστηκε μάλλον όχι από ποδηλατάδικο ποιός ξέρει ποιός και πως το συναρμολόγησε).
Αν απλά τσέκαρε ταχύτητες και φρένα και στο έδωσε πίσω (= 5 λεπτά εργασία του πιτσιρικά...) ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΓΔΑΡΕ.

Ξαναγράφω:
- κάποιες εργασίες ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουμε να τις κάνουμε ΜΟΝΟΙ μας. πχ το να πάρεις ένα σετ ΦΘΗΝΑ κλειδιά αλλεν (κάνουν περί τα 3 ευρώ) και να σφίξεις όλες τις βίδες στο ποδήλατό σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Όπου βρεις βίδα / κοχλία / παξιμάδι ΣΦΙΞΤΟ με το χέρι. ΑΠΛΟ.

- για τα υπόλοιπα, αν δεν υπάρχει φίλος που ξέρει, αν δεν θέλουμε να ασχοληθούμε, αν δεν έχουμε εργαλεία ειδικά ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑ. Αλλά σε ποιόν ποδηλατά? Ανάλογα με την σοβαρότητα της εργασίας. Αν θέλεις να κάνεις σερβις στους ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ τροχούς σου, πήγαινε σε καλό / ακριβό ποδηλατά που ξέρεις ότι θα κάνει ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (και θα την πληρώσεις ΚΑΛΑ). Αν θέλεις απλά να σφίξει την μεσαία τριβή πήγαινε σε κάποιον ποδηλατά, ΑΓΟΡΑΣΕ κάτι που σου λείπει (πχ σαμπρέλα, τρόμπα, παγουροθήκη, φωτάκια, κλειδαριά κλπ) και ζήτα με το πιο ευγενικό ύφος: "μήπως μπορείτε να ρίξετε μια σύντομη ματιά στην μεσαία τριβή / κάτι ακούω / κάτι τρίζει / μήπως χαλάρωσε κλπ κλπ Το πιο πιθανό είναι να μην σου πάρει τίποτα ή να πάρει κάτι ελάχιστο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να ρωτήσεις πόσο θα κοστίσει
από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κρίνω αν αυτά που σου πήρε είναι πολλά η λίγα
αν π.χ. σου έφευγε καμιά ρόδα γιατί δεν το έκανες έλεγχο και έτρογες τα μούτρα σου
θα ήταν μεγάλο ή μικρό το ποσό των 25 ευρό

απλά μπορεί να ήθελε και ακτινολόγηση το ποδήλατο
που σημαίνει 10 ευρό μόνο αυτό
+ να ήθελε ρύθμισμα σασμάν ή και καμιά ντίζα άλλα 10 ευρό να πω
ο χρόνος για αυτά είναι 20 λεπτά
+ φπα
25
απλά δεν κρίνω χωρίς να ξέρω τι έγινε :D

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Ξαναγράφω:
- κάποιες εργασίες ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουμε να τις κάνουμε ΜΟΝΟΙ μας. πχ το να πάρεις ένα σετ ΦΘΗΝΑ κλειδιά αλλεν (κάνουν περί τα 3 ευρώ) και να σφίξεις όλες τις βίδες στο ποδήλατό σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Όπου βρεις βίδα / κοχλία / παξιμάδι ΣΦΙΞΤΟ με το χέρι. ΑΠΛΟ.

+1
Πρέπει να μαθαίνουμε τα βασικά μόνοι μας. Στο ποδήλατο το 95% των μαστορεμάτων μπορεί να γίνει χωρίς μάστορα, αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία (τις περισότερες φορές όχι εξειδικευμένα) και την απαραίτητη "τέχνη". Αν δεν έχεις ξαναπιάσει εργαλείο στα χέρια σου δεν μπορείς να παραπονιέσαι ότι έδωσες 25€, γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις τι έφτιαξε ο μάστορας στο ποδήλατό σου. Άραγε θα το έλυσε και θα το ξανάδεσε όλο ή απλά το είδε από κοντά και είπε "εντάξει, δεν έχει τίποτα"; (Γι'αυτό άλλωστε δεν έχω πάει ποτέ ποδήλατο σε μάστορα, περισσότερη εμπιστοσύνη έχω σε μένα!)

Κι εδώ βέβαια κολλάει το μαγικό λινκ: http://bicycletutor.com/

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Διαβασα με προσοχή τις μέχρι στιγμής απαντήσεις.
Εχω να πω τα εξής:

1. Δεν αγνοω το λειτουργικό κόστος του να διατηρεις ενα κατάστημα. Αν ανάγουμε το χρόνο όμως που μάλλον χρειάστηκε η ρυθμιση(20 λεπτά) στην 1 ώρα, μιλάμε ότι τα εργατικά χρεώνονται περίπου με 25Χ3=75 ευρω/ωρα. Ενας γιατρός σε 24ωρη εφημερία δε βγαζει 75 ευρω. Και το λέω αυτό για να μη σηκώνει συγκριση του χρόνου που αφιερώθηκε για την επισκευή, του χρόνου που χρειαστηκε ο μάστορας να μαθει την τεχνη, του λειτουργικού κόστους του να έχεις εργαλεία (ενα στηθοσκόπιο ξέρετε πόσο κάνει;γιαν να μην αναφερθώ σε μηχανήματα )

2. Τα χέρια μου πιάνουν. Εχω όλα τα εργαλεία που χωράνε στο σπίτι μου και φτιάχνω τα πάντα αν και η δουλεια μου δεν εχει καμμια σχεση με κατι τετοιο. Αυτό δε σημαινει οτι δε θα έπρεπε να εμπιστευτώ εναν επαγγελματία , την πρώτη φορά τουλάχιστον, να βεβαιωθω οτι ολα ειναι οκ. Φυσικά, την επόμενη φορά θα το σκεφτώ δευτερη φορά και μάλλον θα φαω τα μάτια μου στο youtube για να μαθω τις βασικές ρυθμίσεις πρώτα.

3. Το σχόλιο "αν αντέχεις το άθλημα" δε μου άρεσε καθόλου. Μπορεί να αντέχω να αγοράσω όλο το μαγαζί (το κτήριο, το εμπόρευμα και όλο το οικοδομικό τετράγωνο), μπορεί και να μάζευα τα 25 ευρω ζητιανευοντας στο Μετρό. Αυτό τώρα είναι μαγκιά; Να μπορείς να πλήρώνεις 25αρια χωρίς να αναρωτηθεις καν αν αξίζει την τιμή της η παρεχόμενη υπηρεσία; Εγω θα το χαρακτηριζα μ$#@###α.

4.Το ερώτημα μού δημιουργήθηκε όταν διάβασα σε ένα ποστ ένα χρήστη που διαμαρτυρόταν για χρεωση 15 ευρω, ενω μαλιστα η δική του επίσκεψη στον ποδηλατά περιλάμβανε επισκευή και αν θυμαμαιι καλά, παραγγελία και ενός ανταλλακτικού. Ειπα να ρωτήσω αν θεωρείτε ότι με έπιασαν κότσο.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

@plannet

Δεν πάει έτσι.

Αν μου ερθεις με πυρετό και είναι ίωση, πρεπει να χρεωθει η επισκεψή σου λιγότερο από το αν μου έρθεις με πυρετό και είναι περιτονίτιδα;
Ρωτάω, γιατί στη δευτερη περίπτωση μπορεί να πεθάνεις.

Vlachos
Απών/απούσα

Πριν γίνει ποδηλατάς...ήταν γιατρός!!!!

panoss
Απών/απούσα

Πράγματι, τη σημερινή εποχή που η πληροφόρηση παρέχεται ΑΦΘΟΝΗ μέσω του ίντερνετ, δεν βλέπω το λόγο να τρέχεις σε μάστορες.
Να θυμάσαι κάτι: ότι ως πελάτης, έχεις πάντα δίκιο.
Που σημαίνει, ότι όταν ένας μάστορας (είτε είναι είτε δεν είναι ακριβός) εσένα σου ΦΑΙΝΕΤΑΙ ακριβός ΔΕΝ ξαναπάς σε αυτόν. (ούτε τσακώνεσαι, ούτε του "τη λες", ούτε τίποτα. Θα το πιάσει το νόημα).
Άρα, αυτός χάνει σε κάθε περίπτωση, είτε έχεις δίκιο είτε έχεις άδικο.
Αν διαπιστώσεις ότι δεν είναι ακριβός, επιστρέφεις σε αυτόν.
Έτσι λειτουργεί η αγορά.

Εμένα, και το να μην μου δώσουν απόδειξη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΩ, είναι επαρκής λόγος για να τους βάλω στη μαύρη λίστα.

Όπως και να 'χει μάθε να το φτιάχνεις μόνος σου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες, μόνο εξάσκηση και χρόνο. Εγώ το φτιάχνω μόνος μου, δεν έχω πάει ποτέ σε μάστορα. Μάλλον μόνο για τη μεσαία τριβή θα πάω (ΑΝ χαλάσει φυσικά ποτέ, χτύπα ξύλο).

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Vlachos wrote:
Πριν γίνει ποδηλατάς...ήταν γιατρός!!!!

ΧΑΧΑΧΑ!!!!

Το παλιό καλό ανέκδοτο, ε;

Κι εμεις μάλλον θα γινουμε εκατομμυριουχοι επισκευάζοντας τα ποδήλατά μας...(ήμασταν δισεκατομμυριούχοι)

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

panoss wrote:
Πράγματι, τη σημερινή εποχή που η πληροφόρηση παρέχεται ΑΦΘΟΝΗ μέσω του ίντερνετ, δεν βλέπω το λόγο να τρέχεις σε μάστορες.
Να θυμάσαι κάτι: ότι ως πελάτης, έχεις πάντα δίκιο.
Που σημαίνει, ότι όταν ένας μάστορας (είτε είναι είτε δεν είναι ακριβός) εσένα σου ΦΑΙΝΕΤΑΙ ακριβός ΔΕΝ ξαναπάς σε αυτόν.
Άρα, αυτός χάνει σε κάθε περίπτωση, είτε έχεις δίκιο είτε έχεις άδικο.
Αν διαπιστώσεις ότι δεν είναι ακριβός, επιστρέφεις σε αυτόν.
Έτσι λειτουργεί η αγορά.

Να φανταστείς ότι το συζητούσα με μια φίλη που δεν εχει ποδήλατο και μου ειπε: "ποιος, ο Ταδε(όνομα ποδηλαταδικου); Αυτός ειναι ο καλύτερος, αλλά ειναι πανάκριβος..."

Για τους φίλους που επιμένουν ότι έπρεπε να ρωτήσω τι ακριβως έκανε, υπενθυμιζω ότι το ποδηλατό μου το έβγαλαν έξω για να μου το παραδώσουν και με περίμενε ξεκλείδωτο δίπλα στο δρόμο.Βγήκα να το πάρω για να μην κάνει φτερά. Ήλπιζα ότι θα έβγαινε κάποιος έξω να δει τη σέλα και θα ρωτούσα και τα υπόλοιπα....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

chrisRC wrote:
@plannet

Δεν πάει έτσι.

Αν μου ερθεις με πυρετό και είναι ίωση, πρεπει να χρεωθει η επισκεψή σου λιγότερο από το αν μου έρθεις με πυρετό και είναι περιτονίτιδα;
Ρωτάω, γιατί στη δευτερη περίπτωση μπορεί να πεθάνεις.


όχι δεν εννοώ ότι έκανε κάτι για να σου σώσει την ζωή
απλά είναι σημαντική η εργασία του ποδηλατά
βέβαια δεν ξέρω και τι έκανε
μπορεί να το είδε να μην το άγγιξε καν και να χρεωσε 25 ευρό τότε απλά είναι κλέφτης
:D
αλλά μπορεί και να έκανε εργασία που μπορεί να μην είναι χρονοβόρα αλλά να θέλει τεχνογνωσία
:D

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

plannet wrote:

αλλά μπορεί και να έκανε εργασία που μπορεί να μην είναι χρονοβόρα αλλά να θέλει τεχνογνωσία
:D

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Και τεχνογνωσία να θέλει (δεν του πήγα και πύραυλο εξοσετ) αν γινει αναγωγη στην ωρα παει 75. Και εξηγω οτι πραγματα που θελουν 15 χρονια εκμαθηση τεχνογνωσιας δεν χρεώνονται τόσο. Τουλάχιστον όχι συνηθως.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πιστεύω πως το ανέκδοτο τεριάζει απόλυτα εδώ

Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ…… Ένα κομπιούτερ που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τεχνικός,κάθισε μπροστά στην οθόνη , πάτησε 1-2 πλήκτρα, κούνησε το κεφάλι του , μουρμούρισε κάτι στον εαυτό του και έσβησε τον υπολογιστή.

Μετά έβγαλε ένα μικρό κατσαβίδι από την τσέπη του και γύρισε κατά μιάμιση στροφή μία μικροσκοπική βίδα. Ύστερα,άνοιξε τον υπολογιστή και διαπίστωσε ότι λειτουργούσε τέλεια.

Ο πρόεδρος της εταιρίας ικανοποιημένος απόλυτα προσφέρεται να πληρώσει τον τεχνικό άμεσα «Πόσα σας χρωστάω?» ρώτησε.

«Είναι 1000 ευρώ» απάντησε ο τεχνικός.

«1000 ευρώ?!? 1000 ευρώ για λίγα λεπτά δουλειάς? 1000 ευρώ για να γυρίσετε μια βίδα?

Καταλαβαίνω πως ο υπολογιστής αξίζει 12.000.000 ευρώ, όμως 1000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά.

Θα τα πληρώσω μόνο όταν μου στείλετε αναλυτικό λογαριασμό που να δικαιολογεί αυτό το ποσό».

Ο τεχνικός συμφώνησε και έφυγε.

Το επόμενο πρωί , ο πρόεδρος λαμβάνει το τιμολόγιο , το διαβάζει προσεχτικά , κουνάει το κεφάλι του και το εξοφλεί αμέσως, χωρίς διαμαρτυρίες.

Το τιμολόγιο έγραφε:

Παροχές υπηρεσιών:

- Στρίψιμο βίδας: 1 ευρώ

- Γνώση του ποια βίδα ήθελε στρίψιμο: 999 ευρώ

ΘΥΜΙΣΟΥ: Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

plannet wrote:

ΘΥΜΙΣΟΥ: Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

Αν και λίγο χαλαρή η διατυπωση σχετικά με την αξια των ανθρώπων, επειδη υποθετω οτι μιλάμε για την αξια σε σχεση με μια παρεχόμενη υπηρεσία, εχω να πω ότι
ακριβως για αυτο το λογο κανω τοση ωρα τη συγκριση με την "τεχνογνωσια" ενος γιατρου που εφαγε 15 χρονια να αποκτησει τεχνογνωσια και οταν σωζει κοσμο επι 24ωρο σε εφημερια παιρνει το 4% αυτων που παιρνει ο ποδηλατάς μου. Αυτό είπα.

Κατά τα άλλα, σωστό και ευστοχο το ανέκδοτο, αλλά αν του πήγαινα το λάπτοπ και μου ζηταγε 1000, θα ηταν προ πολλού άνεργος. Προφανώς δηλαδή υπάρχουν μερικοί που χρεώνουν και με βάση το αντικείμενο (και το κόστος κτήσης του) που επισκευάζουν...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

απλά δεν ξέρουμε ουσιαστικά τι ήταν ο έλεγχος
και για να μην είναι άνεργος μάλλον κάνει καλή δουλειά
:D

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ξαναδιάβασα αυτά που έγραψα πιο πάνω.
Τα 25 ευρώ ΕΙΝΑΙ δικαιολογημένα αν έκανε ΠΛΗΡΗ έλεγχο και ρύθμιση.
Είναι δικαιολογημένα αν ήταν σε άσχημη κατάσταση (κακοσυναρμολογημένο) και το έφερε στα ίσια του.
Θα προτιμούσες να είχες δώσει 10 ευρώ και να είχε κοιτάξει τα μισά των μισών?
Στην τελική γιατί δεν ρώτησες εξαρχής το ποσό, όπως έγρψαν και κάποια παιδιά πιο πριν?
Ναι δεν είναι λίγα χρήματα. Αλλά σκέψου ότι ξεκινάς σωστά και με ασφάλεια, τουλάχιστον από την μεριά του ποδηλάτου πο καβαλάς.
Επίσης, αν γενικά δεν σου άρεσε η αντιμετώπιση του καταστήματος, μην ξαναπατήσεις.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
Ξαναδιάβασα αυτά που έγραψα πιο πάνω.
Τα 25 ευρώ ΕΙΝΑΙ δικαιολογημένα αν έκανε ΠΛΗΡΗ έλεγχο και ρύθμιση.
Είναι δικαιολογημένα αν ήταν σε άσχημη κατάσταση (κακοσυναρμολογημένο) και το έφερε στα ίσια του.
Θα προτιμούσες να είχες δώσει 10 ευρώ και να είχε κοιτάξει τα μισά των μισών?
Στην τελική γιατί δεν ρώτησες εξαρχής το ποσό, όπως έγρψαν και κάποια παιδιά πιο πριν?
Ναι δεν είναι λίγα χρήματα. Αλλά σκέψου ότι ξεκινάς σωστά και με ασφάλεια, τουλάχιστον από την μεριά του ποδηλάτου πο καβαλάς.
Επίσης, αν γενικά δεν σου άρεσε η αντιμετώπιση του καταστήματος, μην ξαναπατήσεις.

σήμερα πόσα χλμ έκανες με το ποδήλατο??
γιατί κάποιος είπε ότι αν δεν κάνεις χλμ δεν πρέπει να σε ακούνε οι χρήστες του forum
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
Αν έκανε ΣΩΣΤΗ και ΠΛΗΡΗ δουλειά...
- φούσκωμα ελαστικών
- ΚΑΙ ρύθμιση σέλας (ΚΑΙ ως προς τους τρεις άξονες)

Νομίζω ότι 25 ευρώ είναι για ρύθμιση στον ένα μόνο άξονα και μέχρι 15 psi στο πίσω ελαστικό. Για ρύθμιση σε δυο άξονες πάει 63 ευρώ και αν θες φούσκωμα και στα δυο ελαστικά τότε δίνεις 88. Για το πλήρες πακέτο ρύθμισης σε τρεις ολόκληρους άξονες και φούσκωμα σε τρεις διαστάσεις τότε το αφήνεις 20 μέρες μέσα και 160 Ευρω. Να μην σου πω για τον μυστικό 4ο άξονα γνωστο και ως "δεξιά-αριστερα".....

Προς το φίλο που πλήρωσε τα 25, αυτά πρέπει να είναι η ταρίφα για απασχόληση τεχνικού ανεξαρτήτως δουλειάς. Καλό είναι να ρωτάμε τι έχει και πόσο θα κοστίσει για να ξέρουμε τι μας χρέωσε.

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

με το καλό κάνεις 20.000χλμ και πας για το πρώτο σέρβις του καινούργιου σου αυτοκινήτου (αν εκτιμώ σωστά πήρες καινούργιο τουτού και σε δώσαν δώρο ποδήλατο), και πληρώσεις την 350αρα θα θεωρείς οτι είναι φυσιολοφικό ποσό ανάλογα με την παρεχόμενη υπηρεσία και τα χρόνια τεχνογνωσίας? (αλλαγή ελαίου, φίλτρο λαδιού, καθαρισμός φίλτρου αέρα συμπλήρωμα υγρών υαλοκαθαριστήρα, αλλαγή μπουζί)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

<a href="mailto:slayerarg@podilates.gr">slayerarg@podilates.gr</a> wrote:
με το καλό κάνεις 20.000χλμ και πας για το πρώτο σέρβις του καινούργιου σου αυτοκινήτου (αν εκτιμώ σωστά πήρες καινούργιο τουτού και σε δώσαν δώρο ποδήλατο), και πληρώσεις την 350αρα θα θεωρείς οτι είναι φυσιολοφικό ποσό ανάλογα με την παρεχόμενη υπηρεσία και τα χρόνια τεχνογνωσίας? (αλλαγή ελαίου, φίλτρο λαδιού, καθαρισμός φίλτρου αέρα συμπλήρωμα υγρών υαλοκαθαριστήρα, αλλαγή μπουζί)

έχεις υπηρεσία σήμερα ή να σε περιμένω για τα γνωστά κοψίδια ?

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

<a href="mailto:slayerarg@podilates.gr">slayerarg@podilates.gr</a> wrote:
οταν με το καλό κάνεις 20.000χλμ και πας για το πρώτο σέρβις του καινούργιου σου αυτοκινήτου (αν εκτιμώ σωστά πήρες καινούργιο τουτού και σε δώσαν δώρο ποδήλατο), και πληρώσεις την 350αρα θα θεωρείς οτι είναι φυσιολοφικό ποσό ανάλογα με την παρεχόμενη υπηρεσία και τα χρόνια τεχνογνωσίας? (αλλαγή ελαίου, φίλτρο λαδιού, καθαρισμός φίλτρου αέρα συμπλήρωμα υγρών υαλοκαθαριστήρα, αλλαγή μπουζί)

Δεν εκτιμας σωστά.
Δεν πήρα καινούγριο τουτου, αντιθέτως το παρόπλισα.Μου το έκανε δωρο κάποιος που εργαζεται εκει. Και , δηλαδή, επειδή αυτό το πράγμα συμβαινει και με τα αυτοκίνητα, πρεπει τωρα εγω να απολογηθώ ; Ή, αφου συμβαινει και με άλλα πράγματα, "έτσι είναι και τελείωσε";

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Eaglos wrote:

Προς το φίλο που πλήρωσε τα 25, αυτά πρέπει να είναι η ταρίφα για απασχόληση τεχνικού ανεξαρτήτως δουλειάς. Καλό είναι να ρωτάμε τι έχει και πόσο θα κοστίσει για να ξέρουμε τι μας χρέωσε.

Ναι, σωστά. Η ερώτηση ειναι αν σας φαινεται ΑΚΡΙΒΟ

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μην περιμένεις απάντηση
σημασία έχει αν εσύ κατάλαβες τι έκανε και τι χρέωσε και γιατί το χρέωσε
ουσιαστικά εμένα μου φαίνονται πολλά γιατί τα περισσότερα service τα φτιάχνω μόνος
αν όμως το πάω σε κάποιον που ξέρω ότι θα το ελέγξει στα επίπεδα που πρέπει
και μου πει 25 ευρό θα του δώσω 50
:D

π.χ. σε μένα μόνο τα ρουλεμάν των τροχών κάνουν 50 ευρό
:D

Jimbo13fe
Εικόνα Jimbo13fe
Απών/απούσα

Καταρχάς καλησπέρα και από εμένα.
Τώρα όσον αφορά τα 25 ευρώ, ο κάθε εργαζόμενος αξιολογεί με κάποιο ποσό το έργο που προσφέρει, με το οποίο είναι ικανοποιημένος εάν εισπράξει. Τώρα, το καταπόσον το ποσό αυτό είναι μικρό ή μεγάλο, το αξιολογεί ο εκάστωτε πελάτης, και είτε τον επιλέγει, είτε βρίσκει κάποιον άλλον που να αξίζει το ποσό που χρεώνει. Τώρα, από τη στιγμή που δεν ρώτησες εξαρχής πόσο υπολογίζει ότι θα κοστίσει, ούτε ρώτησες αφού πήρες το ποδήλατο στα χέρια σου τι ελεγξε-ρύθμισε-άλλαξε σε αυτό, τότε (κατ' εμέ) δεν υπάρχει λόγος συζήτησης, αφού δεν γνωρίζουμε τι δουλειά έκανε.
Πάντα φιλικά,
Δημήτρης

contact