Εκπτώσεις στα ποδηλατάδικα γίνονται;

45 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μην περιμένεις να διαβάσω το κατεβατό
πες μου πιο κομμάτι να διαβάσω

πάρε τηλ. στην shimano γερμανίας και πες είμαι Ελλάδα και θέλω να μου στείλει εμπορεύματα να δεις τι θα σου πει
όπως και σε όλες τις μεγάλες αντιπροσωπείες
:D
θα μου πεις είναι παράνομοι
το θέμα είναι ότι βρήκαν νομικά τρόπο να το κάνουν
με την ίδια λογική δεν καλύπτουν ή δεν καλύπτουν την εγγύηση

sad
Απών/απούσα

να σου πω μια αλήθεια

δεν θέλω να τσατάρω μαζί σου
(τίποτα προσωπικό δεν είναι του χαρακτήρα μου)
Ανεβάζω κάποια links για όποιον θέλει να ενημερωθεί
(μιλάμε για λιανική πώληση δε θα πας στη shimano θα πας σε κατάστημα λιανικής)

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

εγώ να πω την αλήθεια δεν έχω δει πουθενά εκπτώσεις σε ποδήλατα, δηλ πχ. εκπτώσεις 20% με αφίσα στη βιτρίνα κτλ...τώρα ψαλίδισμα τιμών επειδή ο ποδηλατάς είναι γνωστός σου, επειδή είναι παλιό μοντέλο, επειδή παζαρεψες, κ.α. εντάξει πάντα υπάρχουν...και δεν με ενοχλεί κ τόσο αυτό όσο οι μεγάλες διαφορές σε τιμές (π.χ έναν δισκοβραχίονα,μια ντίζα κτλ) από κατάστημα σε κατάστημα...για να νην αναφέρουμε τη διαφορά με τις τιμές του εξωτερικού...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@sad
ναι μόνο που τις εγγυήσεις και το αν πουληθεί σε άλλη χώρα δεν το ορίζει το κατάστημα αλλά ο αντιπρόσωπος
για αυτό και σου είπα να δεις κατευθείαν στον αντιπρόσωπο :D

vang
Απών/απούσα

maria-mtb wrote:
εγώ να πω την αλήθεια δεν έχω δει πουθενά εκπτώσεις σε ποδήλατα, δηλ πχ. εκπτώσεις 20% με αφίσα στη βιτρίνα κτλ...

βρε παιδιά....

διαβάζω διαβάζω διαβάζω και τώρα βλέπω και ένα ποσοστό!

Η αγορά του ποδηλάτου ΔΕΝ έχει τα περιθώρια πού έχουν άλλες αγορές που κάνουν παραδοσιακά ετήσιες εκπτώσεις...

Αν π.χ. κάποιος λιανοπωλητής ποδηλάτων κάνει 20% έκπτωση από την πραγματική τιμή καταλόγου ( όχι κάποια τεχνιέντως φουσκωμένη ) που δημοσιεύουν οι περισσότερες σοβαρές εταιρείες διανομής, κατά πάσα πιθανότητα πουλάει κάτω του κόστους!
Το γεγονός ότι κάποιοι πιθανόν πουλάνε, για δικούς τους λόγους και κάτω του κόστους, δεν αποτελεί ένδειξη για το τι θα έπρεπε να κάνει όλη η υγιής ποδηλατική αγορά.

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

ενας ποδηλατας αγοραζει το χ ποδηλατο 450 κ το πουλαει 650...ε δε νομιζω απο τα 200 ευρω που βαζει στην τσεπουλα του δεν τον παιρνει να κανει καποια εκπτωση...

vang
Απών/απούσα

maria-mtb wrote:
ενας ποδηλατας αγοραζει το χ ποδηλατο 450 κ το πουλαει 650...ε δε νομιζω απο τα 200 ευρω που βαζει στην τσεπουλα του δεν τον παιρνει να κανει καποια εκπτωση...

"κάποια έκπτωση" είναι άλλο και 20% είναι άλλο.

Αν ισχύει αυτό πού λές, πού ξέρω ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύει αλλά τα πράγματα είναι αρκετά στενότερα, τότε 20% είναι 130 ευρώ . Δηλαδή θα του μείνουν 70 ευρώ να πληρώσει τα έξοδα του καταστήματος, την εφορία, τα έξοδα χρηματοδότησης του εμπορεύματος, την προμήθεια της τράπεζας αν πληρωθεί με κάρτα, τις τυχόν ζημιές και απαξίωση εμπορευμάτων, μεταφορικά, ΟΑΕΕ ( το ταμέιο ασφάλισής του)κλπ και να πάει και κάτι στό σπίτι του για να ψωνίσει η σύζυγος στο σουπερ μάρκετ τα απαραίτητα για το τραπέζι της οικογένειας...

Αν έχει κάποιος διαχρονική σχέση με κάποιο κατάστημα, είναι πελάτης και ψωνίζει συχνά, συστήνει και άλλους πελάτες κλπ, καταννοώ να περιμένει μια λογική έκπτωση εκεί πού έιναι δυνατόν.

Το γεγονός όμως ότι τίθεται θέμα έκπτωσης από κάποιον που μπαίνει για πρώτη φορά σε ένα μαγαζί και κάνει απλώς άτυπο διαγωνισμό τιμών, δεν το κατανοώ. Ακόμα και άν έιναι για να τονώσει την ψυχολογία του αγοραστή, τελικά καταλήγει σε μια ανομολόγητη παραδοχή. Οτι δηλαδή ο καταστηματάρχης θα βάλει την τιμή παραπάνω, για να σου κάνει μετά την έκπτωση να είσαι ευχαριστημένος...

Μήπως πρέπει τελικά να απομακρυνθούμε από αυτή την ανατολίτικη νοοτροπία του παζαριού...

Voutsd
Απών/απούσα

εμενα μου πρότειναν για περσινο carrera astrp 300 που βρηκα σε περιοδικο του 2010 5η σελιδα εδω
http://issuu.com/mbike/docs/mbike

Voutsd
Απών/απούσα

Στο Σερκο οταν ζητησα καλυτερη τιμη για ενα bullet fighter απο τα 250ε ισχυριστηκε οτι δεν τον παιρνει γιατι παει για 17 ή κατι τέτοιο ευρω.Παίζει αυτο?

lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

Αν αγοράζεις από Ελλάδα ναι αξίζει να περιμένεις. Προς το τέλος του χρόνου που θέλουν να ξεστοκάρουν βάζουν εκπτώσεις. Πήρα το το τρεκ 6000 του 12 από το cyclist 600ε με αρχική τιμή κοντά στα 1000.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχω σταματήσει να αγοράζω από Ελλάδα γιατί αν πουλώντας το εμένα 600ε προφανώς το κατάστημα κερδίζει τότε τον υπόλοιπο χρόνο αισχροκερδεί! και αυτό δε το λέω μόνο για το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά γενικά. Όσο μεγαλύτερη έκπτωση βλέπω σε ένα κατάστημα τόσο περισσότερο εξοργίζομαι

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ναι και αν αρχίσεις και άλλα παζάρια σου λένε ...μπαίνω ήδη μέσα και απλά φεύγεις και λες...πάω να βάλω τα λεφτα στην paypal.

Πάνος Κ.
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε όλους,είμαι έτοιμος να κάνω μια αγορά ποδηλάτου,μου αρέσει το "cube 260 race" είναι mountain,το θέλω να πηγαίνω στο γυμναστήριο και στην δουλειά μου,που επίσης βρίσκονται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μου και βολεύουν για την μετακίνηση!Κάποιοι φίλοι επίσης μου λένε να πάρω το "cube AIM 26".Το ποδήλατο που θέλω εγώ είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που μου προτείνουν μια διαφορά όμως είναι πως σε αυτό που θέλω δεν κλειδώνει η ανάρτηση...Για την χρήση που το θέλω θεωρώ πως αν πάρω το "cube AIM 26" απλά θα δώσω 100 ευρώ παραπάνω και δεν θα καταλάβω κάτι το ιδιαίτερο (και λόγο κρίσης δεν έχουμε και χρήματα για πέταμα)...Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά με την αγορά μου,και αν υπάρχει διαφορά με το αν κλειδώνει η ανάρτηση ή όχι για κάποιον σαν εμένα,(εννοώ δεν θα κάνω τις τρελές αναβάσεις και τα λοιπά,έτσι τουλάχιστον πιστεύω ως τώρα) που δεν είμαι επαγγελματίας! (Νομίζω έχω ανοίξει θέμα στο φόρουμ σχετικά με αυτός,αλλά δεν το γνωρίζω καλά και έτσι το ανέβασα και εδώ μέχρι να το μάθω,συγνώμη)

xifias
Απών/απούσα

ειναι καλο να κλειδωνει η αναρτηση γιατι στο "μετατρεπει" καπως πιο αμεσο για το δρομο κ στο αστικο περιβαλον που θες.πχ σε καποια ανηφορα ισως σε κουρασει το τραμπαλιασμα της αναρτησης.φυσικα καθε αναρτηση εχει κ την προφορτιση αναλογα με το βαρος του αναβατη,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

με 2 λογια εχεις 2 χαρακτηρες σε ενα ποδηλατο.θες αποροφητικοτητα κ ελεγχο σε λακουβες κακοτραχαλα σημεια,την ξεκλειδωνεις.θες αμεσοτητα κ καθε πληροφορια απτο δρομο,την κλειδωνεις.

για μενα,αν μπορεις δοκιμασε το κλειδωμα σε ενα φιλικο ποδηλατο η εκει στον ποδηλατα.εννοειται κανε παζαρια οτι κ αν παρεις.μετρητο σκας.

Antonius
Απών/απούσα

Συνήθως ότι χρειάζεσαι, το ποδηλατάδικο το παραγγέλνει, αυτό σημαίνει πως δεν έχει σοβαρό στοκ. Ακόμα και αν ένα ποδήλατο παλιώσει στο μαγαζί, φροντίζει να το διώξει όποτε μπορεί, δεν περιμένει τις εκπτώσεις. Δεν είναι σαν το μαγαζί με τα ρούχα που πρέπει να έχει από όλα τα ρούχα έτοιμα να τα πουλήσει την ώρα που θα μπει ο πελάτης μέσα, αυτός πρέπει να ξεστοκάρει όταν αλλάζει η εποχή και θα το κάνει πουλώντας το κάτω από το κόστος.