Ισοτονικά ροφήματα (καλύτερα τα σπιτικά!)

253 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
plannet wrote:
δεν δέχομαι σχόλια από κάποιον που πιστεύει πως το μέλι το τρώμε γιατί απλά είναι γλυκό και νόστιμο

έχεις φάει ποτέ καστανόμελο
βρες και φάε μπας και ξυπνήσει ο εγκέφαλος σου
:D

Αχαχαχαχαχα! Εσύ δηλαδή γιατί το τρως το μέλι; Δεν το τρως ως γλυκαντικό;

το τρώω για πολλούς λόγους
1) γιατί είναι θρεπτικό
2) γιατί έχει καλές θερμίδες
3) γιατί τεριάζει με πολλά πράγματα
όπως βούτηρο ταχινι γιαούρτι
αλλά δεν το τρώω γιατί είναι γλυκό
αν ήταν έτσι αντί για μέλι θα έτρογα μαρμελάδα που είναι και πιο φτηνή

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

plannet wrote:
DOOM_NX wrote:
plannet wrote:
δεν δέχομαι σχόλια από κάποιον που πιστεύει πως το μέλι το τρώμε γιατί απλά είναι γλυκό και νόστιμο

1) γιατί είναι θρεπτικό

Χαζομάρες λες τώρα... Αν πρέπει να γλυκάνεις το γιαούρτι, το ταχίνι ή το γάλα, τότε χρησιμοποιείς μέλι ΓΙΑΤΙ είναι θρεπτικό, δεν είναι άδειες θερμίδες και έχει μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη. Έτσι πάει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
plannet wrote:
DOOM_NX wrote:
plannet wrote:

1) γιατί είναι θρεπτικό

Χαζομάρες λες τώρα... Αν πρέπει να γλυκάνεις το γιαούρτι, το ταχίνι ή το γάλα, τότε χρησιμοποιείς μέλι ΓΙΑΤΙ είναι θρεπτικό, δεν είναι άδειες θερμίδες και έχει μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη. Έτσι πάει.

αν ήταν μόνο να το γλυκάνω θα έβαζα ζάχαρι

Lefteris-gft
Εικόνα Lefteris-gft
Απών/απούσα

χανετε το νοιμα σε μια περιοχη οπως εδω που δεν χρησιμοπιουν εκτεταμενα φυτοφαρμακα(καθως και σε αλλες περιοχες) δεν επιρεαζονται.Επησης η μελησες επιρεαζονται απο τα ραδιοκηματα αυτο το λενε πουθενα?η παστεριοση ειναι μια διαδηκασια που χρησιμοπιουν στα γαλατα με την ιδιοτητα να σκοτονουν τα μηκροβια στο γαλα και να διαρκη παραπανο με τιμημα τη θρεπτικοτητα καταστρευοντας καποια στοιχια του τωρα για οσους δεν θημονται στην παστεριοση για λιγα δευτερολεπτα ανεβαζουν αποτομα τη θερμοκρτασια και τι μιονουν στο πολυ παγομενο ετσι παστεριονετε.επειδη να δεν ρωτησεις δεν μαθενης μεγαλες ποσοτητες μελιου δηνοντε στο ατικι και κανουν εναν ακταρμα και εσυ το τρως.αν εχει γληκοζη το μελι δεν ειναι καλο.

Lefteris-gft
Εικόνα Lefteris-gft
Απών/απούσα

plannet wrote:
DOOM_NX wrote:
plannet wrote:
DOOM_NX wrote:
plannet wrote:

1) γιατί είναι θρεπτικό

βαζουν ζαχαρι αλλα η ζαχαρι δεν εχει νοιμα διοτι το μελι εναι γλυκο απο τι φυση του και η ζαχαρι δεν διαλιετε στο μελι

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

plannet wrote:

Όμως δε βάζεις για να πάρεις όλα τα πλεονεκτήματα του μελιού! ;)

@Lefteris-gft: Περί ορέξεως... Ό,τι του αρέσει του καθενός τρώει. Εμένα το Αττική μ'αρέσει. Ας είναι εμπλουτισμένο και με γλυκόζη... Έτσι κι αλλιώς το μέλι από γλυκόζη και φρουκτόζη αποτελείται.

Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αν παίρνεις σταθερά από ένα μικρό παραγωγό, το μέλι του κάθε χρόνο έχει άλλη γεύση αν δεν το μπασταρδεύει με τίποτα, και αυτό γιατί οι μελισσες βόσκουν σε διαφορετικά άνθη, ανάλογα με πολλούς παράγοντες.

Επίσης ενδιαφέρον είναι το ότι το μέλι εμπορίου, έχει σταθερή γεύση...Το υπόλοιπα τα καταλαβαίνετε....

Πάντως εννοείται πως αν τίθεται θέμα αλλεργιών, καλό θα ήταν να προσέχουμε.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
plannet wrote:

Πιο πάνω λες ότι το θέλουμε κυρίως για την γλυκιά του γεύση

DOOM_NX wrote:

Άχρηστο τελειώς δεν είναι. Γλυκόζη και φρουκτόζη έχει ακόμα μεταξύ των άλλων. Α και γλυκιά γεύση που κυρίως γιαυτό το θέλουμε :)

Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Ρε αδέρφια planet και Doom ειρήνη πιά...Φάτε τα μέλια που θέλετε, ας έχετε τα σασμάν που θέλετε..Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι..Ειρήνη!
Εδώ μπαίνουμε να πούμε καμιά κουβέντα, όχι να κοντραριζόμαστε!

Φιλικά πάντα όλα αυτά που λέω, ε?
Σας εκτιμώ και τους δύο από τα κατά καιρούς γραφόμενά σας.

Lefteris-gft
Εικόνα Lefteris-gft
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
plannet wrote:

@Lefteris-gft: Περί ορέξεως... Ό,τι του αρέσει του καθενός τρώει. Εμένα το Αττική μ'αρέσει. Ας είναι εμπλουτισμένο και με γλυκόζη... Έτσι κι αλλιώς το μέλι από γλυκόζη και φρουκτόζη αποτελείται.

απλα το συνηθησες παντος δεν εχει καμια σχεσει με το ντοπιο

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Lefteris-gft wrote:
DOOM_NX wrote:
plannet wrote:

απλα το συνηθησες παντος δεν εχει καμια σχεσει με το ντοπιο

Το ξέρω, αλλά το ντόπιο δεν μπορώ να το φάω. Ερεθίζεται η στοματοφαρυγγική μου κοιλότητα, μουδιάζει και με τρώει.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Δεν είμαι σίγουρος αν την έγραψα εδώ ή σε άλλο θέμα.
1 μέρος μέλι + 1 μερος ταχινι + βρώμη + σταφίδες + σπασμένα αμύγδαλα + ό,τι άλλο θες.

Τα ανακατεύεις να γίνουν ενιαία πάστα και τα απλώνεις όπως θες στη
λαδόκολλα. Ψήνεις στον άερα (180) για 6-10 λεπτά ανάλογα με το σχήμα
και το πόσο μαλακό ή σκληρό θες να βγάλεις το τελικό προϊόν.

Εύκολο και γρήγορο και δουλεύει μια χαρά. Θα πρέπει να παίξεις με
τις δοσολογίες για να πετύχεις τη "μπάρα" που έχεις στο μυαλό σου.
ωρες.

Για πρωινό?
Καλά εκτός του ύπνου (που είναι ακατόρθωτο το 8ωρο) όταν σηκώνεσαι και νιώθεις αδύναμος, πεινάς και η διαδρομή φαντάζει δύσκολη (που στην πραγματικότητα είναι γελοία) τι τρως και πόσο?

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Το γενικό μου πρωϊνό είναι 500ml κατσικίσιο γάλα + 30γρ βρώμη + μέλι.
Εναλλακτικά τρώω 250ml κατσικίσιο γιαούρτι + σταφιδες + 3-4 αμυγδαλα + μελι.
Το δεύτερο δουλεύει καλύτερα αλλά θα πεινάσω νωρίτερα (γύρω στις 11:00).
Το πρώτο είνα μπόμπα και πέφτει τρελό ρέψιμο στις ανηφόρες :P αλλά με κρατάει για πιο πολύ (12:30).

Στις περιπτώσεις όπου ξυπνάω αργά και πρέπει να γίνει καταδρομική, απλά
πίνω ένα ποτήρι γάλα και νερό και φεύγω. Μετά όμως γύρω στις 10:00 με έχει
πιάσει πείνα :P

Αλλά μπορείς να φας και 1-2 αυγά βραστά ή ψωμί με ταχίνι ή ότι δεν σε
βαραίνει πάρα πολύ. Σίγουρα όμως χρειάζονται 1-2 ποτήρια νερό το πρωΐ
να ξεμπουκώσει το σύστημα.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

το νερό είναι standard, και είναι το πρώτο πράγμα.
Το πρώτο ποτήρι συνήθως είναι χλιαρό νερό με μέλι και λεμόνι. Και λέω συνήθως, γιατί αν είναι κάπως το στομάχι τότε το λεμόνι το διαλύει.

500 γάλα? Δεν συμφέρεις εσύ πάρε κατσίκα. χαχαχα

Εγώ και το γάλα ... ΜΠΑ! ! ! και περισσότερο λόγω υγείας. Τελικά που κάνει καλό το γάλα? Σε ένα γιατρό που είχα πάει λόγω προβλήματος υγείας (τριγλυκερίδια ΜΟΝΟ, οργανικό πρόβλημα) είχε ρίξει πολύ κράξιμο στο γάλα. Και στο τέλος μου είπε...αν μας θήλαζαν μέχρι τα 2 (που έκαναν παλιά) δεν θα χρειαζόμασταν καθόλου γάλα στη ζωή μας...(ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2????)
Anyway, το ταχίνι το λατρεύω, όπως και το μέλι. Τα αυγά αν και αυτά επιδεινώνουν το πρόβλημα (που με το ποδήλατο εξαφανίστηκε) νομίζω θα τα δοκιμάσω, γιατί φτάνω στη δουλειά και μετά από 2 ώρες ουρλιάζω σαν λύκος από την πείνα...και με πάει έτσι μέχρι το απόγευμα.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

To gala einai apo tis pio plhreis trofes gia na pareis ola ta ousiwdh amino3ea. Na protimas hmipaxo h apaxo. An se peirazei h laktozh agoraze me meiwmenh laktozh. Mono an exeis allergia sto gala se dikaiologw. Gia oles tis alles periptwseis einai xazo na krazeis to gala. Den einai oloi oi giatroi guru.

maranx
Εικόνα maranx
Απών/απούσα

To παιδί έχει συγκεκριμένο πρόβλημα με τριγλυκερίδια. Μην απαντάτε γενικά για το γάλα ως τροφή. Το γάλα έχει αρκετά λιπαρά (ακόμα και το light), οπότε σωστή είναι η συμβουλή. Όμως καλό είναι να μην το απογφεύγεις τελείως αφού τα λιπαρά χρειάζονται για να απορροφώνται συγκεκριμένες βιταμίνες (που επίσης υπάρχουν στο γάλα). Εφόσον έχεις συγκεκριμένο πρόβλημα, λογικά θα παρακολουθείσαι κατά περιόδους με εξετάσεις αίματος. Αν είναι φυσιολογικές, συζήτησε με το γιατρό σου να εντάξεις το γάλα (light) αραιά στη διατροφή σου. Το επαναξιολογείς στον επόμενο γύρο εξετάσεων και είτε αυξάνεις, είτε μειώνεις είτε το σταματάς.

Τα αυγά μπορείς να τρως τα ασπράδια και να πετάς τους κρόκους.

Τη βρώμη μπορείς να τη φτιάχνεις ως oatmeal με ζεστό νερό χωρίς γάλα. Είναι καλή και για το πρόβλημά σου.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

δεν συμφωνώ αλλά ΟΚ.
Απλά τα ανέφερα.
Δεν υπάρχει μόνο αυτή η άποψη (η δικιά σου) και ειδικά για το γάλα εμπορίου)
Anyway, το θέμα μου είναι για την πρωινή ποδηλασία και τι πρέπει να τρώω για να μην πηγαίνει 10.30 και νιώθω πολύ πεινασμένος, κοιμισμένος κτλ.
Εσύ τι κάνεις?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
To gala einai apo tis pio plhreis trofes gia na pareis ola ta ousiwdh amino3ea. Na protimas hmipaxo h apaxo. An se peirazei h laktozh agoraze me meiwmenh laktozh. Mono an exeis allergia sto gala se dikaiologw. Gia oles tis alles periptwseis einai xazo na krazeis to gala. Den einai oloi oi giatroi guru.

γενικότερα το καλύτερο γάλα είναι το παστεριομένο
όλα τα 2% 1$ 0% είναι τίγκα στην χημεία
άσε που δεν έχουν βούτηρό μέσα που είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι
γενικότερα το γάλα για να έχει ουσία πρέπει όταν βράζει να κάνει καιμάκι
αν δεν κάνει σημένει πως είναι νεροζούμι
οι ποντιοι το νεροζούμι το δίνανε στα γουρούνια
και δεν το πίνανε για να κάνουνε δίαιτα

αν και δεν πίνω γάλα ποτέ προτιμώ το γιαούρτι το σπιτικό
με μέλι και δημητριακά σπιτικά και πάλι
η χτυπημένο με νερό και το πίνω σαν αριανι
μικρός έπινα κοντά στο 1.5 κιλό στην καθισιά και η μάνα μου με κυνηγούσε
γιατι το τελειόνα το γάλα
μιλάμε πάντα για φρέσκο αγελαδινό γάλα

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

plannet][quote=DOOM_NX wrote:
To gala einai apo tis pio plhreis trofes gia na

ΧΑΧΑΧΑ!!!

¨οταν λες φρέσκο...εννοείς κατευθείαν από Αγελάδα στο ποτήρι?

panoss
Απών/απούσα

Από την αγελάδα στο στόμα. No ποτήρι.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Roul][quote=plannet wrote:
DOOM_NX wrote:
To gala einai apo tis pio plhreis trofes gia na

ΧΑΧΑΧΑ!!!

¨οταν λες φρέσκο...εννοείς κατευθείαν από Αγελάδα στο ποτήρι?

όχι και τόσο φρέσκο
το ρίχναμε ένα βράσιμο πρώτα
θα σου πω μια ιστορία για να δεις πως βγαίνει το ότι τα 0% τα δίναμε στα γουρούνια

έχω έναν φίλο που όταν ήταν νέος είχανε γελάδια και γουρούνια στο χωριό
και βγάζανε όλα τα προιόντα από το γάλα
μου λέει
στην αρχή βγάζανε την κρέμα
μετά το βούτηρο
μετά το ταν
μετά κάτι άλλο |(δεν θυμάμαι)
και στο τέλος του λέω αυτό που περίσευαι το πίνατε
και μου λέει ... τι να το πιούμε στα γουρούνια το δίναμε αφού ότι ουσία είχε την είχαμε πάρει
νερό έμεινε

τώρα βέβαια το πληρώνεις για 0%:D

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

maranx wrote:
To παιδί έχει συγκεκριμένο πρόβλημα με τριγλυκερίδια. Μην απαντάτε γενικά για το γάλα ως τροφή. Το γάλα έχει αρκετά λιπαρά (ακόμα και το light), οπότε σωστή είναι η συμβουλή. Όμως καλό είναι να μην το απογφεύγεις τελείως αφού τα λιπαρά χρειάζονται για να απορροφώνται συγκεκριμένες βιταμίνες (που επίσης υπάρχουν στο γάλα). Εφόσον έχεις συγκεκριμένο πρόβλημα, λογικά θα παρακολουθείσαι κατά περιόδους με εξετάσεις αίματος. Αν είναι φυσιολογικές, συζήτησε με το γιατρό σου να εντάξεις το γάλα (light) αραιά στη διατροφή σου. Το επαναξιολογείς στον επόμενο γύρο εξετάσεων και είτε αυξάνεις, είτε μειώνεις είτε το σταματάς.

Τα αυγά μπορείς να τρως τα ασπράδια και να πετάς τους κρόκους.

Τη βρώμη μπορείς να τη φτιάχνεις ως oatmeal με ζεστό νερό χωρίς γάλα. Είναι καλή και για το πρόβλημά σου.

Excuse me... Για την υπερτριγλυκεριδαιμία δεν κόβεις τις υγιεινές τροφές, κόβεις σουβλάκια, fast food, τηγανητά και γλυκά. Κορεσμένα και trans λιπαρά είναι αυτά που πειράζουν.

Εγώ το Μάιο είχα εξετάσεις 80χρονου όσον αφορά τα τριγλυκερίδια και γενικά το λίπος στον οργανισμό μου. Το γάλα δεν το έκοψα ούτε μια μέρα. Επίσης επανένταξα τα αυγά στη διατροφή μου. Σταμάτησα να τρώω μλκίες, έχασα βάρος και τα νούμερα επανήλθαν στα φυσιολογικά.

Τώρα, όσον αφορά τα λιπαρά στο γάλα, υπάρχουν και γάλατα με 0% λιπαρά. Γενικά, είναι η πλούσια πηγή πρωτεϊνών και είναι ό,τι πρέπει για πρωινό.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

plannet wrote:
όχι και τόσο φρέσκο
θα σου πω μια ιστορία για να δεις πως βγαίνει το ότι τα 0% τα δίναμε στα γουρούνια

μου λέει
μετά το βούτηρο
μετά το ταν
και μου λέει ... τι να το πιούμε στα γουρούνια το δίναμε αφού ότι ουσία είχε την είχαμε πάρει
νερό έμεινε

Plannet, πάλι κάνεις τον έξυπνο. Δεν μεγάλωσες μόνο εσύ κοντά σε ζώα. Και η δική μου οικογένεια είχε αγελάδες και πρόβατα και έφτιαχνε ένα σωρό προϊόντα γάλακτος που άλλα τα τρώγαμε άλλα τα πουλούσαμε. Ουσιαστικά αυτό που δίναμε στα γουρούνια ήταν ορός γάλακτος (ή τυρόγαλο). Κι όμως οι καλύτερες σκόνες πρωτεΐνης που κυκλοφορούν στο εμπόριο από ορό γάλακτος γίνονται. Άρα τα γουρούνια δεν ήταν και σε τόσο κακή μοίρα ;)

Έχω πιεί κι εγώ γάλα φρέσκο με full λιπαρά της ίδιας μέρας, αρμεγμένο από την αγελάδα και βρασμένο και με πέτσα. Όπως επίσης και φέτα σπιτική με 50% λιπαρά. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι ΟΚ να τα εντάξεις στο πρόγραμμα της καθημερινής σου διατροφής όταν πρέπει να προσέχεις τι τρως. Το ημίπαχο και άπαχο γάλα είναι πιο υγιεινά με πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:
plannet wrote:
όχι και τόσο φρέσκο

μου λέει
μετά το βούτηρο
μετά το ταν
νερό έμεινε

Plannet, πάλι κάνεις τον έξυπνο. Δεν μεγάλωσες μόνο εσύ κοντά σε ζώα. Και η δική μου οικογένεια είχε αγελάδες και πρόβατα και έφτιαχνε ένα σωρό προϊόντα γάλακτος που άλλα τα τρώγαμε άλλα τα πουλούσαμε. Ουσιαστικά αυτό που δίναμε στα γουρούνια ήταν ορός γάλακτος (ή τυρόγαλο). Κι όμως οι καλύτερες σκόνες πρωτεΐνης που κυκλοφορούν στο εμπόριο από ορό γάλακτος γίνονται. Άρα τα γουρούνια δεν ήταν και σε τόσο κακή μοίρα ;)

Έχω πιεί κι εγώ γάλα φρέσκο με full λιπαρά της ίδιας μέρας, αρμεγμένο από την αγελάδα και βρασμένο και με πέτσα. Όπως επίσης και φέτα σπιτική με 50% λιπαρά. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι ΟΚ να τα εντάξεις στο πρόγραμμα της καθημερινής σου διατροφής όταν πρέπει να προσέχεις τι τρως. Το ημίπαχο και άπαχο γάλα είναι πιο υγιεινά με πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά.

εγώ ξέρω ότι οι παλιοί ούτε χοληστερήνη είχαν
ούτε καρκίνους σε στομάχια βγάζαν και αν δεν υποφέραν από κάνα λοιμό ζούσαν μέχρι τα 90
τώρα στα 60 δεν μπορούμε να φάμε τπτ
και στα 70 δεν βρίσκουμε το πουλί μας να κατουρήσουμε
η φύση δεν είναι χαζή και εσύ ο έξυπνος
ότι μας δίνει είναι σωστό αρκεί να μην κάνεις κατάχρηση
εσύ τώρα πιές το 0% και νιώσε πως κάνεις υγειηνη διατροφή

απλά είναι τα πράγματα
αν θέλεις λιγότερα λιπαρά
φάε την μισή ποσότητα

panoss
Απών/απούσα

Δηλαδή παλιά, ο μέσος όρος ζωής ήταν μεγαλύτερος; Πόσο παλιά;
Εδώ μέχρι το '50 πέθαιναν από λέπρα.

maranx
Εικόνα maranx
Απών/απούσα

DOOM_NX wrote:

Excuse me... Για την υπερτριγλυκεριδαιμία δεν κόβεις τις υγιεινές τροφές, κόβεις σουβλάκια, fast food, τηγανητά και γλυκά. Κορεσμένα και trans λιπαρά είναι αυτά που πειράζουν.

Εγώ το Μάιο είχα εξετάσεις 80χρονου όσον αφορά τα τριγλυκερίδια και γενικά το λίπος στον οργανισμό μου. Το γάλα δεν το έκοψα ούτε μια μέρα. Επίσης επανένταξα τα αυγά στη διατροφή μου. Σταμάτησα να τρώω μλκίες, έχασα βάρος και τα νούμερα επανήλθαν στα φυσιολογικά.

Τώρα, όσον αφορά τα λιπαρά στο γάλα, υπάρχουν και γάλατα με 0% λιπαρά. Γενικά, είναι η πλούσια πηγή πρωτεϊνών και είναι ό,τι πρέπει για πρωινό.

Μην κάνεις ότι τα ξέρεις όλα...

Υπάρχουν και γενετικές περιπτώσεις προκύπτουν από αυξημένη σύνθεση των λιπιδίων.

Αυτό διαφέρει από τους διατροφικούς λόγους όπως στην περίπτωσή σου DOOM.

Εξάλλου και εγώ του είπα να εξετάσει τα light γάλατα, πάντα όμως σε συνεννόηση με το Ιατρό του και έλεγχο.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Το πρώτο πράγμα που κόβεις είναι τα γαλακτοκομικά και δεν το λεει ο Γιατρός μου.
Οπως και τα αυγά ...κρόκος.

Και δεν ειναι μόνο τα τρανσ λιπαρα και τα κορεσμένα.
Παραπληροφορείς και ειναι σοβαρό το ζήτημα. Στο δικό σου θέμα μπορεί να υπηρχαν παράμεροι που δεν έχουν σχέση...οπως πχ ο γιατρός να σου έκοψε αυτα που έτρωγες για να δει αν τελικα φταινε αυτα ή έχεις οργανικό θέμα.
Τελικά το Junk food ήταν όπως λες

maranx όπως τα λες.
Από τότε που καβάλησα το ποδήλατο και με συστηματική εκγύμναση όλα καλά.

Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

plannet wrote:

εγώ ξέρω ότι οι παλιοί ούτε χοληστερήνη είχαν
ούτε καρκίνους σε στομάχια βγάζαν και αν δεν υποφέραν από κάνα λοιμό

Οι παλιοί όμως όργωναν, θέριζαν, κτλ κτλ και δεν καθονταν σε ένα γραφείο όλη μέρα....Πρόσθεσε τα λιγότερα άγχη, καθαρό περιβάλλον κτλ και καταλαβαίνεις!

Σχετικά με τους καρκίνους, κάνεις λάθος πιστεύω. Και οι παλαιοί πέθαιναν από αυτό το διάολο, αλλά δεν ήξεραν από τι πέθαιναν... ''Στομάχι'' έλεγαν, ''κρύωμα'' έλεγαν...

Σήμερα βέβαια φαντάζομαι πως τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους..
Πάντα υπήρχε ο καρκίνος όμως ιδιαίτερα από τη βιομηχανική επανάσταση και μετά..

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μακάρι να είχα κατσίκα φίλε. Όποτε ανεβαίνω στα χωριά μου στη Φωκίδα κατεβάζω φρέσκο κατσικίσιο με τα κιλά.Το γάλα γενικά είναι πολύ καλή τροφή. Τα μαζικής παραγωγής είναι νεροζούμια, έχω κόψει τις μεγάλες μάρκες εδώ και πολλά χρόνια.Όχι ότι πριν πινόντουσαν, απλά δεν είχα
άλλες επιλογές (στην Αθήνα).

Σε συζήτηση σε μαγαζί με κρητικά προϊόντα όταν τον είχα ρωτήσει για
πιο λόγο η τάδε τοπική μάρκα φέρνει μόνο πλήρες, μου είχε απαντήσει
ότι ο παραγωγός δεν θέλει να βγάλει άπαχο ή ημιάπαχο καθώς δεν θέλει
να χρησιμοποιήσει άλλη διαδικάσία (χημική) αλλά επιμένει στη φυγοκέντριση.
Το 0% το θεωρώ υπερ μαλακία και απάτη. Άν έχεις θέμα με φούσκωμα τότε
πάρε 2% και αν δεν την παλεύεις ούτε με αυτό τότε πάρε γιαούρτια (κανονικά όχι ζελατίνες) ή τυριά.

Τώρα στο θέμα χοληστερίνη, τριγλυκερίδια από συζητήσεις με διαιτολόγους
και διατροφολόγους μου είπαν ότι τα επίπεδά τους οφείλονται κυρίως σε
εξωγενείς παράγοντες (άσκηση, στρες, ξεκούραση κλπ) και όχι τόσο στο τι
τρώμε. Σε εμένα τουλάχιστον ισχύει καθώς τρώω τα πάντα όλα (γλυκά, αυγά, λίπη) και τα τριγλυκερίδια είναι γύρω στο 80 και η χοληστερίνη επίσης χαμηλά.

Από την άλλη ξέρω κάμποσο κόσμο που ενώ είναι αδύνατος και τρωει σα σπουργιτάκι έχει χολιστερίνη και τριγλικερίδια επειδή ακριβώς σαπίζουν στον καναπέ.

Πάντως δεν είναι το γάλα που μας παχαίνει ;)
Σωστό αυτό που σου λεει για το μητρικό γάλα.
Εντάξει δεν ξέρω αν σε καλύπτει για μια ζωή
αλλά είναι μαλακία να κόβεις το μητρικό γάλα
από τον 2-3ο μήνα και να αρχίζεις το παιδί
στις χημικές σκόνες (με μελαμίνες άμα λάχει).

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Roul wrote:
Το πρώτο πράγμα που κόβεις είναι τα γαλακτοκομικά και δεν το λεει ο Γιατρός μου.
Οπως και τα αυγά ...κρόκος.

Ότι ο κρόκος τον αυγών ανεβάζει την χοληστερίνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα θέμα υπό πολλή συζήτηση. Έχουν γίνει πολλές μελέτες που καταλήγουν στο ότι η διαιτιτική χοληστερόλη δεν ανεβάζει την χοληστερόλη στο αίμα, αλλά αντιθέτως τα κορεσμένα λιπαρά έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση.

Γνώμη μου είναι πως αν καταναλώνεις υγιεινές τροφές με μέτρο δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όπως λες έχεις κάτι άλλο εκ γενετής, τότε είμαι σίγουρος πως ο γιατρός σου θα σου έχει δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Αν σου πει όχι αυγά, τότε όχι αυγά.

Αλλά για τους υπόλοιπους χωρίς προβλήματα εκ γενετής που απλά σαβουριάζουν, καλό θα είναι να κόψουν τα πολλά κοψίδια και τα τηγανητά και να αρχίσουν να τρώνε αυγουλάκια και γάλα...

contact