Αποδράσεις που κάναμε παλιά με σιδερένια mountain sm

64 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Wicca
Απών/απούσα

Daemonn wrote:

Άλλο το πουλ μουρ, το οποίο παίζει πολύ-στο κάτω κάτω Ελλάδα είμαστε, και άλλο εγώ ο μέτριος ποδηλάτης να θέλω ένα καλό ποδήλατο, ελαφρύ, εμφανίσημο (για εμένα και όχι για τους άλλους) που δεν θα τρίζει, δεν θα σκούζει και δεν θα φεύγουν οι μπίλιες απ' την πεταλιέρα ή τα ίδια τα πετάλια.

Δεν είμαι της υπερβολής-έχω πει επανειλημμένως πως η πιο πολλοί "κουρσάτοι" της παραλιακής ΔΕΝ χρειάζονται Dura-Ace ή Super Record-αλλά μέχρι εκεί.
Η τεχνολογία προχωρά και στο ποδήλατο. Δεν θα κάτσω να κουβεντιάσω τα περί marketing tricks (26" vs 29" vs 650b) γιατί αυτά συμβαίνουν παντού. Με το σκεπτικό το δικό σου οι μέτριοι οδηγοί δεν χρειάζονται Audi A3 αλλά βολεύονται και με ένα Yaris.
Και μόνο ο όρος "μέτριος ποδηλάτης" με χαλάει. Η ποδηλασία δεν είναι "εργαλείο" για όλους. Για τους περισσότερους από εμάς είναι διασκέδαση, χόμπυ, τρόπος ζωής ίσως. Αν θέλω να έχω full-carbon κούρσα με Ultegra και κεραμικά κέντρα στους τροχούς γούστο μου καπέλο μου.

Έχε το .. μην προσπαθείς όμως να δικαιολογήσεις στην συνείδηση σου, ότι το αγόρασες, και καλά τώρα, γιατί θα σου δώσει καλύτερες επιδόσεις όταν είσαι (καλά δεν ξέρω τι είσαι γενικότερα μιλάω) ένας μέτριος ποδηλάτης.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν λέμε ότι ο πολύ ακριβός εξοπλισμός είναι υπερβολή, στον αντίποδα μπαίνουν τα πλέον φτηνιάρικα ποδήλατα, αντί να μπαίνουν αυτά που βρίσκονται σε μία μέση κατάσταση, με σύγχρονα περιφερειακά, καλά υλικά κτλ.

Δηλαδή το αντίθετο του υπερβολικά ακριβού, ειδικού, με χαρακτηριστικά που δεν θα αξιοποιήσει ποτέ ο μέσος ποδηλάτης, πρέπει να είναι το χρέπι ποδήλατο;.

Και μιας και το ανέφερες τα ποδήλατα τύπου Megisto προσωπικά τα θεωρώ αξιοπρεπέστατα και τα κουρσάκια των 800 ευρώ πάααρα πολύ καλά για τον μέσο ποδηλάτη και τα μεσαίας απόστασης χιλιόμετρα που μπορεί αυτός να κάνει ( και μιλάω για πάνω από 100 κάθε φορά).

Το ποδήλατο δεν είναι αυτοκίνητο για να το συγκρίνουμε με αυτό. Ένας μέτριος οδηγός είναι πολύ πιθανό να είναι πιο ασφαλής με ένα αυτοκίνητο που έχει ειδικά συστήματα πάνω γιατί αυτά διορθώνουν την δική του αδεξιότητα. Το αυτοκίνητο θα μπορεί να πάει γρήγορα γιατί το κινεί η μηχανή του και όχι η δύναμη του οδηγού του.

Στο ποδήλατο ότι συστήματα και να έχει πάνω, ο αναβάτης είναι που το πάει, η δική του δύναμη το κινεί και η δική του ισορροπία και καλός έλεγχος το κρατάει ή το ρίχνει κάτω.

Δώσε σε αναβάτη με μικρή εμπειρία και κακή φυσική κατάσταση το καλύτερο αγωνιστικό ποδήλατο, με την τελευταία σειρά και τους πιο ελαφρούς τροχούς. Όσα χρήματα και να κοστίζει αυτό, δεν θα το πάει πολύ μακρυά, δεν θα το τρέξει πολύ γρήγορα και δεν θα το πάει παντού. Κάπως καλύτερα θα τσουλήσει στην κατηφόρα, αλλά όταν θα φτάσει στην ανηφόρα δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα το ποδήλατο για τον αναβάτη του.. Αν του βγαίνει η γλώσσα και πονάνε τα πόδια του, το γαμάτο ποδήλατο δεν πρόκειται να τον διευκολύνει.

Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, για αυτό και εκείνοι που το έχουν, ( όσο το έχουν με το ποδήλατο), έχουν μεγαλύτερο λόγο να καμαρώνουν για αυτό.

AlabaiThess
Απών/απούσα

Daemonn wrote:

Αν θέλω να έχω full-carbon κούρσα με Ultegra και κεραμικά κέντρα στους τροχούς γούστο μου καπέλο μου.

Φυσικά και είναι γούστο σου και καπέλο σου η κούρσα που θα επιλέξεις αλλά μην δημιουργούμε την ψευδαίσθηση στους νέους ποδηλάτες ότι για να έχουν ένα αξιόπιστο ποδήλατο για την πόλη πρέπει να ξοδέψουν 1500+ euro.

Έτσι κάνουμε μόνο κακό στην ποδηλασία και αποτρέπουμε τον μέσο Έλληνα να ασχοληθεί και αυτό είναι ότι χειρότερο σε μια Ελλάδα που ο βασικός μισθός κυμαίνετε στα 500 euro.

Σε τιμές κάτω των 800 euro μπορείς να βρεις καινούργια κουρσάκια και fitness από Ελλάδα και εξωτερικό που μπορείς να κάνεις παπάδες, πόσο μάλλον σε μεταχειρισμένα, μπορώ να σου φέρω όσα παραδείγματα θέλεις.

Πρέπει να έχουμε γνώμονα πάντα ότι η μηχανή στο ποδήλατο είναι το σώμα μας και η προέκταση του το ποδήλατο, δεν χρειάζεται να προτείνουμε σιδερένια κινέζικα ποδήλατα αλλά ούτε αγωνιστικά κουρσάκια χιλιάδων euro που είναι παντελώς άχρηστα στον μέσο καλό ποδηλάτη.

Τώρα για τα παιδιά που τρέχουν αγώνες πάω πάσο!!!

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Δεν ξερω τι λετε, στα 35 μου, καπνιστης, μια ζωη γραφειο, ειχα να γυμναστω απο το δημοτικο με εξαιρεση το '08 που εκανα για κανα 2μηνο κολυμπι, το βλεπω οπως και οταν ημουν μικρος.

13.3kg mtb (λαθος ποδηλατο) και αυτο το βαρος ειναι χωρις τα εξτραδακια (φωτα, παγουρια, αλυσιδες) και οργωνω την αθηνα αρκετα συχνα. 3-5 ωρες καβαλα. Δεν μετραω χιλιομετρα καν.

Στην αρχη δεν μπορουσα να παρω τα ποδια μου και πονουσε ο κωλος μου για μερες. Μετα συνηθησα

Που να δειτε και κατι παππουδια, 70-75+ με κατι παναρχαια σιδερενια mtb που πετυχαινω καμια φορα στο δρομο...

Ποδηλατο να' ναι και οτι να' ναι