Τι φορατε οταν κανετε ποδηλατο για να μην αρρωστησετε;

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
rainer
Απών/απούσα

Καλησπερα σε ολους!

Κανω εδω και τρεις εβδομαδες περιπου καθημερινα ποδήλατο, εννοωντας οτι το χρησιμοποιω για τις μετακινησεις μου.
Ομως αν γνωριζει καποιος ας με βοηθησει λιγο γιατι δεν υπαρχει περiπτωση να την βγαλω καθαρη αν συνεχισω ετσι.

Ιδρωνω και μετα κρυωνω διοτι με φυσαει ο αερας.
Ενταξει οταν φτανω σπιτι εχω την ευκαιρια να αλλαξω το μεσα μπλουζακι και να βαλω ενα στεγνο αλλα αν ειναι να παω βολτα ας πουμε τι θα κανω;

Συγνωμη αλλα εξαιτιας μιας οξειας βρoγχιτιδας ειναι πια πολυ ευκολο να κρυωσω
και να κρεβατωθώ.

Ευχαριστω
rainer

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Αυτός ο κανονισμός λέει οτι οταν κάνουμε ποδήλατο ντυνόμαστε σαν το κρεμμύδι, δηλ. βάζουμε πολλά λεπτά στρώματα ρούχων, έτσι ωστε ανάλογα με την ώρα της ημέρας να έχουμε όση προστασία χρειαζόμαστε χωρίς να κρυώνουμε ή να ζεσταινόμαστε. Βάζεις-βγάζεις δηλαδή όλη την ώρα. ¨Αλλα στην κατηφόρα, άλλα στην ανηφόρα...Άλλα το πρωί άλλα το απόγευμα...
Αν ιδρώνεις εύκολα τότε θα πρέπει να αποχωριστείς τα βαμβακερά που ρουφάνε υγρασία και δεν στεγνώνουν ποτέ, και να φοράς ή τα λεγόμενα διαπνέοντα συνθετικά (προσοχή: μόνο καλές μάρκες με αντιβακτηριδιακή επεξεργασία γιατι αλλιώς....)ή ακόμα καλύτερα τις λεπτές "μάλλινες φανέλες των παπούδων" που θα βρείς σε εσωρουχάδικα. Αυτές (τις πιο λεπτές που θα βρείς) απορροφούν τον ιδρώτα αλλά δεν τον κρατούν με αποτέλεσμα να είσαι πάντα στεγνός και πάνω απο όλα ΔΕΝ μυρίζουν όσο και αν ιδρώσεις. Πολλοί τις φοράν απο μέσα ακόμα και στις ζεστές ημέρες. Πάντως γενικά ξέχνα τις βαριές ζακέτες, πουλόβερ κλπ.
Macavity

bellerefontis
Απών/απούσα

ενα αντιανεμικο επισης ειναι πολυ καλη λυση, να μη χρειαστει να φορας κ 10 μπλουζες

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Λοιπόν....
Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα....
Καταρχήν πρέπει να διευκρινίσουμε που πάμε....
Δλδ πάμε στην δουλειά μας πάμε απλά για μπύρα
Πάμε παραλία να πάρουμε μάτι τα μωράκια ???
βασικά το σημαντικό είναι να φοράμε το σωστό εσώρουχο...
Αυτό μπορούμε να το αγοράσουμε είτε από ένα καλό ποδηλαταδικο είτε από ένα κατάστημα με ορειβατικά
Σε τι μας βοηθάει αυτό ????
Στο ότι το μέσα ρούχο (αυτό με το κρεμμύδι) μένει πάντα στεγνό...... ένα σωστό εσωθερμικο εσώρουχο. Από εκεί και πέρα φοράμε την ανάλογη μπλούζα από πάνω (ποδηλατική κατά προτίμηση)
Τώρα θα μου πείτε γιατί να μην φοράω μόνο μια μπλούζα ????
Γιατί με τις 2 πετυχαίνουμε καλύτερο αποτέλεσμα μιας και το μέσα μένει πάντα στεγνό και την υγρασία την τραβάει το έξω
μπορούμε να έχουνε ένα αντιανεμικό μπουφάν το οποίο μπορούμε να έχουμε μέσα σε ένα σακίδιο σαν το mba3 της ferrino
http://www.ferrino.it/en/homepage/products/BACKPACKS/daypack_active_139/...
το οποίο είναι σακίδιο πλάτης δεν είναι δλδ μπανάνα χωράει το μπουφάν και πορτοφόλια και ένα δεύτερο μπλουζάκι και ένα αντιανεμικό αδιάβροχο
επίσης έχει και θέση για παγούρι στις οποίες συνήθως εγώ βάζω τρόφιμα η χαρτομάντιλα για την ώρα την δύσκολη

παντελόνι προτιμώ τις ποδηλατικές βερμούδες για την άνεση τους
παπούτσια ότι έχει σκληρή σόλα... μιας και είναι τα πιο ξεκούραστα για την ποδηλασία.......

αυτά τα λίγα είναι η δικιά μου φιλοσοφία περί ποδηλατικού ντυσίματος

απλά σημαντικό είναι στο θέμα ρουχισμό να τα φοράμε τα ρούχα και να μην μας φοράνε
δλδ να μας αρέσει αυτό που φοράμε
να νιώθουμε άνετα
και όχι σαν εξωγήινοι.........

filika

petrps

plannet a dark cycling deamon

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

θα δεις ότι (το καλοκαίρι ειδικά) θα ιδρώνεις πολύ λιγότερο. Οπότε βάλε ότι θέλεις με χταποδάκια στη σχάρα ή αγόρασε μια ειδική τσάντα για τη σχάρα του ποδηλάτου.

rainer
Απών/απούσα

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Προς το παρον το ποδηλατο το χρησιμοποιω για σχετικα μικρες αποστασεις στην περιοχη μου.Δεν κατεβαινω ετσι κι αλλιως πολυ συχνα κεντρο.
Σιγα σιγα ομως θα αρχισω και τις μεγαλυτερες αποστασεις,οποτε θα ειναι ενα προβλημα.
Και επειδη ειμαι κοπελα δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα να αλλαζω μπλουζες παντα.
Φανταζομαι πως θα την βρω την ακρη στην πραξη.
rainer

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Λίγα και καλά γιατί στο τέλος θα καταλήξεις με πολλά ρούχα και άδειο πορτοφόλι.

Εγώ πήρα ένα αδιάβροχο αντιαμενικό και από μέσα κοντομάνικο. Αν πιστεύεις ότι θα κρυώνεις πάρε με επένδυση ή φόρα ισοθερμικό μπλουζάκι. Δεν πιστεύω να χρειάζεσαι κάτι περισσότερο για το πάνω μέρος του σώματος.

Από κάτω πάλι παίρνεις παντελόνι αδιάβροχο με κάποια επένδυση από μέσα και το συνδιάζεις με ποδηλατικό εσώρουχο αν θες μαξιλάρι.

Απλά πράγματα, δεν χρειάζεται να δώσεις άπειρα λεφτά ούτε χρειάζεται να πάρεις άπειρα ρούχα. Απλά έχε υπ' όψην ότι τα ποδηλατικά έχουν κάποια χαρακτηριστικά επιπλέον όπως πχ μακρύτερα μανίκια και μέση για το σκύψιμο ή ανακλαστικές λωρίδες και τέτοια.

Επίσης μια καλή λύση είναι και τα αποσπόμενα ρούχα ή όπως λέγονται τέλως πάντων :) Εννοώ αυτά που αποσπόνται τα μανίκια και από μακρυμάνικα γίνονται γιλέκα.

Για καλοκαίρι ένα μπλουζάκι με συνθετικό υλικό που να στεγνώνει γρήγορα και μια βερμούδα ή κολάν ποδηλατικό.

rainer
Απών/απούσα

Τελικα πηρα ενα αδιαβροχο αντιανεμικο και ειναι μια χαρα,
αλλα ψαχνω να βρω ενα κοντομανικο για απο μεσα.
Ενα της nike που ειχα δει και πηρα το small δεν μου κανει.
Εχει κανεις να προτεινει κατι?

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Επειδή έκανε κρύο το πρωΐ και επειδή τέρμα Υμμητό θα έκανε ακόμα περισσότερο προβληματιζόμουν τι να βάλω. Είχα δοκιμάσει και παλαιότερα το κλασσικό συνδιασμό φουτερ-κοντομάνικο αλλά έγινα παπί. Είπα λοιπόν να κάνω ένα τεστ.

Φόρεσα από πάνω ένα λεπτό, εφαρμοστό, μακρυμάνικο ισοθερμικό (συνθετικό υλικό) και ένα κοντομάνικο κλασσικό βαμβακερό. Ένιωθα το κρύο μεν αλλά δεν κρύωνα όσο ποδηλατούσα. Το εκπληκτικό ήταν με τον ιδρώτα, το ισοθερμικό δεν είχε στάλα επάνω του και όλος ο ιδρώτας είχε περάσει (και είχε μείνει) στο κοντομάνικο! Άρα με το ισοθερμικό εσώρουχο από μέσα και κάποια γιλέκο αντιανεμικό από πάνω θα είμαι ΟΚ.

Επομένως, πήγαινε σε ένα μαγαζί με ορειβατικά κλπ και ζήτα ένα εφαρμοστό ισοθερμικό εσώρουχο.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Επειδή τα καλά ισοθερμικά έχουν πάνω απο 30-40 Ευρώ (για να λειτουργουν σωστά, να μην πολυμυρίζουν κλπ) προτείνω πάλι τις όχι υψηλης αισθητικής αλλά αφάνταστης λειτουργικότητας λεπτές μάλλινες φανέλες. θα τις βρείτε σε μαγαζιά με εσώρουχα και κοστίζουν 9-15 ευρώ. Είναι ζεστές (με τα συνθετικά καμιά φορα ξεπαγιάζεις όταν δεν κινείσαι), απορροφούν και διώχνουν τον ιδρώτα προς τα έξω, δεν μυρίζουν ποτέ απο μόνες τους και είναι πιο ευχάριστο υλικό.

Macavity

soulis
Απών/απούσα

παιδια οταν βγαινετε το βραδυ ή για καφε ή πατε γραφειο τι κανετε, οταν φτανετε καπως μουσκεμμα?

bellerefontis
Απών/απούσα

αναγκαστικα εχεις μαζι σου μια φανελα να αλλαξεις.μπορεις επισης να φορας πολυ λιγοτερα ρουχα οταν ποδηλατεις γιατι θα ζεσταθεις ουτως ή αλλως κ σε συνδυασμο με ενα αντιανεμικο δεν ιδρωνεις ιδιαιτερα.ή εξαρχης πας πιο χαλαρα για να μην ιδρωσεις.τωρα κιολας με το λιγο κρυο ειναι η καλυτερη εποχη για στεγνες βολτες.

contact