Μιας και έχω ψηθεί πολύ να αποκτήσω και σπαστό, ψάχνω για μένα και την συζυγό μου μεταχειρισμένα σπαστά ποδήλατα, κατά προτίμηση της Dahon
BOARDWALK D7 της DAHON (λευκό)
SPEED P8 της DAHON (κόκκινο)
βέβαια και άλλα μοντέλα.... σπαστά
εάν είναι κανείς που έχει κάποια και θέλει να τα δώσει, ας μου στείλει μήνυμα στο manolisdimitris@hotmail.com
Θα μου πείτε, γιατί δεν πας να τα πάρεις από μαγαζί.... ε, αν βρω μεταχειρισμένο, αυτό θα κάνω, αλλά ίσως να μην μπορεσω να τα πάρω και τα 2 - για οικονομικούς λόγους....
Συνημμένο | Μέγεθος |
---|---|
![]() | 0 bytes |
![]() | 0 bytes |
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
..φανατικος των αναδιπλουμενων και γω , ( και κατοχος βεβαιως-βεβαιως), μα δεν εχω κατι για πουλημα( δε πουλαω τα ..παιδια μου! χαχαχα) , αλλα νομιζω οτι μπορω να σε βοηθησω σε απορίες για τα σπαστα .
Ξερω επισης ενα μαγαζι που εχει ενα μεταχειρισμενο impulse ή roo , αλλα και που θα σου κανει και καλύτερη τιμη αν του πεις οτι μας ξερεις (εχουμε παρει 5 αναδιπλουμενα απο εκει και αλλα αξεσουαρ και μας κοβει αρκετα)
. Προτεινω επισης και το ebay , εχουμε παρει και απο εκει και μειναμε ευχαριστημενοι .
Μπορεις να παρεις και ενα yeah , που ειναι μια low quality εκδοχη των dahon , που δε πιστευω ομως οτι αξιζει τον κοπο (πολλα πλαστικα αντι για μεταλλικα μερη κ.τ.λ.)
Eιναι λιγος καιρος που ψαχνω και εγω για σπαστο. Μεχρι στιγμης τα dahon ειδα οτι είναι πιο ολοκληρωμενα (να μην πω καλυτερα και ανοιξω διαμαχες) αλλά είναι ακριβα τα ατιμα. Χρειαζεσαι email για να μας πεις το μαγαζι με τις καλυτερες τιμες; Ειδα οτι εχουν σπαστα orbea, sector kai monty αλλα αν βρω ενα dahon σε καλη τιμη!! στην ποδηλατοδρομια την κυριακη γνωρισα ενα κυριο με το ακριβο μοντελο της Monty που ηταν πολυ ευχαριστημενος αλλα απο οτι βλεπω οι περισσοτεροι dahon εχουν.
Θα έλεγα πως τα σπαστά ποδήλατα ως ειδική κατηγορία δεν πολυκυκλοφορούν. Αλλά και πέρα από αυτό δεν ξέρω πολλούς που έχουν και τα δίνουν, διότι όποιος παίρνει, το κρατά για την ευκολία που προσφέρει.
Ελπίζω να βρείτε αυτό που θέλετε αλλά αεγώ θα πρότεινα ήδη να αρχίσετε οικονομία...
..στο xtravaganzagold@hotmail.com .
Θελω να τονισω οτι η γνωμη μου ειναι προσωπικη και η προταση στο συγκεκριμενο καταστημα γινεται επειδη εγω ειμαι ευχαριστημενος με τις τιμες και οχι επειδη ειμαι ..κουμπαρος του κ.τ.λ. !
και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο! ;)
Κάτω το μονοπώλιο της Dahon! :P
Το (dahon) mu μου το χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Παράπονα έχω ελάχιστα - και νομίζω ότι καλύτερη αγορά για αυτά που προσφέρει δεν θα μπορούσα να κάνω...
Μην ξεχνάτε ότι μπαίνει και στο μετρό, λεοφωρείο,τραίνο, τραμ (ως αποσκευή)... Με 20" ρόδες και 3η, ανέβηκα και Δεξαμένη (!!!) αλλά ο νέος (παλιός) "εχθρός", τώρα τον χειμώνα, είναι ο κόντρα αέρας - όμως η δουλειά κάνει τις γάμπες! :-D
Σε συμβουλεύω να επενδύσεις σε ένα καλό σπαστό -όποιο και να είναι αυτό. Αν δεν σου κάνει μπορείς να το πουλήσεις μάλλον πιό εύκολα από άλλα ποδήλατα...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ 1 MONTAGUE MOUNTAIN ΣΠΑΣΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗΤΟ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟ Η ΚΟΥΤΑ ΤΟΥ (ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ) ΤΙΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΩ. ΑΑΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ DX18 ΣΕ ΙΝΤΣΕΣ....
Τα σπαστα γενικα ειναι πιο ακριβα γιατι ειναι και πιο πολυπλοκα στην κατασκευη .Το να αγορασεις σε ενα καλο σπαστο ειναι επένδυση , γιατι πιστευω οτι ειναι απειρως πιο πολυχρηστικο απο ενα κανονικο . Απλα , φροντισε να ειναι ενα καλο και μην παρασυρθεις απο προσφορα του τυπου "και αυτο σπαστο ειναι και κανει 250-300 ευρω" γιατι τα σπαστα εκτος του οτι εχουν τοσους πολλους συνδεσμους που η αντοχη τους στη χρηση και το χρονο ειναι καθοριστικης σημασιας , θα πρεπει να βρεις και ενα σπαστο που να διπλωνει σχετικα γρηγορα .Διαβαζεις στο ιντερνετ οτι το ταδε διπλωνει σε 15" , το αλλο σε 30" και λες "ενταξει μωρε , τι 15 ,τι 30 , απο εκει που δε το διπλωνα καθολου μπορω να συμβιβαστώ με κατι φθηνοτερο και πιο αργο στο διπλωμα" .Πιστεψε με , θα το διπλωσεις τοσες πολλες φορες στη ζωη σου , μερικες με αναγκη να το κανεις γρηγορα , που και αυτο εχει σημασια .
Τα DAHON ειναι , εκτος απο πολυ καλα και πληρη , best value for money .
Κατα την γνωμη μου τα σπαστα με τις καλύτερες προδιαγραφες (αλλα και τα πιο ακριβα )ειναι τα εξης:
birdy(+1200) , brompton (+-1000),moulton, merc(+_800), strida(+-700) ,,
και άλλα πολυ εστιασμενα αλλά κατα την γνωμη μου υπερβολικα (τροχοι κατω απο 14"):
A-bike , mobiky , gekko κτλ
..και πιο φθηνα θα βρεις πολλα , μετρια οπως raileigh , yeah , και μερικα απο μεγαλυτερες εταιριες που δεν ειδικεύονται ομως στο χωρο (πχ sector ) , και ακομη πιο φθηνα κινεζικες απομιμησεις dahon , brompton αλλα και κατι απαραδεκτα αυθεντικα..κινεζικα !
..στα μεταχειρισμένα μπορεις να βρεις ποδηλατα σπαστα με συλλεκτικη αξια (ebay) αλλα αμφιβολη κατασταση , οπως bickerton , moulton ,dahon , strida & strida 3 k.t.l
Μερικές διορθώσεις/ απορίες στα γραφόμενα του xtravaganzagold:
Κατα την γνωμη μου το σπαστο με τις καλύτερες προδιαγραφες (αλλα και τα πιο ακριβα )ειναι τα εξης:
birdy(+1200) , brompton (+-1000), merq(+_800),moulton(+-800) , strida(+-700) ,
Πώς κατάληξες σε αυτή τη λίστα; Είναι περίεργη! Τα Merc ας πούμε είναι κλώνοι Brompton, και μάλιστα κακοί, αν εμπιστευτώ την κρίση του AtoB. Έχεις δει κάποιο στην Ελλάδα; Όσον αφορά τα Moulton, μακάρι να έκαναν 800 ευρώπουλα... μάλλον από τα 2500 αρχίζουν!
..και πιο φθηνα θα βρεις πολλα , μετρια οπως raileigh , yeah , και μερικα απο μεγαλυτερες εταιριες που δεν ειδικεύονται ομως στο χωρο (πχ sector ) , και ακομη πιο φθηνα κινεζικες απομιμησεις dahon , brompton αλλα και κατι απαραδεκτα αυθεντικα..κινεζικα !
Υποθέτω ότι μιλώντας για μεγάλες εταιρίες που δεν ειδικεύονται στο χώρο έγραψες από λάθος τη Sector! Μάλλον θα εννοούσες Giant, Orbea κλπ.
Τα Raleigh, Yeah και πολλά άλλα είναι ποδήλατα φτιαγμένα με πατέντες και τεχνολογικές συνεργασίες με την Dahon - είναι μάλλον ίδια όοσν αφορά το value for money.
Αυτά...
Φίλε xtravaganzagold, αν κρίνω από το avatar σου, έσεις Strida; Πού κυκλοφορείς βρε παιδί μου να το δω; Μαράζι το έχω - σε προηγούμενο ταξίδι στο Λονδίνο είναι πάει στο Selfridges για να το δω επειδή είχα διαβάσει ότι έχει σχετικό τμήμα και τελικά είδα μόνο Brompton και A-bike!
Ενδιαφέρομαι για το ποδήλατο...αρκεί να είναι Large μέγεθος!
email: mpapazekou@yahoo.gr, Μαργαρίτα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ZOUZOUNI ΜΟΛΙΣ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΜΕ ΤΗΛ. ΠΑΡΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ
το δικο μου ειναι xtravaganzagold@hotmail.com
Οντως , εχω ενα strida 5 (το δευτερο γνωστο στην Ελλαδα , υπαρχει και ενα strida 3).
Βασικα , σχετικα με την λιστα , ηταν κατα την προσωπικη μου αποψη , οπως τονισα και παραπανω και υποκειμενικη (με πολλη προσπαθεια να γινει αντικειμενικη , αλλιως θα εβαζα το strida πρωτο-πρωτο ! χαχαχα)
Τα merc , που εχω δει απο κοντα , ειναι οντως κλωνοι , και χειρότεροι απο το "real thing" , αλλα σαν ποδηλατο δεν το βρηκα κακο .Απεναντιας πιστευω οτι σε μαθαινει στο φαινομενο "brompton" ετσι ωστε...να πας να παρεις το αυθεντικο μετα μετα χωρις ενδοιασμούς !
Το moulton με την τιμη ευκαιρια αφορουσε αγορες μτχ απο ebay και κακως το εβαλα με τα καινουρια . Εχεις απολυτο δικιο εδω , εκανα τις απαραιτητες διορθωσεις.
Η sector παλι αν και ειδικευεται στη κατασκευη ποδηλατων , γενικα , τα αναδιπλουμενα (20'') που προσφερει δεν ξεχωριζουν (καταλογος 2008) οπως το σχετικα ενδιαφερον αλλα "γυμνο" city hopper , με τους απαραδεκτους (υποκειμενικο) συνδεσμους και το αξιολύπητο 2400 genny , που και δε βλεπεται με τιποτε (ζητω τα κακογουστα 80s!) , δεν εχει ταχυτητες κ.τ.λ.. Ειναι οντως στη μιση τιμη των DAHON αλλα και μισο-εξελιγμενα και μισο-ξεπερασμενα σαν συλληψη .
Η διαφορα DAHON -ΥΕΑΗ ειναι απτη ! Εχουν κοψει (λιγο ομως) το τιμη προσφερωντας το ιδιο σχεδον ποδηλατο χωρις βερνικι , κακα ελαστικα , πλαστικες μανεττες ,σχαρα , φτηνα φτερα, πεταλια κ.τ.λ . Δηλαδη "ειναι" dahon αλλα δε "φαινεται" dahon.
Tα raleigh εχουν την παραδοση του ονοματος τους , συμφωνω ,αλλα δεν εχουν σημαντικες καινοτομίες οπως αλλα .Εχω δει ενα συγχρονο απο κοντα και δε τρελαθηκα κιολας !
Παραδοξο , αλλα χαιρομαι με το "strida" μαραζι σου , ακριβως επειδη και εγω ετσι ενιωθα μεχρι να το αποκτησω ! Ειναι οντως ξεχωριστο απο καθε αποψη , απιστευτα λειτουργικό , ανθεκτικο , πολυτελες και εξελιγμενο ! 25 χρονια εξελιξης ειναι αυτα ! (και παρολα αυτα οι βασικες του αρχες ειναι αναλιωτες !) Ειναι πολυυυ μπροστα..
Παω παντου με αυτο , οποτε , αν δε κανονισουμε κατι (πορεια , αλητογατους , συνελευση κ.τ.λ.) στειλε mail να τα πουμε.
Στην Ελλάδα το είδες το Merc; Αν ναι, πού;
Σχετικά με τα Sector, κατά τη γνώμη μου είναι απλά το brand name των το φτηνιάρικων ποδηλάτων του Γατσούλη - τουλάχιστον με μέτρο τα τρία-τέσσερα που έχω δει. Οπότε δε θα τη χαρακτήριζα και "μεγάλη" εταιρία!
Έχεις δίκιο για τη διαφορά Dahon-Yeah. Εγώ έχω το Boardwalk - το πρώτο που πουλήθηκε στην Ελλάδα, πριν ακόμα ανοίξει το κατάστημα της Dahon. Το πήρα αμέσως μετά τον εκτελωνισμό του από την αποθήκη, αφού το οδήγησα, μαζί με ένα Yeah. Τότε το Boardwalk έκανε 365 και το Yeah 280., δηλαδή 23% φτηνότερα. Με βάση αυτό, και το Yeah έχει πολύ καλό value for money.
Τα Raleigh ανήκουν στο DLT - Dahon License Program. Όπως και τα Ridgeback και άλλες πάλαι ποτέ μεγάλες εταιρίες.
..ή , αλλιως ,σπαστικος(το εχω ακουσει για το δικο μου) , διπλωματης ,αναδιπλουμενος ,χαριτοδιπλωμενος !!!!
Το merc το εχω δει εξω απο γιοτ στη μαρινα του Φλοισβου , μαζι με κατι αλλα σπανια δειγματα( mercedes-benz ηλεκτροκινητα κ.τ.λ) και ρωτησα τον μουτσο που τα φυλαγε (μαζι με το σκαφος!) αν μπορουσα να το δω απο κοντα .
Νομιζω οτι οποιος βαλει το χερι πιο βαθεια στην τσεπη για να παρει αναδιπλουμενο , δε θα επελεγε τα sector , εκτος αν δεν ηξερε ή αν δε του εφταναν ή ..απλα πειραματιζόταν .
Εχω την εντυπωση οτι μιλησαμε στην πορεια (οχι την βουτηροδρομια) μαζι.
θα τα πουμε κι απο κοντα! cheers !
και εγω ενδιαφερομαι για το MONTAGUE MOUNTAIN, δεν καταλαβα μονο το μοντελο ακριβως και τις ροδες τι μεγεθος ειναι. ειμαι 1.73 το ποδηλατο ειναι στα μετρα μου περιπου;εχει εγγυηση, ειναι απο ελλαδα η εξωτερικο. το email moy afitsios@gmail.com
Σαν ειδικός στα brompton να πώ και 'γω μια λέξη..
Το αναδιπλούμενο ποδήλατο το αγοράζει κάποιος πού έχει σκοπό να μετακινείται στήν πόλη και σέ βατούς χωματόδρομους στήν εξοχή.
Επειδή έχει μικρούς τροχούς πού καθορίζουν το πόσο μικρό γίνεται το "πακέτο" όταν διπλώνει, η ποιότητα πρέπει να έιναι πολύ καλή για να εξασφαλίζει εύκολη κύλιση και καλή συμπεριφορά στον δρόμο.
Πολλά από τα προαναφερθέντα μοντέλα έχουν τροχούς 20 ιντσών, το brompton 16 ιντσών και κάποια άλλα μικρότερους πού όμως καθιστούν το ποδήλατο πολύ ειδικό, με λίγες ή χωρίς ταχύτητες πού δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει σε δυσκολότερες συνθήκες διαδρομής.
Το brompton πάντως δέν υστερεί στόν δρόμο και πάει με άνεση όπου πάει οποιοδήποτε σίτυ ποδήλατο.
Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για όλα τα καλά αναδιπλούμενα ποδήλατα με τροχούς 20' αλλά δέν έχω προσωπική εμπειρία και αφήνω να σχολιάσουν όσοι έχουν..
Είναι ένα ποδήλατο πού θα το έχει κάποιος πολλά πολλά χρόνια, καθώς ακόμα και οι αλλαγές σε μοντέλα δέν καθιστούν ποδήλατα δέκα και παραπάνω ετών "παλιά" ( Πράγμα πού συμβαίνει π.χ. στα ΜΤΒ με την αλλαγή της τεχνολογίας τών αναρτήσεων κλπ).
Γι' αυτό πιστεύω ότι αξίζει να ξοδέψει κανείς κάτι παραπάνω για αυτό το ποδήλατο " εργαλείο προσωπικής μετακίνησης" ... Όσον αφορά το brompton, μπορεί και να το παραγγείλει ακριβώς με τις προδιαγραφές και τον εξοπλισμό πού θέλει, με πληθώρα επιλογών, και να επιλέξει ακόμα και το χρώμα !
μια παρατήρηση έχεις καμια παλιά allivio και μία marzocchi z2 του 2002 να σου πω τι κάνεις με παλιά τεχνολογία Mtb ???
Μα καλά ρε planet ακόμη και εδώ πετάγεσε σαν την τσουτσου? O άνθρωπος γενικά μιλάει...
εσύ έχεις καμιά παλιά allivio και καμία z2???
άλλωστε και εσύ σαν τσουτσου πετάγεσαι και μάλιστα άπλυτη
το να λέει ότι ανακρίβειες δεν μου αρέσει και τον διορθώνω αν δεν μπορεί την κριτική είναι δικό του πρόβλημα όχι δικό μου
:D
...Θανο , καλοτάξιδα τα ποδηλατα σου !!! ειναι σουπερ τα boardwalk , ειδικα σε ασπρα ! Ειμαι σιγουρος οτι θα...ξεδιπλωσουν τις αρετες τους , με την πρωτη ευκαιρια που θα τα διπλωσεις !
..και δειγμα πρωτο: πως σου φανηκε που εβαλες 2 ποδηλατα με κλειστο πορτμπαγκαζ ?
..απολαυση !
Τελικά τί πήρες?
Βρήκες μεταχειρισμένα αυτά πού ήθελες; Πήρες καινούργια;
Οσον αφορά για τις αναρτήσεις και την τεχνολογία τους, είχα στο μυαλό μου κυρίως τις πίσω που αποτελούν μέρος του σκελετού. Εκεί έχω την γνώμη ότι έχουν αλλάξει πολύ οι διαδρομές, οι αιώρηση, τα πίβοτ, τα μπράτσα κλπ.
Και των μπροστά αναρτήσεων έχει εξελιχθεί η τεχνολογία αλλά, οι μπροστινές αναρτήσεις είναι έτσι κι αλλιώς αναλώσιμες...κάποια στιγμή μετά από κάποια σέρβις απλά ή δέν φτιάχνεται ή δέν συμφέρει να την φτιάξεις και παίρνεις άλλη καινούργια..
Στίς πίσω αναρτήσεις απλά αλλάζεις πίβοτς και αμορτισέρ...
επειδή είμαι ακόμη στο ψάξιμο, είδα και ένα νέο πιο φτηνό που έχουν φέρει κάποιο κατάστημα. Πρόκειται για σπαστό με κόστος 250 ευρώ, το οποίο έχει ακριβώς το ίδιο look με το boardwalk αλλά (όπως είναι αναμενόμενο), έχει κάποιες λεπτομέρειες που έχουν γίνει συμβιβασμοί - προφανώς για μείωση του κόστους. Αν θυμάμαι καλά, η ΄"μάρκα" είναι LTB ¨η κάτι τέτοιο.
Πολλά κομμάτια του boardwalk τα οποία είναι αλουμίνιο, έχουν αντικατασταθεί από μάλλον σιδερένια. Επίσης οι ταχύτητες είναι Shimano. Γενικά για μια φτηνή λύση δεν είναι κακό... το χρώμα όμως (ασημί - έτσι και έτσι βαφή), με χαλάει λίγο...
Προς το παρόν αναμένω... θα πάω ταξίδι τουρκία την επόμενη εβδομάδα και έχω ακούσει ότι υπάρχει ένας δρόμος γεμάτος με καταστήματα με είδη ποδηλάτου. αν είναι και φτηνά, παίζει να πάρουμε και κάτι από εκεί...
..πιστευω οτι ειναι συμβιβασμος , γιατι η χρηματικη διαφορα ειναι μικρη αλλα εμφανισιακα , απο αποψη εξοπλισμου και συνολικης ποιοτητας κατασκευης... ξερεις !
(δε μου αρεσε)
Γειά σου φίλε LOUFLOU74. Ισχύει ακόμη η προσφορά σου για το Μontague? Κι αν ναι τι τιμή ζητάς? και σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι?
Γιάννης johanathens@yahoo.gr
Spirosta : Μην διακόπτεις το παραλήρημα του σπαζοκλαμπάνια. Ο άνθρωπος(;) είναι ειδικός...
Vang: Τι γνωρίζεις εσύ από αναρτήσεις? Εεε ? Δικαίως να σου την πει ο σπαζοκλαμπάνιας. Άσε που τώρα ειδικεύεται και στα folding.
Παιδιά, πωλούνται στην αθήνα gekko?
Ένας φίλος έχει ξετρελαθεί και με ρωτάει.
..το topic ανασύρθηκε απο τα βαθη των αιωνων !!!
@vang
τα mtb δεν έχουν απαρέτητα πίσω ανάρτηση
και άλλο η φθορα 5-6 service και άλλο
"Πράγμα πού συμβαίνει π.χ. στα ΜΤΒ με την αλλαγή της τεχνολογίας τών αναρτήσεων κλπ"
δλδ αν πάρω μια αχρησιμοποίητη marzocchi z2 bomber που είναι αρχαία ιστορία θα έχω μια πολύ καλή ανάρτηση
απο εκεί και πέρα ανάλογα την χρήση που θα κάνω θα έχει τις φθορες τις
αλλά δεν έχει τεράστιες διαφορές με τις σημερινές τεχνολογίες
:D
px με την marzocchi 33lo που είναι 2009 model
:D
@strouf
strouf="Ο παπαρδέλας θα απαντά με κάτι εντελώς άσχετο, και θα αναρωτιέσαι γιατί μπήκες καν στον κόπο να ασχοληθείς με το φρενοκομείο."
να δεις σε πιο Link το είδα
α θυμήθηκα
http://to-adifago-kitos.com/
Χαιρετώ. Εϊναι η τρίτη φορά που γράφω ότι ενδιαφέρομαι για το ποδήλατό σου, αλλά απάντηση δεν πήρα. Τελικά το πουλας ή όχι?
Σωκράτης 6977446034, sokpapa@med.uoa.gr
dahon mu p8 680.00
σχαρα 30,00
φτερα 30,00
καλαθι klik fix 60.00
ΣΥΝΟΛΟ 800,00
ΤΟ ΔΙΝΩ 600,00