Γεια σε ολους!
Θελω να αγορασω ενα ποδηλατο mountain hardtail διαθετοντας, το πολυ, 400 ευρω. Εριξα μια ματια και βρηκα καποια συμπαθητικα (κατα την-χωρις φοβερες γνωσεις-αποψη μου). Συγκεκριμενα τα IDEAL PRO RIDER V-Brakes 2011 Mountain (420ευρω) και KTM Chicago / 2011(405ευρω). Και ρωτω: Ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερη επιλογη? Η χρηση του θα ειναι χωματινα terrain, οπως επισης για downhill-uphill και την γενικοτερη χωματινη-βουνισια κατασταση (οχι extreme πραγματα καθως ειμαι κ πρωταρης σ' αυτες τις συνθηκες). Επισης θα προτιμησω τα v-brakes για το λογο της φθηνης συντηρησης και ευκολης επισκευης (μιλωντας για μενα), χωρις να θελω να ανοιξω τη συζητηση 'ποια φρενα ειναι τα καλυτερα' καθως εχει πολυ-συζητηθει σε προηγουμενο φορουμ.
Ακομα, αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο σ' αυτα τα χρηματα γι' αυτην παντα την χρηση, θα χαρω να ακουσω
Ευχαριστω εκ των προτερων!
ideal pro rider, 100αρα αναρτηση, καλυτερο σασμαν ,προσφατως ειχα και εγω το ιδιο διλλημα,το μονο που συγκρινεται ειναι το MERIDA MATTS 20V σε αυτη την κατηγορια και τιμη
Πηγα σημερα σ'ενα ποδηλαταδικο και ειδα και το KTM boston limited edition, οπου ειναι λιγο πιο φτηνο (350ευρω). Δε λεω, το Ideal εχει καλυτερα περιφερειακα, αλλα ο σκελετος του KTM δεν ειναι πολυ πιο ανθεκτικος? Και ειναι και πιο ελαφρυ ποδηλατο απο το Ideal. Ισως ειναι θεμα προσωπικου γουστου, αλλα σαν να ειμαι περισσοτερο προς το KTM. Σιγουρα πρεπει να ενισχυουμε την ελληνικη παραγωγη (εχω αγορασει μεχρι τωρα 3 Ideal), αλλα δεν ειναι λιγο ποιο ποιοτικο το ΚΤΜ? Για αυτα τα χρηματα παντα μιλαω.
οι σκελετοικαι η ανθεκτικοτητα τους ειναι κατι σχετικο ,ειδικα για την χρηση που εσυ οριζεις οτι θελεις ,σου ειπα να δεις και το merida matts 20v που ειναι φθηνοτερο απο το ideal αλλα με εξισου καλα περιφεριακα και θα σου πω παλιοτερη αναρτηση blogger στο site οτι αν κρινουμε απο την αξιοπιστια των μηχανων KTM ΔΕΝ βλεπω λογο να το ζηταμε και στα ποδηλατα ,περισσοτερο θεμα αισθητικης ειναι
Από που τα βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα;
http://www.planetbike.gr/articles/technology/1569-poios-exei-kataskevase... ena link που ανατρεπει τους μυθους για τους σκελετους ποδηλατων
Greatg δε βγαζω συμπερασματα, απλα ρωταω
οπως ειπα και στο αρχικο θεμα δεν εχω και πολλες γνωσεις και γι' αυτο σας ζηταω να με διαφωτισετε, γραφοντας σ' ενα φορουμ οπου σιγουρα υπαρχουν πολλοι γνωστες του αντικειμενου. paulo πολυ ωραιο το link, και ειναι μια καλη αληθεια οχι μονο για τα ποδηλατα, αλλα για πολλα πραγματα! Οσο για τον ανθεκτικο σκελετο, ηταν μια πληροφορια που μου δοθηκε απο το ποδηλαταδικο που πηγα να ριξω μια ματια.
Τα περιφερειακά ειναι το πρώτο πράγμα που την ακουει όταν ζορίσεις το ποδήλατο και χρειάζονται αλλαγμα. Μάλιστα σε αυτη την κατηγορία τιμής, κοστίζουν περισσότερο κι απο τον σκελετο ο οποίος συνήθως έχει και μεγάλη εγγύηση. Κανονικά για χρήση βουνού θέλεις σειρα απο Alivio και πάνω (alivio - deore- lx - ...) για να αντέξει. Οπότε εγω θα επέλεγα Ideal για να σε παει πιο μακριά πριν να χρειαστείς να σκασεις χρήματα. Όσον αφορά την αντοχη του σκελετού δύσκολα θα τον φτάσεις στα οριά του όποιον κι αν επιλέξεις. Η ΚΤΜ δεν φημίζεται για τα ποδήλατά της επίσης. Ειδικά τα entry level μοντέλα όλων των εταιρειών είναι περίπου το ίδιο. Οπότε επέλεξε με βάση τα περιφερειακά τους. Εγω θα κοιτούσα και μεταχειρισμενα σε αυτη την τιμη ή custom made bike.
φιλε sorry για το off-topic,μπορεις ομως σε παρακαλω να μου πεις σε πιο μαγαζι το βρηκες το ktm boston limited edition στα 350 ευρω?ψαχνω εδω κ καιρο να αγορασω αυτο η το ktm manhattan limited edition στα ιδια λεφτα,και δεν τα βρισκω πουθενα τα συγκεκριμενα ποδηλατα!!!
Τσιπίδη ?
Το βρηκα στο Action Bikes στο Χαλανδρι. Η διευθυνση ειναι Λεωφ.Πεντέλης 48. Να σου πω οτι τελικα το πηρα και απο οσο το εχωσα σε χωμα και βουνο ειμαι αρκετα ευχαριστημενος για αυτα τα λεφτα. Τωρα ψαχνω για κρανος και εξοπλισμο, γιατι πηγα γυμνος στ' αγγουρια και τις εφαγα τις τουμπιτσες μου!
είμαι και εγώ στο ίδιο δίλημμα τωρα εχεις να μου πεις καμια γνώμη? :(