ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ???????

27 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
katerina@podila...
Απών/απούσα

Kalimera se olous.Xtes parakolouthisa diafora videakia me klopes podilatwn,paraviaseis kleidariwn se petala kai oxi mono,proxtes me pire enas filos (ligo prin to critical mass) kai itan frikarismenos dioti prospathisan na tou klepsoun-mallon- to podilato mprosta apo stathmo metro enw ekeinos vrike paraviasmeni tin kleidaria kai ksusmeno olo to xrwma sto skeleto tou.Afou gia kapoio logo den ta kataferan,piran mono ta fwtakia.... Exw tromokratithei!!!
Auto pou skeftomoun einai oti tha voithouse arxika i fulaxi twn kleidwmenwn podilatvn stous stathmous apo security kai giati oxi kai i pliroforisi tou kosmou pou sigoura vlepoun ton klefti. Poios kserei posa podilata tha eixan swthei an kapoios eixe fwnaksei i eixe fovisei ton klefti??Giati sigoura uparxei kapoio koino pou parakolouthei tin klopi en agnoia tou kai sigoura fovatai na antidrasei. Ti mporoume na kanoume gia auto???Kai mi mou peite tipota?An den ksekinisoun apo emas autes oi protaseis kai energeies den prokeitai na ginoun apo kanenan allo!!!Perimenw tis protaseis sas!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
manikin
Απών/απούσα

elpizw na exeis dei to videaki p mia omada klebei podilata ( ta dika tous) gia na dixei poso efkolo einai.. k tin mia fora perna enas perastikos k ton boithaei...

katerina@podila...
Απών/απούσα

nai to eida kai frikara...ti tha kanoume loipon???Ws pros tin pliroforisi tou koinou gia tin klopi kai antimetwpisi tis listeias mporosta sta matia olwn??

neyzen
Απών/απούσα

to mono pou boroume ka kanoume telika einai na to kouvalame opou pigainoume.oi anthrwpoi pou tuhainei na ginontai martures mias klopis einai toso asxetoi sxetika me to podilato pou einai pithano na nomizoun oti exei xasei to kleidi tou i oti autos einai o tropos na anoigei

katerina@podila...
Απών/απούσα

wraia auto omws den einai lusi.....einai apla mia apraxia apo merous mas pou entharunei tous kleftes.....EXOUME KANEI O,TI MPOROUME kai apla twra leme oti einai na ginei tha ginei????

neyzen
Απών/απούσα

isws omws i pio sigouri lusi na einai i diadosi tou podilatou san tropos zois(pou simainei upomoni kai epimoni) afou etsi tha lavei kaneis ipopsi tou sovara mia klopi exontas sto mualo tou kai to diko tou podilato. apo ekei kai pera an kanei kaneis oti pernaei apo to xeri tou gia to diko tou podilato oi pithanotites klopis meiwnontai.twra mia protasi pou mou erxetai einai ta enhmerwtika fuladia sxetika me ti klopi(xaraktiristikes eikones,upoptes kiniseis,ergaleia pou xrisimopoiountai)euaisthitopoiisi genikotera

katerina@podila...
Απών/απούσα

kati tetoio eixa kai egw kata nou....prepei na organwthoume..........

manikin
Απών/απούσα

an borei kapios na ftiaxei kati exupno k wreo.... egw eimai sto tei athinas... boro na ta ektiposw se aplo xarti bebea... k na kolisw sto tei.. arketa.. k na mirasw bebea..,..

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Θελετε να κανουμε σε ενα σημειο στο site αυτο μια λιστα , οπου να μπορουμε να γραφουν (οσοι θελουν) τα ποδηλατα τους και πληροφοριες σχετικα με αυτα (φωτογραφια ,αριθμος πλαισιου-και το σημειο που βρισκεται ο αριθμος- , μαρκα , μοντελο , χρωμα , αυτοκολλητα ή καποια custom αξεσουαρ ) ?
Με αυτο τον τροπο ισως να μπορουσαμε να "κοινοποιήσουμε" ενα συγκεκριμενο ποδηλατο και να ειδοποιησουμε τον κατοχο του σε περιπτωση που κλαπει και βρεθει.
Νομιζω οτι το ονομα του κατοχου , παρολα αυτα , δεν ειναι απαραιτητο να γινεται γνωστο .Το
nickname που εχει ο καθενας μας σε αυτο το site φτανει και περισσευει !

Royaloak
Απών/απούσα

Πολύ ενδιαφέρον, αλλά παρεϊκό κι όχι θεσμικό. Μέσα στους κόλπους της ποδηλατικής κοινότητας κι όχι της κοινωνίας. Ποιόν υποχρεώνουμε μ'αυτή τη λύση να ασχοληθεί με τα χαμένα ποδήλατα;
Μερικές φορές διαβάζοντας τις αντιδράσεις μερικών ποδηλατών σε αγγελίες κλεμμένων, που λένε θα ψάξω να στο βρώ ή θα έχω το νού μου, ειλικρινά είναι συγκινητική η πρόθεσή τους, αλλά αναρωτιέμαι είναι τόσο μακρύ το χέρι του ποδηλάτη (κατά το μακρύ χέρι του νόμου) για να προσεγγίσει τους κύκλους της κλοπής;

skywalker
Απών/απούσα

Υπαρχει μια ιδεα να δεσουμε καποια ποδηλατα σε σταθμους και να τα φυλαμε απο μακρια να τσακωσουμε τους κλεφτες επι τοπου. Ισως αυτο βοηθησει καπως. Θα το συζητησουμε στην επομενη συνελευση με τα παιδια (15/10). Απλα μην το πολυσυζηταμε εδω και μαθευτει πολυ εξω...ξερετε!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Θελετε να κανουμε σε ενα σημειο στο site αυτο μια ευχρηστη και απλη λιστα , οπου να μπορουμε να γραφουν (οσοι θελουν) τα ποδηλατα τους και πληροφοριες σχετικα με αυτα (φωτογραφια ,αριθμος πλαισιου-και το σημειο που βρισκεται ο αριθμος- , μαρκα , μοντελο , χρωμα , αυτοκολλητα ή καποια custom αξεσουαρ ) *?

Με αυτο τον τροπο ισως να μπορουσαμε να "κοινοποιήσουμε" την κατοχη ενος συγκεκριμενου ποδηλατου και να ειδοποιηθουμε απο τον κατοχο του σε περιπτωση που κλαπει και να τον ειδοποιησουμε αν βρεθει ή εμφανιστει καπου.

Επισης , μια παρομοια λιστα θα μπορουσε να δημιουργηθει για την καταγραφη των κλοπων με στοιχεια και οχι του τυπου "Ideal 2ετιας μαυρο εκλαπη χθες περιοχη Θησειο".

Παρατηρω επισης οτι καθε φορα που γινεται αναφορα σε κλοπη , δημιουργείται ενα forum , αναφερεται το γεγονος και συμπληρωνεται απο συμβουλες , αλλα μετα απο λιγο το forum υποσκελιζεται απο τα πιο καινουρια .Γι'αυτο και η συγκεκριμενες λιστες θα πρεπει να ειναι μονιμες , και με μια θεση στην αρχικη σελιδα (πχ στα "ενδιαφεροντα")

Νομιζω ,τελος , οτι το ονομα του κατοχου δεν ειναι απαραιτητο να γινεται γνωστο .Το nickname που εχει ο καθενας μας σε αυτο το site φτανει και περισσευει !

*Παραδειγμα καταγραφης στη λιστα :

akis@@ / 0583738784 / πιρουνι / IDEAL / ACTION / κοκκινο-μαυρο / 3αυτοκολλητα στο σκελετο / λαβες στο τιμονι - διπλα φωτα εμπρος

*Παραδειγμα αναφορας κλοπης

περιοχη : Θησειο , σταθμος ησαπ.
ωρα : 15:00 περιπου
κατοχος :akis@@
αριθμος πλαισιου : 0583738784 στο πιρουνι
μαρκα: ideal
μοντελο: action
χρωμα:μαυρο-κοκκινο
χαρακτηριστικα : 3 αυτοκολλητα λαβες στο τιμονι - διπλα φωτα εμπρος

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..φυσικα και θα πρεπει να οργανωθει ετσι ωστε να ειναι παρείστικο , αλλα με την ευρύτερη εννοια που εχει η παρεα των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ .
Μοιαζει όντως λιγο με "φακέλωμα" , αλλα μεταξυ μας , δεν ειναι και κατι φοβερο να ξερει μια ομαδα ανθρωπων οτι ο ταδε πχ akis@@@ εχει ενα ideal ή οτι ο κακομοιρης ο akis@@@ εχει ενα ideal ...κλεμμενο .
Το τι ακριβως του κλεψανε , το ποτε και το που ομως ειναι μια πληροφορία που αξιζει τον κοπο να την γνωριζουν ανθρωποι που ισως να ασχοληθουν και να την χρησιμοποιησουν -οι συντροφοι ποδηλατες.
Ισως ετσι και ενας υποψηφιος , ψαγμενος ποδηλατης να αποφυγει και την αγορα ενος κλεμμενου ποδηλατου .

kynhgos77
Απών/απούσα

για αρχη καντε γνωριμιες στον τοπο που συνηθως το δενετε. περιπτερο, μαγαζι κτλ.
ψωνιστε απο κει, μιληστε τους οτι κινηστε με το ποδηλατο, να το δουν, να ξερουν οτι ειναι δικο σας. πειτε τους και ποσο το αγορασατε. πολλοι νομιζουν οτι ενα ποδηλατο ειναι φθηνο. κατα την αποπειρα κλοπης, δεν μπορει, καποιου το ματι θα παει εκει. τουλαχιστο μειωνονται οι πιθανοτητες.
τωρα αν το κλεψουν οι ιδιοι... τι να πω...

kynhgos77
Απών/απούσα

και στην λιστα καλο θα ειναι να υπαρχει και φωτογραφια του ποδηλατου

Royaloak
Απών/απούσα

@kynhgos77: εκεί που έκλεψαν το δικό μου, ακριβώς απέναντι απ'το εργαστήρι μου υπάρχουν μαγαζιά, με υπαλλήλους. Υπήρχαν και άτομα στο πεζοδρόμιο. Την ώρα που εγώ πήγα στην αστυνομία ο άντρας μου έψαχνε στα μαγαζιά, μήπως είδε κανείς τίποτα. Όλοι χωρίς να συνενοηθούν μεταξύ τους του είπαν, πως αχ! κλέψαν το ποδήλατο της κυρίας (με βλέπανε κάθε μέρα να το δένω), την είδαμε που το έδεσε, αλλά δεν είδαμε ποιός το πήρε! Κανείς που δουλεύει δεν μπορεί, να μας εγγυηθεί, ότι θα δει τον κλέφτη και θ'αντιδράσει.

@xtravaganzagold: γιατί αυτές οι πληροφορίες πρέπει να κοινοποιηθούν σε ένα μέσο, όπως το internet και δη μέσω του site των ποδηλατ-ισσ-ών; Φοβάμαι πως έτσι δίνουμε στοιχεία σε καλόβουλους της παρέας όπως λές, αλλά και σε κακόβουλους της άλλης παρέας. Ξανά θα πω, πως δεν είναι θεσμική λύση αυτή. Είναι σαν να λέμε, ότι η χρήση του μετρό από ποδηλάτες είναι μια υπόθεση, που θα αφεθεί στην καλή καρδιά και την καλή επικοινωνία με τους εκάστοτε που βρίσκει ο ποδηλάτης μπροστά του, όταν εισέρχεται στο μετρό.
Δεν λέει έτσι, νομίζω. Ξέρω ότι η ιδέα της ανάμιξης της αστυνομικής αρχής, έστω τροχαίας ας πούμε, στην ταυτοποίηση του ποδηλάτου, ίσως ακούγεται υπερβολική, αλλά είναι o πρώτος κρίκος του να θεσμοθετηθούν μια αλυσίδα από ενέργειες γύρω απ'την κλοπή.

@skywalker: χαίρομαι που θα θιχτεί το θέμα στη συνέλευση και καιρού και ζωής επιτρεπούσης θα είμαι μαζί σας μαζί με τα μπουρεκάκια μου. Να σκεφτείτε πιό θεσμικές κατευθύνσεις εκτός του παγιδεύω τους κλέφτες? Πώς για τη χρήση των ΜΜΜ διεκδικούμε θεσμικές λύσεις και στο θέμα της κλοπής διαλέγουμε μια συμβολική κι ακτιβίστικη δράση; Το ερώτημα τίθεται για να απαντηθεί στις σκέψεις μας κι όχι εδώ, μην μας ακούνε και οι κακεντρεχείς. Looking forward.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

καταλαβαινω οτι ισως το να καταγραφουν τα μη κλεμμενα ποδηλατα να μην ειναι για πολλους τοσο σημαντικο, ομως η λεπτομερης καταγραφη των κλεμμενων νομιζω οτι είναι χρησιμη , ειδικα αν το ονομα του κατόχου δεν ειναι το πραγματικο του , αλλα το ψευδώνυμο που χρησιμοποιει (οπως σε γνωρίζω και με γνωρίζεις) .
-αν δεν ηταν αναγκαιο , δε θα δημιουργουνταν καθε τρεις και λιγο forum με αναφορες σε κλεμμένα ποδήλατα .Ο ανθρωπος που στελνει τα στοιχεια του αλλα και το μοντελο κ.τ.λ του ποδηλάτου του σε forum ,τα στελνει περισσοτερο για να βρει το ποδηλατο του , οχι για παρηγοριά! Εξαλλου μπορει (ορθως) η πρωτη κίνηση να ειναι η καταγραφη του συμβάντος στην Αστυνομία , αλλα αμφιβάλλω αν θα ειναι αυτη που θα το ψαξει ή θα το αγορασει (εν αγνοια της) αργοτερα ..

Royaloak
Απών/απούσα

Το ξέρω αυτό που περιγράφεις. Πώς νομίζεις ότι σας γνώρισα εγώ; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αναζητώντας το ποδήλατό μου. Είμαι το Νο4 στο αρχείο κλεμμένων ποδηλάτων. Υπάρχει μια λίστα ήδη. Απλά μοιάζει να μην ενημερώνεται. Κάπου κοντά στο αρχικό πόστ μου με τίτλο 'ακόμη μια κλοπή' είχα δηλώσει, πως με πολύ χαρά θα συμμετείχα στην διαδικασία διεξαγωγής στατιστικών στοιχείων όσον αφορά στην κλοπή. Μοιάζει όμως κι αυτή η λίστα, που είχε ανοίξει μια βδομάδα νομίζω πρίν χαθεί το ποδήλατό μου, να έχει κάνει αυτό που λέμε κοιλιά. Η Αστυνομία αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Στη βάση μιας σταδιακής ρύθμισης κι εξέλιξης όμως θα υποχρεωθεί να ψάχνει. Κάποτε η πολιτεία πρέπει να λογοδοτεί για την ύπαρξη κυκλωμάτων κλοπής ποδηλάτου. Τώρα δεν τους υποχρεώνει κανείς και τίποτα.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..σαν καινουριο μελος στο site , δε γνωριζω την υπαρξη αυτης της λιστας .Αν και απο τη μια χαιρομαι που καποιος εχει ηδη υλοποιησει αυτην την ιδεα , στεναχωριεμαι που δεν υπαρχει σε μονιμη θεση στην αρχικη σελιδα του site και που δεν την ενημερωνουν αυτοι που τους αφορα(αν και νομιζω οτι αγνοουν, οπως και γω , την ύπαρξή της).
..απο την πολιτεια δεν περιμενω κατι. Εχει πηξει η Αθηνα δημοτικους και μη μπατσους αλλα αμφιβαλλω αν τα ποδηλατα ειναι στα αμεσα ενδιαφεροντα τους .

Αληθεια , που ειναι αυτη η λιστα ? Αν γνωριζει καποιος τα παιδια που ανεβαζουν το site , ας τους αναφερει το ζητημα ωστε να το επαναφέρουν (μαζι με την λιστα) στην επιφάνεια .

Royaloak
Απών/απούσα

Όποιος ανοίξει την λίστα των Forum που είναι στην κορυφή της πρώτης σελίδας θα βρεί αυτό των κλεμμένων ποδηλάτων. Η λίστα είναι στικ στην κορυφή. Κι ακολουθούν όλα τα ποστ που έχουν γραφεί κι οι συζητήσεις τους από καταβολής του θέματος. Όταν θα έχει χρόνο και κέφι κάτσε να βυθιστείς και να διαβάσεις. Υπάρχουν πολύ σημαντικές απόψεις που ξαπλώνονται από χιουμοριστικές προσεγγίσεις ως και σχολιασμούς κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος.
Όμως εμένα όλο αυτό το διάστημα που άλλαξα άποψη για την στάση του θύματος κλοπής με απασχολούν τα εξής ερωτήματα και τα θέτω για προβληματισμό, επειδή όντως υπάρχει μια τάση αναζήτησης κι επανάκτησης του κλεμμένου ποδηλάτου μέσα απ'το site:
1. Γιατί θέλουμε να ξαναπάρουμε πίσω τα κλεμμένα μας ποδήλατα επί πληρωμή;
2. Ποιοί ανιχνεύουν κι ανευρίσκουν κλεμμένα ποδήλατα;
3. Πόσες αναγγελίες για επανάκτηση κλεμμένου ποδηλάτου έχουν παρουσιαστεί σ'αυτό το site;

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

πραγματικα ευχαριστω. το ειδα και το χαρηκα(οχι βεβαια για τα κλεμμένα ποδηλατα αλλα για το οτι υπαρχει ηδη και ειναι ο,τι πρεπει! ) Εξακολουθω βεβαια να πιστευω οτι θα επρεπε να χρησιμοποιουμε τα ψευδώνυμα μας , και κυριως το οτι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ.
ουφ...κατι ειναι και αυτο..

GeorgeHH
Απών/απούσα

χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση το σκέφτομαι σοβαρά

http://www.stelpet.gr/xena-xul310.html

katerina@podila...
Απών/απούσα

einai ligo upervoli nomizw...mporeis na vreis kai pio ftino sigoura

vec
Απών/απούσα

Αυτά που νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι, πέρα από το κλείδωμα, είναι:
α) Με την αγορά του ποδηλάτου να σημειώνουμε κάπου τον αριθμό πλαισίου του ποδηλάτου (είναι χτυπημένος κάπου πάνω στο πλαίσιο, μην τον μπερδέψετε με το αυτοκολλητάκι που λέει από τι μέταλλο είναι ο σκελετός). Εγώ τον έχω τραβήξει φωτογραφία, όπως και κανά 2 ακόμα ολόκληρου του ποδηλάτου. Έτσι, αν κάπου το δούμε, μπορούμε να αποδείξουμε ότι είναι δικό μας.
β) Οπωσ-και-περε-πεπε-δήποτε σε περίπτωση κλοπής καταγγελία στο τμήμα της περιοχής που έγινε η κλοπή. Όσο και άχρηστους και να θεωρείτε τους μπάτσους, υπάρχει περίπτωση κάποιος διοικητής να δει στα στατιστικά της γειτονιάς του εκτός από τα συνηθισμένα που βλέπει κάθε μήνα (διαρρήξεις, πορτοφόλια, serial killers κτλ) να δει και μια καινούρια γραμμούλα που να λέει κλοπές ποδηλάτων. Όταν το αφεντικό του βλέπει μήνα με το μήνα αυτή η γραμμούλα να αυξάνεται, και τύχει να ψηφίζει και διαφορετικό κόμμα, είναι πολύ πιθανό να του τραβήξει λίγο το αυτάκι! Το να συζητάμε μεταξύ μας και να αυτο-οργανωνόμαστε είναι πολύ καλό, αλλά πρέπει και η πολιτεία να γνωρίσει και να αναγνωρίσει επισήμως το πρόβλημα. Και στην τελική πληρώνουμε φόρους, από τους οποίους πληρώνονται κάποιοι για να μας φυλάνε! Και επειδή είναι και λίγο δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν πάρουν σχετική εντολή, δεν πρόκειται να ασχοληθούν....

Royaloak
Απών/απούσα

Ψηφίζω georgehh και vec ανεπιφύλακτα και καλή βδομάδα σε όλους μας!

GeorgeHH
Απών/απούσα

υπερβολή δεν είναι τίποτα αν το ποδήλατο σου κάνει πάνω απο 500 κυρίως,όχι οτι τα φθηνότερα δεν έχουν ψυχή

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σημασία έχει ο αριθμός και οι ποικιλία των αντικλεπτικών. Καλύτερα να έχεις 2 πέταλα παρά ένα. Ακόμα καλύτερα να έχεις 2 πέταλα και αλυσίδα και πάει λέγοντας.

contact