Μενάνδρου

68 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ireda
Απών/απούσα

Χθες βρέθηκα στην Ομόνοια και μια και είχα χρόνο είπα να κατέβω μέχρι τη Μενάνδρου. Πλησιάζοντας τα έχασα παντού έβλεπες Πακιστανούς και γενικά ανατολίτες και πρεζάκιδες ένα σωρό. Τα έχασα και άρχισα να φοβάμαι. Κόσμος πολύς δεν μπορούσες να περπατήσεις μεγάλο πήξιμο. Οι μυρωδιές από τα γύρω μαγαζιά ξένες προς τις Ελληνικές, σου θύμιζε παζάρι ανατολίτικο με μπαχάρια κλπ. Ξαφνικά φτάνω σε ένα μέρος που ήταν γεμάτο ποδήλατα (περίπου 30-40) πολλά από αυτά ή τα περισσότερα ακριβά. Ήταν ποδήλατα καινούργια του κουτιού, άλλα πόλεως, άλλα σπαστά, γυναικεία με καλαθάκια χωρίς καλαθάκια κλπ. Μου έκανε εντύπωση ένας τύπος που είχε ξυρισμένο το κεφάλι σε γραμμώσεις και μάλλον πρέπει να ήταν ο αρχηγός αφού συνέχεια έδινε κατευθύνσεις. Ξαφνικά μέσα στην φασαρία εμφανίζοντια δύο ζητάδες. Αμέσως όλοι εξαφανίζονται αφήνοντας την πραμάτια ως είχε. Με το που φεύγουν οι ζητάδες εμφανίζονται ξανά οι πάκι από το πουθενά και συνέχισαν τις αγοροπωλησίες ανενόχλητοι. Παιδιά είναι κάτι το φοβερό. Δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο συναίσθημα φόβος, αηδία, σιχαμάρα, λύπη κλπ. Από αυτή την βόλτα ίσως βγήκε και κάτι δηλαδή ότι τις Κυριακές γίνεται το μεγάλο παζάρι και εάν ψάχνεις να βρεις το ποδήλατό σου να πηγαίνεις Κυριακές. Το καλύτερο είναι να πληρώνεις και να το παίρνεις πίσω γιατί αυτοί είναι οργανωμένοι και εάν κάνεις τσαμπουκά μπορείς να βρεθείς με κάτι καρφωμένο στη πλάτη σου.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
toxotis66
Εικόνα toxotis66
Απών/απούσα

τι ώρα περασες
για να ξερουμε
οσοι θελουν να πανε

dimik
Εικόνα dimik
Απών/απούσα

Ούτε να πληρώνεις, γιατί έτσι ρίχνεις λάδι στη μηχανή τους.

plannet.
Απών/απούσα

.

plannet.
Απών/απούσα

.

plannet.
Απών/απούσα

.

plannet.
Απών/απούσα

εγω λεω να μην ξαναπαμε σε μαγαζι να αγοραζουμε.
μονο απο εκει που ειναι φτηνα..

Melwpi
Απών/απούσα

Σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζι μου στο penelope5emp@hotmail.com , την παρασκευη μου έκλεψαν 2 ολοκαινουρια scott voltage και contesse , θα ηθελα να σου στειλω τις φωτογραφειες τους μηπως κατα τυχη τα ειδες ... κι εγω πηγα την κυριακη στη μενανδρου αλλα δεν ειδα πανω απο 8-9 ποδηλατα.

Royaloak
Απών/απούσα

Μήπως μπορείτε, όλοι όσοι συχνάζετε στην Μενάνδρου και με γειά σας και χαρά σας, που συχνάζετε, να μας απαλάξετε από τις περιγραφές σας και τις προτροπές σας, να πληρώνουμε τους κλέφτες; Έλεος πιά!!!!!! Λίγη τσίπα δεν βλάφτει. Καταντάει πρόκληση στο τέλος-τέλος.

ireda
Απών/απούσα

Πέρασα το απόγευμα κατά τις 1730

ireda
Απών/απούσα

Όσο για τις ειρωνείες κλπ περί πληρωμήςύπάρχουν δύο λύσεις
- Ή κάνεις τσαμπουκά και σου σπάνε τα μούτρα ή
- Ή το αφήνεις και το αγοράζει κάποιος άλλος και εσύ κλαις το ποδηλατάκι σου.
Βρες μου την καλίτερη λύση Ευχαριστώ

Royaloak
Απών/απούσα

Δεν ξέρω πού είδες την ειρωνεία. Αλλά ναι χρειάζεται λίγη ειρωνεία τώρα. Εσύ ας πούμε έχασες το ποδηλατάκι σου και πέρασες από τη Μενάνδρου, το γραφικό ανατολίτικο παζάρι με τις μυρωδιές της ανατολής και τους γραφικούς εγκληματικούς τύπους, να δείς πώς το τρίβουν το πιπέρι του διαβόλου οι καλογέροι.

Ας σοβαρευτούμε! Παρατηρώ έναν ενδιαφέροντα αλτρουϊσμό από μερικούς, όσον αφορά στα κλεμμένα, την αγορά τους και τα θύματα της κλοπής. Και τα θύματα της κλοπής, ας βρούμε ένα τρόπο να αντιδρούμε, σαν να μην μας πήραν τη δόση μας... Τα ποδήλατά μας μας πήραν και ναι αυτό είναι μια θλίψη που δεν θα φύγει ποτέ. Αλλά αν το πάμε έτσι θα τους θεριεύουμε για να μας τα ξαναπάρουν. Ίσως ακούγομαι σκληρή, αλλά...εν πάσει περιπτώσει δεν θέλω να λέω τα ίδια και τα ίδια...

Nemi6
Απών/απούσα

Την ειρωνεια προσωπικα την βρισκω στο γεγονος οτι "ξερουμε" που καταληγουν τα κλεμμενα ποδηλατα εντελει και δεν μπορουμε να κανουμε κατι ιδιαιτερο.
Βεβαια αν καποιος θελει να προχωρησει με αυτο το θεμα , και εχει φιλους μπατσους που εχουν ορεξη να ασχοληθουν ,τοτε μπορει να γινει κατι.Αλλα δυστηχως μονο ετσι.
Πρεπει δηλαδη να βαλουμε και μεις το χερακι μας , κατι που σημαινει οτι ρισκαρουμε αρκετα ετσι.

Μελλοντικα θα προτεινω σε γνωστους , φιλους και οσοι αλλοι θελουν ποδηλατες να κατεβουμε μια μικρη πορεια προς μενανδρου να "κοψουμε" κινηση.

abyss
Απών/απούσα

Εν πάσει περιπτώσει, η Royaloak πρεσβεύει την ηθική άποψη ότι δεν πρέπει να ξανααγοράζουμε τα κλεμμένα. Κάποιοι άλλοι κάνουν την απλή μαθηματική - ή και κυνική - σκέψη ότι με 3-50 ευρώ μπορούν να ξαναπάρουν το πολλαπλάσιας αξίας ποδήλατό τους, αποκαθιστώντας και το συναισθηματικό τους δεσμό. Δεν το βρίσκω επιλήψιμο ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ ποτέ να πω σε κάποιον αν το σκέφτεται, μην το γράψει σε ένα forum.

Κάποιοι επιβιώνουν κολυμπώντας στη ροή του ρεύματος, κάποιοι πιστεύουν ότι την ανατρέπουν αν σταθούν ακίνητοι.

KOSTAS M
Απών/απούσα

Συγνώμη αλλά δε καταλαβαίνω κάτι.

Δηλαδή αν πάει κάποιος στην περιβόητη Μενάνδρου, δει και σιγουρευτεί ότι το ποδήλατό του πωλείται εκεί και καλέσει την αστυνομία (εννοείται στα κρυφά και όχι μπροστά στον κλέφτη) τι θα γίνει?
Θα αρνηθεί η αστυνομία να έρθει από ... φόβο ή αδιαφορία?
Δε νομίζω.
Πάντως, δε συμφωνώ καθόλου με την άποψη του πληρώνω και παίρνω πίσω το ποδήλατο που μου κλέψανε, διότι όπως έχει χιλιοειπωθεί απλά θα μου το ξανακλέψουν αφού ουσιαστικά "ταϊζω" και αν θέλετε επιβραβεύω το κύκλωμα.
Όμως δε μπορείς και να μη "νιώσεις" τον άλλον ο οποίος βλέπει ότι με 50€ θα πάρει πίσω το ποδήλατό του.
Νομίζω τελικά ότι πρώτα εξαντλείς τα νόμιμα μέσα και έπειτα προχωράς σε ότιδήποτε άλλο και ας μη ξεχνάμε ότι η κλεπταποδοχή είναι αδίκημα...

Royaloak
Απών/απούσα

Την 'κίνηση' Νεσ. μου την έχουμε όλοι κόψει, ο καθένας με τον τρόπο του, κατά καιρούς. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε θέσεις, που θα σταθούν απέναντι στο φαινόμενο, συλλογικά. Εγώ, ας πούμε, δεν μπαίνω στο μετρό, αλλά θα δώσω με όλους τη μάχη να μπαίνουμε στο μετρό.

Γιατί στο θέμα της κλοπής δεν βρίσκεται η ίδια συλλογικότητα; Από πού βγαίνει, ότι το θέμα αφορά μόνο τους βλάκες που δεν πρόσεχαν; Κι ας τα βρούνε με την αγορά του κλεμμένου με όποιο τρόπο μπορούν, κι άρα οι υπόλοιποι, τα μη θύματα (ως τώρα) απλά γυρίζουνε στις βόλτες τους και την απόλαυσή τους; Ή πώς βγαίνει, ότι όσοι έχουν φίλους αστυνομικούς πρέπει να δουλέψουν μαζί τους; Θα γίνουμε 'συνεργάτες'; Συγνώμη αλλά έχω άλλη επαγγελματική ενασχόληση.

Να γίνουμε διεκδικητές θεσμικών ρυθμίσεων, αλλά και κατασταλτικών μέτρων στην πράξη. Τριάντα ποδήλατα πουλιώνται στην τάδε γωνία; Να διεκδικήσουμε κατάσχεση συνεχή. Όπου πουλιώνται ποδήλατα.

Τα υπόλοιπα, μου ακούγονται όλα κάπως σαν δικαιολογίες, για να μη πάρουμε σαφή θέση. Και πορεία που λες να μαζευτείτε να κάνετε, όχι! να μην την κάνετε. Δεν κρίνεται η δυναμικότητά σας έτσι, γιατί είσαστε νέα κι έξυπνα παιδιά. Τι δουλειά έχετε με τα σκ@τ@ και την αθλιότητα. Σας έχουμε ανάγκη σώους κι αβλαβείς, για να μπορέσετε να δώσετε τις μάχες εκεί που πρέπει.

Πιπέρι στο στόμα μου, αλλά, θα μπορούσε να καταλήξει κανείς στη μετά φόβου Θεού απορία, μήπως κάποιοι από μας ωφελούνται, με κάποιο τρόπο απ'τη διαιώνιση αυτού του φαινομένου. Τον τρόπο δεν τον φαντάζομαι, γιατί είμαι 'νέα' και οι παρατηρήσεις μου πολύ μικρού χρόνου. Λειτουργώ με τη λογική όμως. Πάλι σκληρή ακούγομαι, αλλά κάπου δεν πρέπει να μας νομίζουνε και ηλίθιους...

Royaloak
Απών/απούσα

Αγαπητέ μου abyss, μοιάζει να αποδέχεσαι τη λαίλαπα της κλοπής ποδηλάτων, σαν την κυρίαρχη ροή, το ρεύμα, που μέσα του οι ποδηλάτες, αν προσπαθήσουμε να σταθούμε όρθιοι κόντρα του χανόμαστε κι αν προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε προς εκεί που πάει επιβιώνουμε. Βρίσκω τη μεταφορική ρήση ατυχή. Αν δεν το βλέπεις κι εσύ έτσι, λυπάμαι για την ηττοπάθεια. Νόμιζα ότι εγώ και λόγω ηλικίας είμαι συγκρατημένη και σκεπτικίστρια. Ο καλός μου fotonio κάπου με είπε στρογγυλεμένη πέτρα απ'το χρόνο που δεν μπορεί πια να κόψει. Φίλε μου, κι ας μην γνωριζόμαστε στο λέω με πολύ σεβασμό, αυτό που λες προσωπικά με ξεπερνάει. Ελπίζω και άλλους. Για το καλό μας...

panik
Εικόνα panik
Απών/απούσα

Απολαμβανω να διαβαζω τις απαντησεις σου.

abyss
Απών/απούσα

Αυτό που είπα απλώς καταδείκνυε ότι θεωρώ υπερβολική την αντίδρασή σου στο αρχικό ποστ της Ίριδας - βρίσκω πολύ ανθρώπινη την αντίδραση "πληρώνω να πάρω το ποδήλατό μου", ειδικά σε μια υφιστάμενη κατάσταση έλλειψης προστασίας και ατιμωρησίας, που είναι εμφανής παντού.

For the record, έχω γίνει θύμα κλοπής ποδηλάτου δύο φορές. Τη δεύτερη φορά κατέβηκα στη Μενάνδρου (και από .... ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, έχω περάσει και μερικές ακόμα φορές έκτοτε) για να δω ιδίοις όμμασι τι γίνεται εκεί. Αν έβλεπα το ποδήλατό μου δε θα το αγόραζα, όχι πάντως κοιτάζοντας το δάσος και εικάζοντας ότι έτσι απλά ανατροφοδοτώ το κύκλωμα κλοπής, αλλά από καθαρό εγωισμό.

Τέλος, σε αντιστοιχία των σχολίων σου περί σκεπτικισμού και ηττοπάθειας, ειλικρινά χαίρομαι για την αγωνιστική σου διάθεση προς τα πράγματα.

Melwpi
Απών/απούσα

Ireda μπορεις σε παρακαλω να επικοινωνησεις μαζι μου ??? penelope5emp@hotmail.com

Royaloak
Απών/απούσα

Δεν βλέπω κάποια διαστολή στην κουβέντα. Λίγο πιο πάνω τοποθέτησες την εν γένει αντίδρασή μου στο θέμα αγοράζω πίσω το κλεμμένο μου ποδήλατο στην ηθική σφαίρα. Μου φέρεσαι μάλλον ευγενικά. Με τίποτα δεν αφορά ζήτημα ήθους αυτή η στάση. Αυτή η στάση είναι ένα πρώτο βήμα πολεμικού χαρακτήρα απ'την πλευρά του ηττημένου. Μου το κλέβεις για να το αγοράσω; Ε, λοιπόν όχι δεν το αγοράζω. Κι όχι μόνο δεν αγοράζω, αλλά θέλω να σου κάνω και τη ζωή τόσο δύσκολη, που να το ξανασκεφτείς να ξανακλέψεις. Τα άλλα είναι 'δήθεν' συναισθηματικές γραφικότητες και κάλυψη της βρώμας. Και σου μιλάει κάποια, που μισεί και πολεμάει τον κυνισμό. Το θύμα κλοπής δε, που παρ'όλα αυτά ζητά επίμονα επαφή με τους κλέφτες, συγνώμη, αλλά έχει ήδη πέσει δυό φορές στην ελεεινή τους παγίδα και μου κάνει ίδια περίπτωση με τα πτώματα των adicts της παρακάτω γωνίας απ'το στέκι κλεμμένου ποδηλάτου...

kynhgos77
Απών/απούσα

Κοιταξτε, ετσι οπως ειναι τα πραγματα η αστυνομια δεν μπορει να κανει κατι το ουσιωδες. Γιατι πολυ απλα δεν μπορεις να αποδειξεις οτι το ποδηλατο που εχει ενα πακι ειναι κλεμμενο και ακομη χειροτερα οτι ειναι και δικο σου.
Ο νομος ζηταει αποδειξεις!
Γι αυτο οταν εχετε τετοιες απαιτησεις τουλαχιστον ζητηστε απο το καταστημα που το αγοραζετε αποδειξη αγορας οπου να φαινετε η μαρκα, ο τυπος, το μεγεθος, το χρωμα και οπωσδηποτε ο σειριακος αριθμος πλαισιου (αν εχει και αν δεν τον εχουν καταστρεψει τα πακια).
Αν αυτο δεν δεν ειναι εφικτο απο το καταστημα τοτε πρεπει να αρχισουμε απο εκει.

Η λυση διστυχως ειναι μια. Πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας ποδηλατου με βαση τον σειριακο αριθμο. Μονο τοτε η αστυνομια μπορει να κανει κατι το ουσιωδες.
Χωρις αποδειξη κοκο δεν εχει... Με αυτη την λογικη θα μπλεξει και το καλο πακι που μπορει να το εχει αγορασει απο μαγαζι επειδη ειναι πακοποδηλατης.

Μεχρι τοτε εδω θα μπαινουμε και θα κλαιμε τα ποδηλατα μας και θα κοιταμε την λυση με τα κυαλια.

Εγω προτεινω αδεια κυκλοφοριας ποδηλατου οπου θα αναγραφονται ολα τα στοιχεια του και σε περιπτωση πωλησης να γινετε μεταβιβαση. Με ενα κοστος των 5 ευρω.
Να δω τοτε ποιος θα παει να ψωνισει χωρις αδεια και μεταβιβαση...
Οχι οτι θα εκλειψουν αλλα θα μειωθουν κατα πολυ.

Μην περιμενετε να πραγματοποιηθει ποτε η ψευδαιθηση να γινουμε ολοι καλοι και να μην κλεβονται ποδηλατα γιατι αυτο απλα δεν προκειτε να γινει ΠΟΤΕ.
Και μεχρι τοτε οι κλοπες θα συνεχιζονται και θα αυξανονται.

abyss
Απών/απούσα

Νομίζω ότι ο παραλληλισμός ναρκομανών και απεγνωσμένων θυμάτων κλοπής ποδηλάτου μάλλον συνιστά διαστολή :)

Εν πάσει περιπτώσει, η πρακτική που περιγράφεις στην καλύτερη (για τους ποδηλάτες...) περίπτωση να μετατοπίσει την εγκληματικότητα στην παραπέρα πόρτα.

corto
Απών/απούσα

Οι κλοπές ποδηλάτων στην Ελλάδα δείχνουν μια ώριμη ποδηλατικά κοινωνία. Επομένως όσο περισσότερες κλοπές γίνονται τόσο πιο ώριμη είναι η αγορά και το κοινό στη χρήση του ποδηλάτου. Δεν θα υπήρχαν κλέφτες αν δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι αγοραστές - χρήστες ποδηλάτου. Η κλεψιά αγαθών είναι δομικό στοιχείο του καπιταλισμού (βλ. Μπακούνιν που έλεγε οτι και η ίδια η ιδιοκτησία είναι κλεψιά - δεν τον ενστερνίζομαι απλά τον παραθέτω). Κλεμμένα ποδήλατα δεν υπάρχουν τόσα στα χωριά με τους παπούδες αλλά στις ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν συνηθίσει τη χρήση του ποδηλάτου. Στην Αγγλία, Ολλανδία κλπ οι κλέφτες είναι επαγγελματίες και πολλές φορές φτωχοί φοιτητές που βγάζουν το χαρτζιλίκι τους. Αντίχτοιχα τα αντικλεπτικά συστήματα είναι πολύ πιο προηγμένα απ'ότι εδώ. Το κλέψιμο ποδηλάτων έχει εμπνεύσει αριστουργήματα (βλ Βιτόριο ντε Σίκα) και ας μην γκρινιάζουμε γιατί όσο πιο πολλοί κλέβουν ποδήλατα, τόσο πιο πολλοί τα αγοράζουν, τόσο δηλαδή πιο πολύ το ποδήλατο εισβάλλει στη ζωή μας. Ένα ακόμα αναγκαίο κακό. Θα μου άρεσε μάλιστα να κάνω βόλτες στην Ομόνοια όπως λέτε αν οι κλέφτες ήταν πιο καλοντυμένοι, φόραγαν άρωμα Gucci, άντε Axe Africa και δεν προσέβαλαν τόσο πολύ την αισθητική μου (όπως έκανε ο απελπισμένος πρωταγωνιστής του Κλέφτης Ποδηλάτων).

panik
Εικόνα panik
Απών/απούσα

???

soulis
Απών/απούσα

καλα μερικοι πρεπει να ειναι πολυ αφελεις ή απο αλλο πλανητη εδω μεσα.
"μου κλεψαν το ποδηλατο, ειμαι σοκαρισμενος, που ειναι η αστυνομια??"
μα ειναι δυνατον ρε παιδια?? που ζειτε???
Κακο πραμα η κλοπη δε λεω αλλα το ποδηλατο σου κλεψανε δε χαθηκε ο κοσμος. Αλλον μπαινουν στο σπιτι και του το αδειαζουν. Και το σοκ και η αηδια που ειναι??οτι πωλουνται κλεμμενα?? Λιγο ποιο κατω πωλουνται ανηλικα κοριτσακια με λιγοτερο απο 50ευρα. Ποιο σοκαριστικο μου φαινεται....
Οσο για τους μπατσους, οποιος ακομα πιστευει οτι μπορουν να τον βοηθησουν ειναι αξιος της τυχης του....
Καλημερα

Royaloak
Απών/απούσα

Έχει ενδιαφέρον να μιλάει κανείς μόνος του αγνοώντας τι πραγματικά λένε οι άλλοι. Αφελείς κι από άλλο πλανήτη; Μήπως βολεύει το κουκούλωμα αυτή η αντιμετώπιση;

@panic: δεν θα έμπαινα στον κόπο ούτε ερωτηματικό να βάλω σαν απάντηση σε άποψη, που θεωρεί την κλοπή ποδηλάτου υγεία. Α, κι επειδή αγαπώ πολύ το σινεμά και τον Ντε Σίκα φυσικά, ας αφήσουμε τις αναφορές αυτού του τύπου σε ό,τι έχει να κάνει με τη Μενάνδρου. Καταντάει ιεροσυλία.

ireda
Απών/απούσα

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν αναλωθεί τόσες "εργατόρες" φαιά ουσία και έχουμε φιλοσοφίσει τόσο πολύ το θέμα που στο τέλος ξεφύγαμε νομίζω και απο αυτό. Το θέμα τέθηκε ως εξής: Χάνω το ποδήλατο τι κάνω; Πάω στην "ανύπαρκτη" αστυνομία και το δηλώνω και μετά κάνω και ενέργειες μόνος μου ή όχι και επαφίεμαι στις ενέργειες της αστυνομίας; Εάν αποφασίσω το δεύτερο και έστω βρίσκω το ποδήλατο μου τι κάνω; Καλώ την αστυνομία καλυμένα ή ακάλυπτα που φυσικά δεν πρόκειται να έρθει, όπως συνέβει παλαιότερα με κάποιον από το φόρουμ, ή προσπαθώ να βρω μια λύση με τον πάκι; Φυσικά το δεύτερο. Πάλι δύο λύσεις ή κάνω τσαμπουκά ή κάνω παζάρι μια και είμαστε στην ανατολή και το παίρνω. Θα ρίξω λάδι στη φωτιά; Ναι μα και εγώ να μην ρίξω κάποιος άλλος θα ρίξει που θα το αγοράσει ή θα καθίσω μπάστακας δίπλα στον πάκι και θα αποτρέπω τους υποψήφιους αγοραστές; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε απλά και κυνικά και να αφήσουμε τις φιλοσοφίες; Το θέμα είναι να βρω το ποδηλατάκι μου που είμαι συναισθηματικά δεμένος μαζί του
Ευχαριστώ.-

Royaloak
Απών/απούσα

...Το θέμα είναι να βρω το ποδηλατάκι μου, που είμαι συναισθηματικά δεμένος μαζί του (;;;;;;ΠΟΣΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ)... να σκεφτούμε απλά και κυνικά και να αφήσουμε τις φιλοσοφίες...

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΛΑ = ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ

ireda
Απών/απούσα

Δεν έχει νομίζω σημασία πόσα ποδήλατα έχω χάσει γιατί πάλι θα αρχίσουμε τις φιλοσοφίες. Συμφωνείς ή όχι με τις ενέργειες που πρέπει να κάνει καποιος και που νομίζω ότι είναι αυτές που γράφω, έχεις να προτείνεις κάτι άλλο;

ireda
Απών/απούσα

Συγνώμη δεν είδα το αναλγησία. Πες το όπως θέλεις αυτή είναι η πραγματικότητα και είμαι κυνικός και απλός δεν είμαι ούτε θεωρητικός ούτε φιλόσοφος απλώς πρακτικός