Aκομα δεν βρηκα ακρη για σελα ποδηλατου

68 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Δε νομίζω πως κάποιος που θα σηκώσει το τιμόνι για να είναι πιο άνετα κάνει με λάθος τρόπο ποδήλατο. Ούτε αυτός που ανεβοκατεβάζει μια σέλα. Σκοπός είναι να νιώθεις άνετα όταν το καβαλάς. Από κει και πέρα αν δεν δοκιμάσω μπορώ να γράφω μλκίες μέχρι αύριο :P

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
Δε νομίζω πως κάποιος που θα σηκώσει το τιμόνι για να είναι πιο άνετα κάνει με λάθος τρόπο ποδήλατο. Ούτε αυτός που ανεβοκατεβάζει μια σέλα. Σκοπός είναι να νιώθεις άνετα όταν το καβαλάς. Από κει και πέρα αν δεν δοκιμάσω μπορώ να γράφω μλκίες μέχρι αύριο :P

σε μία κούρσα παίζει ρόλο
η κούρσα είναι ποδήλατο για συγκεκριμένα πράγματα
και αν κάνεις κάποια λάθη όπως το να βάλεις λάθος κλίση τον λαιμό δεν αποδίδει τα αναμενόμενα
αν σε καλύπτει βέβαια εμένα με περισεύει
γιατί πας αύριο???
έλα την τετάρτη που θα είμαι και εγώ ρε
:D

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Χαχα, δεν είπα ότι θα πάω αύριο. Αν και δεν αποκλείω τίποτα. Είπα ότι μπορώ να λέω μλκιες μέχρι αύριο. Θα πάω να τσεκάρω τι έχει η τοπική αγορά το πρωί που θα πληρώσω τη ΔΕΥΑΚ. Από κει και πέρα το πρόβλημα είναι ότι το ποδήλατο θα το κινώ Καρδίτσα και δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρω από κει. Αυτός που έχει τα Bianchi στην Καρδίτσα είναι κάργα μαλάκας. Ένα πρόβλημα στη μεσαία τριβή είχα και τον επισκέφτηκα πάνω από 10 φορές τις πρώτες μέρες που το πήρα. Δεν μπόρεσε να το φτιάξει ή να πει τη φταίει. Και μου κάνει: "Όπως πας στο φούρνο κάθε μέρα και αγοράζεις ψωμί, έτσι θα έρχεσαι εδώ να στο φτιάχνω."

Ντάξει ρε φίλε, 14 χρονών πουτσούλα ήμουν αλλά τα πήρα άγρια και δεν ξαναπάτησα σ'αυτόν. Ένας άλλος με μικρότερο μαγαζί με Orient ξόδεψε περισσότερη φαιά ουσία πάνω στη βλάβη, αλλά ήταν το ποδήλατο για τον πέο και το χάρισα και πήρα το Zig Zag.

Ο δε μαλάκας που έμπλεξα μετά, μου πούλησε Zig Zag νούμερο 56 ενώ είμαι στούπος. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Γιαυτό, αν είναι να μπλέξω με ποδηλατάδες στην Καρδίτσα, πρέπει να αποφύγω Ideal, Scott & Bianchi. Specialized και Giant φέρνουν κάποια μαγαζιά καινούρια που δεν έχω πάει ακόμα. Ελπίζω να μην έχουν καμία σχέση με τα 2 μεγαλύτερα λαμόγια με ποδήλατα. Και είναι τόσο ωραίο το Bianchi...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
Χαχα, δεν είπα ότι θα πάω αύριο. Αν και δεν αποκλείω τίποτα. Είπα ότι μπορώ να λέω μλκιες μέχρι αύριο. Θα πάω να τσεκάρω τι έχει η τοπική αγορά το πρωί που θα πληρώσω τη ΔΕΥΑΚ. Από κει και πέρα το πρόβλημα είναι ότι το ποδήλατο θα το κινώ Καρδίτσα και δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρω από κει. Αυτός που έχει τα Bianchi στην Καρδίτσα είναι κάργα μαλάκας. Ένα πρόβλημα στη μεσαία τριβή είχα και τον επισκέφτηκα πάνω από 10 φορές τις πρώτες μέρες που το πήρα. Δεν μπόρεσε να το φτιάξει ή να πει τη φταίει. Και μου κάνει: "Όπως πας στο φούρνο κάθε μέρα και αγοράζεις ψωμί, έτσι θα έρχεσαι εδώ να στο φτιάχνω."

Ντάξει ρε φίλε, 14 χρονών πουτσούλα ήμουν αλλά τα πήρα άγρια και δεν ξαναπάτησα σ'αυτόν. Ένας άλλος με μικρότερο μαγαζί με Orient ξόδεψε περισσότερη φαιά ουσία πάνω στη βλάβη, αλλά ήταν το ποδήλατο για τον πέο και το χάρισα και πήρα το Zig Zag.

Ο δε μαλάκας που έμπλεξα μετά, μου πούλησε Zig Zag νούμερο 56 ενώ είμαι στούπος. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Γιαυτό, αν είναι να μπλέξω με ποδηλατάδες στην Καρδίτσα, πρέπει να αποφύγω Ideal, Scott & Bianchi. Specialized και Giant φέρνουν κάποια μαγαζιά καινούρια που δεν έχω πάει ακόμα. Ελπίζω να μην έχουν καμία σχέση με τα 2 μεγαλύτερα λαμόγια με ποδήλατα. Και είναι τόσο ωραίο το Bianchi...

κατάλαβα
πάντως τετάρτη θα είμαι θεσ/νικη
αν έρθεις θα χαρώ

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Ίδωμεν. Πάω για ύνο τώρα για να ξυπνήσω μια νορμάλ ώρα :P

Καληνύχτα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:

Εννοείται....
Ξεκινάς κάπως, δοκιμάζεις, αλλάζεις, τεστάρεις και βρίσκεις τι βολεύει καλύτερα ΕΣΕΝΑ.
Αν δεις το ποδήλατό μου (κούρσα) ο λαιμός έχει θετική κλίση (+7 μοίρες νομίζω) και μήκος 13 εκατοστά. Εξέχει σαν αγγούρι.
Αλλά αν δεις και την σέλα σε τι ύψος είναι .... αν μετρήσεις την διαφορά ύψους μεταξύ σέλας και τιμονιού (περίπου 8,5 εκατοστά) θα δεις ότι δεν λέει και πολλά η κλίση του λαιμού απο μόνη της.
Σαν σύνολο - για τον δεδομένο σκελετό και στυλ ποδηλασίας μου - ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΛΑ και αυτό μετράει.

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

plannet wrote:
...το chameleonte είναι fitness απλά μπορείς να ζητήσεις το nirrone Με ίσιο τιμόνι και να είναι κανονικό fitness δλδ με καθαρά κουρσάδικο σκελετό
το chameleonte είναι cyclocross φιλοσοφία
πιστεύω πως το chameleonte Θα σε καλύψει καλύτερα
και αργότερα όταν γίνεις slim το συζητάμε για κούρσα

Μα τα cyclocross γεωμετρία κούρσας δεν έχουν;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

olympics wrote:
plannet wrote:
...το chameleonte είναι fitness απλά μπορείς να ζητήσεις το nirrone Με ίσιο τιμόνι και να είναι κανονικό fitness δλδ με καθαρά κουρσάδικο σκελετό

ναι
αλλά με πιο μακριά ψαλίδια
είναι ξαδέρφια στο θέμα γεωμετρίας :D

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

plannet wrote:
olympics wrote:
plannet wrote:

ναι

Αχά! Και απ' ότι είδα μεταξύ ALLEZ/TARMAC και TRICROSS τα cyclocross πρέπει να είναι και με λίγο πιο μεγάλο wheel base.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

olympics wrote:
plannet wrote:
olympics wrote:
plannet wrote:

ναι

Αχά! Και απ' ότι είδα μεταξύ ALLEZ/TARMAC και TRICROSS τα cyclocross πρέπει να είναι και με λίγο πιο μεγάλο wheel base.

σωστά
ουσιαστικά η κούρσα επειδή είναι πολυ μαζεμένη σαν γεωμετρία δεν μπορείς να την οδηγήσεις εύκολα στο χώμα
είναι πολύ νευρικό για καταστάσεις χώματος
για αυτό τα cyclocross έχουν πιο μεγάλο μεταξόνιο και πιο μεγάλα και φαρδιά ψαλίδια για να χωράει πιο φαρδύ λάστιχο

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Εννοείται....
Ξεκινάς κάπως, δοκιμάζεις, αλλάζεις, τεστάρεις και βρίσκεις τι βολεύει καλύτερα ΕΣΕΝΑ.
Αν δεις το ποδήλατό μου (κούρσα) ο λαιμός έχει θετική κλίση (+7 μοίρες νομίζω) και μήκος 13 εκατοστά. Εξέχει σαν αγγούρι.
Αλλά αν δεις και την σέλα σε τι ύψος είναι .... αν μετρήσεις την διαφορά ύψους μεταξύ σέλας και τιμονιού (περίπου 8,5 εκατοστά) θα δεις ότι δεν λέει και πολλά η κλίση του λαιμού απο μόνη της.
Σαν σύνολο - για τον δεδομένο σκελετό και στυλ ποδηλασίας μου - ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΛΑ και αυτό μετράει.

έτσι πως τα περιγράφεις σου δώσανε λάθος μέγεθος ποδηλάτου

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

το ποδήλατο ήρθε ως fitness.
Με σπαστό λαιμό, φλατ τιμόνι, τρεκιν στυλ χειριστήρια.
Και ο αναβάτης όταν το αγόρασε (και τον σωματομέτρησαν) είχε πάει με κοιλούμπα και +10 κιλά, και έντονο πρόβλημα στη μέση....
... ούτε που το είχα φανταστεί ότι κάποια μέρα θα καβαλούσα κούρσα.

Για κανα τρίμηνο είχα τον ίδιο σκελετό στο επόμενο μεγαλύτερο νούμερο (60αρι) από αγγελία / μεταχειρισμένο.
Πίστεψέ με το ένιωθα πολύ μεγάλο για εμένα.
...για να "κάτσεις" καλά σε 60αρι πρέπει να σκύβεις και να τεντώνεις αρκετά την μέση.... OFF LIMITS για εμένα ....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

και σωματομετρηση και λάθος μέγεθος
καλό και αυτό
δλδ λόγο μπάκας σου δώσανε λάθος μέγεθος
η σου αλλάξανε λαιμό μην τυχών και σκύψεις???
τέσπα

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ότι είσαι εντελώς ΒΛΑΚΑΣ....
Απλά το ξαναγράφω και εδώ...έτσι για να το βλέπεις και να χαίρεσαι...

Over and Out για εμένα.... see ya....!!!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
ότι είσαι εντελώς ΒΛΑΚΑΣ....
Απλά το ξαναγράφω και εδώ...έτσι για να το βλέπεις και να χαίρεσαι...

Over and Out για εμένα.... see ya....!!!

έχω την τύχη να δω σωστή σωματομέτρηση πάνω σε ποδήλατο με ποδήλατο στα μέτρα σου
και όχι σε μετράμε και έλα πάρε ότι έχουμε στο ράφι
ναι είμαι βλάκας και μεγάλος μάλιστα
αλλά για διαφορετικούς λόγους

όπως έλεγε και ένας παππούς
αν η αρκούδα δεν θέλει να βγει από την σπηλιά αστην μέσα :D

vasillis b.
Εικόνα vasillis b.
Απών/απούσα

plannet wrote:

εγώ ακόμα περιμένω φωτογραφίες

Μα μονο με φωτο του ποδηλατου θα καταλαβεις πως καθομαι πανω του????
Αν ειναι ετσι παω να βγαλω τωρα αμεσως μια "αφανσε" μπας και γλυτωσω τα λεφτα απο το μετρημα σωματος σε μηχανημα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

vasillis b. wrote:
plannet wrote:

εγώ ακόμα περιμένω φωτογραφίες

Μα μονο με φωτο του ποδηλατου θα καταλαβεις πως καθομαι πανω του????
Αν ειναι ετσι παω να βγαλω τωρα αμεσως μια "αφανσε" μπας και γλυτωσω τα λεφτα απο το μετρημα σωματος σε μηχανημα...

έχεις ακούσει μια φωτογραφία 1000 λέξεις
δεν είναι υποχρεωτικό να με ακούσεις
αλώστε έβαλες άλλη σέλα και λύθηκε το θέμα :D

vasillis b.
Εικόνα vasillis b.
Απών/απούσα

Planetακοοοοοο.....!!! Δεν μου βγαζει οπως παλια το "συννημενο" για να αναβασω φωτο να δεις, πως ανεβαζω??? Σου εχω ολοφρεσκες να δεις....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

vasillis b. wrote:
Planetακοοοοοο.....!!! Δεν μου βγαζει οπως παλια το "συννημενο" για να αναβασω φωτο να δεις, πως ανεβαζω??? Σου εχω ολοφρεσκες να δεις....

markos25@hol.gr

τελικά τις είδα τις φωτογραφίες και σου έγραψα κάποια πράγματα
απλά να ξέρεις στην αρχή θα σου φανούνε κάπως αλλά αν τα συνιθίσεις θα σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα
ακόμα και στις αποστάσεις που διανύεις

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

plannet wrote:
vasillis b. wrote:

markos25@hol.gr

τελικά τις είδα τις φωτογραφίες και σου έγραψα κάποια πράγματα
απλά να ξέρεις στην αρχή θα σου φανούνε κάπως αλλά αν τα συνιθίσεις θα σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα
ακόμα και στις αποστάσεις που διανύεις

Δεν τα λέτε και δημόσια μπας και μάθουμε και εμείς τίποτα;
Εκτός εάν οι φωτογραφίες περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Ουσιαστικά αυτό που προσπθαώ απομακρυσμένα να κάνω είναι να ρίξω περισσότερο βάρος στο τιμόνι
και να δίνει περισσότερο βάρος στα πεντάλ για να μην πιέζεται ο κόλος
βέβαια τα ελαφριά πατήματα είναι Must
δλδ το πόδι πρέπει να περιστρέφεται με υψηλό cadence
περιμένω να μου πει εντυπώσεις ο βασήλης

φωτογραφίες ζήτησηα για να δω πως κάνει ποδήλατο
βέβαια οι φωτογραφίες έχουν νόημα όταν το ποδήλατο είναι στο σωστό μέγεθος

fakiris
Απών/απούσα

Λοιπόν.

Μετά από κάποια post επανέρχομαι να καταθέσω τις εντυπώσεις μου και την δικιά μου εμπειρία για την σέλα μου.

Για να μην κουράζω πολύ είχα γράψει κάπου στην αρχή για μια σέλα μάρκας Selle Italia η οποία ενώ με ταλεπόρισε, λόγο εμφάνισης δεν ήθελα να την αλλάξω.

Έτσι πήρα ένα κάλυμμα με τζελ και κενό στην μέση για τον προστάτη.

Έχω δώσει και μία ελαφριά κλήση προς τα εμπρός την σέλα για να ελαφρύνει κι’ άλλο η πίεση στον προστάτη και τώρα όλα είναι μια χαρά.

Τώρα μπορεί να πει κάποιος «σιγά ρε μάγκα μαγικά έκανες στον κ…λο σου και βολεύτηκες ξαφνικά και εμείς εδώ και χρόνια παιδευόμαστε…..».

Όχι παιδιά απλά αυτό που έχουν γράψει πολύ φίλοι εδώ μέσα τόσο καιρό.

Θέλει αρκετές δοκιμές γιατί ο σωματότυπος του κάθε ανθρώπου διαφέρει.

Οπότε κάποιοι θα βρουν ποιο γρήγορα την λύση και κάποιοι άλλοι θα αργήσουν λίγο παραπάνω.

Η δικιά μου εμπειρία μου λέει το εξής:
Τρία σημεία αναφοράς τα οποία φανταστείτε πάνω σε ένα τόξο.
1. Προστάτης
2. Κόκαλο λεκάνης
3. Δεν ξέρω ιατρικά πως λέγετε αλλά απλά το κόκαλο στην ουρίτσα που λέμε.

Για μένα και το ποιο σωστό πιστεύω είναι να κάθετε το σώμα μας στο κόκαλο της λεκάνης.

Οπότε και ρυθμίζουμε την σέλα μας έτσι ώστε να μην είναι πολύ μπροστά πεσμένη με αποτέλεσμα το πίσω μέρος να πιέζει την ουρίτσα και ιδικά σε κάποιες λακκούβες που δεν προλάβαμε να σηκωθούμε να δέχεται όλο το χτύπημα εκεί.

Αντίθετα αν την σηκώσουμε από μπροστά θα έχουμε πίεση στον προστάτη με τις ανάλογες συνέπιες.

Πάντως παιδιά όλα αυτά που κατέθεσα έχουν να κάνουν με προσωπική εμπειρία και μόνο δεν θέλω να τα εκλάβετε σαν σωτηρία και επειδή εγώ σώθηκα κάντε το για να σωθείτε κ’ εσείς.

Είπαμε ότι καταθέτουμε τις εμπειρίες μας και από εκεί και ύστερα ο καθένας βλέπει ανάλογα το σωματότυπο που έχει να πράξει ανάλογα.

Και για να βοηθήσω τα δικά μου χαρακτηριστικά είναι τα εξής:
1. Κιλά 93
2. Ύψος 1,83
3. Μέγεθος ποδηλάτου L (51) MTB
4. Ηλικία 38
(ούτε νύφη να έψαχνα)

Ελπίζω να βοήθησα και όχι να μπέρδεψα κι άλλο.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Σ'ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου fakiris!

Πήρες τελικά σέλα με κενό στη μέση είπες; Σαν αυτή;

123

fakiris
Απών/απούσα

Όχι φίλε μου δεν άλλαξα σέλα κάλυμμα έβαλα το οποίο έχει δεξιά και αριστερά τα τζελ και στην μέση είναι άδειο.

Είναι αν δεν κάνω λάθος της Vello.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Ααα... Συγγνώμη δεν κατάλαβα. Αν μπορείς θα μας το βγάλεις μια φωτογραφία;

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

fakiris wrote:

3. Δεν ξέρω ιατρικά πως λέγετε αλλά απλά το κόκαλο στην ουρίτσα που λέμε.
= Κόκκυγας

fakiris
Απών/απούσα

Σ’ ευχαριστώ φίλε olympics για την πληροφορία.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

vasillis b. wrote:

τελίκα για πες τι λύσεις βρήκες?

fakiris
Απών/απούσα

Άλλο ένα άρθρο για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η σέλα του ποδηλάτου μας.

http://medicalnews.gr/2011/07/h-%cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%ce%b2%ce%bb%ce%ac%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b9/

Τελικά που κρύβετε ο μύθος και πού η αλήθεια;

Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν ποιο εμπεριστατωμένες έρευνες σε αυτό το θέμα από επιστήμονες μιας που εκατομμύρια και όλο ποιο πολλοί χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς, αναψυχής αλλά και άθλησης.

Για να δούμε………

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

fakiris wrote:
Άλλο ένα άρθρο για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η σέλα του ποδηλάτου μας.

http://medicalnews.gr/2011/07/h-%cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%ce%b2%ce%bb%ce%ac%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b9/

Τελικά που κρύβετε ο μύθος και πού η αλήθεια;

Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν ποιο εμπεριστατωμένες έρευνες σε αυτό το θέμα από επιστήμονες μιας που εκατομμύρια και όλο ποιο πολλοί χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς, αναψυχής αλλά και άθλησης.

Για να δούμε………

απλά θέλεις μία σέλα χωρίς αυτή να πιέζει τον προστάτη
γενικότερα ναι έχεις πρόβλημα
αλλά και όσοι κάνουν ποδήλατο κάνουν και παιδιά και αύθονο σεξ

contact