Αγορα urban/fitness ποδηλατου εως 450 ευρω

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
nick_13
Απών/απούσα

Γεια σας, πρόκειται να γίνω νέος ποδηλάτης. Η προηγουμενη ενασχοληση μου με το ποδηλατο ήταν εως το γυμνασιο (πριν κανα 15αρια χρονια). Σύμφωνα με όσα γράφετε σε άλλα topics κατέληξα στο να πάρω ένα ποδηλατο urban/fitness ( δεν εχω καταλαβει την διαφορα).

Το ποδηλατο το χρειάζομαι για:

  • Διαδρομες μέσα στην πόλη για την δουλειά μου και άλλες υποχρεωσεις (6-7 χλμ ημερησίως)
  • Ασχολούμε με τον αθλητισμο και θα ηθελα για αρχη να προπονουμαι και με το ποδηλατο. (30-40 χλμ καθε 1-2 εβδομαδες σε ασφαλτο)

Οι διαδρομες θα γίνονται είτε με φιλους σε χαλαρο ρυθμο είτε θα δοκιμασω με αλλους φίλους οι οποιοι έχουν κουρσακια. Γι΄αυτον τον λόγο κατεληξα να παρω ένα fitness/urban ποδηλατο απο οτι trekking ή κουρσας εως 450 ευρω( διορθωστε με αν κανω λαθος). Μακαρι στο μελλον να κολλησω με την ποδηλασια και να παω σε πιο υψηλα μπάτζετ. Το ποδηλατο που είδα είναι το ideal cityrun 2018 στα 370 ευρώ αλλα ειμαι λιγο ασχετος απο μαρκες ποδηλατων. έχετε να προτεινετε κατι άλλο σε μπατζετ εως 450 για τους σκοπους πους σας εγραψα? παιρνω κατι αξιόλογο σε αυτα τα χρηματα για αυτους τους σκοπους?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
41ex
Απών/απούσα

και με τα ρέστα πάρε εξοπλισμό (κράνος, φώτα, πέταλο).

nick_13
Απών/απούσα

αξιζει να βαλω αλλα 40 και να πάρω με 490 το specialized sirrus 2019?

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

To cityrun εχει 350 και το sirrus 450. Το ideal ειναι 8αρι ενω το sirrus 7αρι. Το sirrus εχει σιδερενιο πιρουνι (+) ισως) ενω το cityrun αλουμινιου (-) ισως). Απο βαρος ειναι πολυ κοντα. Θα ελεγα να παρεις το cityrun. Μςε τα λεφτα που θα μεινουν παρε κρανος, πεταλο ή αλυσιδα αναλογως τις αναγκες σου, γαντια και φωτα για μπρος πισω

nick_13
Απών/απούσα

ευχαριστω για την απαντηση.

nick_13
Απών/απούσα

Ο μαγαζατορας μου προτείνει να πάρω το ideal funcore Που είναι 110 ευρώ πιο ακριβό από το city run. Λέει ότι είναι μεγάλη η αναβάθμιση και αξίζει τα λεφτά( ταχύτητες, δισκόφρενα, πετάλια). Τι λέτε? 470 βγαίνει.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

To funcore εχει καπως καλυτερα περιφεριακα και δισκοφρενα αλλα τα δυο μεταξυ τους εχουν διαφορετικο προσανατολισμο, Το cityrun εχει πιο γρηγορη γεωμετρια, το funcore ειναι πιο χαλαρο ποδηλατο, φανταζομαι και λιγο πιο βαρυ

χμμ κοιτουσα μοντελα διαφορετικων χρονολογιων. Βλεπω οτι πια εχουν την ιδια ακριβως γεωμετρια, αξιζει τη διαφορα θα ελεγα, εαν οντως ειναι το προσφατο μοντελο.

41ex
Απών/απούσα

..όχι στη σύγκριση των ποδηλάτων.

Αφού έχεις κουρσάδες στην παρέα και θέλεις να μεγαλώσεις τις βόλτες σου μάλλον σε λίγο καιρό θα καταλήξεις σε κούρσα, οπότε καλό είναι να να να αρχίσεις να μαζεύεις από τώρα γιατί εκεί μιλάμε για άλλα ποσά.

σκέψου ότι πάντα θα υπάρχει το λίγο καλύτερο με +50 ευρώ.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Αν οι φίλοι σου έχουν κούρσες και κάνουν μεγάλες αποστάσεις και εσύ ήδη είσαι αθλητής, παίρνοντας ένα φίτνες σε 3-4 μήνες θα είσαι και σύ έτοιμος για μεγάλες αποστάσεις και δεν θα σε καλύπτει. Οπότε η λογικότερη επιλογή είναι νομίζω μία κούρσα των 800-1000ε για αρχή και στη συνέχεια πάς σε μία κάρμπον(μετά από 2-3 χρόνια). Το φίτνες είναι για να κινείσαι γρήγορα στην πόλη άντε να πάς και ένα Σ/Κ μια μεγάλη εκδρομή δεν είναι κούρσα, δεν μπορεί να ακολουθήσει τις κούρσες εκτός αν είσαι ο παγκόσμιος πρωταθλητής οπότε οκ και με ένα bmx τους προλαβαίνεις wink grin

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Σε γενικές φραμμές / στο γενικό πνεύμα, συμφωνώ με τους παραπάνω. Από τις πιο βασικές ερωτήσεις που κάνουμε σε νέα μέλη που θέλουν να αγοράσουν ποδήλατο, είναι το ΠΟΎ θα βολτάρεις (άσφαλτο, χώμα, γκρεμίλες, ταξίδια ανά την Ευρώπη, έρημο Σαχάρα) και αν θα ακολουθήσεις ποδηλατοπαρέα (οπότε το λογικό είναι να ακολουθήσεις την κατηγορία ποδηλάτων που έχουν). Αρα καλά σου γράφουν ότι σου γράφουν.

ΑΛΛΆ, ένας ποδηλάτης με καλή φυσική κατάσταση, καβαλόντας ένα καθαρόαιμο φιτνες, μπορεί να ακολουθήσει κουρσάδες. Ναι, θα κάτσει πιο πολύ ώρα πίσω, ναι ίσως κουραστεί λίγο παραπάνω (ειδικά αν έχει αέρα), αλλά μπορεί να ακολουθήσει. Εκτός αν μιλάμε για την ομάδα της ΑΕΚ και ο φιτνεσάς είναι 40αρης με κοιλιά που βγήκε να χαζέψει στην παραλιακή..... :)

Ή για να στο πω αλλιώς, όταν φόρεσα κουμπωτά παπούτσια-πετάλια στο φιτνες μου (34-50 μπροστά, 12-25 πίσω και 700χ23 ελαστικά), όχι μόνο ακολουθούσα άλλους κουρσάδες που δεν είχαν κουμπωτά, αλλά πήγαινα και σχετικά_χαλαρά, σε μεγάλες διαδρομές που είχαν και ανηφορίτσες...... [και ήμουν στη φάση "40άρης με κοιλιά", αλλά σαφώς οι άλλοι δεν ήταν η ομάδα της ΑΕΚ.....χχαΧαχαχα]

contact