Βελτίωση συστήματος πέδησης σε σιδερένιες ζάντες 27 1/4

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
hoakin1981
Εικόνα hoakin1981
Απών/απούσα

Μετά από πολύ καιρό, προσπάθεια και αρκετά χρήματα, το project αναπαλαίωσης ενός παλιού ποδήλατου δρόμου τελείωσε. Το αισθητικό αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ, δυστυχώς όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, είναι σκοτώστρα. Η αδυναμία να βρώ long-reach φρένα της προκοπής μιάς που οι ζάντες είναι διάστασης 27 1/4 με οδήγησε σε παραγγελία φρένων από Αγγλία τα οποία είναι φτιαγμένα για BMX μάρκας DIE-COMPE. Για να μήν μακρυγορήσω περισσότερο, η αίσθηση είναι τελείως σφουγγάρι, το φρενάρισμα είναι επικίνδυνα "σταδιακό", ψιλο-αδύναμο και η συνολική επίδοση του συστήματος πέδησης στον δρόμο απλά δεν...

Δεν ξέρω άν συτό οφείλεται στο ότι οι ζάντες είναι σιδερένιες, ή στο ότι οι μανέτες είναι εποχής '80 ή στο ότι τα τακάκια της DIE-COMPE απλά είναι χάλια. Αυτό που ξέρω είναι πως το ποδήλατο έτσι δεν μπορώ να το χαρώ, και νομίζω σε αυτό το forum όλοι ξέρουν ή μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει αυτό.

Στο δια ταύτα, αν κάποιος έχει κάποια ιδέα στο πώς θα μπορούσα να βελτιώσω το φρενάρισμα χωρίς να ξοδέψω μία περιουσία ευχαρίστως να ακούσω όλες τις ιδέες-απόψεις. Σκοπός μου δεν είναι να τρέχω σε αγώνες ή να πιάνω τα 60 χλμ/ώρα, απλά να γίνει το ποδήλατο αξιοπρεπώς ασφαλές.

Ανέβασα και μερικές φωτογραφίες από τα φρένα και τις μανέτες μήπως και βοηθήσουν.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την κάθε βοήθεια!






ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon DSCF2808.JPG115.11 KB
Image icon DSCF2810.JPG119.68 KB
Image icon DSCF2811.JPG114.8 KB
Image icon DSCF2813.JPG115.74 KB
Image icon DSCF2814.JPG115.37 KB
Image icon DSCF2815.JPG114.49 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

τα τακάκια για σιδερένια στεφάνια είναι διαφορετικά από αυτά για αλουμινένια. κατά μεγάλη πιθανότητα οι μανέτες είναι αυτές που σου χαλάνε το φρενάρισμα. Δοκίμεσε με ένα ζευγάρι χωρίς λεβιεδάκια για να φρενάρεις από πάνω. Οι δαγκάνες που πείρες είναι σούπερ πιστεύω και με μεγάλο μοχλό.