Συνάντηση για το "θαλάσσιο μέτωπο"

Εκδότης: 
ΕΘΝΟΣ

ΕΘΝΟΣ, 30/3/2007

Με το δήμαρχο Μοσχάτου, Ταξιάρχη Παπαντώνη, συναντήθηκε την Δευτέρα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο των επαφών της για την πρωτοβουλία δημιουργίας παραθαλάσσιου πεζόδρομου που θα ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα καλατήγει στη Βάρκιζα.

Προ ημερών η κα Πετραλιά είχε ανάλογη συνάντηση και με τον Δήμαρχο Πειραιώς Παναγιώτη Φασούλα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχετικά με την πρωτοβουλία του υπουργείου για τη δημιουργία ενιαίου θαλάσσιου "μετώπου" στην παραλιακή, που θα είναι πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος μήκους 35 χιλιομέτρων.

Μετά την συνάντηση, η υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για έξοδο των πολιτών προς τη θάλασσα.

"Το μέτωπο προς τη θάλασσα", όπως είπε, "είναι κυρίαρχο στοιχείο πολιτιστικό, αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας, πόλος έλξης για τους επισκέπτες, όχι μόνο τους ξένους, τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και όλους όσοι απ’ όλη την Ελλάδα επισκέπτονται την περιοχή μας".

Η πρωτοβουλία του υπουργείου αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί ένας πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος μαζί που να ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ο Δήμαρχος Πειραιώς ζήτησε να ξεκινά από το Μικρολίμανο) και να καταλήγει, με μία διαδρομή 35 χιλιομέτρων, στη Βάρκιζα.

"Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, να απολαμβάνουν αυτή τη μοναδική παραλία και θα καταστήσουμε το παραλιακό μέτωπο ένα κέντρο ανάπτυξης όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής", τόνισε η υπουργός.

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 30 Μάρτιος, 2007
Taxonomy upgrade extras: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι