Αναπαλαιωση παλιου bianchi atlas

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
redo
Εικόνα redo
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

Εχω ενα παλιό ποδηλατακι mountain bianchi atlas.
Μετα απο συζητηση με τον ποδηλατα μου μου ειπε οτι αυτα ειναι ιστορικα μοντελα και ειναι της αυτοκινητοβιομηχαμιας Bianchi κτλ.
Μου είπε οτι αξιζει να εμπενδύσω πανω του καποια χρηματα.
Το ποδηλατο μεχρι πριν καποια χρόνια ηταν στην Ναξο () και σκουριαζε, οποτε ροδες ταχυτητες αλυσιδες πανε για πεταμα.
Ο σκελετος ειναι σε καλη κατασταση θα χρειαστει λιγο ξυσιμο και βαψιμο αλλα οκ κατα τα αλλα.

Επειδη αυτο το θελω για δευτερο ποδηλατο (το εχω πανω απο 15 χρονια) θελω να βαλω φτηνα ανταλακτικά.

Εχει κανεις κανενα προχειρο υπολογισμο ποσό θα κοστισει?
Μπορει να μου προτεινει καποιο μαγαζακι με φτηνα ανταλακτικα?
Γενικοτερα πληροφοριες επι του θεματος.

Η αληθεια ειναι ότι θα ηθελα να την κανω εγώ ολη την εργασια αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θα τα κατεφερω και θα βρώ τον χρονο.

Ευχαριστω!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

...θες απλά να το κάνεις χρηστικό. Γιατι για το αναπαλαιώσεις (ήτοι να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση, με τα γνήσια εργοστασιακά του ανταλλακτικά, χρώμα και αυτοκόλλητα) πρέπει να ρίξεις χρήμα. Ταχύτητες, ντεραγιέ κλπ δουλεύουν? Μανέτες, συρματόσχοινα κλπ? Μεσαία τριβή, πεταλιέρα, chainrings, κασσέτα πίσω? Τροχούς πολύ πιθανόν να βρεις ζευγάρι με κάτω από 100€. Επίσης, αν οι ταχύτητές του κλπ είναι σε κακή κατάσταση σκέψου το ενδεχόμενο να το κάνεις μονοτάχυτο.
Ψάξε λίγο τα threads της αναπαλαίωσης, θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι? Αν είσαι προς βόρεια, Piranha - Μαρούσι, και Λουκάς - Μελίσσια είναι δυο καλά ποδηλατάδικα :)

Ααα κ ανέβασε και καμία φωτό!

redo
Εικόνα redo
Απών/απούσα

Να σου πω της αληθεια νομιζω οτι όλα τα περιφερειακα ειναι για πεταμα.
Πολυ σκουρια.....!!
Οποτε σκεφτομαι για να το κανω απλά χρηστικό .

Νομιζω οτι θελουν αλλαγη τα παντα!

Οταν επιστρεψω σπιτι θα ανεβάσω φώτο.!

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

τότε σίγουρα θα το έχει φάει η σκουριά. Δοκίμασε κάποια σκουριασμένα μέρη (πχ μανέτες φρένων, δίσκους, παλουκόσελο) να τα τρίψεις με συρματάκι κουζίνας/πράσινο σφουγγαράκι κουζίνας και WD40 ή ξύδι... Αν βέβαια δεν έχουν απλά σκουριάσει και έχουν διαβρωθεί από την αλμύρα του νησιού στο βαθμό του σάπιου, τότε αντικατέστησέ τα.

διάβασε αυτό το νήμα και ειδικά τα ποστς του Colombus discovers chromoly

http://www.podilates.gr/?q=node/10539

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

για πιο οικονομικό αποτέλεσμα σκέψου για αρχή να το κάνεις μονοτάχυτο.
Τροχούς βρίσκεις πλήρης μεταχειρισμένους με κάτω από 100 ευρώ (και απείρως καλύτερους από ότι είχε επάνω από τη μάνα του).

Αργότερα αν δεις ότι όντως σου αρέσει / το μέγεθος είναι ΟΚ / αξίζει να χώσεις χρήμα / το χρησιμοποιείς και δεν κάθεται, ΑΓΟΡΑΣΕ κάποια οικονομική σειρά ταχυτήτων (ντεραγιέ μπρος - πίσω, δισκοβραχίωνα και μανέτες ταχυτήτων).

redo
Εικόνα redo
Απών/απούσα

Λοιπον παιδια καταρχας νομιζω οτι το νησι εχει κανει πολυ καλη δουλεια!
Δηλ ξεκιναμε απο γιαλοχαρτο και πανω....!
Οποτε σκεφτομαι για αντικατασταση σελας παλουκοσελου τροχοι και σχεδον ολα!
(Το τιμονι το κραταμε!!!)

Αλλα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο κυριως!!

contact