Παλιός ποδηλατάς στο Ν.Κόσμο . Τον θυμάται κανείς ;

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
almanous
Εικόνα almanous
Απών/απούσα

Τα παλιά χρόνια από το 1930 και μέχρι το 1990 περίπου υπήρχε ένας ποδηλατάς στο Ν.Κόσμο , ο Μαλλίδης Χαράλαμπος . Μέχρι το 1975 περίπου είχε το μαγαζί του Καλλιρόης και Κορομηλά στο επονομαζόμενο Δουργούτι ενώ ύστερα μετακόμισε στην Θαρύπου - πρώτη παράλληλος της Καλλιρόης προς το Ν.Κόσμο .

Παλιοσειρά ο παππούς , από τους κλασικούς μάστορες , όταν στην Αθήνα οι ποδηλατάδες ήταν 1 ανα 10 χλμ. και τύγχαναν του σεβασμού όλης της περιοχής που εξυπηρετούσαν γιατί προσέφεραν τόσο ψυχαγωγία όσο και καθημερινή βοήθεια . Η περίοδος που το να νοικιάσεις ποδήλατο για κάποιες ώρες ήταν η καλοπέραση όλης της εβδομάδας .

Είμαι ο εγγονός αυτού του ανθρώπου και επειδή "έφυγε" όταν ήμουν ακόμη αδιάφορος για την ιστορία μου , δεν πρόλαβα να ρωτήσω τίποτα . Αν κάποιος θυμάται κάτι ή έχει γονείς που μπορεί να θυμούνται τον παππού μου ας προσφέρουν τις πληροφορίες τους .

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
almanous
Εικόνα almanous
Απών/απούσα

κανένας παλιός ρε παιδιά δεν διαβάζει το forum ;

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Δυστυχώς δεν μπορώ να προσθέσω παρά ελάχιστα...
Μιά μοναδική φορά έχω νοικιάσει ποδήλατο από την Θαρύπου επειδή ο πατέρας μου όταν έμαθε πως έπεσα καταμεσης στην Λ.Βουλιαγμένης μου κλείδωσε το ποδήλατο γιά κάποιους μήνες...
Δεν θυμάμαι όμως τίποτα σχετικά με τον άνθρωπο ή το μαγαζί.

almanous
Εικόνα almanous
Απών/απούσα

Ευχαριστώ .

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Εκει στην περιοχή κάποιο μαγαζί θα υπάρχει (λέω εγω τώρα) που θα τον θυμάται...ή κάποιος παπούλης από την απέναντι πολυκατοικία.

contact