Απόφαση ΗΣΑΠ

ΗΛΕΚTΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
ΔΙΕYΘYΝΣΗ ΕΚΜΕTΑΛΛEYΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 1507

Προς όλο το
Προσωπικό Κίνησης

ΘΕΜΑ : ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΣΑΠ

Σας γνωρίζουμε ότι η μεταφορά των ποδηλάτων με τους συρμούς των ΗΣΑΠ, επιτρέπεται κατά τις ημέρες και ώρες της μειωμένης επιβατικής κίνησης σύμφωνα με τα πιο κάτω:

 • Καθημερινές:
 • α. Από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 06:15,
  β. Από τις 9:30 έως τις 12:00 και
  γ. Από τις 18:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας

 • Σαββατοκύριακα και αργίες: ελεύθερη είσοδος.

Η είσοδος και έξοδος των ποδηλάτων κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες επιτρέπεται στους σταθμούς : Πειραιάς, Φάληρο, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ταύρος, Πετράλωνα, Θησείο, Βικτόρια, Αγ. Νικόλαος, Κάτω Πατήσια, Αγ. Ελευθέριος, Άνω Πατήσια, Περισσός, Πευκάκια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Ειρήνη, Νερατζιώτισσα, Μαρούσι, ΚΑΤ, Κηφισιά.
Δεν επιτρέπεται στους σταθμούς: Μοναστηράκι, Ομόνοια, Αττική.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

 • Η μετακίνηση των ποδηλατιστών στις αποβάθρες και γενικότερα σε όλους τους χώρους των σταθμών θα γίνεται πεζή.
 • Δεν επιτρέπεται η μεταφορά των ποδηλάτων με τους ανελκυστήρες ή τις κυλιόμενες κλίμακες των σταθμών.
 • Η είσοδος των ποδηλάτων στους συρμούς θα γίνεται από την τελευταία θύρα του τελευταίου οχήματος, ώστε να σταθμεύουν στον διαθέσιμο χώρο, όπου δεν υπάρχουν καθίσματα και θα επιτρέπεται η είσοδος μέχρι δύο ποδήλατα ανά συρμό.
 • Οι ποδηλατιστές επιβάτες οφείλουν να παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση και προτεραιότητα στα ΑμεΑ και στους ηλικιωμένους και να μην παρεμποδίζουν την πρόσβασή τους, στους σταθμούς και τους συρμούς.
 • Κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα πλησίον της γραμμής, δεν επιτρέπεται η μεταφορά των ποδηλάτων σε όλους τους σταθμούς του δικτύου λόγω της μεγάλης πυκνότητας των επιβατών στους συρμούς και τις αποβάθρες των σταθμών.

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2005-11-13
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΤΑΜΒΑΚΛΗΣ

Η απόφαση και στο site του ΗΣΑΠ

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
pateras34
Απών/απούσα

Για να βγεις δηλαδή από κάποιο σταθμό, πχ στη Βικτώρια, θα πρέπει να ανέβεις όλα τα σκαλιά μαζί με το ποδήλατό σου;; Μα καλά οι άνθρωποι είναι παράλογοι...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Καλά στη Βικτώρια δεν έχει και καμιά τρελή σκάλα. Μην το κάνουμε και θέμα :) Απλά δεν βλέπω το λόγο να μην πας με τις κυλιόμενες :P Θέλω να δω ποδηλάτη πριν τις 06:15 στον ΗΣΑΠ.....

nick46
Απών/απούσα

Ποιό είναι το πρόβλημα; Στις πολυκατοικίες πως ανεβάζουμε τα ποδήλατα; Απ' τις σκάλες; Κατά τη γώμη μου η χρήση των κυλιόμενων είναι όντως πρόβλημα. Μπορεί στη κεκλιμένη σκάλα να ξεφύγει κανα ποδήλατο και να υπάρχουν τραυματισμοί. Προσωπικά σπανίως χρησιμοποιώ κυλιόμενες (μόνο στη Νερατζίωτισσα στο σταθμό του τράμ όπου δεν λειτουργούν οι ανεκλυστήρες (αθάνατη Ελλάδα!!)

Inferno
Απών/απούσα

Υποτίθεται ότι οι ανελκυστήρες είναι για ΑΜΕΑ. Οπότε οι ποδηλάτες δεν κατατάσσονται σε αυτά, ή τουλάχιστον λόγω προτεραιότητας των ΑΜΕΑ δε μας αφήνουν.

Σε κυλιόμενες, εκτός αν έχει κόσμο αρκετό όπως στην Βικτόρια που προαναφέρθηκε, πηγαίνω συνέχεια και δεν μου λέει και κανένας τίποτα απολύτως. Αν δεν ενοχλείς και αν δεν φαίνεται επικίνδυνο αυτό που κάνεις (πχ να ανεβάσεις το ποδήλατο σε κυλιόμενες και να έχει πήχτρα κόσμο) δε σου λένε τίποτα...

nick46
Απών/απούσα

Είναι βέβαια προφανές ότι οι ΑΜΕΑ πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει και αποκλειστικότητα.

Inferno
Απών/απούσα

Νομίζω ότι στους ανελκυστήρες των σταθμών έχουν αποκλειστικότητα...

nick46
Απών/απούσα

Το ίδιο νομίζω και γώ.
Αλλά, άλλο το να έχουν αποκλειστικότητα κι άλλο το αν πρέπει να έχουν αποκλειστικότητα.

Tzamilia
Απών/απούσα

"Οι ποδηλατιστές επιβάτες οφείλουν να παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση και προτεραιότητα στα ΑμεΑ και στους ηλικιωμένους και να μην παρεμποδίζουν την πρόσβασή τους, στους σταθμούς και τους συρμούς."
Γιατί μόνο οιποδηλατίστες οι υπόλοιποι δεν πρέπει να παρέχουν προτεραιότητα στους προαναφερθέντες και να μην εμποδίζουν?
Νομίζω πως είναι περιττό. Αλλωστε αν πάρεις κατα γράμμα αυτήν την ατάκα τότε θα πρέπει να μην σέβεσαι και να μην δίνεις προτεραιότητα σε κάποιον που κυκλοφορεί με πατερίτσες γιατί δεν είναι ούτε αμέα ούτε ηλικιωμένος, πράγμα που μου έχει συμβεί όταμ κουκλοφορούσα , με πατερίτσες , όπου όλοι οι υπόλοιποι τρέχαν να προλάβουν να κατσουν πριν απο εμένα (αφού δεν μπορούσα να τρέξω...)
δεν καταλαβαίνω γιατί θα επρεπε να σεβαστώ όλους αυτούς...ακόμα και τους ηλικιωμένους?
Το θέμα λοιπόν με τα ποδήλατα είναι ότι θα πρέπει ναμπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις ώρες αιχμής, γιατί αυτό θα βοηθούσε πολύ κόσμο να τα χρησιμοποιήσει. Αλλωστε γιατί να μπαίνουν όλες οι υπόλοιπες αποσκευές στα τρένα και όχι τα ποδήλατα?
Και στην τελική γιατί να σε ανγκάζουν να αφλησειθς όλη μερα το ποδήλατό σου έξω και να γίνει αυτό πιθανό θύμα κλοπής?
κλπ κλπ

dimmyf
Απών/απούσα

Χαίρεται!

Ισχύει ακόμη η παραπάνω ανακοίνωση ή έχει αλλάξει κάτι?

Ευχαριστώ!

portokali
Απών/απούσα

όχι, η είσοδος ποδηλάτων και ποδηλατών είναι ελεύθερη όλες τις ώρες και μέρες. Δες http://podilates.gr/HSAP

dimmyf
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ!!!

kounoupis
Απών/απούσα

μεχρι τις 8 ιουνιου θα ανοιξει και το κομματι απο αττικη εως μοναστηρακι(νοτιως της αττικης και βορειως και του μοναστηρακιου).
http://www.isap.gr/pr.detailed.asp?id=298

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

δηλαδη Σαββάτο και κυριακη δεν πληρωνουμε εισιτήριο σε κανενα μεταφορικο μεσω ουτε λεωφορια ουτε τρολει ουτε στο τρενο;

παιδια τα ποδηλατα επιτρεποντε και στα τρολει και λεωφορια ;
το δικο μου ειναι σπαστο και ισα ισα μπηκε μεσα στο λεωφοριο ενα κανονικο ποδηλατο δεν θα χωραγε με την καμια γιατι ειναι πολυ στριμογμενα μεσα αλλα δεν μου ειπε κανεις τιποτα...

kounoupis
Απών/απούσα

Πληρωνουμε κανονικα εισητηριο ολες τις μερες δεν ειμαστε προνομιουχοι
Σε τρολει,λεωφορεια επιτρεπονται μονο σπαστα