Βάση για πέταλο?

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
GeorgeHH
Απών/απούσα

Παίδες μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ βάση για πέταλο στο ποδήλατο μου? αγόρασα ένα luma solido shackle σήμερα αλλά είναι πάρα πολύ βαρύ για μεταφορά με τσάντα αλλιώς πρέπει να αγοράσω 2 κουλούρες μικρές να το κρατάνε κάτω απο το σωλήνα

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πρόσφατα σε μια βόλτα μας, ήρθε μια φίλη και κουβαλούσε μια κουλούρα πιο χοντρή και από τους δυο αντίχειρές μου μαζί, και εννοείτε πανβαριά.
Την συμβουλέψαμε να την αφήνει κλειδωμένη, στο σημείο που πρόκειται να κλειδώσει το ποδήλατό της και να μην την κουβαλά μαζί της.
Θα έχεις προσέξει ότι οι μισές κολώνες στην Αθήνα έχουν αφημένες χοντρές κλειδαριές. Είναι για όταν επιστρέψει ο αναβάτης με το άτι του.........

spskark7
Απών/απούσα

τα περισσοτερα πεταλα εχουν και βαση δες και το Onguard 5002 pitbul
απο τον μπαξεβανη

skywalker
Απών/απούσα

Αφου σου λεει ο ανθρωπος εχει ηδη πεταλο ρε spskark7, τι του λες να παρει αλλο; Ψαξε σε ποδηλαταδικα στο κεντρο μηπως βρεις κατι σε βαση, αλλιως ή παρε καινουριο με βαση ή να το βαζεις σε σχαρα.

GeorgeHH
Απών/απούσα

δυστυχώς τα καλά που είναι μηχανής δεν έχουν κάποια βάση αυτό έχω διαπιστώσει

skywalker
Απών/απούσα

Τις μηχανες τις κλειδωνουν συνηθως με αλυσιδες (ABUS, OnGuard) οι οποιες ειναι αρκετα βαριες και δεν κανουν για ποδηλατα. Το πεταλο ειναι πιο κοινο για κλειδωμα ποδηλατου. Αν δωσει καποιος 40-60 ευρω μπορει να παρει κατι σχετικα καλο σε ABUS, OnGuard ή Cryptonite.

GeorgeHH
Απών/απούσα

και όμως παιδιά και η luma έχει καλά πέταλα πολύ βαρύ μεγάλο σε μήκος και χοντρό

Nemi6
Απών/απούσα

Εγω εχω παρει πεταλο αυτης της μαρκας και ειχε βαση για τον σκελετο του ποδηλατου.Αλλα ειναι αρκετα βαρυ και η βαση ειναι απο πλαστικο γιαυτο και δεν την εμπιστευτηκα.

Μεχρι τωρα απλα κουβαλαω μια μικρη τσαντα για το πεταλο μαζι και με αλλα συναφη.Ακομα βεβαια το παλευω να βρω μια πατεντα μονο για το πεταλο..Αν καποιος εχει βρει κατι εξυπνο μην ντραπει να μας το δειξει.

Επισης ωραια πατεντα εχει κανει ενα παιδι, για μικρο πεταλο βεβαια, που το βαζει στην ζωνη αναμεσα με το παντελονι.Απ την πισω μερια που δεν εμποδιζει.

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

Είχα και γώ το ίδιο πρόλημα με το πέταλό μου.Η βάση που ερχόταν μαζί του δεν ταίριαζε λόγω ιδιομορφίας σκελετού (GT) και για να καθήσει το πέταλο έπρεπε να βγάλω και τις δύο παγουροθήκες πράγμα το οποίο προτίμησα να μήν κάνω και να καταφύγω κ εγώ στη λύση της τσάντας.Τώρα με αφορμή αυτό το post σκέφτηκα πως μάλλον μπορέις να κρεμάσεις το πέταλο στο σκελετό με αυτούς τους ιμάντες που χρησιμοποιούν για να μαζεύεις τα καλώδια - όταν ειναι πολλά κ επικρατεί χάος - οι οποίοι δένουν με βέλκρο πράγμα πολύ βολικό νομίζω.Αν θυμάμαι καλά πουλάει τέτοια το ΙΚΕΑ.Ένα στον οριζόντιο σωλήνα και ένα στον σώλήνα της σέλας θα κάνουν τη δουλειά όποιος τα έχει πρόχειρα και το δοκιμάσει ας μας ενημερώσει.http://www.lifehacker.com.au/tips/2008/04/12/cheap_and_easy_velcro_ties-...

Nikolai
Απών/απούσα

Έχω δει πέταλο πιασμένο με velcro και δουλεύει.
Πάντως τεράστια φόλα η βάση του Pitbull,
της Abus πολύ πιο σταθερή.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

μετα τις τσαντες εχει και μια βαση για λουκετο που ειναι τελεια...

http://www.dahon.gr/klickfix_pages/klickfix_product_info_2008.pdf

rearviewmirror
Απών/απούσα
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Υποθέτω ότι η όποια βάση ή η αντίστοιχη πατέντα θα πρέπει να στερεώνει καλά το πέταλο, ώστε να μην ταλαντεύεται. Αλλιώς ο σκελετός θα αποκτήσει "καλλιτεχνίες" με βάθος και σε βάθος.
Λύσεις με velcro, ίσως να είναι επικίνδυνες αν μιλάμε για κάτι βαρύ.
Μάλλον κάποια σχάρα πίσω, και το πέταλο / αλυσίδα φορτωμένη και καλά πιασμένη.
Υπάρχουν και απλές οικονομικές σχάρες που πιάνουν στο παλουκόσελο.