Με ποδήλατο στους δρόμους της Γης

37 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Βίντεάκια/φωτογραφίες/λινκς από τα πιο εξωφρενικά/μαγευτικά/εξωτικά μέρη που μπορεί κάποιος να βρεθεί με ποδήλατο.

Eric Larsen - CYCLE SOUTH Ανταρκτική 2012 - Περισσότερα εδώ: www.ericlarsenexplore.com

 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

David Glover - Fat Bike Moab
Απίστευτες λήψεις στα βουνά της Utah
Filmed by Max Seigal and Seagull Aerial

Theodore
Απών/απούσα
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

O Iohan γεννήθηκε στη Βουλγαρία και ζει στον Καναδά κι αποφάσισε να ζήσει ένα όνειρο, τι άλλο, να γυρίσει τον κόσμο με ποδήλατο. Έχει γυρίσει διάφορα βιντεάκια όπως το ταξίδι του στην Αλάσκα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Utah και κατηφορίζει. Το site του είναι το http://www.bikewanderer.com/ για να δείτε όλα τα βίντεο. Παρακάτω θα δείτε το trailer για την Αλάσκα κι ένα βιντεάκι για το να κάνεις ποδήλατο στον πάγο.

The adventure begins when you step out of your comfort zone.

 

 

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Είμαι ο Παναγιώτης και μόλις κρύωσα

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Duszak Team - Άνδεις. Δυό αδέρφια, 6 τροχοί. Θερμοκρασίες απο -20 μέχρι +40, νερό σπάνιο, ηφαίστεια, έρημοι, υψόμετρο, έλλειψη οξυγόνου. Η πρώτη φορά που ποδηλάτες με τρέηλερ ανεβαίνουν στα 6.176 μέτρα. Το ωραίο είναι πως μετά, αφήνουν τα ποδήλατα και συνεχίζουν το μονοπάτι μέχρι τα 6.962 μέτρα!

 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Μογγολία -> έρημος Γκόμπι - 1.200 Km Part of 5 years long cycling trip around Asia and Africa.

Κι επειδή αυτοί οι δυό είναι ωραία και χαρούμενα τυπάκια να κι ένα επτάλεπτο για τον πρώτο χρόνο του πενταετούς ταξιδιού τους και τα πρώτα 18.500 Km

Ο Nicolas Marino είναι φωτογράφος που ταξιδεύει στον κόσμο. Τώρα βρίσκεται στη Μοζαμβίκη και περισσότερα γι' αυτόν θα μάθετε στο μπλογκ του ή θα χαζέψετε με τις φωτογραφίες του στο Flickr ή θα σας έρθει κόλπος βλέποντας τα βιντεάκια του στο Vmeo.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

travel

Ζωαρίστρια
Εικόνα Ζωαρίστρια
Απών/απούσα

και οκ, μπορεις να παίζεις όπως γουσταρεις αλλά...

Τα 5 χρονια στη Μογγολία ειναι χτύπημα κάτω απο τη μέση, το καταγγέλω και ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν βλεπω κανενα "βιντεάκι"

Θα περιμένω να δω τα δικα μου!

ΥΓ. Το υποκοριστικο -ακια είναι πολυ, πολυ, πολυ dirty! ψιιιιιτ, ψιιιτ, kity, kity

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Ride Earth - Mongolia - 2010 Το 2010 ο Andy και ο Tom αποφάσισαν να πάρουν τον υπερσηβιρικό και να φτάσουν στο Ουλάν Μπατόρ. Κατόπιν έκαναν 1.000 Km στην Μογγολία πριν επιστρέψουν στην πρωτεύουσά της. Τα πλήρη "βιντεάκια" που γύρισαν βρίσκονται εδώ ενώ υπάρχει κι ένα χρήσιμο ταξιδιωτικό μπλογκ με άρθρα όπως "Putting A Bike On A Bus to Kathmandu" και διάφορα τέτοια ωραία!

 

Ζωαρίστρια
Εικόνα Ζωαρίστρια
Απών/απούσα

Λεγε μέρα, ώρα, τόπο συνάντησης. Μόνο ο Μάριος στη Φιλολάου μπορεί να πετυχει μια κάποια ανακωχη σε αυτόν το πόλεμο που ανοιξες.

Α ρε scrabler, ααα!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Canning Stock Route Adventure - 2005

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) ο Νεοζηλανδός Jakub δεν έχει γυρίσει βιντεάκια αλλά έχει τραβήξει αρκετές φωτογραφίες. Τώρα θα αναρωτηθείς αν κι αυτός πήγε κάπου μακριά με το ποδήλατό του και φυσικά έπεσες διάνα! Έβαλε σκοπό να διασχίσει το Canning Stock Route (CSR), μια διαδρομή στην δυτική Αυστραλία μήκους περίπου 2.000 χιλιομέτρων μέσα από ερήμους, αμμόλοφους χωρίς πουθενά σημάδι πολιτισμού.

CSR

Τη διαδρομή αυτή την χρησιμοποιούσαν 100 χρόνια πριν για μεταφέρουν απο κει γελάδια αλλά οι απώλειες ήταν πολύ μεγάλες που προτίμησαν να την αφήσουν. Τελευταία φορά που την διέσχισαν ήταν το 1968 με ειδικά φτιαγμένα 4Χ4. Γενικά κανένα μηχανοκίνητο όχημα δεν μπορεί να την διασχίσει γιατί θα πρέπει να κουβαλάει πάρα πολλά καύσιμα μόνο του, πέρα από νερό κι ανταλλακτικά, εκτός κι αν του πετάξουν από τον αέρα μερικά βαρέλια πετρέλαιο.

CSR

Ο Jakub έβαλε σκοπό της ζωής του να διασχίσει τη διαδρομή καθώς και να εξετάσει τα πηγάδια που υπήρχαν ανάμεσα και να επιβεβαιώσει αν είχαν νερό. Για να τα καταφέρει κουβαλούσε μαζί του 38 κιλά νερό γιατί δεν ήξερε αν στο επόμενο πηγάδι θα έβρισκε.

CSR

Αντιγράφω τα στατιστικά του:

  • 2.105 km I cycled through the desert
  • 33 days took me to cycle the complete length of the track
  • 63 km is my average daily distance. Strangely, doing 60 km was usually quite a success- another proof that mean in not the best description of reality
  • 50 km was my 'obligatory' daily distance, required to jump between wells. If I couldn't make it one day, the remaining kilometers were going for the next one.
  • 30 km/h was the speed on downhills from high sand dunes (!)
  • 45 km/h is the speed record of the expedition
  • 9 km/h was usually my average daily speed. Not much, but better than I expected.
  • 14 kg of food was taked for the expedition.
  • 38 litres of water had to be carried on the long runs between the wells. For the short ones 25-30 litres was enough.
  • 1400 kCal was my daily calories ration, excluding lizards, locusts and other bugs of unknown energy rating
  • 4000 kCal- my minimum daily calories intake accordind to diet specialists
  • 18 kg I lost on weight during the expedition
  • 3 times I broke the chain,
  • 17 gears had my desert bike; the last one was called '2 feet drive'...
  • 18 flat tyres- not bad, taking into account that most desert plants has thorns or at least pricky seeds, and broken sticks are hard enough to puncture car tyre :)
  • 15 companies from 7 countries took part in preparations of this expedition
  • 900 at least that many sand hills has to be tackled on the way. I stopped counting at a dozen or so...
  • 54 historical wells lies on the track. Canning marked 51 of them.

CSR

Search for your adventure! And when you find it, tackle it with all you have got, all your strength, experience and passion!
Sir Edmund Hillary

CSR

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Great Divide Mountain Bike Route Το Great Divide είναι μια διαδρομή μήκους 4.400 χιλιομέτρων. Ξεκινά από τον Καναδά και καταλήγει στο Μεξικό διασχίζοντας κάθετα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθώντας την οροσειρά Rocky Mountain. Η μεγαλύτερη διαδρομή είναι εκτός ασφάλτου σε δασικούς, χωματόδρομους ή μονοπάτια. Θεωρείται "must" για τους Αμερικανούς τουρίστες και άπιαστο όνειρο για εμάς. Great Divide Είναι adventure touring γιατί στη διαδρομή περνάς από μέρη που μπορεί να δεις από γκριζλυ μέχρι κούγκαρ (τα κανονικά, όχι τα ξανθά που 'χουμε εδώ στου ψυρρή). Ρίξε μια ματιά στη Wikipedia ή μάθε λεπτομέρειες ξεκινώντας από το adventurecycling. Ή απλά δες το παρακάτω βιντεάκι να πάρεις μια ιδέα:

 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Ο Dan και η Manu είναι ερωτευμενάκια, διασχίζουν την Αφρική από την Κένυα στην Τανζανία μέσα από την γη των Μασάϊ και νομίζουν πως έχουν βρει... το νόημα της ζωής! Σιγά τα λάχανα!

 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Παμίρ - Τατζικιστάν

Παμίρ - Κιργιστάν

 

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...γιατι ανεβασες τα βιντεακια.
Για να μπαφιασουμε να βλεπουμε τις Sputnik να γυρνανε.
Τι νομισες, ετσι θα περναγε;

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Σε μία εβδομάδα, ο Scott Stoll έχασε τη δουλειά του, τον καλύτερό του φίλο, τη κοπέλα του και την εμπιστοσύνη του. Απογοητευμένος με την κοινωνία, γεμάτος αγωνία, νιώθοντας σαν χαμένη ψυχή χωρίς τίποτα να χάσει, ο Scott ρώτησε τον εαυτό του: Αν έχω μόνο μια ζωή και μια ευκαιρία να κάνω οτιδήποτε θέλω, τι θα ήταν αυτό που θα έκανα;

Πέρασαν 4 χρόνια, 41.428 χιλιόμετρα, 50 χώρες, 6 ήπειροι και 4 στιγμές εσωτερικής φλασιάς ώσπου να βρει το νόημα της ζωής το οποίο και αποτύπωσε σ' ένα βιβλίο με σχέδια για παιδιά που προσφέρει για διάβασμα μέσα από το website του για να το μοιραστεί μαζί μας... Falling Uphill: The Secret of Life

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Η Lorena κι ο Timm μας προσφέρουν αυτό το όμορφο βοντεάκι. Έχουν αρκετούς χορηγούς αλλά αν δεν είχαν εμείς δεν θα ξέραμε ούτε ποιοι είναι κι αυτοί μάλλον δεν θα είχαν προλάβει να κάνουν 18.000 km σε 10 μήνες περνώντας από 15 χώρες μ' ένα σκοπό: να ξεκινήσουν από τη Γερμανία και να φτάσουν στη Κίνα με ποδήλατο.

Περισσότερα γι' αυτούς θα μάθεις στο site τους: http://wearetraveling.de

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Ο Μαρκους ήταν DJ και γυρίζει τον κόσμο με ποδήλατο. Από τις 3 του Σεπτέμβρη τριγυρνάει τον κόσμο με ένα singlespeed. To παρακάτω βιντεάκι είναι από την υπέροχη Ισλανδία!

 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

βαζε ιδεες στον vasscot. Λιγο θελει να ξεκινησει με το ροζ το μονοταχυτο.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Τι κάνεις αν είσαι ο Christian Mülhauser, ένα τυπάκι δηλαδή που έχει τελειώσει σχολή κινηματογράφου αλλά τον έχει πιάσει μια μανία να συλλαμβάνει διάφορες "στιγμές" μέσα από μικρά βίντεο?

Βρίσκεις τους Fabian Mooser και Odilo Imboden και τους δίνεις από ένα fatbike. Φέρνεις και την Petra Leidorfer να τραβάει με skicam. Παίρνεις και το drone μαζί κι ανεβαίνεις με όλους αυτούς στις ελβετικές Άλπεις. Εκεί απλά περιμένεις να πέσει το σκοτάδι και να 'χει ένα γεμάτο φεγγάρι...

Φανερός Πράκτωρ
Απών/απούσα

Εξαιρετικό νήμα! Τέτοια να διαβάζουμε και να μπριζονόμαστε για ταξίδια!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

by Borrowed Routes...

India by Bicycle - Borrowed Routes

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Αround the world ~ de vuelta al mundo

de vuelta al mundo

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Ο Sergio γεννήθηκε χωρίς μάτια. Σαν να μην έφτανε αυτό, στα 8 διαγνώστηκε με αυτισμό. Ευτυχώς γι' αυτόν έχει έναν αδερφό να τον προσέχει. Και οι δυό λατρεύουν το ποδήλατο. Το ντοκιμαντέρ αυτό καταγράφει το ταξίδι τους από την Ισπανία στο Μαρόκο.

IMDB

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Η Stef Russell και ο Nick Doran αρέσκονται να έχουν και οι δυό το ίδιο όνομα: Stifneck Dorsell! Είναι τρελοί γιατί είναι Ιρλανδοί. Τα τελευταία χρόνια ζούσαν στη Νότιο Κορέα διδάσκοντας αγγλικά κι ευτυχώς οι Κορεάτες δεν κατάλαβαν ακόμα πως άλλα τ' Αγγλικά κι άλλα τα Ιρλανδικά! Γι αυτό αποφάσισαν να φύγουν τώρα που μπορούν. Αλλά πριν από αυτό αποφάσισαν πρώτα να παντρευτούν.

married

Μετά αποφάσισαν να πάρουν -τι άλλο- δυό Surly Long Haul Tracker, να τα φορτώσουν και να γυρίσουν ποδηλατώντας στο Δουβλίνο. Α, ναι, αποφάσισαν να το δημοσιεύουν όλο αυτό για να μαζεύουν και κανα φράγκο που πήγαινε απ' ευθείας σε κάποιο ίδρυμα για ανίατες ασθένειες. Ξεκίνησαν τον Μάρτιο και έφτασαν τον Οκτώβρη. Εδώ είναι το κανάλι τους στο youtube κι εδώ είναι το blog τους. Δυό όμορφα μικρά βίντεο που αξίζει να δούμε.

Το πρώτο είναι σύνορα Κίνας/Καζακσταν.

Το δεύτερο ένα κομμάτι από Ιράν πριν τα συνορα με Τουρκία.

 

bp
Εικόνα bp
Απών/απούσα

Μια γυναίκα ταξιδεύει μόνη από την Μεγάλη Βρετανία στο Ιράν. Οι φίλοι της Rebecca Lowe νόμιζαν ότι είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα όταν ξεκίνησε το μακρύ ποδηλατικό της ταξίδι... .

Rebecca Lowe

υγ: Καλώς ή κακώς ένα μυαλό έχω μόνο γι' αυτό το Αναδημοσιεύω εδώ που πρέπει.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Σωστός!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Who am I?
I am a young South Korean female. I love to look at the night sky, read books and take pictures. I love myself. I also enjoy everything about astronomy (the night sky, shooting stars, the sun and moon, galaxies, NASA, etc.), nature (trees, animals, the rain, the sun), people (especially people smiling and laughing), camping, traveling, and much more!

When did I decide to travel by bicycle?
While I was in Yellowknife, Canada, I saw the Northern Lights . The experience inspired me so much that I wanted to hitchhike and see the universe. But I changed my mind and decided first to see more of this world.

Money?
I had a working holiday visa in Canada during one year. So I made money in Canada. Although I didn’t have enough money to begin an extensive journey, I couldn’t wait any longer because I believed money doesn’t matter. So I just began my journey.

Why with a bike?
A car is too fast and walking is too slow. Bicycle touring is perfect to see the world. I want to begin my exploration of the universe by peddling a bicycle.

What do I want to get from this trip?
I enjoy meeting, talking, and listening to people. I think every person has their own philosophy. I want to learn from others and I want to see what is going on the earth before traveling elsewhere in the universe. I want also to grow and be a better person.

How long?
I have no idea. I start on September 1, 2011 from San Francisco, US. It is my desire to visit every continent. However, I want to study astronomy in school after my bicycle touring. So, I probably will not travel more than three to four years.

Do I have other traveling experience?
I have twice bicycle toured in my own country. Both times were short trips, each about eight or nine nights. I have also hitchhiked four months across Canada by myself. Before I began this trip, I lived in Canada for a year.

What is my real dream?
This trip is my first step toward my real dream. Because of my love for astronomy, my real dream involves space travel. However, I think traveling around the earth is much easier than traveling the universe.

Θες να μάθεις περισσότερα?

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

H Jasi είναι από την Ελβετία. Ο Matt από την Αυστραλία. Τι πιο λογικό, τώρα που ναι στα "μέλια", να οδηγήσουν από το γυναικοχώρι στο χωρίο της πεθεράς! Με ποδήλατο φυσικά. Ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2017, τώρα είναι κάπου στα Αραβικά Εμιράτα και συνεχίζουν. Το παρακάτω βιντεο είναι από την διάσχιση Γεωργίας και Αζερμπαιτζάν, από τη Μαύρη θάλασσα στην Κασπία.

PEDALPROMISE

(Το τραγούδι το λένε οι Flogging Molly)

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Το ταινιακι μηκρού μήκους ξεκινάει έτσι:

My best friend, Jedidiah, quit a job that he loved
to ride his bicycle from Oregon to the southern tip of South America.

I joined hin for a month and a half
to ask him why.

This is what he said:

 

contact