Πληροφοριες για τα "ξαπλωτα" ποδηλατα (recumbent bicycles)

25 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

Παιδια καλησπερα σε ολους, ξεκινωντας αυτο το θεμα θελω να πω οτι δεν γνωριζω απο ποδηλατα. Ειδα λοιπον ψαχνωντας τυχαία αυτο το συγκεκριμενο τυπο ποδηλατου που στα ελληνικα μπορει να μεταφραστει και ως ξαπλωτο ποδηλατο,ξερει κανεις τιποτα για αυτα γιατι βλεπω οτι κανενας δεν φερνει τετοιου ειδους ποδηλατα.

Υπαρχει τιποτα απο ευρωπη που μπορουμε να απευθυνθούμε για να παρουμε τιμες;

Εχω βρει και ενα σαιτ που εχει κατι παρομιο αλλα ειναι πανακριβα...

http://day6bicycles.com/index.html

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Ξερω οτι στην Αθηνα τα εχει το action3

Μπορεις να πας να τα δεις και να τα δοκιμασεις

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Ξαπλωτα ποδηλατα (Recumbent bikes) εισαγονται στην Ελλαδα απο την Action 3.

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

Παιδια ευχαριστώ πολυ για την πληροφορία αλλα δυστυχώς σκετη απογοητευση... εγω ηθελα κατι μεταξύ του πρωτου και του τρίτου ποδηλατου επειδη ειναι ξαπλωτο μεν αλλα εχει γρηγορη αντιδραση στα πεταλια επειδη τα εχει χαμηλα.
Ετσι ωστε οταν πιασει φανάρι να προλαβαίνεις να στηριχθείς αυτο το ποδηλατο την πεταλιερα την εχει στον θεο ειναι υπερβολικα ψιλα για να εχεις αμεση αντιδραση ιδιως μεσα στην αθηνα απο φαναρι σε φαναρι.Ασε που μπορει να σε περασουνε απο πανω οι κανιβαλοι οι οδηγοί που δεν σεβονται τιποτα.
Αν πεσει τιποτα αλλο προμιθευτη που να φερνει παρομια μην διστασετε να το ποσταρετε...
τελος υπαρχει καποια εταιρια που να τις δινεις τα σχεδια για να σου κοστολογήσει και σου φτιάξει ενα ποδηλατο;

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Πηγες να τα δεις στο Action 3?
Απο σκελετους να σου φτιξουν υπαρχουν πολλοι
αλλα θα κοστισει ακριβα.
Μην απογοητευεσαι και δοκιμασε τη ξαπλωτη σταση.

Αν δε βγαλεις ακρη ριξε και μια ματια σε ρατζα νοσοκομειου

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα


λες?μπα οχι ενταξη ειπαμε....ετσι και αλιος ειναι το ποδηλατο οπως το φανταζεται κανεις βρηκα ενα σαιτ που εχει τα παντα αλλα δυστηχως ειναι αμερικη.
Αν ειχανε περισσότερη ζητηση αυτα τα ποδηλατα ισως φερνανε περισοτερα οι εισαγωγης μαλον δεν τα ξερει ο κοσμος ακομα.

http://www.easystreetrecumbents.com/bikes/
http://www.rans.com/stratus-le
το χειροτερο ειναι οτι δεν μπορεις και να το παραγειλης εστω και απεξω αν δεν το δοκιμασεις πρωτα...

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

γειά σας, εδώ και εφτά μήνες χρησιμοποιώ «ξάπλωτο», ακριβέστερα ημί-ξάπλωτο, επειδή ημί-ξαπλώνω.
Τα πλεονεκτήματα·
1ον) προχωράς γρήγορα
2ον) άν έχεις συνηθίσει, ποδηλατάς άνετα
3ον) κάνει μεγάλη χαρά.

Τα μειωνεκτήματα·
1ον) δε βλέπεις καλά μπρωστά και δε φαίνεσαι από μακρυά
2ον) το καυσαέριο μπαίνει άμεσα στα όργρανά σου αναπνοής
3ον) η σέλλα δε συγκρίνεται με κανονική δερματινή
4ον) θέλεις τρείς κλειδαριές να το δέσεις από κάθε ρόδα
5ον) συνήθως δεν υπάρχει χώρος για να πάρεις εργάλεια κλπ. μαζί σου.

Συμπέρασμα· έτσι κι αλλιώς με ικανοποιεί το ημί-ξάπλωτο μου τρίκυκλο, που έχει κι άλλα ζητήματα· προχωρώ γρήγορα, ημί-κάθομαι άνετα, χαίρομαι να κάνω πετάλι.
Όταν συνήθισαν οι μύς αισθανόμουν ελευθερία.
Από την άλλη, πάντα ανάβω τα φώτα για να με δούνε οι τενεκεδούχοι· άν γίνει αποτύχημα, ποιός μου πληρώνει τη ζημιά;

Αναφέρομαι στο εξής·
http://hasebikes.com/144-1-recumbent-trike-kettwiesel-tour.html

καλή ποδηλασία

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

dukepapas wrote:
Παιδια καλησπερα σε ολους, ξεκινωντας αυτο το θεμα θελω να πω οτι δεν γνωριζω απο ποδηλατα. Ειδα λοιπον ψαχνωντας τυχαία αυτο το συγκεκριμενο τυπο ποδηλατου που στα ελληνικα μπορει να μεταφραστει και ως ξαπλωτο ποδηλατο,ξερει κανεις τιποτα για αυτα γιατι βλεπω οτι κανενας δεν φερνει τετοιου ειδους ποδηλατα.

....

ψάχνεις για ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΙΔΙΚΟ ποδήλατο, σου βρίσκουμε αντιπρόσωπο (Βαγγέλης / a.k.a Vang - action3), είναι και στο κέντρο της Αθήνας, είναι και φιλικότατος - εξυπηρετικότατος - ποδηλάτης με Π κεφαλαίο... και δεν πας ούτε να τον δεις και να δεις και τα ποδήλατα από κοντά?
Εντελώς φιλικά και συγγνώμη για το ύφος μου... αλλά τι περιμένεις? να έρθει εδώ κανας Γερμαναράς κατασκευαστής να σου φέρει έξω από την πόρτα σου καμια ντουζίνα διαφορετικά μοντέλα να διαλέξεις?

Α, να σημειώσω ότι κάποτε (υποθέτω ακόμα θα ισχύει) ο Βαγγέλης έδινε τα ειδικά ποδήλατα και για ΤΕΣΤ ride.

Αν όντως ενδιαφέρεσαι για recumbent νομίζω ότι χάνεις απλά τον χρόνο σου ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ / ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ / ΝΑ ΕΝΗΜΡΩΘΕΙΣ.

Αυτά, και με συμπαθάς αν το ύφος μου είναι κάπως....

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

παιδια καλησπερα πηγα απο εκει αλλα οπως το περιμενα ...δυστυχώς εχει δυο μοντελα τα οποια δεν κανουν για την αθηνα.
Προσωπικά ηθελα κατι οπως το πρωτο αλλα τα περισοτερα απο αυτα υπαρχουν μονο αμερικη.
Τιμες δεν θελω να πω συγκεκριμενα λογο του οτι δεν εχει στο σαιτ,αλλα ειναι περιπου οσο ενα μηχανάκι η ακομα και αυτοκίνητο.Ισως επειδη πληρωνεις πιο πολυ πατεντα γερμανικη οπως και τα υλικα που ειναι εξαιρετικα.

Για να γινουν προσιτά οσο ενα κανονικο ποδηλατο πρεπει να υπάρξει μεγαλη ζήτηση να πεσουν οι τιμες και να τα φέρουν περισσότεροι εισαγωγής. :(

Αν ηξεραν ολοι οι ποδηλατες την ανεση προσφέρουν θα ειχαν ξετρελαθεί αλλα δυστυχώς ειναι δύσκολη ακομα και οι βολτα για ευνοήτους λογους.(απο τον προμηθευτή)

Η καλυτερη μαρκα και με μεγαλη ποικιλια ποδήλατον αλλα δυστηχως μονο αμερικη ειναι η http://www.sunbicycles.com/ με εδρα την florida μηπως ειναι κανεις απο εκει να μας το στηλει as gift!!

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

Μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα 2 σαιτ εντος ευρωπης το ενα γαλια το αλλο ελβετια.
Να υποθεσω οτι και τα δυο ειναι εντος ευρωπαικης ενωσης οποτε δεν εχουμε δασμους.

1) http://www.velobent.com/product_info.php?products_id=30

2) http://www.biketothefuture.ch/index.php?page=mypage&iId=25

Στο πρωτο εχει το Sparrow στα 890ευρω αγνώστου μεταφορικων.....

Στο δευτερο λινκ λεει πως ειναι οι τιμες μαζι με τους φορους και τα μεταφορικα αν και δεν ξερω γαλλικα εκανα την μεταφραση με το google.

Εχει δυο καταπληκτικα ποδηλατα το ενα ειναι το Sun X3SX trike Delta 2009 στα 800 ευρω προσφορα οπως λεει, και το αλλο Lightning Phantom 2009 στα 1233ευρω λιγο πιο ακριβω αλλα τι να κανεις.

οποτε μολις βρω ευκαιρια κατι μου λεει οτι επιτελους το ονειρο για ενα τετοιο ποδηλατο θα γινει επιτελους πραγματικοτητα!!
Eπισης και απο γερμανια!
http://www.sun-bikes.de/modelle/ez-3ax7.htm

vang
Απών/απούσα

Δέν συναντηθήκαμε στην action3 καθώς δέν είμαι εκεί όλες τις ώρες.

Δέν συμφωνώ με την άποψή σου ότι τα αντιπροσωπευτικά δείγματα που εκτίθενται στη action3 είναι λιγότερο κατάλληλα για την Αθήνα από αυτά πού έχεις παραθέσει στο πόστ σου.
Η επιλογή τους έχει γίνει ειδικά για να είναι τα πλέον κατάλληλα για τις συνθήκες της Ελλάδας και τα πιο ευπροσάρμοστα σε πολλαπλές χρήσεις.
Τα ποδήλατα που έχεις διαλέξει είναι με long wheelbase ( μακύ μεταξόνιο) με αποτέλεσμα να έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ακτίνα στροφής που τα καθιστά δυσκίνητα για τις συνθηκες της πόλης και όχι μόνο. Ενα άλλο θέμα στα ξαπλωτά έιναι ότι καθώς δεν έχεις την δυνατότητα να ανασηκωθείς σε ανωμαλίες/λακούβες του οδοστρώματος, που τέτοιες έχουμε πολλές στούς δρόμους μας, η ύπαρξη ανάρτησης προσφέρει σημαντική διαφορά στήν άνεση.
Επίσης οι σχέσεις πρέπει να έιναι αρκετά ελαφριές και με εύρος για να ταιριάζουν με το ανάγλυφο του εδάφους της πατρίδας μας.
Το recumbent πρέπει κάποιος να το συνηθίσει, ιδίως το δίτροχο απαιτεί να αναπτύξει κανείς νέα αντίληψη ισορροπίας. Έτσι δέν έιναι εύκολο να το δώσουμε για τεστ σε δημόσιο δρόμο για λόγους ασφαλείας και πρέπει να κανονιστεί δοκιμή μόνο σε περιορισμένο, ελεγχόμενο χώρο π.χ. κάποιο πάρκο.
Πάντως θέλει υπομονή και επιμονή πρίν αρχίσει η πραγματική απόλαυση, όπως λέει και η Κωστάντζα που έχει προσωπική εμπειρία.
Εγώ προσωπικά έχω κυκλοφορήσει και στην πόλη και στα περίχωρα και μέ τα δύο αυτά μοντέλα ( δίτροχο και τρίτροχο) και δέν ένοιωσα ότι υστερούν σε κάτι από οποιοδήποτε άλλο recumbent. Για την κίνηση στην πόλη πρέπει να αναπτύξεις μερικές τεχνικές απλές και χρήσιμες αφού αποκτήσεις καλό έλεγχο του ποδηλάτου σου. (Πρέπει να κάνεις κάμποσα χιλιομετράκια σε ήσυχους δρόμους πρίν βγείς στήν κίνηση).

Τέλος να σου πώ ότι μπορούμε να φέρουμε όποιο ποδήλατο θέλεις από τoυς κατασκευαστές Hp Velotechnik και HASE bikes. Δυστυχώς δέν μπορούμε να έχουμε δείγματα από όλα τα μοντέλα. Τιμές δέν δημοσιεύουμε γιατί οι δυνατότητες επιλογών εξοπλισμού σε κάθε ποδήλατο είναι τόσες πολλές ώστε η τιμή καθορίζεται με το "χτίσιμο" κάθε ποδηλάτου, σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη του. Μπορεί να πάρει κανείς μιά ιδέα για τις τιμές βλέποντας τις τιμές που δημοσιεύουν τα σάιτ των κατασκευαστών και προσθέτοντας την διαφορά του ΦΠΑ και κάποια επιβάρυνση μεταφορικών.

Βλέποντας τις προτιμήσεις σου και κατανοώντας ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο κυρίως για μετακίνηση στην πόλη και πέριξ θα σου έλεγα να δεις και το spirit της HP Velotechnik στο παρακάτω λίνκ.

Είναι κατασκευασμένο ειδικά για ευκολία στήν μετακίνηση στην πόλη και είναι αυτό που συνηθίζει πιό εύκολα κάποιος που ξεκινάει με τα ξαπλωτά, λόγω της ειδικής γεωμετρίας του
Μπορούμε να στο φέρουμε αλλά δυστυχώς δέν έχουμε την δυνατότητα να το έχουμε για δοκιμή.

http://www.hpvelotechnik.com/produkte/spirit/details_e.html

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

καλησπερα το οτι δεν κανουν για πολη μου το ειπε ο κυριος που ειχε το μαγαζι εγω πιστευω πως κανουν ειναι τι αρεσει στον καθενα.
Αλλα προσεξε recumbent απο recumbent εχει διαφορα....Εγω ψαχνω recumbent που να εχει τα πεταλια χαμηλα αν κοιταξεις στα ποδηλατα της sunbikes εχει την σειρα της ΑΖ-3 ειναι τα πεταλια κατω απο το τιμονι.
Αυτα που εχει η hpvelotechnik ειναι σχετικα ψηλα και δεν μπορεις στα φαναρια καθε λιγο να ανεβαζεις τα ποδια σου στον θεο απο φαναρι σε φαναρι ειναι κουραστικο μεχρι να ισορροπήσεις.

vang
Απών/απούσα

dukepapas wrote:
...
Αυτα που εχει η hpvelotechnik ειναι σχετικα ψηλα και δεν μπορεις στα φαναρια καθε λιγο να ανεβαζεις τα ποδια σου στον θεο απο φαναρι σε φαναρι ειναι κουραστικο μεχρι να ισορροπήσεις.

δέν είναι κουραστικο...
εδω είναι ένα από τα κόλπα που σου είπα παραπάνω...
Μιλάμε για το δίτροχο γιατί στο τρίτροχο απλά πατάς πετάλι και ξεκινάς. Δέν κατεβάζεις καθόλου τα πόδια σου από τα πετάλια όταν στανματάς.
Στα φανάρια/διασταυρώσεις δέν ξεκινάς μόνο με τον κλασσικό τρόπο δηλ πόδι στο πετάλι πεταλιά σηκωμα και το άλλο πόδι. Αν π.χ. ανασηκωθείς ώστε η πλάτη σου να είναι κάθετη και τα πόδια σου ακουμπάνε και τα δύο στο δρόμο, έχεις πολύ καλύτερη ορατότητα στην διασταύρωση, καθώς γέρνεις μπροστά και ξεκινάς απλά σπρώχνοντας εναλλάξ με τα πόδια.( κάτω από τα πόδια σου δέν υπάρχουν πετάλια για να σε ενοχλούν και μπορείς χωρίς πρόβλημα να αναπτύξεις καλή ταχύτητα και να περάσεις την διασταύρωση πολύ γρήγορα.) Έχοντας με αυτό τον τρόπο αναπτύξει την αρχική ταχύτητα έχεις πολύ καλή ισορροπία και τα να ξαπλώσεις ανεβάζοντας τα πόδια στα πετάλια έιναι πολύ απλό.
Πιθανότατα ο Στάθης στο μαγαζί εννοούσε ότι το recumbent δέν έιναι το καταλληλότερο ποδήλατο για κίνηση μέσα στην Αθήνα. Αυτό έιναι αλήθεια αν το συγκρίνουμε π.χ. με ένα brompton. Αν όμως συγκρίνουμε μεταξύ τους διαφορετικά recumbent σχετικά με την ευκολία τους για κίνηση στην πόλη, τότε επιμένω ότι ένα short wheelbase και μάλιστα με ανάρτηση όπως τα HP Velotechnik, είναι πολύ καλύτερο στην πόλη και σε άλλα πολλά από ένα Long wheelbase, που το προτιμάνε συνήθως οι Αμερικάνοι, πιθανόν επειδή τους θυμίζει harley ή επειδή είναι λίγο πιο εύκολο να το συνηθίσεις στην αρχή...Νομίζω για τις πόλεις της Ευρώπης το long wheelbase θα είναι εξόχως προβληματικο...Για να μήν μιλήσουμε για προβλήματα μεταφοράς...Σκέψου ότι το long wheelbase recumbents, πλησιάζουν ή και ξεπερνάνε, ανάλογα με τον κατασκευαστή, το μήκος ενός ποδηλάτου τάντεμ ( διπλό).

kynhgos77
Απών/απούσα

Ο πωλητης σου ειπε οτι δεν κανουν αυτα τα 2 για την Αθηνα η οτι γενικως τα ημιξαπλωτα δεν κανουν? Αν εννοει το 2ο εγω προσωπικα συμφωνω.
Νομιζω θα ειναι κουραστικο οταν ο δρομος εχει λακκουβες και σαμαρια, οταν δεν εχεις απλετο χωρο και χρειαζεσαι ελιγμους κτλ και επικινδυνο γενικως για την ασφαλεια σου οταν κινεισε παρεα με αμαξια και δεν ξερω κατα ποσο αποδοτικα ειναι σε ανηφορα.
Υπαρχει καποιος σημαντικος λογος που δεν πας σε κανονικο?

Βασικα το φανταζομαι σε ενα μεγαλο επιπεδο παρκο καπου στην Σουηδια, να βολταρεις στα δρομακια του και να χαζευεις τις λιμνουλες και τα πουλακια.

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

vang μακαρι να βρεθει προμηθευτης να τα φερει και εδω τα sun-bikes ειναι πολυ καλα ποιοτικα και με μεγαλη ποικιλια.Τα cyclegenius ειναι σχετικα πιο φτηνα αλλα ισως λιγοτερο ποιοτηκα αλλα τα πρωτα για να τα φερνουν οι γερμανοι κατι θα ξερουν.

Ειμαι της αποψης οτι πρεπει να διαδοθούν ολοι οι τυποι ποδηλάτων και εγω μηχανη εχω αλλα θα ηθελα ενα τετοιο ποδηλατο αλλα οτι και να γινει εγω θα βρω τροπο να το αγορασω.

κηνηγε ο λογος που δεν παω σε κανονικο ποδηλατο ειναι οτι πιανομαι και δεν το ευχαριστιέμαι με αποτελεσμα να το παραταω.

Τωρα αν βρω το λιγοτερο μακρυ εχει καλος μακαρι αργοτερα να τα βγαλουνε και σπαστα να δυπλωνουν ευκολα.Εχουνε βγει και σε ηλεκτρικο αλλα ειναι απλησιαστα.

vang
Απών/απούσα

dukepapas wrote:

... μακαρι αργοτερα να τα βγαλουνε και σπαστα να δυπλωνουν ευκολα.Εχουνε βγει και σε ηλεκτρικο αλλα ειναι απλησιαστα.

Αυτά που είδες στην Action3 διπλώνουνε και τα δύο και μπορούν και να παραγγελθούν με ηλεκτρική υποβοήθηση.

DukePapas
Εικόνα DukePapas
Απών/απούσα

ναι αλλα δεν ειναι με την πεταλιερα χαμηλα σαν αυτο που θελω...

poukratis
Απών/απούσα

DukePapas wrote:
ναι αλλα δεν ειναι με την πεταλιερα χαμηλα σαν αυτο που θελω...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4015053130266&set=a.4015052970262...
Θελει λιγη εξοικείωση στην αρχη , οταν το μάθεις ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!!!

poukratis
Απών/απούσα

DukePapas wrote:
ναι αλλα δεν ειναι με την πεταλιερα χαμηλα σαν αυτο που θελω...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4015053130266&set=a.4015052970262...
Θελει λιγη εξοικείωση στην αρχη , οταν το μάθεις ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!!!

poukratis
Απών/απούσα

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΞΑΠΛΩΤΟ

poukratis
Απών/απούσα

α

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

poukratis wrote:
Θελει λιγη εξοικείωση στην αρχη , οταν το μάθεις ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!!!

χεχε σαν το φόρουμ

Ωραίο το ξαπλωτό, μόνος σου το έφτιαξες;

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

O.K. και το φαψεβοοκ θέλει εξοικείωση. Το ερώτημά μου απαντήθηκε κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

ντίοπαν, το φαψεβοοκ είναι κορυφαίο

σκορπίζω τα γυαλιά από τα γέλεια, μπράβο σου!

στα γερμανικά το γράφω "gesichzbuch" διότι σιχαίνομαι επιχειρήσεις που ψάχνουν τις πιο ιδίους λεπτομέριες προσώπων για να βγάλει λεφτά @!~*$#$%/!

Μήν πατήστε σαυτήν τη παγίδα

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

κωστάνζα wrote:
ντίοπαν, το φαψεβοοκ είναι κορυφαίο

σκορπίζω τα γυαλιά από τα γέλεια, μπράβο σου!

Γεια σου Κωνστάνζα,
δεν είναι δικό μου, αυτό γίνεται όταν ξεχνάς ή βαριέσαι να κάνεις την εναλλαγή στο πληκτρολόγιο από ελληνικά σε λατινικούς χαρακτήρες τότε προκύπτει φάψεβοοκ αντι facebook. Όλοι έτσι το γράφουν όταν π.χ. το αναζητούν στο γοογλε

contact