Το ιστολόγιο του/της frankie

Σαββατοκύριακο πριν από brevet (αλλά χωρίς μεγάλη βολτόνηση)

Το Σάββατο 11/4 σκοπεύω να είμαι στην εκκίνηση του brevet Πύργου. Διακόσια χιλιόμετρα στο νομό Ηλείας... Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί μια πολύ όμορφη και σχετικά εύκολη διαδρομή. Δεύτερο brevet για μένα και ελπίζω ... πρώτος τερματισμός. Η πρώτη απόπειρα ήταν πριν από ένα μήνα, αλλά η διαδρομή αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη ("τοίχος" η Αγ. Άννα!) και η προετοιμασία δεν είχε προλάβει να είναι αρκετή. Αυτή τη φορά, η προετοιμασία είναι καλύτερη και η διαδρομή μάλλον πιο εύκολη. Θα δείξει...

Τις προηγούμενες βδομάδες πρόλαβα να κάνω αρκετά χιλιόμετρα με καλό ρυθμό. Σήμερα όμως είναι μια διαφορετική ημέρα. Ένα Σάββατο που αποφάσισα να αφιερώσω στην οικογένεια...

Συνήθως τα Σάββατα και τις Κυριακές ξύπναγα στις 7:00, για να είμαι πάνω στο ποδήλατο πριν τις 8:00 και να προλάβω να μαζέψω χιλιόμετρα προπόνησης στην παραλιακή πριν καλά-καλά ξυπνήσει η οικογένεια! Η επιστροφή ήταν άλλες φορές κατά τις 10:30 - 11:00 και άλλες κατά τις 14:30 (όταν μπορούσε η συμβία να καλύψει τις οικογενειακές ανάγκες!).

Σήμερα όμως είπα να αφιερώσω το πρωινό στην οικογένεια. Ξύπνησα ήρεμα, κατά τις 9:00 (!), έφτιαξα πρωινά για όλους, ήπια καφεδάκι, επέβλεψα το διάβασμα και την προετοιμασία των μαθημάτων της Δευτέρας... Αισθάνθηκα πολύ όμορφα. Μου είχε λείψει ένα χαλαρό πρωινό. Δε λέω, χρειάζεται η προπόνηση, αλλά και η οικογενειακή ανάπαυλα επίσης χρειάζεται! Άλλωστε, την επόμενη βδομάδα, η οικογένεια θα ακολουθήσει στον Πύργο, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη (και συνδυάζοντας βέβαια και μια μικρή εκδρομή!).

Βέβαια, μια προπόνηση μέσα στο ΣΚ πρέπει να γίνει... Θα δούμε πότε!

Categories: 

FRANKIE: Come back

Μπορεί να έχω αρκετό καιρό να γράψω σε αυτό το blog, αλλά αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί κάνω ακόμα περισσότερο ποδήλατο! Πολλές ώρες πάνω στη σέλλα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, μεγάλες αποστάσεις, με καλή παρέα.

Αυτό το site μας βοηθάει να συντονιζόμαστε και - κάποιες φορές - να προσελκύσουμε και καινούριους φίλους / συν-ποδηλάτες. Η παρέα έχει δέσει, έχει συγκεντρώσει εμπειρίες και έχει θέσει στόχους (π.χ. brevet).

Η εμπειρία του προηγούμενου Σαββάτου (με το συνδυασμό ποδηλατικής βολτόνησης μέχρι την Κόρινθο και ακτιβιστικής συμμετοχής στην ποδηλατοπορεία) ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της τελευταίας περιόδου. Ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον.

Categories: 

Το παράσιτο

Εμπνευσμένο από μια απλή Σαββατιάτικη επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ και βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Άλιμος - Ελληνικό - Γλυφάδα

Μια και το blog αυτό έχει εξελιχθεί σε χώρο καταγραφής των ποδηλατικών διαδρομών μου, καταγράφω μερικές εντυπώσεις από τη σημερινή μου βόλτα.

Ξεκινώντας από (πού αλλού!) την Ηλιούπολη, κατέβηκα παράλληλα με την Αλίμου (περνώντας μέσα από το parking του Carrefour) μέχρι την Ποσειδώνος και κινήθηκα παράλληλα με την παραλία, προς Γλυφάδα.

Κινήθηκα με αναγνωριστικό ρυθμό, σε μια προσπάθεια να "ανακαλύψω" την παραλία. Μια και δεν είμαι τακτικός θαμώνας των νυχτερινών κέντρων και των καφέ της παραλίας, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνώριζα τα κατατόπια.

Categories: 
contact