αδέσποτα γομαρό-σκυλα στον Πειραιά και περίχωρα..

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mambaa
Απών/απούσα

Το κακό έχει παραγίνει...

μιλάμε για αγέλες απο γομαρό-σκυλα..

Τι δι*ολο κάνει ο δήμος του Πειραιά.. είναι και μπροστά στο Δημαρχείο δηλ.
εκεί στην πλατεία και δεν κυνηγάνε μόνο ποδήλατα αλλά και μηχανάκια το πρωί
στην Ηρωων Πολυτεχνείου.

Και είναι γομάρια. Όχι μόνο τα κλασσικά αδυνατισμένα αδέσποτα.
Δεν σε παίρνει δηλ. για μαγκιές, ακόμα και ένα μόνο του να ήταν.

Κι επίσης δεν είναι μόνο ο Πειραιάς, στην διαδρομή που κάνω Ιερά Οδό, μετά Θηβών μέχρι Πειραιά δηλ. συναντάω σε 5-6 σημεία πλέον (έναντι 2-3 πριν ένα μήνα)
αγέλες απο αδέσποτα. Όχι ένα μόνο του. Αγέλη.

Μες την βρώμα, και την πείνα που ψάχνουν σε σκουπίδια ενίοτε.
Αναρωτιέσαι αν θα δαγκώσουν κανέναν πέραν της λύσσας τι άλλο θα "αρπάξει".

Και εννοείται ξεκαβαλάω και το πάω πεζός μέχρι να χάσουν ενδιαφέρον.

Και δεν ενδιαφέρεται κανένας.. χάλια, χάλια...κατάσταση.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Panos0685
Απών/απούσα

Σιγουρα δεν ειναι καλη εμπειρια να σε δαγκωσει σκυλος αλλα λυσσα ειναι το μονο που δεν προκειται να "αρπαξεις" μη φοβασαι.Το τελευταιο καταγεγραμμενο περιστατικο λυσσας στην Ελλαδα χρονολογειται γυρω στο 1960.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Καλύτερα να μην ασχοληθεί κανείς κι ας κατεβαίνεις κι εσύ και όλοι μας από το ποδήλατο έστω και για λίγο, γιατί ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνουν πολλοί Δήμοι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο γνώστος ελεεινός.

Καταλαβαίνω πως ίσως σου φαίνεται επικίνδυνο αλλά αν θες τη γνώμη/συμβουλή μου - λόγω του ότι τυγχάνει να έχω αρκετή εμπειρία με τους τετράποδους φίλους μας - αν ελαττώνεις ταχύτητα και τους δίνεις σημασία απευθυνόμενος απλά με έναν "χαιρετισμό", τότε δε νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα. Επίσης αν χωρίς φόβο κατέβεις μια φορά και επιχειρήσεις να τα χαϊδέψεις ή να τους μιλήσεις και να τα γνωρίσεις, θα σε μάθουν και λογικά δε θα έχεις πρόβλημα. Είναι νοήμονα όντα και να θυμάσαι πως δε επονομάζονται τυχαία οι καλύτεροι φίλοι μας.

Μακάρι να υπήρχε υποδομή στους Δήμους και γι' αυτά, αλλά δυστυχώς είμαστε αρκετά πίσω, πρώτα στη νοοτροπία μας και κατ' επέκταση και στην υποδομή..

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Να για παράδειγμα ο φιλος μας ο Νικήτας

http://dolofonoi-dimoi.blogspot.com/2010/08/blog-post_1312.html

mambaa
Απών/απούσα

Το πρόβλημα δεν είναι οι ποτίστρες. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να μαζέψει τα αδέσποτα ώστε να βρουν ένα σωστό τόπο διαβίωσης και διαμονής. Σε μια φιλοζωική ..ένα πάρκο για ζώα κάτι τέλος πάντων.

Γιατί τα σκουπίδια της πόλης σίγουρα δεν είναι κάτι τέτοιο.

Σίγουρα θα υπάρχουν φιλοζωικές οργανώσεις που μπορούν να φροντίσουν τα αδέσποτα. Δεν μπορεί !

Θα μου πεις.. εδώ δεν θα έχουμε να φάμε σε λίγο οι της φιλοζωικής ενδεχομένως.. τα έξτρα αδέσποτα θα κοιτάξουμε τώρα ?

Γι'αυτό λέω ο Δήμος.

Και αυτό που μου έκανε εντύπωση, και γι'αυτό το ανέφερα, είναι ότι πολλά απο αυτά τα αδέσποτα είναι ακριβώς μπροστά στο Δημαρχείο.
Στην κεντρική πλατεία του Πειραιά.

Noela
Απών/απούσα

Σύμφωνα με τον νόμο, οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα. Λίγοι όμως κάνουν δουλειά. Δεν μπορείτε να περιμένετε βοήθεια από φιλοζωϊκές που αποτελούνται από εθελοντές και είναι ήδη φρακαρισμένες.

mambaa
Απών/απούσα

Ναι για το δήμο το είπα... να δούμε τωρα που είναι οι δημοτικές εκλογές μπας και φιλοτιμηθούν και κάνουν τίποτα.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Δυστυχώς ενδιαφέρονται για μια καλή εικόνα, η οποία πολλές φορές δεν περιλαμβάνει αδέσποτα στους δρόμους... Αδιαφορούν για την ουσία η οποία "κοστίζει"

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθειά σας και την ευαισθησία σας. Βρήκαμε εδώ και λίγο καιρό μια σκυλίτσα ημίαιμη περίπου 4-5 μηνών μόνη της και την πήραμε στο σπίτι. Έχουμε όμως και μια όχι και τόσο φιλόξενη 12χρονη σκυλίτσα και όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η Luna, όπως την ονομάσαμε επειδή τη βρήκαμε νύχτα, είναι απίστευτα έξυπνη και τα πάει καλά με όλους! Την εμβολιάσαμε και την έχουμε προσέξει πολύ, αλλά δυστυχώς επειδή εγώ μπαίνω στο ναυτικό και η αδερφή μου μετακομίζει σε λίγες μέρες στην Αυστρία, οι γονείς μου δεν μπορούν να φροντίσουν και τα δυο.

Σας παρακαλώ αν θέλετε εσείς τη Luna ή ξέρετε κάποιον που να θέλει ένα τρομερό σκυλάκι, τότε επικοινωνήστε μαζί μου μέσω αυτού του νήματος και θα σας στείλω και φωτογραφίες και ό,τι θέλετε!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη που το θέμα δεν είναι ποδηλατικό αλλά καιγόμαστε!

contact