Ειναι τελικα τόσο δύσκολο να ποδηλατεις στην Αθηνα?

54 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
foutsa
Απών/απούσα

Γεια σας, ονομάζομαι Αναστασια και ακομα δεν εχω ποδηλατο.
Αυτες τις μερες ερευνω την αγορα του. Μετα απο παροτρυνση του αγοριου μου, ο οποιος ασχολειται με το ποδηλατο χρονια, ειδα οτι θα μου αρεσε πραγματικα να μπορω να μετακινουμαι τουλαχιστον απο το σπιτι μου (Αιγαλεω) εως την εργασια μου (Κεντρο Αθηνας) για αρχη.
Διαβασα πολλα topics σας σχετικα με την ασφαλεια μεσα στην πολη και ειδικα σε κεντρικους δρομους ( καθως σκοπευω να κινηθω Ιερα Οδο-Πειραιως-Αθηνας ή Σταδιου για να φτανω στη δουλεια μου).
Η αληθεια ομως ειναι οτι εχω τρομαξει λιγακι με αυτα που διαβασα. Ειναι τοσο δυσκολο να ποδηλατεις στην Αθηνα? Ηδη νιωθω ανασφαλεια και δεν θελω να αναστειλλω την αποφαση μου για την αγορα του ποδηλατου, που τοσο ενθουσιασμενα ψαχνω.
Το γεγονος οτι ο συντροφος μου μενει στον Βολο με εχει επηρρεασει θετικα για το ποδηλατο. Αλλα ο Βολος εχει πολλους ποδηλατες κ σιγουρα περισσοτερους ποδηλατοδρομους απο της Αθηνας. Αλλα η κατασταση, απ'οτι καταλαβαινω, στην Αθηνα ειναι εντελως διαφορετικη...
Θα με συμβουλευατε να παραμεινω ως εχω? Η να επιχειρησω να βγω στη ζουγκλα της Αθηνας?

Ευχαριστω προκαταβολικα.
ΥΓ. Το θεμα δεν ξερω αν "κολλαει" εδω. Αλλα δεν ηξερα που αλλου να το θεσω.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
terminator
Εικόνα terminator
Απών/απούσα

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ποδήλατο μόνο για βόλτα σε συγκεκριμένες διαδρομές.
Οι δρόμοι που αναφέρεις ( Ιερα Οδο-Πειραιως) είναι καρμανιόλες ακόμα και για τεθωρακισμένα οχήματα ποσο μαλλον για ποδήλατα.

Και πάλι επισημαίνω ειναι η γνωμη μου.

Πάντως με το καλό να μπείς στο club των ποδηλάτων.

xrispa
Εικόνα xrispa
Απών/απούσα

αν πραγματικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης στην πόλη. Αν όμως αυτό που θέλεις είναι βόλτες τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.
Το σπαστό μου ποδηλατάκι με έχει βολέψει τρομερά σε όλες μου τις μετακινήσεις, καθώς έχω πάντα την εναλλακτική να συνδυάσω την ποδηλατική μου διαδρομή με τα ΜΜΜ.

Προσεκτικά στους δρόμους και καλή αρχή!

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

ποδηλατο απο το σπιτι σου
μεχρι το μετρο στο Αιγαλεω
αποβιβαση στον σταθμο της αρεσκειας σου
και ποδηλατο μεχρι τη δουλεια σου

Οταν αποκτήσεις μια σχετική εμπειρια μπορεις να βγεις σε μεγαλους δρόμους

εγω παω στη δουλεια μου μόνο μέσω λεωφόρων
Πατησιων - Γαλατσιου - Βεικου - Κυμης - Σπυρου Λουη - Κηφισίας

και ΔΕΝ θεωρω οτι το ποδηλατο ειναι μονο για βολτα στα παρκα και στην παραλία. Ειναι και μέσο μετακίνησης

Alexlink
Απών/απούσα

η αληθεια ειναι οτι αυτοι οι δρομοι ειναι λιγο εως πολυ επικινδυνοι. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τα παρατησεις. Μπορεις να ξεκινησεις πηγαινοντας οπως θα πηγαινες πεζη, δηλαδη απο πεζοδρομιο σε πεζοδρομιο, ή να σου υποδειξουν καποιοι πιο εμπειροι ποδηλατες, ορισμενα σημεια του δρομου όπου ειναι ασφαλεστερα.

Μην ξεχασεις κρανος, καθρεφτακη στην αριστερη οπωσδηποτε, να γυρισεις συχνα το κεφαλι σου στην πλευρα οπου θελεις να στριψεις ή να κανεις ελιγμους και θα τα καταφερεις. Να θυμασαι οτι κανενας ποδηλατης, αναμεσα τους και εγω, δεν ειχε ανησυχια τις πρωτες φορες που εβγαινε στο δρομο! Αν ξερεις το ΚΟΚ ή εχεις παρει το διπλωμα του αυτοκινητου, πιστευω θα σε βοηθουσε περισσοτερο.

Τελος, ειδικα στο κεντρο της Αθηνας να προσεξεις το θεμα του κλειδωματος! Να το παιρνεις μαζι στην δουλεια σου αν ειναι εφικτο, ειδαλλως παιρνεις μια ή δυο πολυ καλες κλειδαριες και κανεις την προσευχη σου! Μην κανεις το λαθος και παρεις κλειδαρια

Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Άκου, το φόρουμ αυτό είναι γεμάτο τρομολάγνους...μην τρελένεσαι
ΔΕΝ λέω ότι δεν πρέπει να προσέχεις...
ΔΕΝ λέω ότι είναι ακίνδυνο (ΟΛΑ εχουν τον κίνδυνο τους)
Στην αρχή θα φοβάσαι γιατί δεν θα έχεις εξοικίωση με τα ΙΧ και τα παπάκια και ίσως στην αρχή η ΜΩΤ σου να είναι χαμηλή για αυτό να νιώθεις λίγο άσχημα. Πρώτη φορά που βγήκα στην βουλιαγμένης με το ποδήλατο είχα φοβηθεί και ένιωθα άσχημα οτι ενοχλούσα τους άλλους. ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ Ότι πιο επικινδυνο είναι να αρχίσεις να φοβάσαι...
ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Λοιπόν, κάθεσε στην μέση της λωρίδας - φωτάκια μπρός πίσω- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, 1) Δεν σε βλέπουν, 2) προσπερνάνε σαν να μην υπάρχεις και σε κλείνουν 3) όλες οι λακούβες και οι κακοτεχνίες ειναι δεξιά οι περισσότερες (και επειδή θα σε κλείνουν δεν θα μπορείς να τις αποφύγεις)
!!!ΑΝ ΣΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥΝ, ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ-ΓΡΑΦΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Παίρνεις γρήγορο ποδήλατο, τα "άνετα" είναι πιο βαριά και δισκινητα και καταντούν πολύ πιο άβολα...
Για μένα μην πάρεις σπαστό και εγώ με σπαστό ξεκίνησα αλλά δεν αξίζει. Θα δώσεις 400ευρώ για ποδήλατο και 1,5 κάθε μερα για εισητήριο?

Αυτά από μένα...αν σε ψήνει κάντο, μην το φοβηθείς! :)

bapel
Εικόνα bapel
Απών/απούσα

συμφωνω με τον kaos,και αν δεν εχεισ ξανα ποδηλατισει σε κινηση ξεκινα να πηγαινεισ απο παραλξλα στενα και οταν συνηθησεις μπαινεις σε κεντρικους,

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Ξερεις ποσες χιλιαδες (πλεον) Αθηναιοι ποδηλατες πηγαινουν καθημερινα στη δουλεια τους με ποδηλατο, διασχιζοντας το λεκανοπεδιο οριζοντιως και καθετως μεσα απο καθε ειδους στενα, λεωφορους, μικρους και μεγαλους δρομους?
Ολοι αυτοι, εχουν περασει απο το σταδιο που βρισκεσαι εσυ τωρα. Αντιμετωπισαν τα ιδια προβληματα, και χρειαστηκε να ξεπερασουν τις ιδιες "φοβιες" που εχεις εσυ τωρα.
Με συνεση (και επιμονη), τηρωντας μερικους βασικους "κανονες επιβιωσης"(που θα βρεις στο αντιστοιχο τμημα του site), σε λιγο θα αναρωτιεσαι, γιατι δεν ανακαλυψες το ποδηλατο νωριτερα...

o pappous o vatraxos
Εικόνα o pappous o vatraxos
Απών/απούσα

Αν μπορείς δανείσου κανα ποδήλατο στα μέτρα σου απο κανα φίλο για να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις κάτι. Επίσης δες στον χάρτη αν είναι πιο ευθεία να κόβεις μέσα απο στενά για να μη τρως όλο το καυσαέριο.
Και μην τρομάζεις, είναι πιο ωραία.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

To θέμα με το τι ποδηλατο θα παρεις θα το δεις στη πορεια (απο τη στιγμη που ενας τοσο δικος ανθρωπος ποδηλατει, θα σε βοηθησει και στην επιλογη)

Το καλο με εμενα προσωπικά και το ποδηλατο (αφου ειμαι καινουργιος στο κουρμπετι) ειναι οτι λογω της ευχρηστιας του μπορεις να επιλεξεις διαδρομες με πολυ λιγοτερη κηνιση. Εγω μπαινω αντιθετα σε καποια στενα (σε καποια ομως και μονο σε στενα και ετσι αποφευγω τις λεοφωρους.
Το παν (ειδικα) με το ποδηλατο δεν ειναι ο προορισμος, αλλα η διαδρομη του. Ισως να χρειαστει να περασεις καποιες ωρες σε καποια πλατεια-παρκο κτλ για να νιωσεις πιο ανετα (εγω εκανα γυρω-γυρω τη πλατεια της γειτονια μου σα παιδακι). Τωρα εχω πιασει τα στενα και τους λιγοτερο πολυσυχναστους δρομους.
Το σιγουρο ειναι οτι θα σε γεμιζει το να ποδηλατεις και σταδιακα θα το χρησιμοποιεις ολο και πιο πολυ

andreas1327
Εικόνα andreas1327
Απών/απούσα

Σαν συμπολίτης σου είπα να γράψω και εγώ δυό αράδες με την γνώμη μου.

Καταρχήν οι δρόμοι που αναφέρεις δεν είναι καρμανιόλες. Οι περισσότεροι δρόμοι που πολλοί φοβούνται, δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο κάποιος που θα ποδηλατίσει σε αυτούς μια φορά, νομίσει. Αγόρασα (ξανά) ποδήλατο (mountain) το 2006 και εδώ και περίπου ένα χρόνο το χρησιμοποιώ (και) ως κύριο μέσο μετακίνησης. Αρχικά το χρησιμοποιούσα για τα 5.5km απόστασης από το σπίτι μου (κοντα στο κολυμβητήριο του Αιγάλεω) μέχρι το κέντρο (Εξάρχεια). Σχεδον καθημερινά, εδώ και ένα χρόνο κάνω την διαδρομή Ιερά οδό - Μεγ. Αλεξάνδρου - Πλ. Κολοκοτρώνη (μεταξουργείο) - Μαρνής και μετά εξάρχεια και μπορώ να σε βεβαιώσω πως οι συγκεκριμένοι δρόμοι, αν και σφύζουν από αυτοκίνητα δεν είναι πιό επικίνδυνοι από ένα στενάκι που μπορεί κάλλιστα να πεταχτεί κάποιος από stop. Από το καλοκαίρι δε, κάνω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα την διαδρομή Αιγάλεω - Αργυρούπολη (από Βουλιαγμένης). Και σε αυτή την διαδρομή μπορώ να πώ πως αν τηρείς κάποια βασικά πράγματα δεν κινδυνεύεις ιδιαίτερα.

Γενικά θα συμφωνήσω με τον συμποδηλάτη Kaos, σε όλα του τα λεγόμενα. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μερικές φορές και να κρίνεις μόνη σου. Οπως και παντού στην ζωή όλα εξαρτώνται προτίστως από εμάς και ύστερα από τους άλλους. Ας κάνουμε εμείς αρχικά ότι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε το δυνατότερο ασφαλείς και στην συνέχεια ανυσηχούμε και για την αντιμετώπιση των άλλων.

Για να μην σε κουράσω καλές βόλτες σου εύχομαι και είμαι στην διάθεση σου εάν με χρειαστείς να ποδηλατίσουμε παρέα για να 'γνωρίσεις' τους δρόμους. Είμαι ένα pm μακρυά.

eksarthrosi
Απών/απούσα

oi δρομοι της Αθηνας ΔΕΝ ειναι για ποδηλατο.............χρησιμοποιηστε τους ΕΛΑΧΙΣΤΑ

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

eksarthrosi wrote:
oi δρομοι της Αθηνας ΔΕΝ ειναι για ποδηλατο.............χρησιμοποιηστε τους ΕΛΑΧΙΣΤΑ

και σε ποιας πολης τους δρόμους προτεινεις να ποδηλατούν οσοι μενουν στην Αθηνα?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Το οτι βλέπουμε συνεχώς στους Αθηναϊκούς δρόμους όλο και περισσότερους ποδηλάτες, μάλλον σημαίνει οτι τελικά αν το προσπαθήσει κανείς, θα τα καταφέρει. Η προσπάθεια έγκειται στο να το τολμήσεις, αρχικά σε πιο ήπιους δρόμους και ίσως με παρέα (υπάρχουν πολλές ομαδικές βόλτες πλέον σχεδόν καθημερινά μέσω του φορουμ εδώ - ή ανταποκρίνεσαι και στη προσφορά του γείτονά σου 3-4 ποστς πιο πάνω). Πολύ γρήγορα θα δείς πόσο άδικο είχες να φοβάσαι. Ενας μικρός φόβος μόνο πρέπει να σου μείνει ίσα ίσα αρκετός για να έχεις τα μάτια σου 14, να προσέχεις να μη παραβιάζεις τον ΚΟΚ, να βλέπεις εγκαίρως τις λακκούβες και να προβλέπεις τους κινδύνους . Και ως πεζός έτσι κάπως κινήσαι απλώς σου έχει γίνει συνήθεια και δεν το συνειδητοποιείς. Πάντως και οι μεγάλοι δρόμοι δεν είναι τόσο φοβεροί όσο νομίζει κανείς - πολλές φορές μάλιστα είναι και πιο ασφαλείς απο τα στενά που μπορεί να σου "πεταχτεί" κάποιος. Δοκίμασέ το και δεν θα το μετανιώσεις.. Αν φοβάσαι σε μεγάλες αρτηρίες, ψάξε βρες διαδρομές απο παράλληλους δρόμους ανακαλύπτοντας γειτονιές και εικόνες της πόλης μας που θα σε μαγέψουν!

ΥΓ. Λαθος το να είσαι στη μέση της λωρίδας αν και τα επιχειρήματα είναι σωστά. Θα έλεγα να είσαι στη μέση του 1/3 της δεξιάς λωρίδας. Δηλαδή όχι άκρη άκρη αλλά όχι και μες την μέση : κίνδυνος "ξυστού" προσπεράσματος απο αριστερά, όπως και μεγάλη πιθανότητα να σε προσπερνάν μηχανάκια απο δεξιά στον χώρο που αφήνεις ως το πεζοδρόμιο.
Επίσης μεγάλη προσοχή στο κλείδωμα. Δεν είναι μόνο η τιμή της κλειδαριάς που παίζει ρόλο αλλά το είδος της. Πέταλο και πάλι πέταλο.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όταν δεν υπάρχει εναλλακτική τότε δεν υπάρχουν διλημματα :)

Εγώ άρχισα ξανά το ποδηλατο διότι μου αρέσει η ποδηλάσια. Φυσικά μου άρεσε περισσότερο η ποδηλασία στην Ολλανδία αλλά επειδή έχω μόνο μια ζωή είπα να μην περιμενω να γινουμε Ολλανδία :)

Επομένως αν σου αρέσει η ποδηλασία τότε κάνεις ποδήλατο. Αν δεν σου αρέσει η ποδηλασία τότε δεν θα σου αρέσει και η ποδηλασία στην πηγμένη Ιερά Οδό.

Αν δεν σκοπεύεις να παρκάρεις το ποδήλατο μέσα στο σπίτι σου και μέσα στο χώρο της δουλειάς σου τότε πάρε σπαστό. Σε διαφορετική περίπτωση θα στο κλέψουν.

one less car
Απών/απούσα

oi δρομοι της Αθηνας ΔΕΝ ειναι για ποδηλατο.............χρησιμοποιηστε τους ΕΛΑΧΙΣΤΑ

....για να πουμε την μαύρη αλήθεια και 'γω που 'χω ποδήλατο και πάω στη δουλειά τόχω μετανιώσει... άν είχα ακούσει αυτές τις καλές συμβουλές θα καθόμουν σπίτι και δεν θα φοβόμουν τους κωλόδρομους και τους κακούς οδηγούς της Αθήνας, θάβλεπα τηλεόραση, και θα γλίτωνα και τη δουλεία!!!

Αν επιμένεις πολύ πάντως πάρε ένα ποδήλατο και πήγαινε στη δουλειά σου, θα συναντάς κάθε μέρα ανθρώπους που δεν φοβούνται, κάνουν ποδήλατο και συνήθως χαμογελάνε. Οι άλλοι, οι τρομολάγνοι, διαλέγουν εκείνο το ..άλλο μέσον και έχουν ήσυχο το κεφάλι τους και πλακωμένη την καρδιά τους.

plink
Απών/απούσα

Mια χαρά θα τα πας, αρκεί να μην το πάρεις από φόβο στην αρχή όπως ήδη σε συμβούλευσαν.
Προσωπικά ξεκίνησα να ποδηλατώ για πρώτη φορά πριν από περίπου 8-9 μήνες. Δεν ξέρω να οδηγώ αυτοκίνητο/μηχανάκι, είχα να ανέβω σε ποδήλατο πάνω από 20 χρόνια, αλλά τελικά τα κατάφερα.
Στην αρχή φοβόμουν απίστευτα πολύ, δεν έβγαινα σε μεγάλους δρόμους, απέφευγα να κυκλοφορώ νύχτα, κλπ κλπ....
Σιγά σιγά αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικίωση με το ποδήλατο, άρχισα να νιώθω ότι έχω καλύτερα τον έλεγχο του ποδηλάτου, και κατά συνέπεια τον έλεγχο σε πιο δύσκολες καταστάσεις.
Πλέον πάω παντού με το ποδήλατο....

Κρανάκι, καθρεφτάκι, φωτάκια, καλοσυντηρημένα λάστιχα και φρένα και έφυγες!

Sotiria
Εικόνα Sotiria
Απών/απούσα

Αναστασία θέλω στ'αλήθεια να σε ρωτήσω: Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ??? προσωπικά έχω αισθανθεί μεγάλη ανασφάλεια ακόμα και σε στάση λεωφορείου περιμένοντας. Άσε που την τελευταία φορά που περίμενα το Α4 είχε 45' καθυστέρηση. Εδώ και 3 μήνες έρχομαι στη δουλειά μου κάθε μέρα με το ποδήλατο μου και αντιθέτως με όλα αυτά που φαντάζεσαι έχω βρεί την ησυχία μου. Δεν λέω βέβαια πως έχω την εμπειρία όμως αν αγαπάς το ποδήλατο, αν το θες πολύ σίγουρα θα το πάρεις και δεν θα "κολλήσεις" ΠΟΥΘΕΝΑ. Σίγουρα θέλει προσοχή, σίγουρα θέλει κράνος - καθρέφτη - φώτα αλλά, η χαρά της ποδηλασίας είναι αφάνταστα πολύ πιο μεγάλη από τον φόβο που μπορεί να νοιώθεις τώρα. Μια συμβουλή, εγώ (και με βοήθησε πολύ αυτό) πρίν κατέβω με το ποδήλατο μου κέντρο (μένω Λ. Βουλιαγμένης - Δάφνη) έκανα κάθε μέρα ένα μισάωρο ποδηλασία στη γειτονιά μου. Πάνω κάτω συνέχεια σα το ζαβό.....εξοικειώθηκα όμως και με το ποδήλατο μου και με τους δρόμους και σιγά σιγά ένοιωσα σίγουρη ...
Αναστασία να θυμάσαι και θα το δεις και 'συ στους δρόμους μόλις βγείς....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ.....

cascadeur
Απών/απούσα

4 χρονια αιγαλεω - καλλιθεα απο ιερα οδο-κων/πολεως - χαμοστερνας
1 χρονο γλυφαδα χαιδαρι απο βουλιαγμενης - ακροπολη - ιερα - θηβων - καβαλας
1 χρονο and counting ... γλυφαδα - αμπελοκηποι απο βουλιαγμενης - β. κωσταντινου

και ναι ζω ακομα

Με προσοχη και αυτοπεποιθηση δεν θα εχεις κανενα προβλημα!!
Και στο καναπε να κατσεις θα πεθανεις απο καρδια.

goldsmith
Απών/απούσα

Και αυτος ειναι ο λογος που δεν κανω λιγοτερα απο 30klm την μερα στους δρομους της Αθηνας.Τους χρεισιμοποιω ελαχιστα...
Χα χα χα...το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι ο eksrthrosi δεν ειναι απο Αθηνα.
Ζητω οι τρομολαγνοι!!!
Πολυ τους παω...ειναι τρελα τυπακια..

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Αυτό είναι ένα ευχάριστο thread, αφού καταρχήν κάποιος σκέφτεται να ξεκινήσει ποδήλατο κανονικά και όλοι πέσαν πάνω του να το κάνει!

Συμφωνώ λοιπόν, με όλους όσους μίλησαν υπέρ του ποδηλάτου. Ειδικά για τον κάος, διαφωνώ μαζί του μόνο εκεί που διαφωνεί και η lyhadj: Όχι στο μέσον της λωρίδας, αλλά φυσικά ούτε και στην άκρη δεξιά εντελώς. Περίπου στο 1/3 από δεξιά. Να υπάρχει χώρος για τα παλιοαυτοκίνητα να μην σου ζαλίζουν τον βολιότικο έρωτα αλλά από την άλλη να μην κινδυνεύεις να μπλέξεις το πεζοδρόμιο με τον δρόμο και να μην πολυφαίνεσαι κι όλας.

Να πω μια αληθινή ιστορία: Πριν περίπου 7 χρόνια, που ακόμα δεν υπήρχε αυτή η μικρή ποδηλατική "έκρηξη", κάποια που δεν ήξερε καθόλου ποδήλατο, έμαθε μέσα σε περίπου 3-4 φορές - με δανεικό - να κάνει. Μετά από κάποιες μέρες, πήγαμε μαζί και πήρε ποδήλατο από ένα μαγαζί στην Στουρνάρη. Την έκπληξη της την φύλαγα για το τέλος. Της λέω πάμε, και την βγάζω στην Αχαρνών για επιστροφή στο σπίτι της. Φυσικά, με εμένα από πίσω να της δίνω βασικές οδηγίες και κυρίως να της δίνω ψυχολογική υποστήριξη. Τα πήγε μια χαρά. Και ο φόβος της έφυγε αμέσως.

Σήμερα, πηγαίνει στην δουλειά της, Λιόσια - Μετρό Ακρόπολης με το ποδήλατο και επιστρέφει με αυτό.

Αν βρεις εναλλακτικές διαδρομές, ακολούθα τες. Γενικά πήγαινε από εκεί που είναι ή πιο γρήγορα, ή πιο ωραία, ή και τα δυο.

http://www.bikely.com

Εν ολίγοις, το νού σου στον δρόμο, όχι ακρότητες, ένα καλό ποδήλατο και καλές ανακαλύψεις!

vec
Απών/απούσα

alepouda wrote:

......
εγω παω στη δουλεια μου μόνο μέσω λεωφόρων
Πατησιων - Γαλατσιου - Βεικου - Κυμης - Σπυρου Λουη - Κηφισίας
.......

Ρε νίντζα! Έχεις δοκιμάσει από Δροσοπούλου-Ηρακλείου-Μερκούρη-Νερατζιωτίσης-Αρτέμιδος; Ίσως κάνεις λίγο περισσότερη ώρα αλλά θα αναπνέεις πολύ λιγότερο ντουμάνι.

@foutsa
Να πάρεις και θα τη βρεις την άκρη και τις διαδρομές που σε βολέβουν. Αν δε σου αρέσει η Ιερά Οδός ή η Πειραιώς, υπάρχουν και εναλλακτικές διαδρομές.

foutsa
Απών/απούσα

Ανδρεα ειμαστε γειτονες? Και εγω κοντα στο κολυμβητηριο μενω... Θα σε χρειαστω συντομα

foutsa
Απών/απούσα

Παιδια... Σας ευχαριστω πολυ. Η αληθεια ειναι οτι δεν θα με απετρεπε ακομα κ αν η πλειοψηφια σας μου ελεγε να κατσω στα αυγα μου, καθως οπως ανεφερα ειμαι πολυ ενθουσιασμενη.
Τον ΚΟΚ τον γνωριζω καθως οδηγω απο τα 18 μου αλλα το θεμα δεν ειναι μονο να γνωριζω εγω τον ΚΟΚ, γιατι εγω ουτως η αλλως θα εχω τα ματια μου 14, αλλα το γεγονος οτι οι οδηγοι αδιαφορουν για τους ποδηλατες.
Θα συμφωνησω οτι γιατην εξοικιωση μου πρεπει να κινηθω καποιες μερες γυρω στη γειτονια και μετα θα ανηφορησω προς το Κεντρο.

Η αποψη σας μου αναπτερωσε λιγο ακομα το ηθικο.
Mille mercis

andreas1327
Εικόνα andreas1327
Απών/απούσα

.. όποτε θες στείλε pm.

Καλό βράδυ και καλές βόλτες!

Arxarios
Απών/απούσα

bapel wrote:
συμφωνω με τον kaos,και αν δεν εχεισ ξανα ποδηλατισει σε κινηση ξεκινα να πηγαινεισ απο παραλξλα στενα και οταν συνηθησεις μπαινεις σε κεντρικους,

Αυτό ακριβώς αν και θα συνιστούσα να μείνεις στα στενά.

Εγώ όποτε πάω στη δουλειά μου με το ποδήλατο πηγαίνω από στενά και από ποδηλατόδρομους. Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας αλλά και καυσαερίου καθώς άμα το συνηθίσεις δεν το καταλαβαίνεις και αυτό είναι το χειρότερο. Βέβαια η διαφορά σε χρόνο είναι μεγάλη (έως και 100% περισσότερη ώρα σε σχέση με μία φορά που πήρα από Κηφισίας και μεγάλες οδούς) αλλά καλύτερα αργός παρά στο ΚΑΤ ή μαστουρωμένος από το καυσαέριο.

Πολύ σωστό αυτό που ειπώθηκε για τις μικρές βόλτες στην αρχή.

Δες εδώ και μία πολεμική που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας σε σχέση με τα άλλα μηχανοκίνητα μέσα http://www.podilates.gr/?q=node/13530

Lathan Devers
Εικόνα Lathan Devers
Απών/απούσα

Αν και υπάρχει ήδη ένας έντονος και ευχάριστος κορεσμός, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ ότι...

Η εμπειρία του καθενός και της καθεμιάς διαφέρει ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, αντοχές και προτιμήσεις - δηλαδή πόσα χλμ πρέπει να κάνουν, σε τι δρόμους, πόσο γρήγορα πάνε τα πόδια τους κ.ά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι
1)για να είναι θετική η εμπειρία σου πρέπει να σου αρέσει και λίγο το ποδήλατο ως αυτοσκοπός και όχι μόνο ως μέσο και ότι
2)αφού τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν θετικές εμπειρίες παρά τις διαφορετικές τους ανάγκες/αντοχές/προτιμήσεις, τότε μπορείς και εσύ να έχεις.

alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

μια φορά που πήρα την Ηρακλείου βλαστήμησα γιατί ήταν πηγμένη και έτρωγα ολες τις εξατμίσεις, ενω ταυτόχρονα δεν μπορουσα να διαφύγω γρήγορα γιατι επρεπε να κανω car σλάλομ.
Οταν εισαι σε μεγάλο δρόμο, ναι μεν τρεχουν πιο πολύ τα αυτοκίνητα αλλα υπάρχει χώρος για να κινηθεις με μια σταθερή ταχύτητα και όχι να κολλήσεις αναμεσα σε 2 εξατμίσεις ανα τετραγωνικό μετρο.
Η Γαλατσίου ειναι μανικάκι γιατί την προτιμούν πολλοι και ειναι και καλη ανηφόρα για ενα χιλιόμετρο...
Επίσης στην Κυμης υπάρχει ενα κομμάτι τύπου ποδηλατόδρομος που χρησιμοποιώ για να σπαει η μονοτονία της ασφάλτου. Παρομοίως ενα μερος της Σπυρου Λουη το κανω απο εναν πεζόδρομο που βρισκεται παράλληλα.
9χλμ διαδρομη βγαινει χωρίς να πιέζομαι στα 45 λεπτά να πάω και 25 για να γυρίσω,

Επίσης ενα θετικό που έχουν οι κεντρικοι δρόμοι έναντι των στενών ειναι οτι εχουν χαραχθεί με τέτοιο τρόπο ωστε να μη εχουν μεγαλες κλισεις. Ενώ οπως θα εχετε παρατηρήσει, γενικά, τα στενά στα ενδότερα των συνοικιών είναι πολυ πιο ανηφοροκατηφορικά.

Παντως δεν προτείνω σε καποιον το ενα ή το αλλο. Οι διαδρομές φτιάχνονται σύμφωνα με το στυλ του ποδηλάτη και προσαρμόζονται αναλογα στη συνέχεια.

Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Ta στενά, ειδικά το βράδυ, μόνο ακίνδυνα δεν είναι...

ibex
Εικόνα ibex
Απών/απούσα

πολυ σωστοι Kaos και Αλεπουδα !

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

alepouda wrote:
45 λεπτά να πάω και 25 για να γυρίσω,

προφανώς πηγαίνοντας στην δουλεία σου έχεις τις μαύρες σου, αλλά φεύγοντας πετάς από χαρά

contact