Θέμα εκτός θέματος...

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
spirosta
Απών/απούσα

Νομίζω πως πολλοί από εμάς έχουν προβληματιστεί από αρκετά θέματα τα οποία βγαίνουν εκτός θέματος. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το θέμα που άνοιξε ο φίλος μας vang. Το θέμα στο συγκεκριμένο forum είναι πολύ σοβαρό αφού παίρνει συχνά διαστάσεις και δεν λαμβάνονται μέτρα για αυτό.

Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφέρω μερικούς λόγους που δεν θα έπρεπε τα θέματα να είναι εκτός ή και να περιλαμβάνουν λογομαχίες για διάφορα θέματα.

1)Είναι αντιαισθητικό. Δεν γουστάρω να διαβάζω την άποψη απλά για να την πει στον αλλο.
2)Είναι κουραστικό. Μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα... Μα το νόημα πιο είναι?
3)Διώχνει μακριά τους νέους χρήστες. Αλλά και τους ήδη υπάρχοντες. Ποιος κάθετε τώρα να συμετέχει σε ένα forum που το μόνο που βλεπει είναι πχ εμένα να τσακώνομαι με τον άλλο για το αν το σίδερο είναι καλύτερο από το αλουμίνιο όταν και οι δύο είμαστε κομπλεξικοί.

Όπως καταλαβαίνετε είναι ότι χειρότερο. Μερικοί τρόποι καταπολέμησης...

1)Πρώτα από όλα διαγραφή όλων των άσχετων μυνημάτων.
2)Προσωρινό ban όλων των εμπλεκόμενων.
3)Και αν επαναληφθεί κάτι από τον ίδιο μόνιμη διαγραφή του από αυτή την κοινότητα.

Αυτά είναι μερικά μέτρα τα οποία δεν έχω δει να εφαρμόζονται καθόλου μα καθόλου. Δεν είναι μέτρα δικτατορίας. Είναι πολύ απλά ποινές αν δεν ακολουθούνται κάποιοι κανόνες. Και αν θέλουμε αυτή η κοινότητα να είναι προσεγμένη και να ελκύει κόσμο θα πρέπει να είναι καθαρή και οργανωμένη και συγκεκριμένη.

Ρωτώ λοιπόν οι διαχειριστες αυτού του site που είναι? Τι κάνουν? Ασχολούνται αρκετά μαζί του? Προσωπικά πιστεύω πως όχι! Τότε όμως θέλουμε περισσότερα άτομα να επιτηρούν αυτή την κοινότητα. Εγώ θα μπορούσα να είμαι ένας? Γνωρίστεμε και θα δείτε... Αλλά κάτι πρέπει να γίνει.

Επίσης άλλο ένα προσωπικό σχόλιο. Θα έπρεπε να απαγορεύετε δια ροπάλου η διαφημηση. Άλλο να προτείνουμε κάποιον με επιχειρήματα ή να γράφουμε μια προσωπική άποψη και άλλο να λέμε ότι κάποιος είναι ο καλύτερος και πάρε fidusa και και και... Να ξεχωρίζουμε τα πράγματα. Και μη μου πείτε ότι ο planet δεν κάνει διαφήμιση στον ποδηλατά του γιατί θα αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο! Έλεος πια αυτή η fidusa και ο θεσσαλονικιός μάστορας. Εγώ μόνο και μόνο για αυτή την συμπεριφορά θα τον είχα στείλει από το site τον συγκεκριμένο. Συγνώμη plannet αλλά να είμαι ξεκάθαρος.

Σημειώστε πως δεν απαντήσω σε μηνύματα υβριστικά ή επιβολής απόψεων. Θα απαντησω μόνο αν αξίζει τον κόπο.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
vouros
Απών/απούσα

Το πρόβλημα των εκτός θέματος τοποθετήσεων υπάρχει, είναι ενοχλητικό, αλλά δεν θα δημιουργήσουμε και επιτροπή λογοκρισίας για να αντιμετωπίσουμε αυτό και τα υπόλοιπα που αναφέρεις και που εγώ τα βρίσκω υπερβολικά. Όπως για παράδειγμα το να απαγορεύεται δια ροπάλου η διαφήμιση επαγγελματιών στα posts. Και μ'αρέσει που δεν θα απαντήσεις σε μηνύματα επιβολής απόψεων. Πλάκα είχε. Τέλος πάντων, καλύτερα να το ξεχάσουμε.

spirosta
Απών/απούσα

Κοίταξε να δεις νομίζω δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία παρόμοιων κοινοτήτων στο internet χρησιμοποιεί τις τεχνικές που αναφέρω με μεγάλη επιτυχία. Το νόημα είναι αν θέλουμε να βελτιώσουμε την κοινότητα ή όχι. Αν όχι πάω πάσο...

Και επίσης είναι άλλο να λέμε ότι "ο τάδε επαγγελματίας είναι καλός" ή πήγαινε στον τάδε κάνει καλή δουλεια" και άλλο το: "Εγώ έναν καλό ξέρω εκεί. Κάτσε να τον πάρω τηλέφωνο να μου πει." Εγώ το βρίσκω προσβλητικό.

ofios
Απών/απούσα

Η αλήθεια είναι πως ο planet με παρέσυρε και μένα (πράγμα που ήθελα να καταγγείλω εδώ και καιρό ανοιχτά και μόλις τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία) και πλέον, πηγαίνω το ποδήλατό μου για σέρβις στον ποδηλατά του στην Θεσσαλονίκη, γιατί αυτός που είχα εδώ στον Ρέντη ήτανε χάλι σκέτο.

Πέραν της πλάκας τώρα, νομίζω πως ναι, υπάρχει θέμα με την φλυαρία μας και πρώτον βάζω τον εαυτό μου σ' αυτό, αλλά, νομίζω πώς όχι, δεν λύνεται με κανόνες και αστυνόμευση.

Γράφω την γνώμη μου και ο επόμενος μπορεί κάλλιστα, χωρίς να του επιτεθεί, να καταθέσει την δική του σχετικά με το θέμα.
Έτσι, αυτός που ενδιαφέρεται, μπορεί να διαβάσει κατά σειρά τα άρθρα και να μορφώσει άποψη.

Άγραφος κανόνας μπορεί να είναι το ότι δεν απάντάμε σε post με άσχετο περιεχόμενο.

skywalker
Απών/απούσα

Έχουμε συζητήσει την ιδέα να υπάρχει μια περιοχή στο forum όπου θα μεταφέρονται όλα τα υβριστικά και προσβλητικά μηνύματα, κάτι το οποίο δεν έχουμε εφαρμόσει ακόμα. Η τακτική μας είναι να μη διαγράφουμε μηνύματα. Τώρα για τα εκτός θέματος, νομίζω δεν χρειάζεται να υπάρχει λογοκρισία σε αυτό. Μπορεί να μας προβληματίζουν μερικά threads που γίνονται "σεντόνια", αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να διαγράψουμε μηνύματα γι' αυτό το λόγο.

Όποιος γενικά έχει προτάσεις για το site, τις εκδηλώσεις που κάνουμε και γενικότερα τον τρόπο που λειτουργούμε, μπορεί να τις καταθέσεις και ζωντανά στη συνέλευση. Η συζήτηση εδώ τις περισσότερες φορές δεν βγάζει πουθενά. Spirosta, η επόμενη συνέλευση είναι στις 3/9!

spirosta
Απών/απούσα

Καλά σε καμία περίπτωση δεν είπα να σβήνονται όλα τα εκτός θέματος... Αλλά, όπως σωστά έθεσες θέματα σεντόνια, εκεί ναι θα έλεγα να κοβονται οι πολλές φλυαρίες. Τώρα για το αν θα διαγράφονται ή όχι... Έχετε δίκιο. Απλά το αντιμετωπίζω έτσι διότι θεωρώ ότι την κατηγορία εκτός θέματος την διαβάζουν συνήθως μόνο οι εκτός θέματος.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Κατ΄αρχήν το να λογοκρίνεις κείμενα θα ανοίξει τους πραγματικούς ασκούς του Αιόλου, και δεύτερον , πιστεύω οτι έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μεταξύ των ατόμων που προσβάλονται και αυτών που προσβάλλουν. Οι υπόλοιποι δεν εχουν καμμια δουλειά να διαβάζουν τα σεντόνια κανενός αμα δεν θέλουν.
Επίσης Σπύρο, όλη η γοητεία είναι η αυτοδιαχείρηση του φόρουμ - δεν θα ήταν σωστό να πατρονάρουμε κανέναν. Σε άλλα σαιτ ίσως ειναι αναγκαίο,αλλά εδώ ας λυσει ο καθενας τα προβλήματα του όπως μπορεί. Στο κατω κάτω και οι προσβολές στη ζωή είναι, και το να διαφημίσεις κάποιον πολλές φορες το κανεις αθελα ή και ηθελημενα..ε, και? Μη παραγινόμαστε politically correct γιατι χάνουμε την ουσία.

vang
Απών/απούσα

Ναι μεν αλλά..

Ναι μεν δεν είναι καλή η λογοκρισία αλλά όσο αυτό το φόρουμ γίνεται πολυπληθέστερο- και αυτό το θέλουμε νομίζω- τόσο θα γίνεται στόχος διαφόρων τρολλ... και εγκάθετων ποσταδόρων με εμπορικά κίνητρα.
Αν γεμίσει γκρί και μαύρη διαφημιστικη προπαγάνδα, κάτι πού έχει πιά γίνει συνηθισμένη πρακτική στο ιντερνέτ, θα χαθει νομίζω η αυτοδιαχείριση πού θέλουμε να απολαμβάνουμε, καθώς το φόρουμ θα καπελωθεί από ποσταδόρους πού θα είναι δουλειά τους να κάθονται όλη την μέρα και να γράφουν...
-Θα γράφουν ατέλειωτα σεντόνια με ασχετοσύνες ή ακόμα χειρότερα αληθοφανείς μύθους...Τα θέματα θα πνίγονται μέσα σε αυτά τα σεντονια. Ενα θα γράφης, είκοσι θα απαντάει...δουλειά του έιναι....θα σε πνίξει στην μπαρούφα και την πρόκληση μεχρι να βαρεθείς και να έχει την τελευταια λέξη
-Θα παρεμβαίνουν σε όλα τα θέματα και θα τα ξεσέρνουν εκεί πού θέλουν...
- Θα έχουν το αλάθητο του πάπα και θα προκάλούν όποιον απαντά σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.. Πολλοί θα πέφτουν θύματα αυτής της πρακτικής και θα απαντάνε σε παρόμοιο κλίμα...

Η αυτοδιαχέιρηση κάθε κοινότητας προυποθέτει κανόνες, γρμμένους καί άφγαφους και περιφρούρησή τους από την κοινότητα...

Αν η περιφρούρηση τών κανόνων της κοινότητας απαιτεί κινήσεις περιορισμού κάποιων πόστ ή κάποιων ποσταδόρων αυτό δέν πρέπει να συγχέεται με λογοκρισία...

Λογοκρισία είναι οι προσπάθειες μιας εξουσίας να περνάει προς την κοινότητα η αλήθεια πού εκείνη θέλει.. Εδώ δέν έχουμε εξουσία ούτε σχέδιο προώθησης συγκεκριμένης αλήθειας...
Εχουμε όμως κανόνες, δεοντολογία και θα πρέπει να έχουμε και την δυνατότητα να τους εφαρμόσουμε και να τους επιβάλουμε σε όσους τους αγνοούν.

Εγω από πλευράς μου προσπαθώ να μήν ανοίγω κουβέντες με όσους καταφέρονται προσωπικά. Αλλά αυτό δέν φτάνει . Πρέπει να εφαρμοστούν και οι κανόνες..

spirosta
Απών/απούσα

Νομίζω vang έγραψες σωστά και απλά αυτό που ήθελα να εκφράσω αλλά δεν μπορούσα.. Τελικά δεν τον έχω τον λόγο... Ούτε αυτός εμένα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Καταρχήν θα μιλήσω όπως κάνω συνήθως και ξέρω ότι πολλούς τους ενοχλεί αυτό
όπως και η αλήθεια

Είμαι υπέρ το να προστατέψουμε την κοινότητα από το να γίνονται κάποια θέματα σεντόνι

Οκ όλα καλά μέχρι εδώ
Όπως και όταν κάποιος γράφει ένα τεχνικό Post όπως αυτό του vang να σβήνεται κατευθείαν η να αφήνετε να λογοκρίνετε από κάποιον που κατέχει το άθλημα τώρα αν μετά από την 5 ασχετοσύνη που γράφει πεταχτεί και καμιά ειρωνεία η κανένα “τι γράφει πάλι ο άσχετος “ πιστεύω δεν είναι τόσο κακό
Το κακό είναι πως η κοινότητα ασχολήθηκε με το σχόλιο την ειρωνεία και έχασε την ουσία
που παραμένει ένα post εκτός πραγματικότητας

Απάντηση στο 1) συμφωνώ απλά θα πω και σε σένα πως το όλο θέμα γράφτηκε για την πει σε μένα. γιατί δεν έγραψε ένα θέμα για τροχούς για σκελετούς για οτιδήποτε άλλο?? Αλλά πήγε και έγραψε με θέμα “γιατί τα mtb δεν είναι ποδήλατα πόλης”
Και θα πω και σε σένα αυτό που είπα στην νεράιδα βρες μου ποιος υποστηρίζει ότι τα Mtb είναι τα ποιο βολικά ποδήλατα
Αν βρεθεί δεύτερος θα παραδεχτώ ότι δεν ήταν προσωπική επίθεση
Η διαφορά είναι εγώ θα επιτεθώ στα ίσα όχι πλαγίως
Ας έβαζες κάτι άλλο σαν θέμα το ιδανικό ποδήλατο πόλης θα το πετύχαινες ποιο καλά φίλε vang
2) Απλά συμφωνώ
3) ναι τους διώχνει αλλά να ξέρεται κάτι
δεν μπαίνω (μιας και αναφέρεσθε μόνο σε μένα) και αρχίζω να βρίζω ούτε να προσβάλω κανέναν συνήθως γίνετε το αντίθετο
θυμάμαι ένα θέμα για τα πέταλα που σε κάποια φάση είπα ότι κόβονται το ίδιο εύκολα
έκανα λάθος έπρεπε να πω παραβιάζονται καλά το παραδέχομαι
αλλά πέσανε όλοι να με φάνε
αν πάμε πριν 3-4-10 χρόνια πίσω λέγανε τα ίδια πράγματα για τα πέταλα αλυσίδες κτλ κτλ κτλ δεν παραβιάζονται
και μετά απο 10 χρόνια τα σημερινά συστήματα θα είναι παιχνίδια για τους κλέφτες
θυμάσαι Lydia?
Τι άκουσα τότε και πετάγομαι και κάνω και ράνω και δεν ξέρω εγώ τι
Απλά λέγοντας την γνώμη μου όσο λάθος και να ήταν

Βλέπω ένα θέμα κάποιος ψάχνει ποδήλατο
θα βρω post που θα λένε
θα μπει ο plannet της σου προτείνει το τάδε
θα σου κάνει χαριτομενιες θα σου κάνει το ένα το άλλο το αλλιώτικο
Εκτός θέματος αλλά αυτά μάλλον δεν σε ενοχλούν spirosta????
Αλλά ο plannet είναι εκτός θέματος

Λες για της διαφημίσεις
Γιατί δεν λες για τα τόσα που λένε για τα internetika καταστήματα
???
α εκεί είναι Internetiko κατάστημα και δεν μας ενοχλεί
οκ θα φτιάξω μια σελίδα και θα πουλάω από εκεί λύθηκε το πρόβλημα??
Και άντε εγώ σου λεω δεν τους στέλνω όλους στον ποδήλατα μου ???
Και έρχεται ο άλλος και μου λέει προτείνετε μου ένα ποδήλατο
Θα του πω κλασικά fidusa θα με ρωτήσει από που θα το πάρω?
Ε μου το απαγορεύουν οι καλοί μου τρόποι και δεν μπορώ να στο πω
Οπότε είναι λίγο άκυρο αυτό
Από εκεί και πέρα όταν κάποιος πχ λέει είμαι ανάμεσα από giant και ideal και δεν θέλει κάτι άλλο η βλέπω ότι δεν συμφέρει να πάρει κάτι από μακριά
Με άκουσες ποτέ να λέω όχι δεν κάνουν τα ideal giant κτλ ???
Απλά ρωτάω ύψος για να του πω ποιο από τα 2 να διαλέξει σαν μέγεθος
Αλλά και αυτό κάποιος το κατάκρινε αλλά μάλλον είμαι λάθος στο να δίνω βάση στο μέγεθος
Όσο για τον μάστορα έχω πει 100 φορές γιατί μιλάω μόνο για αυτόν
Αν θέλεις πες μου να σου ξαναπώ
Θέλεις να λέω για μαγαζιά που δεν τα ξέρω η που ξέρω ότι είναι παντελώς άσχετοι ????
Βλέπεις πως πέφτει κατακραυγή για ένα κατάστημα τους σταματάω γιατί είναι λάθος

@vang
ποιο troll???
Υπάρχει θέμα με τους ακατονόμαστους στο θέμα του troll αν δεν σου κάνει κόπος διάβασε το

Απλά καλό είναι όταν δεν μπορείς να συντάξεις ένα τεχνικό κείμενο να μην το κάνεις
Όπως λες έχεις 5 -10 ποδήλατα πες μας εμπειρίες από αυτά πες μου πόσο γουστάρεις τις κλειστές ταχύτητες η τις brooks μπορεί να μπω να σε πειράξω αλλά μέχρι εκεί
Μην κάνεις αυτό που κατηγορείς του άλλους δλδ να αποπλανήσεις κόσμο
Δες το δικό σου post και δες αυτό που σου υποσχέθηκα
Αν σε ενόχλησε δεν πειράζει καλή καρδιά αλλά όπως είπε και ο spirosta
“Συγνώμη plannet (vang) αλλά να είμαι ξεκάθαρος.”

Τώρα στο θέμα της διαφήμισης απάντησα ήδη
Στο θέμα του ότι postaro πολύ είναι λόγο δουλείας αν θέλεις μπορώ να σου μιλήσω και για pc που είναι η δουλειά μου
Το θέμα προσωπικών επιθέσεων πες μου το θέμα που άνοιξες τι ήταν??
Το ότι όποτε προτείνω πετάς ένα τα mtb είναι ποδήλατα βουνού και δεν κάνουν για πόλη
Έτσι ξερά χωρίς να εξηγείς το γιατί ........
Ενώ εγώ κάθομαι και εξηγώ και λέω σε όλους τις απόψεις μου και τις αιτιολογώ
Αν όντως το θέμα δεν το άνοιξες για μένα
Τότε ζητάω συγνώμη για την ειρωνεία μου
Αλλά παραμένει ένα Post γραμμένο από έναν άσχετο :D

Απορίες κανείς??