αλλαγη αξονα μεσαιας τριβης γαλλικου τυπου

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

Χαιρετε,θα θελα να ρωτησω αν μπορω να αλλαξω τον αξονα της μεσαιας γαλλικης τριβης που εχει το ποδηλατο μου(τα ποτηρια φαινονται σε καλη κατασταση αφου η μεσαι τριβη ανοιχτηκε γρασαριστηκε κτλ.Θα θελα αν γινεται να γλυτωσω την αγορα καινουργιας μεσαιας τριβης απ την velo orange).Ο αξονας που εχει τωρα ειναι τυπου ISIS κ θα θελα να βαλω ''καρε'' ωστε να μπορω να βαλω καινουργιο δισκοβραχιονα καθως ο υπαρχων βρισκεται σε ασχημη κατασταση.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon img_20190331_205242_-_copy.jpg1.54 MB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Είσαι σίγουρος πως έχεις isis μεσαία τριβή;
Υποθέτω πως έχεις cottered με σφήνες. Θεωρητικά αλλάζει ναι. Αλλά ο άξονας των γαλικών έχει διαφορετικές αποστάσεις εδρών από τις βρετανικές .
Μόνο με τον άξονα στο χέρι, ίσως βρείς σε κάποιο παλιό ποδηλατάδικο. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή πάντα, να ανοίξεις καινουρια σπειρώματα  στη μεσαία τριβή σου.

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

μολις προσθεσα την φωτο της μεσαιας τριβης στο αρχικο ποστ

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

http://velobase.com/ViewComponent.aspx?ID=035134f3-bf67-4121-8c46-b426cc9e8875&Enum=115

Λογικα πρεπει να ναι τυπου octalink 

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Αχά. Έπεσες σε πολύ περίεργη περίπτωση από εποχές πειραμάτων. Απ'οτι καταλαβαίνω είναι σετάκι με το δισκοβραχίωνα και δεν μπάινουν άλλοι δισκοβραχίωνες .
Έχει και περίεργα ποτήρια σίγουρα, μοιάζουν με κάτι πρεσσαριστά για BMX  παλιότερα. Ψάξε για thompson bottom bracket, υπάρχουν σετ μετατροπής σε καρέ και παίζει να ταιριάζουν οι διαστάσεις αλλά θέλει σίγουρα μέτρημα.
Η μεσαία τριβή είναι σίγουρα Γαλική; Το ποδήλατο τι είναι;

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Νομιζω η πρόταση του Στέλιου παραπανω να γυρίσεις το σπείρωμα σε αγγλικό θα βγει η πιο οικονομική. Θα σου παει 5-15, αναλογως το μαγαζι και αλλα 15-20 η μεσαια τριβη και βάζεις οτι θες μετα, τετράγωνο καρε, hollowtech, οτι θες. Απο velo orange σίγουρα θα παει ακριβότερα και φαντάζομαι κιτακια ή ανταλλακτικά θα σου έρθουν αρκετά κοντά για να αξίζει τον κόπο. Εκτός και αν θες να το κρατήσεις όπως ηταν, με τα περιφεριακά του.

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

Το ποδηλατο ειναι Velosolex mistral κ η μεσαια τριβη ειναι γαλλικη.Ναι αυτο εχω καταλαβει κ γω πως αυτη η τριβη που φοραει ειναι περιπτωση κατι σαν προγονος της octalink τρεχα γυρευε δλδ.

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

Ναι το σκεφτηκα κ αυτο για αλλαγη σπειρωματος αλλα το ειχ; καπως σαν τελευταια επιλογη.Γνωριζεις καποιο μαγαζι που ανοιγει καινουργιο σπειρωμα?

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Ας πούμε πρόγονος ναι.  
Τα ποτήρια τα έχεις βγάλει υποθέτω, για να ξέρεις πως είναι γαλλική, βγήκαν έυκολα; Θέλουν εργαλείο απ'οτι βλέπω; 
Σπειρώματα από Γαλικά σε Βρετανικά έφτιαχνε ο Τσιπίδης στο κέντρο της Αθήνας.
Εργαλείο για καθρισμό στα πάσσα έχουν όλοι, αλλά δεν κάνει αυτό για άνοιγμα καινούριων. Μη πάς σε κάποιον που δεν ξέρει.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Στο Φρεδερικο αλλαξα πριν μερικους μηνες ενα απο γαλλικο σε αγγλικο. Εχει tap της Park tool και λιπαντικο κοπης. Κοστισε 10ευρο

christako
Εικόνα christako
Απών/απούσα

rnd wrote:

Στο Φρεδερικο αλλαξα πριν μερικους μηνες ενα απο γαλλικο σε αγγλικο. Εχει tap της Park tool και λιπαντικο κοπης. Κοστισε 10ευρο

Εσύ γιατί δεν ρωτάς; έχω ποτήρια shimano dura ace με γαλλικό σπείρωμα για square taper. 

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ε, δεν το σκεφτικα, αλλα ουτε θα φανταζομουν οτι εχει κατι τετοιο καποιος και δεν το χρειαζεται... Τελος παντων, ειναι μικρο το κοστος, γιατι να μην κανεις την αλλαγη μια φορα και να βρισκεις φθηνα ανταλακτικα για παντα μετα? Το βρισκω πιο πρακτικο :p

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

Τα ποτηρια δε τα ανοιξα ακομα γτ δε θυμαμαι ακριβως το πως ανοιγουν κ το φοβηθηκα λιγο.Παντως παλαιοτερα που χα ξαναασχοληθει μ αυτο το ποδηλατο καθως το χω σα δευτερο θυμαμαι πως μου χαν πει οτι εχει γαλλικο σπειρωμα.Ευχαριστω για την πληροφορια,με βλεπω να ανοιγω αγγλικο σπειρωμα να ξεμπερδευω κ να χω προσβαση σε καινουγια ανταλλακτικα.Τωρα που τα ξαναβλεπω ισως τα ποτηρια ανοιγουν απο μεσα που κατι εγκοπες κ οχι απ την απ εξω μερια του ποτηριου που ναι τελειως φλατ.Βρηκα αυτη τη συζητηση σ ενα φορουμ.''I have a couple sets of those shimano Selecta Cranks and have always removed the axle and used a shimano splined freewheel tool to remove the cups.

Whattayaknow. With a bit of cleaning it appears there are splines. MY cassette tool(FR-5) wouldn't fit, neither would my FR-7 for Falcon freewheels. Do I need the FR-4 for Atom and Reginia freewheels? Any recollection?

should be the old school splined tool (TL-FW30) from shimano that looks like there HG cassette lockring tool (TL-HG15)but the OD of the splines are slightly smaller and the length of the splines is about an 12mm instead of 5mm for the HG lockring style

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

Βρηκα κ φωτογραφιες τελικα το πως ειναι τα ποτηρια κ ειναι βιδωτα οχι πρεσαριστα

https://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Selecta-Bottom-Bracket-Cup-NOS-/173419787257

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Πρεσσαριστά είπα πως είναι τα ποτήρια των BMX με thompson τριβές, όχι τα δικά σου.  Ναι θέλουν το εργαλειάκι που αφαιρεί τα ελευθερα shimano. Τουλάχιστον σκέφτηκαν μια κάποια συμβατότητα.
Πήγαινε να στα βγάλουν και θα σου πουν εκεί τι μεσαία τριβή έχεις και έπειτα βλέποντας και κάνοντας. Για να σου ξεβιδώσουν τα 2 ποτήρια είναι 2 λεπτά υπόθεση, Δεν μπορώ να φανταστώ να σου πάρουν πάνω από 5 ευρώ, πιθανόν και τίποτα.

velox
Εικόνα velox
Απών/απούσα

Ναι σωστα εγραψες πως μοιαζουν,λαθος μου.Θα τα ανοιξω μονος μου τα ποτηρια μιας κ καταλαβα πως ξεβιδωνουν.Λογικα απο ποια πλευρα θα ξεβιδωσουν θα υποδηλωσουν κ την ταυτοτητα της μεσαιας τριβης αν το σκεφτομαι σωστα

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

σε συνδιασμο με τη διαμετρο του κελυφους, ναι

contact