...μην παρεξηγηθώ, σαφώς και προσφέρουν ασφάλεια, μην τρελαθούμε, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις το δάχτυλο συνέχεια πάνω από το φρένο! Όταν ο δρόμος είναι ανοικτός και δεν έχει κίνηση, είναι πολύ δύσκολο να πατήσεις φρένο ξαφνικά... Σε μια κατηφόρα που οι ταχύτητες είναι μεγάλες, προσπερνώντας αυτοκίνητα ή πλησιάζοντας σε φανάρια κτλ, καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να "χαϊδεύουμε" το λεβγεδάκι. Εξάλλου κι εσείς οι mtbάδες, όταν ανεβαίνετε ανηφόρες, νομίζω πως πιάνετε εξολοκλήρου με την παλάμη σας το γκριπ για να έχετε αντίσταση, να κάνετε πιο βαρύ πετάλι, χωρίς το δάχτυλο στο φρένο...
Δεν αναφέρομαι στα ακροτίμονα γιατί δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και δεν έχω άποψη, αλλά σαν κουρσάρος οι φορές που έχει χρειαστεί να "κοκαλώσω" το ποδήλατο ξαφνικά είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Φυσικά, αν δεν έχουμε το χέρι πάνω στα φρένα, είμαστε 1000 φορές πιο προσεκτικοί...
Στα δικά μου έβαλα ταινία-μαξιλαράκι που βάζουν οι κουρσάδες στα τιμόνια τους, της Pro,ειναι πορώδης για μην γλυστράνε τα χέρια οταν ιδρώνουν και δεν είναι ακριβη.10 ευρώ, το πακέτο έχει κολλητική ταινία και τάπες για το τιμόνι.
Φέρτη.
Έχω πολλά λιπαντικά και γράσα, και με κεραμικά μείγματα αμέ!
Καλά θα περάσουμε!
In topic
Είναι πρόσθετα, που βιδώνουν πάνω στην άκρη της μανέτας.
Τα είχα βρει 7-8€ σε ένα ποδηλατάδικο στην αρχή σχετικά της Πατησίων πριν τη Στουρνάρη που έχει κάτι Giant συνήθως απ' έξω.
Είχα δει και σε Κασσιμάτη Πειραιά παλιότερα αλλά πιο ακριβά (15-17€ νομίζω).
@Inferno
βασικά ότι ανακαλύπτω το ψάχνω
αλλά δεν βρήκα πουθενά αυτές τις προεκτάσεις φρένων
μήπως..... λέω μήπως δεν βγαίνουν άλλο?
Οπότε κάποια λινκς που μπορώ να το βρω
να το δοκιμάσω για να μην λες ότι μιλάω χωρίς να δοκιμάζω πράγματα
Ψάξε καλύτερα τότε.
Εδώ το είχα δει σε 2 καταστήματα. Καλιώρας και Κασσιμάτης Πειραιά.
Και το έχω δει και σε άλλα παιδιά τυχαία πριν πολύυυ καιρό στο τρένο.
Τώρα αν δεν βρίσκεις εσύ με τα κονέ σου τα γαμάουα τι να πω. Μια εξήγηση υπάρχει.
ναι το ότι έχουν καταργηθεί πριν χρόνια και ότι βρίσκεις τα βρίσκεις σε stock
και καταργήθηκαν γιατί ήταν επικίνδυνα δεν τα βρίσκω ούτε σε site κατασκευαστών
Το ίδιο και το ότι είναι επικίνδυνα είναι άλλο τόσο προσωπική ΔΙΚΗ ΣΟΥ γνώμη.
Ντοκουμέντα plannet... ντοκουμέντα, όχι αερολογίες!!!
Εγώ τα έχω και δοκιμάσει τόσα χρόνια, εσύ χτες τα είδες από φωτογραφία.
ναι γιατί έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια
δεν μπόρεσα να τα βρω πουθενά
για αυτό και σου ζήτησα κάποια links
αλλά το πιο πιθανό είναι να μην τα βρεις ούτε εσύ
τέσπα αν εσύ νιώθεις καλά με το να βάλουν όλοι ακρόμπαρα εμένα δεν με νοιάζει καν
απλά όταν ζητάς ντοκουμέντα να δίνεις ντοκουμέντα
Δεν ζήτησα να βάλουν όλοι ακρόμπαρα, περισσότερο συζήτηση κάνουμε για την χρήση τους αν κατάλαβα.
Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάτσω να ψάξω για ντοκουμέντα, εσύ το αναφέρεις με αφορμή αυτό που λες ότι καταργήθηκαν. Το γιατί το αν και λοιπά δεν το ξέρω αν και με βάζεις στο τρυπάκι να το ψάξω...
Το μόνο που μπόρεσα να βρω είναι αυτό : http://www.patentstorm.us/patents/5299466/fulltext.html
Αν έχω χρόνο θα περάσω να ρωτήσω κι εγώ τους ποδηλατάδες μου να δω τι θα μου πούμε για το θέμα :P
Εγώ τα έχω 2 χρόνια και η μόνη χρήση που βρήκα είναι να σηκώνω πιο εύκολα το μπροστινό. Είναι ξεκούραστη η θέση και κουνάς καλύτερα το ποδήλατο αλλά μέσα στην πόλη αν δεν έχεις ισιάδες χωρίς κίνηση δεν λέει γιατί είσαι συνέχεια στο άγχος μην πεταχτεί κανείς ή αλλάξει πορεία κάποιο αμάξι και χρειαστείς τα φρένα. Γενικά δεν τα έχω ευχαριστηθεί μέσα στην Αθήνα.
Βουνό δεν τα έχω πιάσει κάν και σε πολλά μονοπάτια με ενοχλούν καθώς βρίσκουν σε κλαδιά ή πιάνονται σε διάφορα. Βέβαια μερικές φορές έχω γλυτώσει τα χέρια μου από χτυπήματα αλλά δεν είναι λόγος αυτός :)
Στην τελική δεν είναι και καμία ακριβή επένδυση, 10 ευρώ έχουν και βρίσκεις σε διάφορα σχήματα και μήκη. Πάρε βάλτα και αν δεν σου κάνουν τα βγάζεις..
@horsey
ακρομπάρα???
έχω ήδη
:D
άσε που μπορώ να απαντήσω κάπως έτσι
"Προσωπικα πιστευω οτι για εσενα το ποδηλατο ειναι μια εικονα βαθια μεσα στο μυαλο σου ,στην οποια εχεις δωσει τυφλο θρησκευτικο φανατισμο, ειναι συνδεδεμενη με παρα πολλα εγωιστικα συναισθηματα τα οποια αλληλοσυμπληρωνονται και μεταλασσονται, παντα με σκοπο να υποστηριξουν αυτη την "mountain" ιδεολογια."
απλά όπου Mountain βάλε ακρότιμονα
Στα Ελληνικά δεν βρίσκω κάτι και δεν ξέρω τον όρο ακροτίμονα στα αγγλικά όποτε δεν μπορώ να βρω κάτι. Θα περάσω από το ποδηλατάδικο που είχα βρει να δω αν φέρνει ακόμα γιατί πάνε και πολλά χρόνια.
...μην παρεξηγηθώ, σαφώς και προσφέρουν ασφάλεια, μην τρελαθούμε, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις το δάχτυλο συνέχεια πάνω από το φρένο! Όταν ο δρόμος είναι ανοικτός και δεν έχει κίνηση, είναι πολύ δύσκολο να πατήσεις φρένο ξαφνικά... Σε μια κατηφόρα που οι ταχύτητες είναι μεγάλες, προσπερνώντας αυτοκίνητα ή πλησιάζοντας σε φανάρια κτλ, καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να "χαϊδεύουμε" το λεβγεδάκι. Εξάλλου κι εσείς οι mtbάδες, όταν ανεβαίνετε ανηφόρες, νομίζω πως πιάνετε εξολοκλήρου με την παλάμη σας το γκριπ για να έχετε αντίσταση, να κάνετε πιο βαρύ πετάλι, χωρίς το δάχτυλο στο φρένο...
Δεν αναφέρομαι στα ακροτίμονα γιατί δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και δεν έχω άποψη, αλλά σαν κουρσάρος οι φορές που έχει χρειαστεί να "κοκαλώσω" το ποδήλατο ξαφνικά είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Φυσικά, αν δεν έχουμε το χέρι πάνω στα φρένα, είμαστε 1000 φορές πιο προσεκτικοί...
Στα δικά μου έβαλα ταινία-μαξιλαράκι που βάζουν οι κουρσάδες στα τιμόνια τους, της Pro,ειναι πορώδης για μην γλυστράνε τα χέρια οταν ιδρώνουν και δεν είναι ακριβη.10 ευρώ, το πακέτο έχει κολλητική ταινία και τάπες για το τιμόνι.
@inferno
Τα φρένα σου είναι χερούλια-προσθήκες πανω στις μανέτες των φρένων ή άλλαξες μανέτες που έχουν προέκταση?
Που μπορώ να βρώ?
Καθίστε φρόνιμα αλλιώς θα στείλω την ποδηλατένια στο σπίτι σας, που δεν έχει και άντρα να τη λαδώσει
Να δω ποιος μάγκας από σας θα τη λαδώσει καλύτερα
Φέρτη.
Έχω πολλά λιπαντικά και γράσα, και με κεραμικά μείγματα αμέ!
Καλά θα περάσουμε!
In topic
Είναι πρόσθετα, που βιδώνουν πάνω στην άκρη της μανέτας.
Τα είχα βρει 7-8€ σε ένα ποδηλατάδικο στην αρχή σχετικά της Πατησίων πριν τη Στουρνάρη που έχει κάτι Giant συνήθως απ' έξω.
Είχα δει και σε Κασσιμάτη Πειραιά παλιότερα αλλά πιο ακριβά (15-17€ νομίζω).
Ευχαριστώ
@Inferno
βασικά ότι ανακαλύπτω το ψάχνω
αλλά δεν βρήκα πουθενά αυτές τις προεκτάσεις φρένων
μήπως..... λέω μήπως δεν βγαίνουν άλλο?
Οπότε κάποια λινκς που μπορώ να το βρω
να το δοκιμάσω για να μην λες ότι μιλάω χωρίς να δοκιμάζω πράγματα
Ψάξε καλύτερα τότε.
Εδώ το είχα δει σε 2 καταστήματα. Καλιώρας και Κασσιμάτης Πειραιά.
Και το έχω δει και σε άλλα παιδιά τυχαία πριν πολύυυ καιρό στο τρένο.
Τώρα αν δεν βρίσκεις εσύ με τα κονέ σου τα γαμάουα τι να πω. Μια εξήγηση υπάρχει.
ναι το ότι έχουν καταργηθεί πριν χρόνια και ότι βρίσκεις τα βρίσκεις σε stock
και καταργήθηκαν γιατί ήταν επικίνδυνα δεν τα βρίσκω ούτε σε site κατασκευαστών
@plannet
Οποτε υπαρχει περιπτωση να καταργηθεις και εσυ?
@horsey
welcome to the fun club
Θα ήθελα να ήξερα αυτό που το βασίζεις!!!
Προσωπική σου γνώμη; Δεν μου αρκεί...
Τα έχω 5 χρόνια και δεν έχω διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο...
το ότι δεν έχεις διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο είναι προσωπική σου γνώμη ....
Το ίδιο και το ότι είναι επικίνδυνα είναι άλλο τόσο προσωπική ΔΙΚΗ ΣΟΥ γνώμη.
Ντοκουμέντα plannet... ντοκουμέντα, όχι αερολογίες!!!
Εγώ τα έχω και δοκιμάσει τόσα χρόνια, εσύ χτες τα είδες από φωτογραφία.
ναι γιατί έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια
δεν μπόρεσα να τα βρω πουθενά
για αυτό και σου ζήτησα κάποια links
αλλά το πιο πιθανό είναι να μην τα βρεις ούτε εσύ
τέσπα αν εσύ νιώθεις καλά με το να βάλουν όλοι ακρόμπαρα εμένα δεν με νοιάζει καν
απλά όταν ζητάς ντοκουμέντα να δίνεις ντοκουμέντα
Δεν ζήτησα να βάλουν όλοι ακρόμπαρα, περισσότερο συζήτηση κάνουμε για την χρήση τους αν κατάλαβα.
Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάτσω να ψάξω για ντοκουμέντα, εσύ το αναφέρεις με αφορμή αυτό που λες ότι καταργήθηκαν. Το γιατί το αν και λοιπά δεν το ξέρω αν και με βάζεις στο τρυπάκι να το ψάξω...
Το μόνο που μπόρεσα να βρω είναι αυτό :
http://www.patentstorm.us/patents/5299466/fulltext.html
Αν έχω χρόνο θα περάσω να ρωτήσω κι εγώ τους ποδηλατάδες μου να δω τι θα μου πούμε για το θέμα :P
άντε να δούμε
Εγώ τα έχω 2 χρόνια και η μόνη χρήση που βρήκα είναι να σηκώνω πιο εύκολα το μπροστινό. Είναι ξεκούραστη η θέση και κουνάς καλύτερα το ποδήλατο αλλά μέσα στην πόλη αν δεν έχεις ισιάδες χωρίς κίνηση δεν λέει γιατί είσαι συνέχεια στο άγχος μην πεταχτεί κανείς ή αλλάξει πορεία κάποιο αμάξι και χρειαστείς τα φρένα. Γενικά δεν τα έχω ευχαριστηθεί μέσα στην Αθήνα.
Βουνό δεν τα έχω πιάσει κάν και σε πολλά μονοπάτια με ενοχλούν καθώς βρίσκουν σε κλαδιά ή πιάνονται σε διάφορα. Βέβαια μερικές φορές έχω γλυτώσει τα χέρια μου από χτυπήματα αλλά δεν είναι λόγος αυτός :)
Στην τελική δεν είναι και καμία ακριβή επένδυση, 10 ευρώ έχουν και βρίσκεις σε διάφορα σχήματα και μήκη. Πάρε βάλτα και αν δεν σου κάνουν τα βγάζεις..
Γενικά βολεύουν σε μεγάλες αποστάσεις ή σε βόλτες όπου δεν έχει πολλά αυτοκίνητα και γενικά όπου δεν πρέπει να έχεις τα χέρια σου στα φρένα.
Πριν τα βάλω τα θεωρούσα υπερβολή αλλά βρήκα κάτι φτηνά, τα δοκίμασα απο περιέργεια και μετά τα παντρεύτηκα.
βάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύβάλεκαισύ.................................................................................................
@horsey
ακρομπάρα???
έχω ήδη
άσε που μπορώ να απαντήσω κάπως έτσι
"Προσωπικα πιστευω οτι για εσενα το ποδηλατο ειναι μια εικονα βαθια μεσα στο μυαλο σου ,στην οποια εχεις δωσει τυφλο θρησκευτικο φανατισμο, ειναι συνδεδεμενη με παρα πολλα εγωιστικα συναισθηματα τα οποια αλληλοσυμπληρωνονται και μεταλασσονται, παντα με σκοπο να υποστηριξουν αυτη την "mountain" ιδεολογια."
απλά όπου Mountain βάλε ακρότιμονα
Eίπε ο γαίδαρος τον πετεινό κεφάλα
εσύ ποιος είσαι ο γάιδαρος ή ο πετεινός???
Θα σου δώσω ένα στοιχείο.
Δεν έχω 4 πόδια.
Υπάρχουν φρένα και για τα ακρόμπαρα.
Μπαίνουν στις μανέτες των φρένων κάθετα και σφίγκουν με μια αλενόβιδα. Είχα αγοράσει παλιά από ένα ποδηλατάδικο.
edit:Στον plannet πάει αυτό, ξέχασα να κάνω quote
@aristidis
κάποιο Link??
γενικότερα και τα sti Μπορείς να τα προσαρμόσεις στα ακρόμπαρα ακόμα και τα φρένα που έχουν στο χρονόμετρο
http://www.jensonusa.com/store/product/BL285D00-Sram+Aluminum+Tt+500+Rev...
να κάτι τέτοιο ας πούμε
Στα Ελληνικά δεν βρίσκω κάτι και δεν ξέρω τον όρο ακροτίμονα στα αγγλικά όποτε δεν μπορώ να βρω κάτι. Θα περάσω από το ποδηλατάδικο που είχα βρει να δω αν φέρνει ακόμα γιατί πάνε και πολλά χρόνια.
bar ends λέγονται
τελικά βρήκε κανείς τπτ΄???
Δεν έχω περάσει ακόμα.
Το έχω στο νου μου πάντως... μην μου ανησυχείς εσύ!!!
Ίσως σήμερα απόγευμα κάνω μια γύρα από μερικά, αν είναι θα σου πω.