Καλησπερα
Εχω το Scott sportster P6
Πολυ καλο αλλα εχει ενα μεγαλο μειον (για μενα)
Ο αριθμος των ταχυτητων...21
δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσες λιγες σε τετοιου ειδους ποδηλατο!
Μετα τα 40χλμ/ωρα χρειαζεται μια 8 και 9 πισω γιατι αλλιως τα ποδια πανε ...σαν τρελα!
Οποτε , οι αποριες μου ειναι οι εξης:
- Ποια σειρα της Shimano (9αρα) μου προτεινεται να βαλω πισω? Αν μπορειτε και ενα ..λινκ (Πισω δεν εχει κασετα αλλα ειναι βιδωτες- ουτε που ξερω την ..διαφορα!!)
- Για shifters εχω βρει το εξης:
http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=SHI08SLXSL660
Γινεται να αγορασω ..μονο το ενα ή πανε σετ??
- Ειναι ..ευκολη η αλλαγη ή θελει ποδηλατα? ("πιανουν" τα χερια μου)!
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τα μεγέθη των γραναζιών πίσω και όχι τον αριθμό τους. Για τα βάλεις οκτάρα ή εννιάρα κασσέτα, χρειάζεται να αλλάξεις και κέντρο τροχού. Δεν ξέρω αν θέλεις να ξοδέψεις τόσα. Μπορείς λοιπόν να κοιτάξεις για λιγότερα δόντια πίσω, ή περισσότερα μπροστά.Ίσως κανένας μεταχειρισμένος δισκοβραχίονας treking θα σου έκανε τη δουλειά σου σχετικά φτηνά.
Η τοποθέτηση δεν είναι τίποτα.
ειναι η ιδανικη λυση
Αλλα υπαρχει (καινουριο) 7αρι με το εβδομο να εχει 11 ή 12 δοντια?
Οποιος ξερει ας βαλει κανα λινκ!!!
http://www.bike-components.de/products/info/p9222_Kassette-CS-HG-30-7-fa...
σε ευχαριστω πολυ!
Μια τελευταια ερωτηση πριν το παραγγειλω..
Το οτι οι ταχυτητες μου ειναι "βιδωτες" παιζει καποιο ρολο?
Μηπως υπαρχει καποια ασυμβατοτητα με αυτη την κασσετα?
Πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο ωστε να ταιριαζει?
Εεε... Παίζει ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο...

Χοντρικά υπάρχουν 2 μεθόδοι να ταιριάξουν τα γρανάζια στη ρόδα:
α) Βιδωτός ελεύθερος. Ο μηχανισμός του ελεύθερου μαζί με τα γρανάζια είναι ένα μπλόκ το οποίο βιδώνεται στο κέντρο της ρόδας.
β) Με κασσέτα. Ο μηχανισμός του ελεύθερου περιλαμβάνεται στο κέντρο της ρόδας και το μπλόκ των γραναζιών μπαίνει συρταρωτά πάνω του (και ασφαλίζει με lock ring)
Επομένως μιλάμε για 2 διαφορετικά ασύμβατα συστήματα.
Η διαφορά φαίνεται καλύτερα εδώ:
Αυτό που σου προτείνει ο φίλος είναι κασσέτα, όχι βιδωτό.
Δυστυχώς, δεν έχω βρεί κασσέτα με λιγότερα από 13 δόντια (και σπάνια θα βρει κάποιος και 8άρα κασσέτα, μόνο κάποιες Suntour υπάρχουν ακόμα).
Προσωπικά στο mountain πόλης μου κατέληξα να αλλάξω το δισκοβραχίονα σε κουρσάδικο Tiagra 30-42-52 από 28-38-48 (τα είχε φάει τα ψωμιά του κ ο Tiagra ήταν προσφορά στο CRC) και μεσαία τριβή γιατί oi 2 δισκοβραχίονες είχαν άλλο Chainline). Έτσι απόκτησα βαρύτερα πατήματα, χοντρικά κέρδισα 1 γρανάζι- 2 δόντια πίσω.
Ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. Είδα το 7αρι και υπέθεσα πως είναι βιδωτό ελεύθερο. Πιστεύω πως μιά βόλτα σε κεντρικό ποδηλατάδικο μπορεί να σε βοηθήσει.
εννοείτε πως υπάρχει ασυμβατότητα με την κασέτα
αυτή η κασέτα θέλει 7ρι κουμπωτό σώμα πίσω
ουσιαστικά δεν υπάρχει λύση
εκτός αν θέλεις να αλλάξεις και τροχούς μαζί
αν αποφασίσεις να αλλάξεις τροχούς να υπολογίσεις κοντά στα 150 ευρό το κόστος μετατροπής
είναι αυτό που λέω συνέχεια στους νέους αγοράστες
δώστε 50 ευρώ παραπάνω να πάρετε ποδήλατο με 24 ταχ.
δεν είναι λίγο υπερβολή το 52 μπροστά???
καταλαβα τις διαφορες..
Οποτε η αλλαγη δισκοβραχιονα ή τιποτα!
Τωρα γυρισα απο μια βολτα 20 Κμ και διαπιστωσα οτι απο τα 45κμ/ωρα και πανω πρεπει να σκυψεις (λογω αερα) για να τα κρατησεις (θελεις κουρσα δλδ)
Οποτε αφου μεχρι αυτη την ταχυτητα τα ποδια μου στροφαρουν και αφου η αλλαγη δεν ειναι τοσο απλη ή οικονομικη μπορει να μην κανω τιποτα!
Planet
Αν εβγαινε αυτο ακριβως το μοντελο με 24 ταχ και 50 ευρω παραπανω θα το επαιρνα...αλλα..
Να αλλαξω μαρκα-μοντελο-εμφανιση για 3 ταχυτητες παραπανω δεν λεει..
δεν είναι 3 ταχύτητες παραπάνω
είναι διαφορετικό σύστημα ταχυτήτων/τροχών
:D
Μπά, μια χαρα το γυρίζω!
Το ποδήλατο είναι Old School ατσάλινο ΜΤΒ χωρίς αναρτήσεις με semi λάστιχα (τα slick περιμένουν στην αποθήκη!).
Πάει (σχεδόν) αποκλείστικά στην άσφαλτο και σε ανοιχτές ευθείες-ελαφρές κατηφόρες παίζω 52 με 13-15-17.
Για τα υπόλοιπα υπάρχει το 42 κ το 52χ19.
Από λάθος εκτίμηση πήρα MTB, αλλα το διόρθωσα παίρνοντας και κούρσα
Α, και στο προηγούμενο post, εννοούσα ότι δε βρήκα ελεύθερο με λιγότερα από 13 δόντια και ότι σπάνια βρίσκεις 8άρι ελεύθερο, αντί για την κασσέτα που έγραψα... Sorry!