Καλαμάτα: Πρόστιμο σε ποδηλάτη που οδηγούσε μεθυσμένος.

45 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Κλήση 200 ευρώ σε ποδηλάτη
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ… ΔΥΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Κλήση 200 ευρώ σε ποδηλάτη που τα είχε… τσούξει έκοψε η Τροχαία Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν 36χρονο Πολωνό που έπεσε πάνω σε προπορευόμενο αυτοκίνητο στην κάθοδο της οδού Φιλελλήνων προχθές στις 2 το μεσημέρι. Και τα δυο οχήματα κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση κι έπαθαν και τα δύο ζημιά όταν το ποδήλατο έπεσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που έσπευσαν για την καταγραφή του τροχαίου, το οποίο ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές, έκαναν αλκοτέστ και στους δύο οδηγούς, με συνέπεια να πάρει 200 ευρώ κλήση ο ποδηλάτης που τα είχε πιει.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 26-11-10 (Δείτε στη σελίδα 9 του φύλου της 26/11)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
cdouvis
Απών/απούσα

το λινκ δεν πάει στη σωστή σελίδα

κατ' αρχάς δεν ξέρω αν στέκει νομικά το πρόστιμο σε ποδηλάτη για αλκοόλ

κατά δευτερον πολύ αμφιβάλλω ότι έκανε ζημιά 200 ευρώ στο αυτοκίνητο άρα τα 200 ευρώ προστιμο μου φαίνονται πολλά

και ολίγη αμπελοφιλοσοφία περί αλκοτέστ. Δεν ξέρω πως ακριβώς (θα έπρεπε να) το βλέπουν οι νομοθέτες αλλά νομίζω ότι σε κάθε περιπτωση τα 200 ευρώπουλα για την οδήγηση ποδηλάτου υπό την επήρεια αλκοόλ είναι υπερβολή. Οταν επιλέγουν ότι κάτι θα θεωρείται αδίκημα για προληπτικούς λόγους και θα τιμωρείται πρέπει η τιμωρία να είναι αναλογική με το πιθανό αποτέλεσμα. Τι μπορεί να προκαλέσει ένας ΙΧής; μερικούς θανάτους. Τι μπορεί να προκαλέσει ένας ποδηλατης; υλικές ζημιές (ας πούμε μέχρι την τάξη μεγέθους των 200 ευρώ) αλλά και, πολύ πιο σπάνια, άσχημα ψυχικά τραύματα στους ΙΧήδες που θα τον φάνε λάχανο χωρίς να φταίνε. Ειναι λογικό να τιμωρούνται και οι 2 με το ίδιο πρόστιμο?

επιπλέον θα πρέπει οι νομοθέτες να λάβουν υπόψη τις εναλλακτικές του ποδηλάτη. Θα μπορούσε να είχε γίνει ΙΧής και να είναι πολλές φορές πιο επικινδυνος αλλά δεν έγινε. Αυτό πρέπει να επιβραβεύεται με καθόλου ή με πολύ μικρότερο πρόστιμο

η αλήθεια είναι ότι έχω ισοπεδώσει κάποια πράγματα, π.χ. ο μεθυσμένος ποδηλάτης θα μπορούσε θεωρητικά να γίνει αιτία δυστυχήματος με 5-6 νεκρούς αλλά νομίζω ότι είναι τόσο απίθανα κάποια σενάρια που καλύτερα να μην τα βάζουμε μέσα στον υπολογισμό αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Εξάλλου Θα πρέπει να γίνουν πάαααρα πάρα πολλά βήματα στην κατεύθυνση της προληψης ατυχημάτων εξαιτίας των ΙΧήδων πριν να φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα απέναντι σους ποδηλάτες

και στο τέλος-τέλος θα πρέπει οι νομοθέτες να λάβουν υπόψη ότι για λόγους ευρύτερης στρατηγικής υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για αυξηση των ποδηλατών. Επομένως θα πρέπει να απολαμβάνουν κάποια προνόμια. Αστους χωρίς αλκοτέστ βρε αδερφέ, χρειαζόμαστε περισσότερους, δώσε ένα κίνητρο παραπάνω στον κόσμο

soulis
Απών/απούσα

..παντως που ενιοτε εδω μεσα με καημο νοσταλγουμε ισχυουν ποινες και για την καταχρηση οινοπνευματος στους ποδηλατες. Μαλιστα προβλεπετε αφαιρεση διπλωματος αυτοκινητου εαν εχεις!
Απλως ειναι τα ορια λιγο ποιο πανω εαν δεν κανω λαθος.

fantasmamore
Απών/απούσα

Ένας μεθυσμένος ποδηλάτης, μπορεί να προκαλέσει πολλούς νεκρούς. Φαντάσου να οδηγεί κάποιος, να του πεταχτεί ο ποδηλάτης από το πουθενά και ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω σε άλλο αυτοκίνητο ή σε μια στάση όπου περιμένουν δέκα άνθρωποι ή να πέσει πάνω σε ένα παιδί που περπατά στο πεζοδρόμιο... Και με 50 χλμ/ώρα μπορείς να χάσεις τον έλεγχο... Μην ξεχνάς πως το περιστατικό έγινε το μεσημέρι...
Η μόνη διαφορά που βρίσκω, είναι πως σε μεθυσμένο οδηγό πρέπει να αφαιρούνται οι πινακίδες για καμιά εικοσαριά χρόνια, καθώς, κάθε μεθυσμένος οδηγός έχει βγεί για να σκοτώσει...
Αν θες να πιείς, πάρε ταξί, μετρό ή χρησιμοποίησε τα στραβά σου. Όλοι οι οδηγοί, ανεξαρτήτως οχήματος, ακόμα κι αν οδηγούν 30 χρόνια, έχουν μειωμένα αντανακλαστικά.

fungus
Απών/απούσα

οι αποψεις περι "ασυλιας" οσων καβαλαμε ποδηλατο σχετικα με το αλκοολ ειναι τουλαχιστον γελοιες. ενα μεθυσμενο κινουμενο σωμα στον δρομο εναι επικινδυνο ειτε εχει τροχους ειτε οχι.

προφανως τα ποδια σου δεν μπορεις να τα αφησεις σπιτι αλλα το ποδηλατο, το αμαξι ή την μηχανη τα αφηνεις ανετα.

ενα ποδηλατο προφανως δεν μπορει να χτυπησει 3 πεζους ταυτοχρονα και να τους στειλει για βρουβες αλλα μπορει πολυ ευκολα να αναγκασει καποιον να αποφυγει το ποδηλατο τελευταια στιγμη και τελικα να στειλει καποιον αλλο για βρουβες, το θεμα δεν ειναι το απολυτο νουμερο θυματων απο ατυχημα με ποδηλατο. υπαρχει αραγε αποδεκτο νουμερο? μπορουμε δλδ να πουμε ενταξει μωρε μονο κανα δυο θα "φυγουν".
το επιχειρημα του δελεασμου των πιθανων νεων ποδηλατων οι οποιοι θα γινουν ποδηλατες γιατι θα μπορουν να πινουν ελευθερα ειναι απλα μαυρο χιουμορ. δεν πιστευω οτι θελει παραπανω εξηγηση. αν το παμε ετσι απλα θα καταληξουμε να θελει ενα ποδηλατο οχι μιση αλλα 2 λωριδες, γιατι τα 8αρια θελουν πιο πολυ χωρο...
αν θες να βγεις και να γινεις σκατα παρε τα ποδαρακια σου και κανε οτι θες. μετα παρε το πεζοδρομιο, το ταξι, το μετρο, οτι να ναι αλλα μην γινεσαι επικινδυνος για τους γυρω σου, δεν χρωσταν τιποτα στην τελικη είτε να χτυπησουν οι ιδιοι ειτε να σε σκοτωσουν και να το κουβαλανε για παντα.
πινω σχετικα συχνα και βγαινω ακομα συχνοτερα. ε καθε μερα με ποδηλατο ειμαι δεν χαθηκε ο κοσμος να μεινει για ενα βραδυ σπιτι.
οσο για το ποσο του προστιμου, αυτο ειναι αλλη κουβεντα. αλλωστε τα προστιμα θα επρεπε να ειναι αναλογικα με την οικονομικη δυνατοτητα του καθενος. 200 ευρω για εναν πολωνο μεταναστη μπορει και να του ¨κλεισουν¨ το σπιτι, 200 ευρω σε εναν ¨τζιμπατο¨ ειναι για ξηροκαρπια. αλλα το θεμα παραμενει το οτι δεν γινεται να λεμε ¨ελα μωρε εχω ποδηλατο, ασε με κανω οτι μου καβλωσει¨, αυτο καντο σε μια αλανα ή στον ακαλυπτο του σπιτιου σου.
οπως πολυ σωστα λεμε εδω μεσα οτι πρεπει επιτελους να αρχισουν να μας σεβονται τα μηχανακια και τα αμαξια, πρεπει να θυμομαστε οτι ο σεβασμος ειναι κατι το οποιο ειναι ουσιαστικο μονο οταν ειναι αμφιδρομο !

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Εχω δει ποδηλατες φιλους να ποδηλατουν ψιλοσουρωμενοι και οντως ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Παραδεχομαι με ντροπη οτι μια φορα τα ετσουξα τα ρακομελα και εκανα ποδηλατο μετα , και συνειδητοποιησα ποσο επικίνδυνο και απαραδεκτο ειναι.

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

Έστω ότι υπάρχει "ασυλία" στους Ποδηλάτες όσον αφορά την Κατανάλωση Αλκοόλ, με το σκεπτικό ότι χρειαζόμαστε περισσότερα ποδήλατα στους δρόμους...

Δύο ή και τρία χρόνια μετά, όταν τα ποδήλατα θα είναι ευρήτατα διαδεδομένα και κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες, τότε τι γίνετε? Αν 2-3 στους δέκα κάθε Σαββατόβραδο είναι ντίρλια, τότε τι κάνουμε?..

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Τέλος. Είτε καβαλάς νταλίκα, είτε καβαλάς ποδήλατο.

soulis
Απών/απούσα


τι λεμε ρε παιδια??? μετρο προωθησης του ποδηλατου το να επιτρεπεται να οδηγας πιωμενος?? ημαρτον ρε!!!!

σα να λεμε αποποινικοποιηση του βιασμου να βοηθησουμε την υπογεννητικοτητα???

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Επειδή η αιθυλική αλκοόλη είναι η πιο καταραμένη ουσία στον πλανήτη με περισσότερα θύματα από οποιαδήποτε άλλη, επειδή στο όνομα αυτού του μαζικού χημικού πολέμου εναντίον της ανθρωπότητας απασχολούνται άνω του 50% των γεωργικών εκτάσεων του πλανήτη, επειδή ασκείται μια απίστευτη έμμεση βεβαίως προπαγάνδα υπέρ του αλκοόλ ανάλογη αυτής υπέρ του καπνίσματος εδώ και έναν αιώνα, επειδή κάθε κινούμενο ον σε δημόσιο δρόμο υπό την επήρεια του αλκοόλ συνιστά δημόσιο κίνδυνο, και τέλος επειδή προσωπικά έχω χάσει αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα από τροχαίο που προκλήθηκε από οδηγό που οδηγούσε τίγγα στην ουσία αυτή εννιά η ώρα το πρωί, προτείνω να αλλάξει ο νόμος και τα όργανα της τροχαίας μόλις δουν τον δείκτη του αλκοτεστ πάνω από ένα όριο να υποχρεούνται να πυροβολήσουν αμέσως τον οδηγό στο κεφάλι ασχέτως τι όχημα οδηγεί.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Συμφωνω απολυτως και επαυξανω με τους παραπανω... Το αν υπαρχουν κυρωσεις για καποιον που οδηγει μεθυσμενος, ειτε αμαξι ειν αυτο, ειτε ποδηλατο ειτε πατινι, δεν πρεπει καν να ειναι θεμα προς συζητηση.... Δεν υπαρχει λογικη σ αυτο το πραγμα δηλαδη,βγαζεις στο δρόμο εναν δημοσιο κινδυνο ...

kynhgos77
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
το λινκ δεν πάει στη σωστή σελίδα

κατ' αρχάς δεν ξέρω αν στέκει νομικά το πρόστιμο σε ποδηλάτη για αλκοόλ

κατά δευτερον πολύ αμφιβάλλω ότι έκανε ζημιά 200 ευρώ στο αυτοκίνητο άρα τα 200 ευρώ προστιμο μου φαίνονται πολλά

Aν δεν στεκει, που δεν το νομιζω, καλο θα ειναι να φροντισουν να στεκει.
Αν περασεις κοκκινο θα φας 800 ευρω προστιμο και ας μην εκανες καπου ζημια 800 ευρω.

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

Υπαρχει ενα μικρο προβλημα. Συμφωνω με οσους νιώθουν πως τα φαινομενα της μεθυσμενης οδηγησης πρεπει να εξαλειφθουν.

Ειναι επισης προφανες οτι η ποδηλασια υπο την επιρεια αλκοολ και η οδηγηση μηχανοκινητων οχηματων ειναι εντελως διαφορετικου μεγεθους κακα.

Μπορει ενας ποδηλατης μεθυσμενος να προκαλεσει ατυχημα, αλλα το ιδιο ακριβως μπορει να κανει και ενας μεθυσμενος πεζος (παει να περασει το δρομο και εκτιμα λανθασμενα ταχυτητες και τις ικανοτητες του).

Το θεμα ειναι τι χειριζεσαι και ποση καταστροφικη δυναμικη εχει.

Δεν ειναι το ιδιο να περπατας μεθυσμενος, να ποδηλατεις μεθυσμενος, να οδηγεις μεθυσμενος και να πετας Boing 747 μεθυσμενος. Δεν πρεπει να αντιμετωπιζονται και το ιδιο λοιπον.

Ακομα το ποδηλατο ειναι μια φυσικη ασκηση οποτε και αυτο αλλαζει τα πραγματα.

Ποιο ειναι το πραγματικο προβλημα? Οτι ποτε κανενα κοινωνικο προβλημα δεν εχει εξαληφθει με την χρηση βιας και καταστολης. Αν πυροβολουμε τους μεθυσμενους οδηγους, θα εχουμε περισσοτερους νεκρους οδηγους, και θα συνεχισουμε να εχουμε μεθυσμενους οδηγους. (πχ ποινη του θανατου για εγκληματα σχετιζομενα με ναρκωτικα σε ασιατικες χωρες)

Για να εξαλειφθει εναν κοινωνικο προβλημα πρεπει να γινει ηθικα και κοινωνικα απονομιμοποιημενο.

Παραδειγμα: Ποσα κρουσματα ανθρωποφαγιας εχουν παρουσιαστει στην ευρωπη τα τελευταια 400 χρονια?

Ποσοι απο σας θα τρωγατε εν γνωση σας ανθρωπινο κρεας?

Ποσο βαθεια αηδιαστικη ειναι αυτη η σκεψη?

Αν αρθουν οι νομοι περι ανθρωποφαγιας ποσο πιθανο ειναι να γεμισει η ευρωπη ανθρωποφαγους?

Ποσο φυσιολογικη ηταν για ιθαγενεις στην Αμερικη η ανθρωποφαγια?

Υπαρχει καταγεγραμενη περιπτωση αεροπορικου δυστηχηματος, που για μεγαλη μεριδα του κοσμου, ηταν αδιανοητη η ανθρωποφαγια και προτιμησαν τον αργο θανατο δια της πεινας απο το να φανε ανθρωπινο κρεας.

Το θεμα λοιπον δεν εχει να κανει με τους νομους. Δεν μας λειπουν νομοι εναντια στην μολυνση του περιβαλοντος, εναντια στην φοροδιαφυγη, εναντια στην εκμεταλευση των συνανθρωπων μας.

Παραδειγμα: Σε μια παρεα καποιος πηγαινει να οδηγησει την τζιπαρα του μεθυσμενος. Εχει βγει με τους φιλους του για να γιορτασει που τα κονομησε χοντρα. Τους ελεγε πριν, "μαγκες εβγαλα 3 εκατομυριακια γιατι εκανα κατι κομπινες με την εφορια, πηρα και επιχορηγηση αλλα μετα πουλησα την επιχειρηση και πηγα στην βουλγαρια, ε γλιτωνω και κατι λεφτα που δεν εχει φιλτρα το εργοστασιο και χυνω τα αποβλητα χυμα". Οι φιλοι του , κατα πασα πιθανοτητα θα του πουν "Μπραβο ελα να τα σπασουμε". Σιγουρα θα βρεθουν καποιοι που θα το πουν αυτο.

Αν η αντιδραση των φιλων του στα παραπανω ηταν παροιμοια με την αντιδραση που θα ειχαν αν τους ελεγε "μαγκες μ'αρεσει να τρωω ανθρωπινο κρεας" τοτε ολα τα προβληματα θα ειχαν εξαλειφθει.

Μας λειπει ηθικη. Γιατι απο νομους εχουμε πολλους και οι ατιμοι ειναι σαν τον ιστο της αραχνης. Πολυ ισχυροι για τους ανισχυρους και πολυ ανισχυροι για τους ισχυρους....

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.
Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

καλό για αυτόν 200 κάθε μήνα να μην έχει για τα ποτά

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:
προτείνω να αλλάξει ο νόμος και τα όργανα της τροχαίας μόλις δουν τον δείκτη του αλκοτεστ πάνω από ένα όριο να υποχρεούνται να πυροβολήσουν αμέσως τον οδηγό στο κεφάλι ασχέτως τι όχημα οδηγεί.

Επειδή εμείς οι εναπομείναντες γερόλυκοι του ροκ έχουμε βαρεθεί την ηθικολογία, μετά από αμεσοδημοκρατική συνέλευση που έγινε σε παρακμιακό ταβερνείο, αποφασίσαμε να δηλώσουμε ανοιχτά δια του υποφαινόμενου και εν βοή εκλεγμένου εκπροσώπου μας, την αντίθεσή μας προς οποιαδήποτε τρομοκράτηση και περιθωριοποίησή μας και πως θεωρούμε ιεροσυλία και φλωρίαση να τελειώσει μια βραδινή ποδηλατοβόλτα χωρίς την συνοδεία τουλάχιστον 2 λίτρων νέκταρ παραγόμενου από ζύμωση νερού, βύνης και λυκίσκου ανα ποδηλάτη.

Αναγνωρίζουμε πως θα γίνουμε αντικείμενο ηθικής εκμετάλευσης από τους απανταχού πολιτίκαλυ κορέκτ συνποδηλάτες μας αλλά ευελπιστούμε πως θα επικρατήσει η ανοχή και θα αφεθεί ελεύθερη συνυπάρξεως η διαφορετική μας οπτική. Σε αντίθετη περίπτωση υπενθυμίζουμε πως κάθε προσπάθεια να κατασταλλεί βίαια ο λούμπεν τρόπος ζωής μας έχει αποτύχει παταγωδώς τα τελευταία 50 χρόνια.

It's not how you died but how you lived...

fungus
Απών/απούσα

θεματος μπορει να γοητευτικη και να εχει γινει εν τελη καμποσες φορες και απο οσους λεμε οτι γενικα ροδα και ξυδι οσο και ας σε φτιαχνουν ειναι λαθος.
απο κι και περα αν το κανεις (το μετρο αλλωστε διαφερει σε ολους τους ανθρωπους) παρε την ευθυνη της καυλας, του γουστου σου, οπως θες πες το.

εμενα η προσωπικη μου αντιρριση ειναι πανω στην σκεψη "κανω πεταλι χεστηκα για ολο το υπολοιπο συμπαν".

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

scrabler wrote:
It's not how you died but how you lived...

Γιατί όμως μιλάς στον αόριστο, από πιωμένον πήγες; Πλάκα κάνω, και τα δυο μετράνε. Κι όταν συμπέσουν τότε αρχίζει η ζωή - αυτή που ζουν αυτοί που ζουν.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

...το ειχα σχεδον ξεχασει :
http://www.podilates.gr/?q=node/4059
Πολυ γελιο(?)

cdouvis
Απών/απούσα

... κανεις δεν διαφωνεί ότι το (όποιο) πρόστιμο για τους πιωμένους ποδηλάτες θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερο από εκείνο για τους πιωμένους ΙΧήδες. Ωραία κι από μόνο του κάτι είναι

κατά τα άλλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν προσπαθώ να πείσω τον κόσμο να μεθάει ούτε προσπαθώ να πω ότι είναι μαγκιά να κυκλοφορεί μεθυσμένος ή να περνάει τα κόκκινα αδιακρίτως ή τίποτα τέτοιο. Σε αυτό που λέω ισως και να συμφωνούσαν όλοι αυθορμήτως αν τα έβλεπαν από μια άλλη οπτική γωνία.

λέω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα: πολύς κόσμος κυκλοφορεί με αυτοκίνητο μεθυσμένος και ευθύνεται για ένα μέρος (φανταζομαι αρκετά μεγαλο) των θυμάτων της ασφάλτου. Θεωρητικά θα έπρεπε όλοι αυτοί να επιστρέφουν με τα πόδια, τη συγκοινωνία, οτοστόπ ή να κοιμούνται επιτόπου. Ποιος εδώ μέσα πιστεύει ότι πρόκειται κάποια στιγμή στη διάρκεια του βίου μας να αρχίσει να γίνεται αυτό το πράγμα? Εγώ δεν πιστεύω ότι θα ζήσουμε να δούμε να ακολουθεί αυτή την καλή πρακτική ένα σοβαρό ποσοστό των μεθυσμένων. Μια μερική λύση είναι η πολιτεία να τους ψήσει να επιστρέφουν με ποδήλατο, με κάποιους θα τα καταφέρει. Γιατί όπως όλοι θα συμφωνούν ο μεθυσμένος ποδηλάτης είναι αναλογικά χιλιάδες φορές λιγότερο φονικός από τον μεθυσμένο οδηγό (και να θέλει ο ποδηλάτης είναι πιο δύσκολο να προκαλέσει θύματα γιατί πρέπει να συνδυαστεί με κάποια άλλο όχημα, ανεβαίνοντας στο ποδηλατο ξεμεθάς κατά ένα μεγάλο μερος από την άσκηση, τον αέρα στο πρόσωπο, το κρύο)

η ιδέα αυτή έχει το έξτρα μπόνους ότι το ποδήλατο είναι ως γνωστόν κολλητικό και άμα το αρχίσουν όλοι οι νυχτόβιοι πιθανότατα θα το συνεχίσουν και μάλιστα μπορεί έτσι να βρούν και άλλο νόημα στη ζωή ή τέλοσπάντον να γουστάρουν πολύ, να το ρίξουν στον αθλητισμό και να κόψουν το πολύ το ξύδι (και την πολύ οδήγηση που κάνει επισης κακό στην υγεία)

δεδομένου ότι όπως είπα αυτό πρόβλημα είναι μια πραγματικότητα οι νομοθέτες πιστεύω ότι θα πρεπει να τα λάβουν υπόψη όλα αυτά

επίσης όμως υπάρχει και κάποιο ηθικό ζήτημα που σαν ποδηλάτη με αγανακτεί λίγο. Αν έλειπαν όλα τα ΙΧ από την πόλη η μεθυσμένοι ποδηλάτες θα ήταν ακίνδυνοι. Εγώ π.χ. που εκ πεποιθήσεως οδηγώ μόνο ποδήλατο θα είχα το δικαίωμα να κάνω ότι γουστάρω. Βέβαια το θέμα της σούρας είναι σταγόνα στον ωκεανό. Τα μηχανοκίνητα με περιορίζουν στην πόλη σε κάθε έκφανση της ζωής μου από τότε που γεννήθηκα. Παρολα αυτά έχω λίγα αντισώματα στην αδικία κι ούτε μπορώ να κανω ότι δεν το καταλαβαίνω γι' αυτό όπως με σπάζει κάθε άλλος περιορισμός στην ελευθερία κίνησης που μου έχουν φορέσει τα μηχανοκίνητα έτσι με σπάζει και αυτός

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τον cdouvis γενικά σαν άποψη. Αυτό που θέλησα να πω είναι πως αν κάνεις μια βόλτα στην Αθηνα το Σάββατο και δεν έχεις πιει, ζεις ένα απόλυτο χάος από Χάρους που βγήκαν παγανιά. Ακόμα και ταξί να πάρεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα 'χει τσούξει ο ταρίφας, μου 'χει τύχει άπειρες φορές σε σημείο να κατεβαίνω (λιώμα κι εγώ) και να τσακώνομαι μαζί τους επειδή τους παίρνω για ασφάλεια!

Τώρα αν εγώ βγαίνω με το ποδήλατο πίνω και κανα δυο μπύρες στην καθισιά μου νομίζω πως τον εαυτό μου βάζω σε κίνδυνο ο οποίος είναι περίπου ίδιος με το να βγαίνω και να γίνομαι χάλια... πεζός! Κι εντάξει ρε παιδιά, δε λέω να μη βλέπω που πατάω αλλά ρε σεις, τόσα αυτοκίνητα και μηχανάκια πηγαίνουνε με χίλια κι ειναι όλοι ντίρλα, ο ποδηλάτης μας πείραξε και πρέπει να του κάνουνε... αλκοοτέστ?!!!

Έχετε ακούσει για πολλά ατυχήματα με μεθυσμένους ποδηλάτες? Όλοι έχουμε χάσει φιλαράκι, συγγενή, γνωστό από τροχαίο, σας έχει τύχει ποτέ ν' ακούσετε ή να ΄χετε εμπειρία από μεθυσμένο ποδηλάτη ο οποίος να προκάλεσε... θανατηφόρο ατύχημα? Μια είδηση στα ψιλά είναι που μάλιστα έψαξα και δεν τη βρήκα. Άσε που την αμφισβητώ. Μεθυσμένος πολωνός στη σπάρτη στις 2 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ να πέσει πάνω σε ΙΧ και να κάνει 200 ευρώ ζημιά! Μήπως είχε και κανα ρόπαλο του μπέηζμπολ μαζί? Εκτός αν τα πολωνικά κεφάλια είναι φτιαγμένα από τιτάνιο!

Το επόμενο που φαντάζομαι είναι ο σούπερ διάλογος ανάμεσα στον οδηγό, τον βλαχόμπατσο και τον Πολωνό μέθυσο:

Οδηγός: Κύριε αστυνόμε αυτός έπεσε πάνω μου, 200 ευρώ κάνει η γρατζουνιά που μου έκανε στη μερτσέντες μου! (έβγαλε επιτόπου και κόστος ο τσίπης!)
Πολισμαν: Και τι να κάνω άνθρωπέ μου, ποδήλατο έχει, να του πάρω το δίπλωμα?
Πολωνός: Χικ
Οδηγός: Μα είναι λιώμα το άτομο, δεν τον βλέπετε? Πως θα αποζημιωθώ εγώ.
Πολισμαν: Να αποζημιωθείς δε γίνεται αλλα μπορώ να του κάνω αλκοοτεστ, να του κοψω ενα προστιμο και να του κάνεις δικαστήριο.
Οδηγός: Να του κάνεις! Να μου δώσεις το χαρτί να τον τυλίξω μέσα!
Πολωνός: Χικ

ΥΓ: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ! Αλλά ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ποδήλατο έπειτα από μερικές μπύρες? Καλά, δεν το συζητώ να πάτε γρήγορα, αλλά και σιγά να πας αισθάνεσαι τέτοια υπερπροσπάθεια που είναι αδύνατον να κάνεις χοντρά λάθη άλλα από το να... πέσεις πριν ξεκινήσεις!

kynhgos77
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
...το ειχα σχεδον ξεχασει :
http://www.podilates.gr/?q=node/4059
Πολυ γελιο(?)

Kαλα μιλαμε για γελιο

maranx
Εικόνα maranx
Απών/απούσα

Συμφωνώ γενικά με όσα έχουν γραφτεί εδώ.

Να επισημάνω όμως ένα λάθος.

Ένα βαθούλωμα με γρατζουνιά σε ένα αυτοκίνητο κοστίζει τουλάχιστον 150€ για να το αποκαταστήσεις. Δε μιλάω για επιφανειακή γρατζουνιά που φτιάχνει στα διάφορα chip away (και επισης κοστίζει νομίζω 50-80€). Αυτό αν είναι εύκολο κομμάτι να γίνει φανοποιεία (με μικρό κόστος εργασίας δηλαδή). Για μια βαθιά χαρακιά που πιάνει όλη τη μεριά του αυτοκινήτου, εύκολα μπορεί να φτάσει πάνω από τα 600€.

Δεν είναι και λίγα...

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
... κανεις δεν διαφωνεί ότι το (όποιο) πρόστιμο για τους πιωμένους ποδηλάτες θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερο από εκείνο για τους πιωμένους ΙΧήδες. Ωραία κι από μόνο του κάτι είναι

Εγώ διαφωνώ. Τα 200 ευρώ φαίνεται λογικό πρόστιμο. Αρκετοί έγραψαν για τη ζημιά που μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει ο μεθυσμένος ποδηλάτης στους άλλους. Κανείς σας δεν ενδιαφέρεται για τη ζημιά που μπορεί κάνει στον εαυτό του; Ο ποδηλάτης κινδυνεύει περίπου 8 φορές περισσότερο από τον οδηγό Ι.Χ. να σκοτωθεί. Φαντάσου να είναι και μεθυσμένος. Έχουμε πρόστιμα για τους μοτοσυκλετιστές που δεν φορούν κράνος, επομένως είναι σωστό να έχουμε παρόμοια πρόστιμα για τους ποδηλάτες που ποδηλατούν μεθυσμένοι. Οι νεκροί μεθυσμένοι ποδηλάτες δεν είναι καλή διαφήμιση για το ποδήλατο.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Filopodaros wrote:
Έχουμε πρόστιμα για τους μοτοσυκλετιστές που δεν φορούν κράνος, επομένως είναι σωστό να έχουμε παρόμοια πρόστιμα για τους ποδηλάτες που ποδηλατούν μεθυσμένοι. Οι νεκροί μεθυσμένοι ποδηλάτες δεν είναι καλή διαφήμιση για το ποδήλατο.

Αν είναι έτσι να προτείνει η ομάδα ΚΟΚ πρόστιμο 200 ευρώ για μεθυσμένο ποδηλάτη και 400 ευρώ για μεθυσμένο ΚΑΙ νεκρό ποδηλάτη για να έχουμε παραδειγματική τιμωρία όσων αποδήμησαν... μεθυσμένοι και δυσφημούν το ποδήλατο!

kynhgos77
Απών/απούσα

Καλα ανεξαρτητως προστιματος, αν εμπλακειτε σε ατυχημα το σιγουρο ειναι οτι θα σας κανουν αλκοτεστ ακομη και με τα ποδια να ειστε. Αν πιαστειτε δε και πιωμενοι και να μην φταιτε εσεις βλεπω να σας περνουν και τα βρακια μετα.

Επισης η ζημια που θα γινει και η αποζημιωση της ειναι τελειως ασχετο με το προστιμο. Ο κυριος στην Καλαματα και εφαγε το προστιμο 200 ευρω και θα πρεπει να πληρωσει και την ζημια στο αυτοκινητο.

Το λεω αυτο για να εχετε τον νου σας. Μην την βλεπετε ποδηλατες και στ αρχιδια μας ολα γιατι αν συμβει κατι σοβαρο και σας πιασουν και πιωμενους κανεις δεν θα σας δει σαν ποδηλατες αλλα σαν οδηγους και θα τρεχετε και δεν θα φτανετε. Σε τετοιες φασεις δεν μετρανε ουτε οι μαγκιες ουτε οι λουμπενιες. Προσεξτε μην χτυπησει καποιος γιατι ο πουστης ο νομος ειναι αδιστακτος οπως και οι συνανθρωποι σας.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Αυτά που υποστηρίζεται με θέρμη το εφαρμόζει μια άλλη κατηγορία ανθρώπων.
Οι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες αφού κάνουν χρήση των απαγορευμένων ουσιών φαντάζομαι πως έχοντας γνώση των ευεργετικών επιδράσεων που έχει το ποδήλατο επιδίδονται σε ένα μπαράζ κλέψιάς ποδήλατών(αφού το κράτος αδυνατεί να ενστερνιστεί τις φοβερές και πρωτοπόρειακές μας απόψεις)και έτσι άθελά μας συμβάλλουμε στην απεξάρτηση τους από τα ναρκωτικά λόγω του ότι σύντομα θα την δουν αλλιώς και θα βάλουν το ποδήλατο στην ζωή τους ως άθληση και νέο τρόπο ζωής.
Αυτό που ξέρω είναι πως εκεί που σταματά η λογική,μιλάνε τα όπλα και ένας μεθυσμένος λειτουργεί ως καμικάζι αυτοκτονίας(πεζός ή τροχήλατος)για τον ίδιο,την οικογένεια του,την κοινωνία.
Δεν σας παρεξηγώ μην με παρεξηγείται ίσως τα έχω πιει λιγάκι κλείνω τον υπολογιστή και πάω να πάρω το ποδήλατακι μπας και συνέλθώ.
Εάν επιστρέψω σώος θα μιλήσω και πιο εμπεριστατώμενα για την ενδιαφέρουσα αυτή θεωρία.

cdouvis
Απών/απούσα

είσαι σίγουρος γι' αυτό? Παίζει κάποιο λινκ με λεπτομέρειες?

i.alli.ellatha wrote:
... στο όνομα αυτού του μαζικού χημικού πολέμου εναντίον της ανθρωπότητας απασχολούνται άνω του 50% των γεωργικών εκτάσεων του πλανήτη ...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Εγώ νομίζω ότι το να είσαι στην Καλαμάτα και να πίνεις αλκοόλ, μόνο αν είσαι Πολωνός μπορείς να το καταφέρεις.

Επίσης το αλκοόλ είναι καλό και η οδήγηση το ίδιο. Καλό για μας και για τους άλλους είναι να τα κρατάμε χωριστά σε κάθε περίπτωση. Ακόμα κι αν είμαστε ποδηλάτες.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
είσαι σίγουρος γι' αυτό? Παίζει κάποιο λινκ με λεπτομέρειες?
i.alli.ellatha wrote:
... στο όνομα αυτού του μαζικού χημικού πολέμου εναντίον της ανθρωπότητας απασχολούνται άνω του 50% των γεωργικών εκτάσεων του πλανήτη ...

Πριν πολλά χρόνια βρήκα στη σελίδα του FAO του OHE την παρακάτω πληροφορία για μια έρευνα που είχε γίνει για την παγκόσμια γεωργία: "εκτιμάται ότι το 68% των καλλιεργούμενων εκτάσεων στον πλανήτη απασχολούνται για καπνό, αλκοολούχα και drugs" και το θυμάμαι γιατί είναι από αυτά που δεν ξεχνιουυνται, από τότε όμως όποτε ξαναέψαξα για την τεκμηρίωση η πληροφορία εξαφανιζόλ. Σήμερα πρέπει να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αν σκεφτούμε Ν. Αμερική Ιράκ και Αφγανιστάν (ξέρουμε τι φυλάει εκεί παραπερούλια ο αμερικάνικος στρατός). Το 50% το πέταξα εν βρασμώ ψυχής αλλά μάλλον πρόκειται για ψέμμα που έχει αλήθεια... αυτά.

vtenentes
Απών/απούσα

Filopodaros wrote:
cdouvis wrote:
... κανεις δεν διαφωνεί ότι το (όποιο) πρόστιμο για τους πιωμένους ποδηλάτες θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερο από εκείνο για τους πιωμένους ΙΧήδες. Ωραία κι από μόνο του κάτι είναι

Εγώ διαφωνώ. Τα 200 ευρώ φαίνεται λογικό πρόστιμο. Αρκετοί έγραψαν για τη ζημιά που μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει ο μεθυσμένος ποδηλάτης στους άλλους. Κανείς σας δεν ενδιαφέρεται για τη ζημιά που μπορεί κάνει στον εαυτό του; Ο ποδηλάτης κινδυνεύει περίπου 8 φορές περισσότερο από τον οδηγό Ι.Χ. να σκοτωθεί. Φαντάσου να είναι και μεθυσμένος. Έχουμε πρόστιμα για τους μοτοσυκλετιστές που δεν φορούν κράνος, επομένως είναι σωστό να έχουμε παρόμοια πρόστιμα για τους ποδηλάτες που ποδηλατούν μεθυσμένοι. Οι νεκροί μεθυσμένοι ποδηλάτες δεν είναι καλή διαφήμιση για το ποδήλατο.

Το πόσο λογικό φαίνεται σε κάποιον το πρόστιμο των 200 ευρω εξαρτάται από το το πορτοφόλι του. Είναι κοινωνικά άδικο να κόβεις ίσα πρόστιμα σε πολίτες που έχουν διαφορετικά εισοδήματα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, λιγότερο άδικοι, όπως η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης ή η εξίσωση των εισοδημάτων

PrimitiveMe
Εικόνα PrimitiveMe
Απών/απούσα

vtenentes wrote:
Το πόσο λογικό φαίνεται σε κάποιον το πρόστιμο των 200 ευρω εξαρτάται από το το πορτοφόλι του. Είναι κοινωνικά άδικο να κόβεις ίσα πρόστιμα σε πολίτες που έχουν διαφορετικά εισοδήματα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, λιγότερο άδικοι, όπως η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης ή η εξίσωση των εισοδημάτων

Δέν έχω παρακολουθήσει όλη την κουβέντα αλλά διαβάζοντας τις τελευταίες αναρτήσεις μπήκα λίγο στο κλίμα!

Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο...ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι...τουλάχιστον σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές!

Τα πρόστιμα δέν επιβάλλονται σύμφωνα με την φορολογική ενημερότητα του καθενός αλλά σύμφωνα με την παράβαση που είναι και το σωστό!

Είναι απίστευτη η λογική του να γνωρίζεις τις επιπτώσεις μιας πράξης σου και όταν κατόπιν εορτής υποστείς τις συνέπειες να φωνάζεις ωσάν να σε πνίγει το άδικο...και μη μου πείτε ότι υπάρχει άνθρωπος εν έτη 2010 που να μη γνωρίζει ότι αλκοόλ και οδήγηση δέν πάνε μαζί!

Είμαστε πολύ πιο έξυπνος λαός απ'ότι θέλουμε να δείχνουμε..απλά χρησιμοποιούμε την όποια εξυπνάδα μας όπου και όταν μας συμφέρει!

..και μή μου πείτε ότι το να οδηγείς νταλίκα είναι διαφορετικό απο το να οδηγείς ποδήλατο...είτε πάρεις μαζί σου 30 είτε 2 είναι το ίδιο και το αυτό!Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές...

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

vtenentes wrote:
Το πόσο λογικό φαίνεται σε κάποιον το πρόστιμο των 200 ευρω εξαρτάται από το το πορτοφόλι του. Είναι κοινωνικά άδικο να κόβεις ίσα πρόστιμα σε πολίτες που έχουν διαφορετικά εισοδήματα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, λιγότερο άδικοι, όπως η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης ή η εξίσωση των εισοδημάτων

Τα 200 ευρώ είναι λογικό πρόστιμο γιατί τόσο κοστίζει ένα καλούτσικο ποδήλατο σε τιμή ευκαιρίας. Αλλά αν τα βάλεις και τα δυό στη ζυγαριά που τσουλάει, βρήκες τη λύση στην κοινωνική αδικία του πορτοφολιού: Όλα τα αγαθά να κοστίζουν ανάλογα με το εισόδημα του αγοραστή. Ένα λίτρο γάλα να κοστίζει 0,2% του μισθού σου, ένα εισιτήριο του μετρό να κοστίζει 0,1% του μισθού, ένα ποδήλατο να κοστίζει 33,33% ενός μισθού, ένα πρόστιμο μέθης 20% του μισθού, κ.λ.π. Δεν θα υπάρχουν πια πλούσιοι και φτωχοί διότι όλοι θα μπορούν να αγοράζουν ακριβώς 3 ποδήλατα με ένα μισθό.

Καλά ως εδώ για τους αγοραστές. Τα πράγματα μπλέκουν όταν μπουν και οι πωλητές στο παιχνίδι. Εγώ λοιπόν ο έξυπνος πωλητής, με το που μπεί αρκετός κόσμος στο μαγαζί, θα κατατάξω τις φορολογικές τους δηλώσεις κατά φθίνουσα σειρά και θα πουλήσω τα ποδήλατά μου στους πρώτους 10. Την επόμενη μέρα, ο 11ος που είχε κάψα να αγοράσει ποδήλατο και δεν πρόλαβε, θα έρθει με πλαστή δήλωση πως παίρνει περισσότερα για να μπει στους πρώτους δέκα. Θα φουσκώσει το πορτοφόλι μου τίγκα, θα αναγκαστώ να αγοράζω το εμπόρευμά μου ακριβότερα (ανάλογα δηλαδή με το εισόδημά μου), θα εκτοξευτούν οι τιμές (που παει να πεί παίδες, από σήμερα τα ποδήλατα κοστίζουν 50% του μισθού σας), θα μειωθεί η πελατεία, και θα μου μείνουν τα ποδήλατα στο ράφι. Θα ξεκινήσει λοιπόν η αντίστροφη διαδικασία, θα πέσει το εισόδημά μου, θα ρίξω τις τιμές, και το σύμπαν θα ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο ρόδες της προσφοράς και της ζήτησης. Όπως δηλαδή γίνεται και σήμερα.

"Των προστίμων τα παιδιά, πριν μεθύσουν ποδηλάτουν."