Έκοψαν την Abus Bordo Lite αλλά σκάλωσαν στο πέταλο Citadel! Για πόσο ακόμα θα γλιτώνω;

41 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mirrage
Απών/απούσα

Έχω θυμώσει απίστευτα και πλέον δεν ξέρω τι να κάνω...

Την προηγούμενη Πέμπτη πήγαν να μου κλέψουν το ποδήλατο το οποίο ήταν στην Καραγεώργη Σερβίας ακριβώς απέναντι από το Υπ.Οικ. Ευτυχώς μία κυρία είδε τον ηλίθιο που πήγε να το πάρει και ξεσήκωσε τον κόσμο. Το ποδήλατο γλύτωσε στο τσακ αφού είχε κόψει το συρματόσχοινο μάρκας ΤonΥon (κινέζικο).
Αμέσως πήγα Μοναστηράκι και πήρα μία ABUS BORDO LITE που την χρυσοπλήρωσα 70 ευρώ (για εμένα είναι πολλά) το μαλλί και άλλα 13 ευρώ για locks τροχών και σέλας.

Είπα και εγώ ότι είμαι κομπλε. Αμ δε!!!
Πριν λίγο πάω να πάρω το ποδήλατο και δεν βλέπω επάνω την ABUS.
Σκέφτηκα ότι δεν την είχα βάλει αλλά η θήκη της ήταν μαζί μου και άδεια άρα και η αλυσίδα δεν ήταν στο σπίτι. Ψάχνω λίγο και την βλέπω πίσω από το ποδήλατο.
Αυτό που τους σταμάτησε ήταν το ΠΕΤΑΛΟ της CITADEL! Η ABUS κόπηκε σαν βούτυρo αλλά στο πέταλο σκάλωσαν.

Η σκέψη μου τώρα είναι αν πρέπει να πάρω ρόπαλο του baseball ή κατευθείαν ένα glock και 17 σφαίρες (μπααα θα πάω μέσα και δεν λέει)...
Η άλλη λύση είναι η παγίδευση του ποδηλάτου με καλώδια τα οποία θα ηλεκτροδοτούνται από τον κεντρικό πίνακα της πολυκατοικίας που είναι ακριβώς δίπλα.

Σημειώνω πως πριν ένα χρόνο σχεδόν μου είχαν κλέψει το προηγούμενο.

Παραθέτω και φωτογραφίες...
Το συρματόσχοινο ΤΟΝΥΟΝ που έχει κοπεί την προηγούμενη εβδομάδα...
http://img854.imageshack.us/img854/5051/dsc00011v.jpg

ABUS BORDO LITE
http://img339.imageshack.us/img339/8790/dsc00012po.jpg

Το πέταλο της CITADEL
http://img130.imageshack.us/img130/8094/dsc00009kt.jpg

Και μία οικογενειακή...
http://img291.imageshack.us/img291/1984/dsc00007ki.jpg

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ladril
Απών/απούσα

exthes eimoun praktiker gia psonia podilatou kai eida mia kleidaria diskofrenou tis oxford me sunagiarmo pano..Pistevete oti aksizei i agora mia s tetoias kleidarias se sundiasmo panta me ena kalo petalo kai mia alusida...?

mirrage
Απών/απούσα

Για να μην παρεξηγηθώ...
Προφανώς κάνω πλάκα όταν λέω για πιστόλια, ρόπαλα και ρεύματα.

Αυτό το σύστημα που λες φίλε μου ασφαλίζει το ποδήλατο πάνω σε κάτι?
Αν κατάλαβα καλά όχι οπότε αν ο άλλος το μαγκώσει πάει την έκανε.Ειδικά αν είναι νύχτα.Μέχρι να κουνηθεί κάποιος θα έχει γίνει λαγός.
Εγώ θα πάρω αλυσίδα μοτοσυκλέτας.Χοντρή και ατσάλινη.Για να μην πω καραβίσια!

nikost
Απών/απούσα

Παιδιά, τα έχουμε πει τόσες φορές ΠΕΤΑΛΟ ΠΕΤΑΛΟ ΠΕΤΑΛΟ ΠΕΤΑΛΟ.
Και όχι αυτά τα μικρούλια φθηνά πεταλάκια..
Από On Guard (~35Ε) και πάνω.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Πως να κλειδώσετε το ποδήλατο σας
http://www.podilates.gr/?q=node/7074
____________________________________________________________________________
Eμ βέβαια δες διαφορά... ήταν παιδική...
http://www.abus.de/us/levelsys_mosi.htm
http://www.abus.de/us/testsiegel_fahrrad.htm

Αbus Bordo Lite 6050
Level 7
http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=81190127120185910032011...

Αbus Bordo Granit X-Plus
Level 15
http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=39155215022153102122009...

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

Ερωτησεις προς τον αρχικο:

Την δευτερη φορα που ηταν δεμενο το ποδηλατο; (Αντικειμενο+ χωρος)

Ποση αξια εχει το ποδηλατο; Ειναι μπανικο;

Πως ηταν δεμενο; Δηλαδη πως ηταν αυτες οι κλειδαριες (πεταλο+bordo) περασμένες στο ποδηλατο;

Το ειχες αφησει πολλες ωρες/το αφηνες συχνα εκει;

Ειναι προφανες, οτι αυτο που χρησιμοποιηθηκε ηταν σιδεροπριονο, και ο κλεφτης ηταν επιμονος. Το ερωτημα ειναι γιατι δοκιμασε να κοψει το πεταλο σε 6 σημεια; Ειδικα αφου ηταν αρκετα ικανος για να κανει clean cut στην bordo; (η θεωρια "εψαχνε να βρει το αδυναμο σημειο" δεν φανταζει πολυ λογικη.)

Συμπερασμα για μενα; Ποδηλατο δεμενο = ποδηλατο κλεμμενο. Αφου πλεον προσπαθουν να κοψουν 2 γερες αλυσιδες... Ειτε το ελεγχουμε συνεχεια, ειτε το βαζουμε σε προστατευμενο χωρο. Αλλιως μαλλον θα το κλαιμε...

ΤΡΑΓΙΚΟ... Ειναι εμφανες οτι το προβλημα πλεον μονο συλλογικες λυσεις χωραει...

jeanmarat
Απών/απούσα

αυτο που τα κοβει ειναι μια τεραστια ταναλια , επισης αυτη η CITADEL ποσο κανει ;

Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα

Πολύ βασικό ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΙ είναι κλειδωμένο το ποδήλατο.Γιατί έχω ακούσει (μπορεί και εδώ μέσα) για κομμένα δέντρα και ξηλωμένες σιδεριές τσιμεντωμένες στο πεζοδρόμιο.Οπότε τί να σου κάνει και το πέταλο ???

Alexlink
Απών/απούσα

Εχω το συγκεκριμενο πτυσσομενο πεταλο και εχει ησυχασει το κεφαλι μου!

Δεν εχω ακουσει μεχρι τωρα διαρρηξη αυτης της κλειδαριας!! Τουλαχιστον αν δεν εχει φτασει στα αυτια μου, ειναι σπανιο, γιατι ειναι απο τα καλυτερα της αγορας! Προσεξε, αυτο που σου λεω ειναι level 15! το απλο πτυσσομενο της Abus και αυτο που εχεις στην φωτογραφια δεν εχει καμια σχεση με αυτην του επιπεδου 15! Ειναι πολυ ακριβο, αλλα θα σταματησεις ως ενα βαθμο να ανησυχεις!

Union21
Εικόνα Union21
Απών/απούσα

πάλι καλά φίλε μου!
τώρα τα διηγούμαστε και
γιατί αν είχε χαθεί κτύπα ξύλο...

εγώ είχα πάρει απο Κασσιμάτη αυτό: http://www.worldofbike.gr/en/Details.asp?ProductID=809

είναι καλό ή κινδυνεύω???

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Φίλε Mirage, τα 70 Ευρώ που έσκασες για τη μαλακίτσα της Αbus είναι τραγικά πολλά. H κλειδαριά αυτή είναι της πλάκας καθώς ανήκει στις χαμηλές κατηγορίες προστασίας της Abus. Στο bike24 την πουλάνε 50 ευρώ....

Δεν αγοράζουμε κλειδαριές με βάση την τιμή τους ιδαίτερα όταν αγοράζουμε από τον τοπικό έλληνα κλέφτη. Τσεκάρουμε το site της εταιρίας που μας ενδιαφέρει και αγοράζουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Στην περίπτωσή σου την Granit Χ Plus.

Δεν χρειάζεται να πάρεις 3 κιλά αλυσίδα μηχανής, μπορείς να πάρεις 2 πέταλα. Όπως και να 'χει πριν αγοράσεις δεν τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν στο site της εταιρίες. Από εκεί και μετά το ότι δοκίμασαν 2 φορές να στο κλέψουν σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να το αφήνεις έξω. Είτε βρες χώρο να το παρκάρεις είτε καλή τύχη.

Τουλάχιστον βγάζε παλουκόσελο και μπροστά τροχό.

loukas753
Εικόνα loukas753
Απών/απούσα

στο τσακ την γλυτωσες παλι καλα.παιδια απο οτι εχω καταλαβει δν γινεται με τισ κλοπες η λυση ειναι μια σπαστο για καθημερινη μετακινιση και για το σαββατοκυριακο το ποδηλατακι για τισ βολτες δν γινεται να αφηνεις για ωρες ποδηλατο μεγαλης αξιας κλειδωμενο οτι και να εχεις πανω καποια στιγμη θα βρεθει ο 007 ληστης με τα πολυεργαλεια του.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Η συνήθης απάντηση σε ερωτήματα του τύπου «ποιο λουκέτο να πάρω» είναι εσφαλμένη μιας και όλοι απαντούν «πάρε το Χ που είναι level 15 να ησυχάσεις» κι έτσι έχει επικρατήσει η άποψη ότι με ένα τέτοιο λουκέτο –που κι εγώ έχω- είσαι ασφαλής… ΛΑΘΟΣ!

Όταν αγοράζεις τρόπο κλειδώματος ΔΕΝ αγοράζεις ασφάλεια, αγοράζεις απλά ΧΡΟΝΟ. Με άλλα λόγια αν μου δώσει κάποιος το granit X-Plus για καμιά βδομάδα στο τέλος θα του το γυρίσω κομμένο, σπασμένο, ξεκλείδωτο. Θα έχω 7 μέρες και νύχτες να δοκιμάσω τα πάντα πάνω του και είναι σίγουρο πως θα το καταφέρω. Γι’ αυτό άλλωστε δένουμε τα ποδήλατα σε σταθερό σημείο αλλιώς θα μπορούσαμε να τα δέσουμε μόνα τους και θα ‘ταν άχρηστα για τον κλέφτη.

Οπότε το επόμενο ορθό ερώτημα στον υποψήφιο αγοραστή είναι ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ σου χρειάζεται για να το αφήσεις μόνο του χωρίς επίβλεψη?

Μια απλή αλυσιδούλα των 5 ευρώ είναι σούπερ αρκετή αν το δέσεις σε μια κολώνα 2 μέτρα μακριά σου και ξαπλώσεις στο γκαζόν να διαβάσεις ένα βιβλίο. Αν όμως σε πάρει ο ύπνος για κανα πεντάλεπτο ή σε πιάσει κατούρημα χρειάζεσαι κάτι καλύτερο.

Ένα πέταλο των 30 ευρώ ή μια αντίστοιχη κουλούρα είναι μια χαρά όταν έχει καλό καιρό και τα αφήνεις παραδίπλα στα κάγκελα στο καφέ που αράζεις. Το ανάβλεμμά σου πάντα έχει το ποδήλατο στο μάτι και σε παίρνει για 30 δεύτερα κατούρημα αν και συνήθως στο καφέ πας με παρέα οπότε νο πρόμπλεμ.

Με μια κουλούρα αξιοπρεπή κι ένα πέταλο ακριβό μαζί, σε παίρνει να πας στο μπαράκι το βράδυ αλλά να έχει τζαμαρία για να κοζάρεις κίνηση. Μπορείς να απολαύσεις τη μπύρα σου αλλά που και που μια ματιά θα τη ρίχνεις. Η μπύρα θα σου φέρνει συχνό κατούρημα αλλά 30 δεύτερα κάθε μισάωρο είναι μια χαρά, αρκεί να μη γίνεις πολύ χάλια και να μη σε πιάσει κόψιμο. Στην τελευταία περίπτωση βέβαια κακώς πήγες στο μπαρ αντί να πας σε κανένα γιατρό!

Δυο συνδυασμένοι τρόποι κλειδώματος οι οποίοι να είναι ιδιαίτερα ακριβοί δεν σε σώνουν αν θες να το αφήσεις για 8 ώρες χωρίς επίβλεψη προκειμένου να εργαστείς. Οι επαγγελματίες κλέφτες έχουν 8 ώρες να κάνουν ριφιφί σε μια τράπεζα μέχρι να ανοίξει το πρωί, στο ποδήλατο θα κολλήσουν?

Λυπάμαι για όσους αναγκάζονται να το αφήνουν για ένα οκτάωρο στο δρόμο ή –ακόμα χειρότερα- για μια νύχτα χωρίς επίβλεψη. Θεωρώ πως ότι και να πάρουν δεν μπορούν με τίποτα να τα βάλουν με κάποιον έμπειρο κλέφτη, ειδικά όταν το κλειδώνουν στο ίδιο σημείο κάθε μέρα/νύχτα. Ο χρόνος είναι πολύς, 8 ώρες είναι άνετες για τον κλέφτη και μόνο η τύχη κάποιου περαστικού μπορεί να βοηθήσει.

Οι ικανοί κλέφτες ποτέ δεν βλέπουν εκεί που περπατάνε ένα ποδήλατο και σκύβουν να το πάρουν εκτός αν είναι η πρώτη περίπτωση με την αλυσιδίτσα κι εσύ έχεις πάει για κατούρημα. Αν έχεις πεταλα θα το κοζάρουν προσεκτικά. Αργότερα θα ξαναπεράσουν από το ίδιο σημείο. Θα το κάνουν ίσως και την επόμενη μέρα και νύχτα. Αυτό που θέλουν να υπολογίσουν είναι πόσο χρόνο περίπου έχουν και τι εργαλεία χρειάζονται. Όταν το βρουν...

Τα level που δίνουν οι εταιρίες δεν σημαίνει πως έφτιαξαν την απαραβίαστη κλειδαριά, απλά έφτιαξαν μια κλειδαριά που ανοίγει ΠΙΟ δύσκολα, με περισσότερο ίσως κόπο ή άλλα εργαλεία, με άλλα λόγια σε περισσότερο ΧΡΟΝΟ.

Προσωπική μου γνώμη είναι πως εάν χρειάζεται να το αφήσετε για πολλές ώρες κλειδωμένο σε χώρο αφύλαχτο, καθημερινά, μάλλον θα πρέπει να πάρετε μετρό ή σπαστό αλλιώς ρισκάρετε να είστε το επόμενο θύμα. Για το βράδυ έξω στο δρόμο ούτε λόγος, είναι σαν να το χαρίζετε...

ΥΓ: Θα ήταν επίσης χρήσιμο να μαθαίναμε, εκτός από το είδος κλειδώματος και πόσα από τα ποδήλατα που ήταν κλειδωμένα ΚΑΛΑ και με ακριβά πέταλα αλλά κλάπηκαν, ήταν χωρίς επίβλεψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αν κλειδωνόντουσαν μόνιμα σε συγκεκριμένα σημεία.

loukas753
Εικόνα loukas753
Απών/απούσα

ωραια τα εγραψες scrabler ετσι εχουν δυστυχώς τα πραγματα.

drive safety
Απών/απούσα

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ρε mirrage έδωσες 70 ευρώ για να πάρεις την bordo lite και δεν έδωσες άλλα 30 να πάρεις την bordo granit (επίσης αν την παράγγελνες από γερμανία θα σου ερχόταν 80 ευρώ περίπου) ή ακόμα καλύτερα δεν πήρες με τα 70 ευρώ σου το πέταλο της abus το granit x-plus 54.
Όσο καιρό διαβάζω το forum δεν έχω δει ούτε μία φορά κάποιος να παραπονεθεί ότι του κλέψανε το ποδήλατο ένω είχε μία από τις δύο κλειδαριές.

Πάρτε καλό πέταλο, κλειδώστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του forum και αν σας το κλέψουν τοτέ βγείτε και κλαυτείτε. Αν το έχετε κλειδωμένο με οτιδήποτε άλλο εσείς φταίτε που δεν πήρατε πέταλο, κανένας άλλος.

jeanmarat
Απών/απούσα

"Δυο συνδυασμένοι τρόποι κλειδώματος οι οποίοι να είναι ιδιαίτερα ακριβοί δεν σε σώνουν αν θες να το αφήσεις για 8 ώρες χωρίς επίβλεψη προκειμένου να εργαστείς."

Ο κλέφτης έχει και αυτός 'μεροκαματο' να βγαλει και μετράει το χρόνο του.

Αν κοζάρει ποδήλατα δεμενα και δει ενα με 500ευρω να εχει 2 πεταλα απανω και ενα συρματοσχοινο και στην ακτινα των 500 μετρων δει αλλα 5 με συρματοσχοινο δεν υπαρχει περιπτωση τι θα κανει.

Μην γινουμε και σαν τον Ευαγγελατο.

Επισης κατι αλλο , οι κλέφτες έχουν ιεραρχια δεν κάτσει ο κλέφτης να κάνει πλάνο ένα μηνα για να κλέψει ποδήλατο !!! Ελεος ουτε στις αμερικάνικες ταινιες αυτα...

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

κι έχεις δίκιο πως εάν υπάρχουν έστω δύο ποδήλατα, ο κλέφτης θα επιλέξει αυτό με τον λιγότερο κόπο/χρόνο, δηλαδή το μικρότερο ρίσκο. Τώρα βέβαια πόσοι κουβαλάνε δυό πέταλα και ένα συρματόσχοινο?

Από την άλλη τα ποδήλατα δεν είναι σαν τα μηχανάκια. Σε ακτίνα 500 μέτρων σ' ένα συνηθισμένο -έστω και πολυσύχναστο- δρόμο του κέντρου, χλωμό το κόβω να δεις 5 ποδήλατα δεμένα, εκτός κι αν είναι κανα καφε΄δίπλα οπότε οι ιδιοκτήτες τους τα κοιτάνε.

Και πράγματι οι κλέφτες δεν θα κάτσουν να κάνουν το πλάνο του μήνα αλλά οι κλέφτες δεν είναι ηλίθιοι (μάλλον τείνουν στο "γάτοι"), θα επιλέξουν το στόχο τους και βρες μου μια εξήγηση για τις κλοπές από διαμερίσματα και πυλωτές και γενικά από χώρους μη εύκολα προσβάσιμους*.

* Εννοώ πως τα είχαν πάρει πρέφα, ήξεραν πως δεν υπήρχε επίβλεψη και είχαν χρόνο.

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Έχω την εξής απορία, πως κάποιος που είναι γραμμένος στο φόρουμ από 29/05/2008 και έχει μια σχετική παρουσία χρησιμοποιεί μια κλειδαριά συρματόσχοινο μάρκας ΤonΥon (κινέζικο) μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη.

Λόγω τον παρεξηγήσεων που συμβαίνουν εδώ, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, απλά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό, όχι μόνο από προσωπική περιέργεια, αλλά γιατί προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε τον κόσμο να δει πιο σοβαρά το κλείδωμα του (και αποτυγχάνουμε).

nikost
Απών/απούσα

Λοιπόν έψαξα αλλά δε βρήκα το ποστ μου με μία εμπειρία που είναι σχετική.

Οπότε τα ξαναγράφω.

Το καλοκαίρι έμαθα από το Φόρουμ ότι η Abus Bordo (που είχα αγοράσει πρόσφατα), ανοίγει πανεύκολα, υπάρχει κλειδί πασπαρτού που το πουλάνε και στο internet το οποίο τις ανοίγει όλες.

Όταν το έμαθα έστειλα μέιλ στη Γερμανία και τους αφού τους τα περιέγραψα με λινκ και αου αου τους ζήτησα αντικατάσταση με το επόμενο μοντέλο (Granit X-Plus).

Σε 10 μέρες ήταν στο σπίτι μου και χωρίς να χρειαστεί να παραδώσω τη δικιά μου.

Δοκίμασε κάτι ανάλογο..μήπως και.

Γενικά η απλή Bordo είναι φτερό στον άνεμο.

Τέλος να πω πως αφήνω το ποδήλατό μου (~400ε) κάθε μέρα στο ίδιο σημείο για 9-10 ώρες. Το δένω με ένα on guard (και το συρματόσκοινό του) kai thn Bordo Granit x plus σε 2 σταθερά σημεία.
Θεωρώ απίθανο κλαπεί κατά τη διάρκεια της μέρας, νύχτα δεν θα το άφηνα πάντως.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

nikost wrote:
Λοιπόν έψαξα αλλά δε βρήκα το ποστ μου με μία εμπειρία που είναι σχετική.

http://www.podilates.gr/?q=node/11116

mirrage
Απών/απούσα

exomail2003
Η απάντηση είναι απλή.Το πέταλο το πήρα για τις νυχτερινές ώρες που το
ποδήλατο μένει κλειδωμένο στην πολυκατοικία.Είχε θεωρήσει ότι μέσα στην πολυκατοικία (όχι έξω σε πυλωτές, κάγκελα, ακάλυπτους, κτλ αλλά ΜΕΣΑ είναι πιο απροστάτευτο καθώς έμενα σταθερό για ώρες.Έξω το έχω συνεχώς μαζί μου
και αν μείνει μόνο του δεν θα είναι για πάνω από 5-10 λεπτά.
Από την άλλη στην δουλειά το άφηνα ακριβώς έξω από την είσοδο η οποία έχει
συνεχώς security και ο κόσμος μπαινογαίνει.
Δουλεύω σε κεντρικό πολυκατάστημα και ο κόσμος που περνάει από το σημείο αριθμεί συχνά και τα 3000 άτομα!Το πέταλο είναι βαρύτερο από την αλυσίδα και στοιβάζεται δυσκολότερα στην τσάντα καθώς πιάνει περισσότερο χώρο.
Έτσι είχα σκεφτεί αλλά από εδώ και πέρα θα είναι η κύρια γραμμή άμυνας.

Το ποδήλατο είναι ένα Ideal hillmaster το οποίο κοστίζει περί τα 600ευρώ.

Το ποδήλατο αυτές τις 2 μέρες με το χιόνι και το κωλόκρυο έμεινε δεμένο στο σπίτι και όπως και την προηγούμενη φορά υποπτεύομαι ότι κάποιος από την πολυκατοικία έβαλε το χέρι του...

nikost
Αυτό που είπες θα το κοιτάξω.

---EDIT---
Το κοίταξα και περιμένω...

drive safety
Όταν πήγα στο ποδηλατάδικο την ABUS μου την πάσαραν για ΓΑΜΑΤΗ και γενικά είχα ακούσει καλά λόγια.Επειδή τους εμπιστεύτηκα την πήρα.Γενικά είναι εξυπηρετικοί και επειδή πάντα έμενα ευχαριστημένος από ότι αγόραζα με έπεισαν αμέσως.Ήμουν και σε περίεργη στιγμή οπότε την πάτησα...
Γενικά δεν είμαι τύπος που θα πάρει ότι ακριβότερο πεπεισμένος ότι είναι το καλύτερο λόγω της τιμής του.Το αντίθετο μάλιστα.

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

mirrage wrote:

Όταν πήγα στο ποδηλατάδικο την ABUS μου την πάσαραν για ΓΑΜΑΤΗ και γενικά είχα ακούσει καλά λόγια.Επειδή τους εμπιστεύτηκα την πήρα.Γενικά είναι εξυπηρετικοί και επειδή πάντα έμενα ευχαριστημένος από ότι αγόραζα με έπεισαν αμέσως.Ήμουν και σε περίεργη στιγμή οπότε την πάτησα...
Γενικά δεν είμαι τύπος που θα πάρει ότι ακριβότερο πεπεισμένος ότι είναι το καλύτερο λόγω της τιμής του.Το αντίθετο μάλιστα.

Μέχρι πριν κανένα χρόνο έψαχνες με το ντουφέκι τα ποδηλατάδικα που είχαν κάτι καλύτερο από ένα απλό συρματόσχοινο, οπότε το τι θεωρεί ο καθένας σούπερ είναι μάλλον πολύ προσωπικό.
Με μια απλή αναζήτηση, θα έβλεπες ότι η φτηνή (τρόπος του λέγειν φτηνή με 70 ευρώ) έχει βαθμό ασφαλείας 7 όσο και τα ακριβά τους συρματόσχοινα.
Δυστυχώς (μακάρι να μπορούσε να είναι πιο απλή η ζωή μας), πρέπει να κάνουμε μια αναζήτηση πριν από κάποια πράγματα, ειδικότερα όταν θα ξοδέψουμε ένα σεβαστό ποσό και από την τύχη του εξαρτηθεί και το ποδηλάτο μας άλλο ένα ακόμα πιο σεβαστό ποσό (για να μην μιλήσω για την ψυχική μας υγεία κλπ)
Προσωπικά χρησιμοποιώ μια από τις γνωστές Onguard από τους φίλους (δεν το αφήνω έξω το βράδυ), και τελευταία σκέφτομαι να την αντικαταστήσω με αυτή. Αν είχα εύκαιρα τα χρήματα θα το είχα κάνει ήδη δηλαδή.
Και που και που ρίχνε και καμιά ματιά στις οδηγίες για το κλείδωμα, ανανεώνονται συχνά.

Υ.Γ. Το ότι κάποιος είναι εκεί, δεν σημαίνει ότι το ποδήλατο σας είναι ασφαλές, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος το νου του συνέχεια, κάποια στιγμή που θα κοιτάζει αλλού, θα έχει πάει προς νερού του, θα μιλάει με κάποιον, θα..., θα... αν είναι εξαιρετικά εύκολη η κλειδαριά σας θα χρειαστεί κάτι λιγότερο από ένα λεπτό, από την στιγμή που θα φαίνεται κάτι ύποπτο μέχρι να είναι καβάλα και να απομακρύνεται.

freediver
Εικόνα freediver
Απών/απούσα

εχεις ενα δικιο που απορεις με τη χαζομαρα του mirrage (μη το παρεις προσωπικα mirrage εγω εχασα τρια ετσι και εγω χαζος και αφελης ΗΜΟΥΝ ), ο κυριος λογος αν προσεξες που δεν εφερνε το πεταλο μαζι του ηταν η ΒΑΣΗ . Η ΒΑΣΗ !!! Πρεπει να επιμενουμε στη βαση πολλοι παιρνουν πεταλο και αλυσιδα και την πατανε οπως ο mirrage ! το βαρος στην πλατη ειναι αποτρεπτικοτατος παραγοντας για καποιον να παρει πεταλο μαζι του . Ειναι επικη ευχαριστη απογευμα καλοκαιριου να πηγαινεις για καφε , για κατι τεσπαντων και να εισαι κοντομανικος και να μην παρεις παλι αυτη την χαζοτσαντα μονο και μονο για το βρωμοπεταλο που αν το κουβαλας και μονο του σε ενοχλει στην πλατη. Παντα ομως προσοχη : καποιες βασεις ειναι μετριες θελει ψαξιμο .

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

freediver wrote:
εχεις ενα δικιο που απορεις με τη χαζομαρα του mirrage (μη το παρεις προσωπικα mirrage εγω εχασα τρια ετσι και εγω χαζος και αφελης ΗΜΟΥΝ ), ο κυριος λογος αν προσεξες που δεν εφερνε το πεταλο μαζι του ηταν η ΒΑΣΗ . Η ΒΑΣΗ !!! Πρεπει να επιμενουμε στη βαση πολλοι παιρνουν πεταλο και αλυσιδα και την πατανε οπως ο mirrage ! το βαρος στην πλατη ειναι αποτρεπτικοτατος παραγοντας για καποιον να παρει πεταλο μαζι του . Ειναι επικη ευχαριστη απογευμα καλοκαιριου να πηγαινεις για καφε , για κατι τεσπαντων και να εισαι κοντομανικος και να μην παρεις παλι αυτη την χαζοτσαντα μονο και μονο για το βρωμοπεταλο που αν το κουβαλας και μονο του σε ενοχλει στην πλατη. Παντα ομως προσοχη : καποιες βασεις ειναι μετριες θελει ψαξιμο .

Με αφορμη το σχολιο του Freediver, θα ηθελα να θιξω το ζητημα της μεταφορας αντικειμενων (και πεταλων κατ'επεκταση) με το ποδηλατο.
Το ποδηλατο σαν προσωπικο/ατομικο μεσο μεταφορας ειναι ενα εξαιρετικο οχημα, και δεν χρειαζεται να το αποδειξει κανεις, τουλαχιστον στους "αναγνωστες" αυτου του forum.
Η μεταφορικη του αυτη αξια και πρακτικοτητα πολλαπλασιαζεται, οταν υπαρχει επιπλεον και η δυνατοτητα παραλληλης μεταφορας καποιων πραγματων η φορτιου, εκτος απο την αυτονοητη μεταφορα του ποδηλατη.
Για να μεταφερθει λοιπον το επιπλεον αυτο φορτιο, πρεπει να υπαρχει η να δημιουργηθει, η καταλληλη υποδομη/κατασκευη, η οποια θα ειναι σε θεση να φορτωνεται απ'ευθειας με το φορτιο(πχ σχαρα αποσκευων), η να μεταφερει τους "περιεκτες" του φορτιου (σακκους που προσαρμοζονται στη σχαρα αποσκευων, καφασια, κουτια, trailer,ιδιοκατασκευες, κλπ).
Το σακκιδιο πλατης, εκτος απο το περιορισμενο βαρος που μπορει να μεταφερει(λογω...πλατης), δεν ειναι ο ανετοτερος η πρακτικοτερος τροπος μεταφορας φορτιων, για πολλους λογους.
Πολυ επιγραμματικα, ανεβαζει ψηλοτερα το κεντρο βαρους, καταπονει την πλατη λογω του βαρους, αλλα και λογω των κραδασμων και χτυπηματων απο το συχνα ακανονιστο η αιχμηρο σχημα του φορτιου, συν το μειωμενο εξαερισμο της πλατης, τους ζεστους μηνες του χρονου.
Βεβαια, πολλοι θεωρουν το σακκιδιο πλατης ιδανικο τροπο μεταφορας (μικρων) φορτιων, αλλα περι ορεξεως, κολοκυθοπιττα.
Ας ξεκινησουμε λοιπον με τις σχαρες:
Υπαρχουν σχαρες που στερεωνονται στο παλουκοσελλο, ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη η τοποθετηση τους, αλλα λογω του τροπου στηριξης τους (σε ενα μονο σημειο, το παλουκοσελλο), δεν εχουν τη δυνατοτητα να μεταφερουν φορτια μεγαλου βαρους, συνηθως μεταξυ 6 και 12 κιλων.Το πεταλλο ομως, η την οποια κλειδαρια, την μεταφερουν ανετα.
Ειναι ομως η μοναδικη λυση για τοποθετηση σχαρας, σε ποδηλατα που εχουν πισω αναρτηση, και που διαφορετικα, το σακκιδιο πλατης ειναι μονοδρομος.

Υπαρχουν σχαρες που στερεωνονται μπροστα στο πηρουνι, ειτε ειναι:
1) "ξερο", (που μοιαζουν πολυ με τις σχαρες που στερεωνονται πισω, απλα ειναι μικροτερες) οι οποιες εχουν συνηθως οριζοντια πλατφορμα και μπορουν να δεχθουν σακκους τοσο στο κανονικο υψος, η και πλησιεστερα προς το εδαφος για μειωση του υψους του κεντρου βαρους,(=low rider), ειτε
2) τηλεσκοπικο(με αναρτηση), οποτε οι σχαρες χωριζονται σε δυο υποκατηγοριες:

α) Σ'αυτες που στερεωνονται στο (χαμηλοτερο) κινουμενο τμημα του πηρουνιου(στις "μποτες" η/και στην "γεφυρα" του πηρουνιου) οι οποιες δεν εχουν οριζοντια "πλατφορμα", και μπορουν να φιλοξενησουν μονο σακκους σε σχετικα μικρη αποσταση απο το εδαφος(low rider).
β) Σ'αυτες που στερεωνονται ψηλοτερα στα μη κινουμενα(οσον αφορα τη λειτουργια της αναρτησης) τμηματα του πηρουνιου, (πχ στο λαιμο, στην "κορωνα" του πηρουνιου, και στο τιμονι) οι οποιες μπορει να εχουν η να μην εχουν οριζοντια "πλατφορμα", και φυσικα μπορουν να δεχονται και σακκους.
Στο τιμονι, στερεωνονται και τα γνωστα σε ολους καλαθακια, πολυ συνηθισμενα παλιοτερα, που ακομη συναντωνται σε (γυναικεια συνηθως) μοντελλα. Αυτα ειναι πρακτικα για μικροπραγματα(γιατι πολυ ευκολα τα φορτοξεφορτωνει κανεις), αλλα απο την αλλη, στις ανωμαλιες του οδοστρωματος, εχουν την ταση να αυτοξεφορτωνονται.

Τελος, υπαρχουν και οι σχαρες μεταφορας αποσκευων/αντικειμενων/φορτιων, οι οποιες τοποθετουνται στο πισω μερος του ποδηλατου.
Αυτες, εδραζονται συνηθως στα ειδικα σημεια στηριξης (braze-ons) κοντα στα πισω drop-out, (κοντα δηλαδη στο σημειο που εδραζεται ο αξονας του πισω τροχου, περιοχη του σκελετου ουτως η αλλως ενισχυμενη), και σε braze-on που βρισκονται ψηλα στα seat stays, τα οποια εχουν ειδικα προβλεφθει γι αυτο το λογο. Τα περισσοτερα ποδηλατα παραγωγης, ειναι εφοδιασμενα με drop-out για τη στηριξη σχαρας αποσκευων και φτερων/λασπωτηρων.
Τα καθαροαιμα αγωνιστικα ποδηλατα, κουρσακια συνηθως και ΜΤΒ, οπως επισης κι εκεινα που προσπαθουν να μοιασουν με αυτα (racer wannabees), στερουνται καθε ειδους braze-on, κανοντας την τοποθετηση σχαρας οχι αδυνατη, αλλα μια πιο περιπλοκη υποθεση.
Ευτυχως, καποιοι κατασκευαστες σχαρων, γνωριζοντας οτι πολλα ποδηλατα δεν διαθετουν braze-on για σχαρες και σια, και θελοντας να προσφερουν λυση στους κατοχους τους(αλλα κυριως για να πουλησουν τα προιοντα τους), προσφερουν πολλους και διαφορους ανταπτορες, ωστε να ειναι δυνατη η ασφαλης τοποθετηση σχαρας αποσκευων, σε οποιοδηποτε σχεδον ποδηλατο που δεν εχει πισω αναρτηση.
Και χωρις παραχωρησεις στον τομεα της ασφαλειας η της αντοχης κλπ.
Οι διαφοροι κατασκευαστες σακκων μεταφορας αποσκευων/φορτιων, κατανοωντας την πρακτικοτητα και χρησιμοτητα της σωστης, γρηγορης και ασφαλους τοποθετησης τους πανω στη σχαρα αποσκευων, εχουν επινοησει διαφορα συστηματα("κλιπ") γρηγορου και ασφαλους "κουμπωματος-ξεκουμπωματος" ωστε η τοποθετηση η αφαιρεση των σακκων να γινεται πολυ γρηγορα(συνηθως σηκωνοντας/τραβωντας απο την ειδικη χειρολαβη τους σακκους), και με ασφαλεια. Στις καλυτερες των περιπτωσεων, οι σακκοι αυτοι ειναι και αδιαβροχοι, αυξανοντας την πρακτικοτητα τους.

Στο θεμα μας τωρα:
Η μεταφορα του πεταλλου/κλειδαριας, απο τη στιγμη που υπαρχει σχαρα αποσκευων, ειναι μια πολυ πιο απλη υποθεση, απ'οτι οταν δεν υπαρχει.
Αν υπαρχει σχαρα, δεν υπαρχει λογος να προσπαθει καποιος να προσαρμοσει στο σκελετο του ποδηλατου τη βαση του πεταλου, πραγμα που σε πολους "μυστηριους" σκελετους, ειναι απο εξαιρετικα δυσκολο, εως αδυνατο(γιατι απλουστατα ειτε δεν "χωραει" πουθενα η βαση η το πεταλλο το ιδιο, ειτε γιατι η βαση ειναι εξαιρετικα ευτελης και δεν στηριζει αποτελεσματικα το πεταλλο).
Εφ'οσον ομως υπαρχει σχαρα, η στηριξη του πεταλου με ενα "χταποδι", η ενα λαστιχο, η ακομα καλυτερα με μια παλια στενη σαμπρελλα, ειναι πανευκολη υποθεση.
Αν υπαρχει και σακκος αποσκευων σχαρας, ακομη πιο ευκολο: Βαζεις ενα σκληρο χαρτονι η καποιο χοντρο "φυλλο" πλαστικο στον πατο του σακκου, ωστε να μην τραυματιζεται απο το (βαρυ συνηθως) πεταλλο, και απλα "πετας" το πεταλλο στο σακκο, κι εφυγες.
Γρηγορα, ευκολα, κι απλα. Δοκιμασμενο και πρακτικοτατο.

Αυτα, στα πολυ γρηγορα και βιαστικα.
Παρακαλειται ο spyrosV, να παραθεσει τα απαραιτητα links(και μαλιστα μεσα στο κειμενο) για σχαρες, ανταπτορες, σακκους, κλπ, ωστε να ειναι πιο κατανοητο και χρησιμο το post.
Επισης, οποιος αλλος νομιζει οτι χρειαζεται να προσθεσει κατι , παρακαλειται να το προσθεσει, ωστε καποια στιγμη να δημιουργηθει ενας ολοκληρωμενος οδηγος επιλογης/ τοποθετησης σχαρας αποσκευων, σακκιδιων αποσκευων, και κυριως τροπων μεταφορας πεταλλων/κλειδαριων.
Δεν ξερω βεβαια αν ειναι σωστο να μπουν ολα αυτα σε αυτο το thread, ισως να'πρεπε να ανοιξει ξεχωριστο thread γι αυτο το σκοπο,(ζητω συγγνωμη απο το δημιουργο του thread), αλλα επειδη νομιζω εχει αμεση σχεση και με την ασφαλεια του ποδηλατου, γι αυτο το εβαλα εδω.

nikost
Απών/απούσα

SpyrosV wrote:
nikost wrote:
Λοιπόν έψαξα αλλά δε βρήκα το ποστ μου με μία εμπειρία που είναι σχετική.

http://www.podilates.gr/node/11116

Σταθερή αξία εντοπισμού,ανασκαφής και επαναφοράς των πάντων.

freediver
Εικόνα freediver
Απών/απούσα

δεν τα κανει μονο ειναι και γρηγορος . θεος .

mirrage
Απών/απούσα

nikost

Πήρα απάντηση από τους Γερμανούς σήμερα...

Dear Customer,

Thank you very much for your email and your interest in our products. Please notice our partners in Greece who will help you as follows:

Παρακάτω αραδιάζουν τους συνεργάτες εν Ελλάδι.

Θα πάω ίσως και αύριο.

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Να αναστήσω το νήμα ευχαριστώντας για τις χρησιμότατες πληροφορίες και να τωτήσω τον φίλο που ανέφερε το παρακάτω πέταλο αν γνωρίζει πόσο κοστίζει και ποιος το πουλάει.

http://www.xenasecurity.com/product/bullett/main/XULSeries/XUL210/page1/

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Pandoheas wrote:
Να αναστήσω το νήμα ευχαριστώντας για τις χρησιμότατες πληροφορίες και να τωτήσω τον φίλο που ανέφερε το παρακάτω πέταλο αν γνωρίζει πόσο κοστίζει και ποιος το πουλάει.

http://www.xenasecurity.com/product/bullett/main/XULSeries/XUL210/page1/...

Πληροφοριακα μονο:
Ζυγιζει 2,3 κιλα.
Εγω εδωσα το Granit X-Plus 54
γιατι επρεπε να κουβαλαω 2 κιλα
που δε παλευεται

Διάβασε http://www.podilates.gr/node/7825
http://www.podilates.gr/node/18068

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Να γράψω ξανά την άποψή μου σχετικά με το όλο θέμα.

Πραγματικά, εαν το ποδήλατο είναι εργαλείο μετακίνησης
και το έχετε κάθε μέρα μαζί τότε αντί να δίνεται λεφτα
για διπλά και τριπλά ποδήλατα συν πέταλα, επενδύστε μια
και καλή σε ένα Brompton ώστε να το έχετε πάντα δίπλα σας
και τελος.

Ξεκολλήστε από τη λογική ότι δεν θα σας κλέψουν το ποδήλατο
επειδή είναι κεντρικό σημείο, έχει κάμερα, υπάλληλο ασφαλείας,
φως, κόσμο κλπ. Εαν το αφήνεις ώρες έξω τότε θα προσπαθήσουν
να στο κλέψουν. Πόσο πιο απλά να του γράψουμε; Ακόμα και πέταλα
να έχεις επάνω θα κάνουν προσπάθεια και παίζει να σου κάνουν
ζημιά στο σκελετό ψάχνοντας για στήριγμα του λοστού. Επίσης,
σε μισό λεπτό έχω κόψει ντίζες και σου έχω πάρει τιμόνι, λαιμό
και όλα τα χειριστήρια...

Επομένως, είτε μέσα στο χώρο της δουλειά μας είτε ένα brompton.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

και έχω μείνει με μια απορία....
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ να κουβαλάς ένα πέταλο και μια κουλούρα και ότι άλλο, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ?
Δηλαδή μιλάμε για μόνιμη θέση στάθμευσης....
Θα ήταν πόλύ λάθος και μεγάλο σφάλμα να παραμένουν πέταλο και κουλούρα κλειδωμένα εκεί μόνα τους, και να ασφαλίζουν το ποδήλατο όποτε φτάνεις εκεί???
Το βλέπω συχνά σε μηχανές.
Κουλούρες γύρω από στήλους και κολωνάκια... κλπ κλπ.

Το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει στοχοποιηθεί από κάποιον έξυπνο, βρες άλλο μέρος ή ενημέρωσε σεκιουριτάδες ή όποιον άλλο εκεί γύρω.
Κανας κουλουρτζής δεν υπάρχει? Περιπτεράς?
Για το κέντρο δεν μιλάμε?

Νίκο / exomail... μην απορείς. Διαβάζω το φόρουμ από το 2005 (πριν γίνει καν φόρουμ...). Έγινα μέλος πιο μετά. Έχω διαβάσει σε καμιά 10αρια φόρα θρεντς για κλοπές / κλειδώματα. Έχω την πολυτέλεια να μπορώ να βάζω το ποδήλατο ΜΕΣΑ στο χώρο εργασίας καθημερινά. Αλλά τυχαίνει να κάνω και άλλες δουλειές στο κέντρο, οπότε το αφήνω και αλλού - έξω (ΓΙΑ ΛΙΓΟ). Δεν κουβαλάω 3 κιλά κλειδαριές. Κουβαλάω ΔΥΟ κλειδαριές, η μια αστεία, η άλλη πιο σοβαρή.
Αν μου κάτσει σταβή .... ίσως να ντραπώ και να μην γράψω κάτι εδώ....
... στα ποδήλατα / ποδηλατικά φεύγει καλό ποσό κάθε λίγο και λιγάκι... αλλά κλειδαριά ΔΕΝ.... μ*λ*κία μου... αλλά ΔΕΝ.... (δεν πάει το χέρι...)

contact