Βολτονήσεις - Brevet-o-λάτρες (πρόγραμμα προπονήσεων)

323 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Κατ' αρχήν "με γεια" και καλοτάξιδος στον Aflo.
Επίσης, περαστικά στο RockaRolla, που δε ρίσκαρε σήμερα - και καλά έκανε!

Στα πεπραγμένα τώρα:

5 brevet-ο-λάτρες (PC997, ggont, xpn8, root(από το άλλο forum αυτός :-)) και ο υπογράφων.

Πήγαμε μέχρι Σαρωνίδα και γυρίσαμε με μια μικρή στάση 5 λεπτών στο ύψος του Grand Resort Lagonissi κατά την επιστροφή. Γράψαμε μ.ω.τ. 27.8 km/h που σημαίνει ότι μετά τις κραιπάλες των εορτών ξαναβρίσκουμε τη φόρμα μας σιγά-σιγά... Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και δεν έριξε ούτε ψιχάλα. Το κρύο βέβαια ήταν αρκετό...

ggont
Απών/απούσα

Πολυ ωραια βολτα με καλο ρυθμο χτες!

Παρόλο που στις ανηφορες εχω ενα θεμα (θα το δουλεψω μετα το μπρεβε), απο δυναμεις ημουν ΟΚ!

Δυστυχως, αφου χωριστικα με τον Χρηστο, μια βιδα καρφωθηκε στο πισω λαστιχο και εκανα το τελευταιο χλμτρο ποδαρατο μεχρι το σπιτι.

Νομιζω οτι το λαστιχο ειναι καπουτ :(, εχει μεινει μια μεγαλη τρυπα στο πελμα. Κριμα!

Μεγεια το Defy!

xpn8
Απών/απούσα

ήταν πολύ ωραία η χθεσινή μας βόλτα

giannisscott
Απών/απούσα

ΜΕΓΕΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΟΥ ΑΤΙ . ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ BREVET . ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ .ΗΔΗ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ORCK ΓΡΑΦΤΗΚΑΜΕ .ΤΑ BREVETΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΡΜΑΝΙΣΟΥΝ (ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ) ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΩ !!!

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Καλή επιτυχία σε όλους όσους το πάρουν απόφαση για το brevet (είτε είναι το πρώτο τους είτε όχι).

Να διευκρινίσω μόνο ότι από τους "παρόντες" μόνο ο PC997 μπορεί να χαρακτηριστεί "μπρεβετόσκυλο". Οι υπόλοιποι είμαστε (και θα μείνουμε μάλλον για πολύ καιρό ακόμα) "μπεβετοκούταβα" :-)

orck
Απών/απούσα

Ναι Φραγκισκο, εχεις δικιο. Ο Γιαννης αναφερθηκε σε ενα εσωτερικο αστειο μεταξυ μας.
Οσον αφορα εμενα δεν εχω τα χιλιομετρα, αυτο φαινεται. Θα ερθω και οσο παω, ο στοχος μου ειναι να τερματισω στις 13h25m.

AfloEydK
Απών/απούσα

εχουν αρχισει οι εγγραφες
ειμαι εντελως ντεφορμε αλλα μια προσπαθεια θα την κανω και γω

Nikosnikos
Εικόνα Nikosnikos
Απών/απούσα

Παιδιά καλημέρα.Τα ποδήλατα που έχετε είναι αγωνιστικά?Σκέφτομαι να έρθω και εγώ μαζί σας στο Σχοινιά,αλλά αυτό που έγραψε ο Frankie (27.8 χαω) λίγο με τρέναρε.Μένω Βριλήσια και το καλοκαίρι πήγαινα Σχοινιά (1:20:00 - 1:25:00 περίπου).Τι λέτε,αν έρθω,θα μπορέσω να σας ακολουθήσω ή θα σας τρενάρω?Εγώ έχω ένα IDEAL Megisto,κάνει για τους δικούς σας ρυθμούς?

Nikosnikos
Εικόνα Nikosnikos
Απών/απούσα

Από τις φωτογραφίες που είδα στο blog σας μου φαίνεστε για κουρσάροι οπότε δύσκολα να σας ακολουθήσω.

xpn8
Απών/απούσα

ισχύει η βόλτα στον Σχοινιά αύριο;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Χρήστο, έχουμε πει ότι θα συναντηθούμε κανονικά (Εγώ + Περικλής + Φρανκι) ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ.

orck
Απών/απούσα

(με αλλα λογια την πατησες, θα σε περνω τηλεφωνο στις 6 το πρωι)
:)

Dim LS
Απών/απούσα

ρε παιδια δεν θα εχει πολυ κρυο??

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Dim LS wrote:

Ναι. Θέλει καλο ντύσιμο!

xpn8
Απών/απούσα

δεν θα μπορέσω να έρθω

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Ακυρώθηκε λόγω βροχής.
Το σκεπτικό είναι απλό: Όση βροχή είναι να "φάμε", λέμε να την κρατήσουμε για το επόμενο Σάββατο ;-)

Dim LS
Απών/απούσα

frankie wrote:
Dim LS wrote:

Ναι. Θέλει καλο ντύσιμο!

Αυτα που εχω ειναι λεπτο σκουφακι, αντιανεμικο ποδηλατικο, κλασσικο ποδηλατικο κοντομανικο και κολαν βερμουδα. Για πολυ κρυο π.χ. 5 βαθμους, τι να φορεσω?? (ελπιζω το επομενο σαββατο να μην εχει το κρυο της αρκουδας)

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Dim LS wrote:

Αυτα που εχω ειναι λεπτο σκουφακι, αντιανεμικο ποδηλατικο, κλασσικο ποδηλατικο κοντομανικο και κολαν βερμουδα. Για πολυ κρυο π.χ. 5 βαθμους, τι να φορεσω?? (ελπιζω το επομενο σαββατο να μην εχει το κρυο της αρκουδας)

Μακρύ κολάν, ισοθερμικό base layer, ποδηλατικό χειμωνιάτικο jacket, λεπτό αδιάβροχο, ισοθερμικές χειμωνιάτικες κάλτσες, καλύμματα παπουτσιών, σκουφάκι και γάντια.

Με αυτά είμαι ντυμένος εγώ κάθε φορά που βγαίνω με χαμηλές θερμοκρασίες. Και πίστεψέ με ΔΕΝ είμαι "κρυουλιάρης"!

Το κρύο της αρκούδας, το έχω ψιλο-σίγουρο για το επόμενο Σάββατο στα βουνά της Κορινθίας (Νεμέα). Μεταξύ μας, και τη βροχή ψιλο-σίγουρη την έχω, για να είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος!

Επίσης, κάτι σημαντικό που ξεχνάνε πολλοί: Όταν ντύνεσαι για brevet, δεν θεωρείς ότι θα είσαι συνεχώς πάνω στο ποδήλατο, θα κάνεις πετάλι και θα ζεσταίνεσαι! Υπάρχει επίσης η περίπτωση να σταματήσεις για λίγη ώρα (π.χ. για αλλαγή σαμπρέλας - χτύπα ξύλο, μακριά από μας) ή - ακόμα χειρότερα, ακόμα πιο μακριά από μας - να πάθεις ζημιά που δε σου επιτρέπει να συνεχίσεις και να πρέπει να περιμένεις τη "σκούπα" να σε μαζέψει. Και καλά να βρεις κάπου κλειστά, ζεστά, να μπεις και να περιμένεις. Αν όμως αναγκαστείς να περιμένεις έξω (και μάλιστα αρκετή ώρα) κινδυνεύεις να παγώσεις! Άρα πρέπει ο ρουχισμός να καλύπτει ΚΑΙ αυτή την περίπτωση!

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Ξεκινάμε στις 8:30 από Άλιμο (Ble).
Πάμε Ανάβυσσο - Αγ. Κων/νο - Λαύριο - Πλάκα Θωρικού - Ανάβυσσο - Άλιμο.
Περίπου 115 km. Στόχος 26 - 27 km/h μ.ω.τ.

Πράσινοι:
- Periklis19
- cosmo
- RockaRolla (τουλάχιστον μέχρι Ανάβυσσο)
- frankie
- PC997

Δηλώστε.

http://brevetolatres.blogspot.com/2010/01/241.html

ggont
Απών/απούσα

Βαλτε και μενα στο γκρουπ!

Jakis
Απών/απούσα

Αν δεν βρέχει μέσα και εγώ !
(Αν και οι προβλέψεις για αύριο δεν είναι και πολύ αισιόδοξες...)

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Έλα να μαζεύονται οι ιδρυτικοί!

emfragmatias
Απών/απούσα

Θα βγω 08.00 μεχρι 10.00 Μπλε

Dim LS
Απών/απούσα

frankie wrote:
Dim LS wrote:

Μακρύ κολάν, ισοθερμικό base layer, ποδηλατικό χειμωνιάτικο jacket, λεπτό αδιάβροχο, ισοθερμικές χειμωνιάτικες κάλτσες, καλύμματα παπουτσιών, σκουφάκι και γάντια.

Με αυτά είμαι ντυμένος εγώ κάθε φορά που βγαίνω με χαμηλές θερμοκρασίες. Και πίστεψέ με ΔΕΝ είμαι "κρυουλιάρης"!

Το κρύο της αρκούδας, το έχω ψιλο-σίγουρο για το επόμενο Σάββατο στα βουνά της Κορινθίας (Νεμέα). Μεταξύ μας, και τη βροχή ψιλο-σίγουρη την έχω, για να είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος!

Επίσης, κάτι σημαντικό που ξεχνάνε πολλοί: Όταν ντύνεσαι για brevet, δεν θεωρείς ότι θα είσαι συνεχώς πάνω στο ποδήλατο, θα κάνεις πετάλι και θα ζεσταίνεσαι! Υπάρχει επίσης η περίπτωση να σταματήσεις για λίγη ώρα (π.χ. για αλλαγή σαμπρέλας - χτύπα ξύλο, μακριά από μας) ή - ακόμα χειρότερα, ακόμα πιο μακριά από μας - να πάθεις ζημιά που δε σου επιτρέπει να συνεχίσεις και να πρέπει να περιμένεις τη "σκούπα" να σε μαζέψει. Και καλά να βρεις κάπου κλειστά, ζεστά, να μπεις και να περιμένεις. Αν όμως αναγκαστείς να περιμένεις έξω (και μάλιστα αρκετή ώρα) κινδυνεύεις να παγώσεις! Άρα πρέπει ο ρουχισμός να καλύπτει ΚΑΙ αυτή την περίπτωση!

Α καλα, ειμαι βαθεια νυχτωμενος! Σημερα βγηκα μονος στις 13:30 και εκανα απο το υψος τις αμφιθεας στην παραλιακη μεχρι Σαρωνιδα και επιστροφη (68km) με 26,2 μεση ωριαια. Φυσαγε σε πολλα σημεια. Ειμουν ελαχιστα αρρωστος και οταν γυρισα ημουν ακομα πιο αρρωστος, σαν να εφαγα ξυλο απο το κρυο.

Επαθα αλλα εμαθα! Αυτη η μεση ωριαια ειναι αξιοπρεπης για τις βολτες των μππρεβετολατρων?

AfloEydK
Απών/απούσα

kai gw mesa gia ayrio
an kai den exw petalia
tha erthw me kalloupiedes

giannisscott
Απών/απούσα

ΘΑ ΠΡΟΒΑΡΩ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ .

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Dim LS wrote:

Α καλα, ειμαι βαθεια νυχτωμενος! Σημερα βγηκα μονος στις 13:30 και εκανα απο το υψος τις αμφιθεας στην παραλιακη μεχρι Σαρωνιδα και επιστροφη (68km) με 26,2 μεση ωριαια. Φυσαγε σε πολλα σημεια. Ειμουν ελαχιστα αρρωστος και οταν γυρισα ημουν ακομα πιο αρρωστος, σαν να εφαγα ξυλο απο το κρυο.

Επαθα αλλα εμαθα! Αυτη η μεση ωριαια ειναι αξιοπρεπης για τις βολτες των μππρεβετολατρων?

Η μ.ω.τ σου είναι μια χαρά. Να θυμάσαι ότι είναι τελείως διαφορετικό (πολύ πιο εύκολο) να καλύπτεις αποστάσεις με group (σε σχέση με το να είσαι μόνος σου).

Σήμερα είχε αρκετό κρύο. Νομίζω πρέπει να εμπλουτίσεις κάπως την ποδηλατική σου γκαρνταρόμπα ;-)

Dim LS
Απών/απούσα

frankie wrote:
Dim LS wrote:

Η μ.ω.τ σου είναι μια χαρά. Να θυμάσαι ότι είναι τελείως διαφορετικό (πολύ πιο εύκολο) να καλύπτεις αποστάσεις με group (σε σχέση με το να είσαι μόνος σου).

Σήμερα είχε αρκετό κρύο. Νομίζω πρέπει να εμπλουτίσεις κάπως την ποδηλατική σου γκαρνταρόμπα ;-)

Ναι οντως την εμπλουτισα! Την επομενη φορα θα βγω με μπουφανακι και κασκολ!!

Ο, τι βολτα εχω κανει την εχω κανει μονος. Μου αρεσει πολυ η αναβαση σε βουνο, μολις φτιάξει ο καιρός να κανονιζουμε και υμηττό ή πεντελη ε??

Ασχετο, εχουν αρχισει να σκανε τα λαστιχα μου στα πλαινα. Θέλουν αλλαγμα? Εχω κανει καμια 500 χλμ (δεν ειχα απο την αρχη κοντερ και δεν ξερω ακριβως)

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Dim LS wrote:

Ασχετο, εχουν αρχισει να σκανε τα λαστιχα μου στα πλαινα. Θέλουν αλλαγμα? Εχω κανει καμια 500 χλμ (δεν ειχα απο την αρχη κοντερ και δεν ξερω ακριβως)

Τα χλμ. δε νομίζω να φταίνε. Η διάρκεια ζωής ενός ελαστικού είναι πάνω από 3.000 χλμ. (ανάλογα και με τη χρήση).

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Με κέφι και όρεξη για χλμ. (όπως πάντα) μαζεύτηκε η παρέα, στις 8:30 στο Ble. PC997, RockaRolla, Periklis19, ggont, giannisscott και ο υπογράφων.

Ο emfragmatias είχε προγραμματίσει 8:00 - 10:00 προπόνηση, οπότε είχε ήδη ξεκινήσει, πήγε μέχρι τη Βούλα, και γύρισε για να κάνει τα υπόλοιπα χλμ. της προπόνησής του μαζί μας! Με το όμορφο, καινούριο άτι του, λευκό, ελαφρύ και γρήγορο! Με γεια!

Ο Jakis, μετά από καιρό, και πάλι μαζί μας, αλλά... Φαίνεται ξεκίνησε αγουροξυπνημένος από το σπίτι (με το αυτοκίνητο), δεν είχε πάρει το jacket του μαζί, και βλέποντας τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν, αποφάσισε να πάει πίσω να το πάρει, και να βγει αργότερα. Σοφή απόφαση, γιατί θα πάγωνε! Την επόμενη φορά Jakis!

Φτάσαμε Ανάβυσσο, με κρύο αλλά χωρίς βροχή. Στο δρόμο "μαζέψαμε" και το Βαγγέλη που έμεινε μαζί μας σε όλη την υπόλοιπη βόλτα, και ελπίζουμε να τον ξαναδούμε! Από Ανάβυσσο, το group χωρίστηκε στα δύο. Rockarolla και giannisscott, μαζί με δυο παιδιά που βρήκαμε στην Ανάβυσσο, ξεκίνησαν την επιστροφή.

Οι υπόλοιποι είχαμε όρεξη για ... πόνο. Στροφή προς Αγ. Κων/νο, ανάβαση (ΥΠΕΡΟΧΟ τοπίο), κάθοδος προς Λαύριο, νέα στροφή (και νέα ανάβαση - πάλι ΥΠΕΡΟΧΟ τοπίο) προς Πλάκα Θωρικού. Μόνο που σε όλο αυτό το κομμάτι, ΕΒΡΕΧΕ για τα καλά! Χιονόνερο, χαμηλές θερμοκρασίες, δύο πολύ μικρές στάσεις (γιατί παγώνεις σε 5 λεπτά!) και την ατάκα της ημέρας την είπε ο Periklis19: "Τι μα&%*ία έκανα που δεν πήγα με το RockaRolla και τους άλλους" :-)

Δεν το εννοούσε όμως, γιατί το απολαύσαμε όλοι. Ακόμα κι εγώ - που ως πιο βαρύς - ταλαιπωρούμαι στις ανηφόρες!

Κάθοδος από Κερατέα, Καλύβια, Γαλάζια Ακτή και επιστροφή από την παραλία. Επιτέλους σταμάτησε να βρέχει, έβγαλε κι έναν ψευτοήλιο (με δόντια) και στεγνώσαμε κάπως!

Η διαδρομή .
Συνολικά 115 km.

Ήταν η τελευταία γερή προπόνηση για το brevet. Από δω και πέρα επιτρέπεται μόνο "στροφάρισμα". Όσο για τη βροχή και το κρύο... Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά είμαι προετοιμασμένος (ψυχολογικά - σωματικά θα... δείξει) για παρόμοιες συνθήκες και την επόμενη βδομάδα στην Κορινθία...

contact