Οι καλύτερες ποδηλατικές διαδρομές στην Αθήνα

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

• Στον διαδημοτικό ποδηλατόδρομο στα Β.Π. Ξεκινάτε από το Ψυχικό (ΑΒ Βασιλόπουλος), και τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Διαμαντίδου, 25ης Μαρτίου, Πριγκιπίσσης Ελένης και Κοκκώνη. Συνεχίζετε εκτός ποδηλατόδρομου στον παράδρομο της Κηφισίας μέχρι τον κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου. Στο κέντρο του Χαλανδρίου (οδός Δάσους) μπαίνετε ξανά στον ποδηλατόδρομο μέχρι τη Νέα Ερυθραία. Το τμήμα των Μελισσίων δεν έχει κατασκευαστεί, γιατί καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

• Στην Πολυτεχνειούπολη (ποδηλατόδρομος μήκους 4 χλμ.).

• Στο Αλσος Συγγρού Κηφισιάς.

• Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Ιλιον.

• Στο Τατόι. Στα πρώην βασιλικά κτήματα.

• Στην Πάρνηθα. Αφήστε το αμάξι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και συνεχίστε με ποδήλατο. Περάστε τις μπάρες και κάντε τον κύκλο της κορυφής.

• Στον Υμηττό. Αφήνετε το Ι.Χ. στα νεκροταφεία Παπάγου και συνεχίζετε με ποδήλατο, για να γλιτώσετε τη μεγάλη ανηφόρα, ή ανεβαίνετε την οδό Αναστάσεως. Αν θέλετε εύκολη διαδρομή με επίπεδη άσφαλτο (2-3 χλμ.), μετά τα νεκροταφεία στη διασταύρωση κάνετε αριστερά. Αν κάνετε δεξιά, ο δρόμος διακλαδώνεται. Αριστερά φτάνει στην κορυφή του Υμηττού περνώντας από τη Mονή Αστερίου, ενώ δεξιά συναντάτε το παρατηρητήριο με θέα σε όλο το λεκανοπέδιο και το αναψυκτήριο της Καλοπούλας για μια στάση μέσα στο δάσος. Σε Υμηττό και Πάρνηθα υπάρχουν πολλές χωμάτινες διαδρομές, μέτριας ή μεγάλης δυσκολίας. Εφοδιαστείτε με χάρτες και χαράξτε πορεία.

• Στην παραλιακή ζώνη. Από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα, αφήνοντας την Ποσειδώνος και ακολουθώντας την παραθαλάσσια διαδρομή.

• Στην Καλλιθέα. Από το σταθμό του ΗΣΑΠ ακολουθήστε τον πεζόδρομο της Πατρ. Γρηγορίου και στρίψτε αριστερά στην οδό Φορνέζη. Στο τέρμα της θα βρείτε το ποτάμι, από όπου ξεκινά ο ποδηλατόδρομος του Μοσχάτου (οδός Σαλαμίνος – Ιλισού). Συνεχίστε επί της Ιλισού και μετά το τέλος του ποδηλατόδρομου. Στρίψτε αριστερά, περάστε το γεφυράκι και, 300 μ. μετά τη συμβολή με τη Θησέως, θα συναντήσετε την υπόγεια διάβαση, που βγάζει στην παραλία.

http://kala-nea.gr/?p=2166

Καθώς κι οι δημοσιεύσεις:
Βαρυμπόμπη: Το ιδανικό ξεκίνημα
Ποδήλατο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού
Τζόγκινγκ και ορθοπεταλιές μέσα στην πόλη
 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
coyoted
Εικόνα coyoted
Απών/απούσα

Δεν είναι πολυ Αθήνα βεβαια... επιβεβαιώνεται οτι η Αθηνα δεν εχει πολλες διαδρομες.

Ισως γυρος της Ακροπολης με λιγο Φιλοπαππου και Εθνικο Κηπο και Καλλιμαρμαρο να βοηθουσε...

contact