Το καινούργιο μου ποδήλατο!!!

27 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Και αυτό είναι το καινούργιο μου ποδήλατο!
Dahon Espresso
με λασπωτήρες, φώτα led μπροστά και πίσω, σχάρα, έξτρα ανακλαστικά ( το έκανα Χριστουγεννιάτικο δέντρο! ) κτλ 500 ευρώ από την Sigma imports στο Μαρούσι ( που είναι και οι αντιπρόσωποι της Dahon στην Ελλάδα.) Δίνουν πέντε χρόνια εγγύηση για τα περιφερειακά και ισόβια για τον σκελετό αν κάνεις register το ποδήλατο με το serial number του online.

Τελικά κατέληξα σε αυτό γιατί αφενός είναι ένα κανονικό ποδήλατο με 21 ταχύτητες και ελαφρό (13 κιλά περίπου), αφετέρου σπάει για την περίπτωση που θελήσω να το βάλω μέσα στο Μετρό ή στο τραίνο ή να το έχω μαζί μου στις δουλειές μου. Δεν πήρα το πολύ μικρό που είχε, αυτά τα extra portable, γιατί παρόλο που είναι μία σταλίτσα δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω σε πιο μακρινές αποστάσεις και σίγουρα όχι στις εκδρομές που κάνουν οι φίλοι μου στην Πάρνηθα κάθε τόσο. ( ε όχι να τους κυνηγάω εγώ με το μικρό ποδηλατάκι και εκείνοι να γκαζώνουν με τα μεγάλα μέχρι την Αγία Τριάδα στην Πάρνηθα!!!). Οπότε προτίμησα ένα κανονικό που να σπάει και έτσι όλα καλά.

Φώτο του ποδηλάτου εδώ: ( έρχονται και οι δικές μου αφού όπως σας είπα στο δικό μου πρόσθεσα και διάφορα άλλα.)
http://dahon.gr/images/bikes_large/espresso_l.jpg

Τα specs του ποδηλάτου εδώ:
http://dahon.gr/specs/espresso_specs_2007.htm

Ευχαριστώ πολύ πολύ όλους όσοι με βοήθησαν τόσο καιρό να διαλέξω τι ποδήλατο να αγοράσω και με ξεστράβωσαν κυριολεκτικά όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Και τώρα!!
Πείτε μου που θα είναι η επόμενη συνάντηση να έρθω με το ποδήλατο μου.
Είδα κάτι για το Πολυτεχνείο.. Είσαστε σίγουροι βρε παιδιά ότι θα μαζευτείτε εκεί;(μετά τα τελευταία γεγονότα δεν είμαι και τόσο βέβαιη αν θα πάμε για ποδήλατο ή για να παίξουμε ξύλο!)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@marlene
καλοτάξιδο το νέο σου εργαλείο

τελικά κατέληξες σε σπαστό

άντε καλές βόλτες να έχεις και πάντα όρθια

φιλικά
το αδηφάγο τέρας :D

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

μπραβο !!!

Παντως να εχεις και μια σακουλα ή τσαντα μαζι σου , οταν πας στο μετρο (οχι το τρενο) , γιατι τα espresso ξεφευγουν απο τις διαστασεις χειραποσκευων που οριζει ο κανονισμος λειτουργιας τοων Μ.Μ.Μ. και ισως να σου την πουν !

καλες βολτες !!!

rearviewmirror
Απών/απούσα

Ωραια επιλογή!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

καλοτάξιδο το νέο σου εργαλείο τελικά κατέληξες σε σπαστό άντε καλές βόλτες να έχεις και πάντα όρθια
φιλικά
το αδηφάγο τέρας :D

Το αδηφάγο κήτος Πέτρο μου δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά είναι μία συγκεκριμένη ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο ίντερνετ και ειδικά στα φόρουμς όταν υπάρχουν καυγάδες και εριστικά ποστς γύρω από ένα οποιοδήποτε θέμα που συζητιέται κάθε φορά.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι:
1/ Κανένα θέμα δεν λύθηκε ποτέ σε ιντερνετικό φόρουμ
2/ Καμία τέτοιου είδους συζήτηση δεν καταλήγει πουθενά
3/ Πίσω από το ψευδώνυμα υπάρχουν κανονικοί άνθρωποι που αν τους την λέγαμε, όπως καμιά φορά ξεχνιόμαστε και τους την λέμε στο δίκτυο, ( και μιλάω για όλους όσους συμμετέχουν και αναπαράγουν τέτοιες συζητήσεις και για μένα και για σένα και για οποιονδήποτε), δεν θα μας ξανα μίλαγαν στην ζωή τους.

Κρίμα δεν είναι να χάνουμε έτσι πιθανούς φίλους μας; Κρίμα δεν είναι να επιμένουμε στις απόψεις μας και να μαλώνουμε, όταν μπορούμε να συζητήσουμε όμορφα και να διαβάσουμε αυτά που οι άλλοι γράφουν και να γράψουμε τις δικές μας απόψεις, μήπως και βγάλουμε καινούργια συμπεράσματα ή εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας;

Γιατί αντί να είμαστε ενωμένοι ποδηλάτες/ποδηλάτισσες να είμαστε μαλωμένοι φορουμίστες;;
Άκου με και μένα λίγο που κάτι παραπάνω (λέω ότι) ξέρω από φόρουμς;
Και ελάτε και από το φόρουμ του περιοδικού linux format να δείτε τι ωραία που περνάμε και εκεί πέρα με τα linux μας και το χαβαλέ μας και τότε θα καταλάβετε ότι δεν αξίζει καθόλου να ταΐζουμε το αδηφάγο κήτος!

Αλλάγή θέματος..
Σπαστό αλλά κανονικό ποδήλατο και πραγματικά είναι πολύ ωραίο. Νομίζω ότι βρήκα αυτό που μου ταιριάζει. :)

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

μπραβο !!!
Παντως να εχεις και μια σακουλα ή τσαντα μαζι σου , οταν πας στο μετρο (οχι το τρενο) , γιατι τα espresso ξεφευγουν απο τις διαστασεις χειραποσκευων που οριζει ο κανονισμος λειτουργιας τοων Μ.Μ.Μ. και ισως να σου την πουν !
καλες βολτες

Θα την πουν έτσι και αλλιώς γιατί τέτοια είναι η νοοτροπία τους αλλά και για κάποιους οι εντολές που έχουν από τους προισταμένους τους. ( δεν κακίζω καμιά φορά τους υπαλλήλους.. και εκείνοι την δουλειά τους κάνουν και είναι άσχημο να χάσεις την δουλειά σου αυτή την εποχή).

Όμως σκέφτηκα και κάτι άλλο που θα κάνει πολλούς να το βουλώσουν αν τολμήσουν να ισχυριστούν ότι διπλωμένο αυτό το ποδήλατο ξεπερνάει κάποιες διαστάσεις.
Για πείτε μου; Τα διπλωμένα καροτσάκια για μωρά ή τα διπλωμένα αναπηρικά αμαξίδια σαν τι λογίζονται; Σαν χειραποσκευές ή σαν μεταφορικά μέσα; ( Στην περίπτωση που δεν τα συνοδεύει ο κάτοχος τους εννοώ).

Αν εγώ π.χ ψωνίσω καρότσι μωρού, ( που ορισμένα από αυτά είναι πιο μεγάλα και από το ποδήλατο μου) και μπω στο Μετρό τι θα γίνει; Θα μου πουν που το πάω το καρότσι χωρίς το μωρό; Θα μου πουν ότι είναι χειραποσκευή ή θα μου πουν να το καβαλήσω για να κάνω καμία βόλτα;

Αν κρατάω αναπηρικό αμαξίδιο και το πάω στην γιαγιά μου τι θα παίξει; Θα μου πουν ότι απαγορεύεται να το πάρω διπλωμένο μέσα στο τρένο;
Το πρόβλημα που έγκειται τελικά; Στο ποιος καβαλάει το μεταφορικό μέσο ή στο ποιος το κουβαλάει; ( γιατί και στις τρεις περιπτώσεις έχουμε ίδιες διαστάσεις, ίδιες ρόδες και τρία διαφορετικά μεταφορικά μέσα. )

Για σκεφτείτε το λίγο;

Thanks πάντως για την συμβουλή. Θα δω πως θα το χειριστώ αν μου την πει κάποιος.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

γιατι , σαν κατοχος αναδιπλουμενου και ο ιδιος , εψαξα να βρω τι κανονες εχουν θεσπισει.

..οπως λεει ο κανονισμος λοιπον , δεν επιτρέπονται ποδηλατα , αλλα:

"Α. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ
Επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών μέχρι το πολύ διαστάσεων βαλίτσας, δηλαδή μέχρι
100x60x25 εκατ. μέτρου και αντικειμένων μήκους μέχρι 170 εκατ. μέτρου και εφόσον ο
κάτοχός τους μπορεί να τα μεταφέρει μόνος του."

..σου το γραφω για να ξερεις εκ των προτερων τι θεωρεί το μετρο και ο ΟΑΣΑ χειραποσκευη , για να ξερεις και τι να διεκδικησεις..

..προτεινω λοιπον να παρεις μεζουρα και να μετρησεις τις διαστασεις του διπλωμενου espresso(αν δε κανω λαθος , τις υπερβαινει ειδικα αν δε βγαλεις το τιμονι).

Αν ειναι παραπανω απο 100x60x25 , μην επιμεινεις σε μια περιπτωση (αυστηρου) ελεγχου γιατι θα εισαι εκτος των οριων .Βγες και μπες στην επομενη σταση.
Στις περισσοτερες παντως περιπτωσεις , αν το δουν διπλωμενο (στο μετρο) , μαλλον δεν θα ασχοληθουν και δε θα σου την πουνε .

για περισσοτερες infos:
http://www.oasa.gr/pdf/xyk_gr_rev_15.pdf

Χαιρομαι παντως που χρησιμοποιεις τα ιδια λογια και τις ιδιες σκεψεις που μου ηρθαν και εμενα στο μυαλο , σε σκηνικο με ενα οδηγο .Χωρις στοιχεια ομως απλα θα σου αρνηθουν την εισοδο...

*Tip : οι περισσοτεροι ελεγκτες δε γνωρισουν ακριβως τον κανονισμο , και βεβαια δε φερουν μεζουρα..

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@marlene
δεν διαφωνώ σε αυτά που λες
και άλλωστε και εγώ είμαι υπέρ των καλών συζητήσεων και να αποφεύγονται οι επιθέσεις που καταντάν μια συζήτηση αηδία και πίστεψε με έχω δεχτεί αρκετές από δαύτες ΄.
το πρόβλημα στο internet είναι ότι ο καθένας ότι δηλώσει είναι
είναι πολύ δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου γιατί ως συνήθως θέλουμε να είμαστε κάτι καλύτερο από αυτό που είμαστε και αυτό το ξέρεις πολύ καλά
αν είχαμε λίγο περισσότερο αυτοσαρκασμό και αποδεχόμασταν το διαφορετικό ίσως να ζούσαμε σε καλύτερο κόσμο και αυτό δεν ισχύει μόνο για το net
για το 3 ναι πίσω απο τα ψευδώνυμα υπάρχουν άνθρωποι , δυστυχώς όμως πίσω από τους ανθρώπους δεν υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει κάτι άλλο :D
όσο για τους φίλους που θα χάσουμε
θα σου πω 2 πράγματα
πρώτον δεν περιμένω να κάνω φίλους από το net
δεύτερων αν δεν είμαι ο εαυτός μου πως θα κάνω φίλους?
επί του θέματος
απλά μου έκανε εντύπωση που ενώ στην συζήτηση μας ήσουν τελείως αρνητική στην λύση του σπαστού τελικά κατέληξες να πάρεις σπαστό :D
όπως και να έχει καλά έκανες και πήρες ποδήλατο :D

φιλικά
πέτρος :D

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Διαστάσεις διπλωμένο ( από τα specs γιατί δεν το μέτρησα αν και εδώ το έχω διπλωμένο τώρα):
91ύψος x69 πλάτος x 38 cm ( το 100x60x25 υπονοεί μεγάλη βαλίτσα που την σέρνεις με το χερούλι της.
νομίζω ότι περνάει εκτός αν ο άλλος στην στήσει με το υποδεκάμετρο.

Άσχετο.. Δηλαδή αν του βάλω χαρτί περιτυλίγματος περνάει ενώ αν δεν του βάλω δεν περνάει; ( ζούμε στην χώρα της μαλακίας ή μου φαίνεται; )

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Nαι γιατί με το που είδα κάποια dahon στο δίκτυο ( youtube κτλ) αλλά και σε όσα καταστήματα από αυτά που επισκέφτηκα και είχαν και dahon, έμεινα με την εντύπωση ότι αυτά κυκλοφορούσαν μόνο με 16 ή 20 ιντσών ρόδες και δεν ήθελα κάτι τέτοιο αφού όπως σου είπα με ενδιέφερε να πάρω κάτι που θα είχε πολλές ταχύτητες και στα μικρά δεν βάζουν.
Μαλακία της εταιρίας αφού πουθενά δεν παρουσιάζουν τα καινούργια τους μοντέλα ενώ η σελίδα τους βγαίνει στον πάτο του google search. Να φανταστείς δεν ήξερα ότι υπήρχε αντιπρόσωπος που τα φέρνει στην Ελλάδα και τους ανακάλυψα μόλις πριν 4 μέρες.

Τα Brompton που μου είχαν κάνει κλικ από την αρχή, όπως σας είχα πει δεν τα έβρισκα στην Ελλάδα. Γενικότερα μέχρι και χθες ήμουν στην φάση να καταλήξω στα ideal αλλά είπα ας δω και την αντιπροσωπεία της dahon. Ειλικρινά Πέτρο ήταν κωλόφαρδοι ετούτοι σήμερα γιατί .. δεν έχουν καλό promotion και δεν δίνουν σε όλους τους αντιπροσώπους τους όλα τα μοντέλα. .. Αν δεν πήγαινα από εκεί δεν θα έπαιρνα τελικά το ποδήλατο που πήρα.

Και η φάση τώρα ( για λόγους ενημέρωσης και μόνο)

Του πωλητή δεν του γεμίσαμε το μάτι στην αρχή. Μας είχε στο γράψιμο και μίλαγε με μία τύπισσα μισή ώρα και βάλε για κάτι μανέτες. Μετά μας πήρε στα σοβαρά που ενώ δεν του είχαμε απευθύνει σχεδόν τον λόγο γιατί μας έγραφε σε ότι τον ρωτούσαμε, του αμολάμε ένα το παίρνουμε και άρχισε να το φορτώνεις το ποδήλατο και δείξε μας και πως διπλώνει κτλ. Φανταστείτε η ώρα είχε πάει δυόμιση και μετά άρχισε να το στήνει το ποδήλατο του σκοτωμού.... φώτα, φτερά, σχάρες, πετάλια, αντανακλαστικά κτλ. Όταν δε τον πληρώσαμε και σε μετρητά, γούρλωσε τα μάτια του. Αυτά τα λέω προς γνώσιν και συμμόρφωση των απανταχού εμποροϋπαλλήλων. Μη φτύνετε τους πελάτες κύριοι δεν ξέρετε ποτέ από που θα τα πάρετε.

Πέτρο το ποδήλατο το έκανα Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Έχει αντανακλαστικά παντού .. έκανα καλά ή ρόμπα θα γίνω; :D

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..μεχρι και βομβα στο μετρο , το ποδηλατο θα εχει προβλημα?
το θεμα ειναι πως , αν διαπιστωσεις πως δεν περναει , υπαρχει αυτη η εναλλακτικη..

-και δεν ειναι τελειως αβασιμη ' στο εξωτερικο ,σε μερικες χωρες επιτρεπονται οι αποσκευες τετοιου ειδους , αρκει να μην εχουν εξέχοντα σημεια που μπορει να τραυματισουν ή να μαγκωσουν . Στην πραξη , οντως , θα δεις οτι ολα τα σημεια που εξεχουν στο ποδήλατό σου θα σε δυσκολευουν , εσενα και τους συνεπιβατες σου , στους ελιγμους μεσα στο βαγονι.
Λυπαμαι που σου το λεω , αλλα το μεγεθος και ο τροπος αναδιπλωσης του espresso , κατα την χρηση του ως commuter σε μετρο κ.τ.λ. , δεν ειναι και η πιο βολικη.Γι'αυτο και στα ποδηλατα που προοριζονται για τετοια χρηση δεν εξεχει τιποτε , τσουλανε με ευκολια και ειναι (λιγο για το μη εξασκημενο ματι , πολυ στην πραξη) πιο μικρα..!

Παρολα αυτα μην αποθαρρύνεσαι και δοκιμασε να μετακινηθεις οπως γουσταρεις !
Εξαλλου , τωρα ξερεις και..τις λεπτομερειες

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν και τα ανακλαστικά δεν κάνουν τίποτα
καλά έκανες :D
δεν θυμάμαι να μου είχες πει ότι το πρόβλημα είναι στον τροχό :D

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

παααααρα πολυ.. λιγο hit & run φαση..!

ας πουμε εκτός αντιπροσωπίας το βρίσκεις εως και 50-60 ευρω φθηνότερα...αλλα anyway!Την επιλογη σου στο μοντελο θα την χαρακτηριζα επιτυχημενη !Θα το διαπιστωσεις στην πορεια..!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

αφού στα ποδήλατα με μικρές ρόδες δεν βάζουν πλήρες σετ από ταχύτητες.
Αρχικά το πρόβλημα μου ήταν με τον σκελετό αφού κοίταζα σε αμιγώς γυναικείο. Όμως σε αυτό το θέμα συμβιβάστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο δεν υπήρχαν αρκετά μοντέλα με γυναικείο σκελετό αλλά στο πλείστω των περιπτώσεων δεν υπήρξαν ούτε καν μοντέλα για το μέγεθος μου.
Από εκεί και πέρα, και αφού αυτά δεν παίζανε σε ορισμένες μάρκες επικεντρώθηκα στο ποδήλατο που θα μου έκανε πιο εύκολη την ζωή μου. Και λόγω μακρόχρονης κοπριτείας και αγυμνασιάς την ζωή μου την δεδομένη στιγμή είναι σε θέση να μου την κάνει εύκολη ένα ποδήλατο με πολλές ταχύτητες που να μην είναι βαρύ και που να μπορεί να με μεταφέρει και να το μεταφέρω φυσικά εύκολα.
Πάντως όπως σας είπα αν δεν πήγαινα σήμερα από την αντιπροσωπεία μπορεί και να μην το έπαιρνα το συγκεκριμένο. Μόνο εκεί το είδα αυτό αλλά με το που το δοκίμασα κατάλαβα ότι η αναζήτηση είχε τελειώσει αφού μέγεθος, βάρος, ταχύτητες, τιμή και ποιότητα ήταν μέσα στις προδιαγραφές μου.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

!!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Μπααα... έκοψε και έκανε και μεγάλη έκπτωση. Κανονικά το ποδήλατο αυτό έχει 475 ευρώ στο μαγαζί και 425 online και εγώ του έβαλα και σχάρα KlickFix και φώτα led μπροστά και πίσω, και λασπωτήρες και πετάλια και ανακλαστικά παντού παντού! ) Η σχάρα είχε μόνη της 50 ευρώ και εμείς τελικά το πληρώσαμε το ποδήλατο 510 όλα μαζί. Έκοψε λεφτά στα σίγουρα ....ελπίζω τώρα να βγει και καλό όπως λες. Μου την σπάει μόνο που σήμερα έχω να τελειώσω εργασία στο πανεπιστήμιο και δεν μπορώ να το πάρω να πάω βόλτα..
Γαμώ το... :( ( και όπως παρατηρείται ... εργασίααα γράφω τόση ώρα... !!! )

rearviewmirror
Απών/απούσα

Έχει και στο μαγαζι...το ίδιο έχω και γω και το πήρα απο το ίδιο μαγαζι...
Μια χαρά θα σου βγει...

panik
Εικόνα panik
Απών/απούσα

Καλές βόλτες.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..χωρις βεβαια ολα τα υπολοιπα που θα του εχεις βαλει..

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Τι λέγαμε για το Μετρό;; :D
Πάρτε τους!

To mail

Subject: Πληροφορίες για την μεταφορά με το Μετρό σπαστού ποδηλάτου.
Υπ' οψιν κάθε υπευθύνου,
Θα ήθελα παρακαλώ να με ενημερώσετε για το ποιο καθεστώς ισχύει για την μεταφορά σπαστών/αναδιπλούμενων ποδηλάτων με το Μετρό. Ο κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΣΑ που βρίσκεται εδώ

http://www.oasa.gr/pdf/xyk_gr_rev_15.pdf

δεν αναφέρει τι ισχύει για τα σπαστά /αναδιπλούμενα ποδήλατα ενώ ειδικά για το Μετρό αναφέρει αόριστα ότι απαγορεύεται η μεταφορά ποδηλάτων χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ αναδιπλούμενων και κανονικών, κάτι που θα έπρεπε να αναγράφεται σαφώς, αφού πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα καθώς τα πρώτα διπλωμένα θεωρούνται χειραποσκευές.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω και ένα σχόλιο και θα ήθελα παρακαλώ μία απάντηση σε αυτό.
Λόγω επαγγέλματος είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ούτε ο νόμος που ρυθμίζει τη λειτουργία του Μετρό, ούτε ο επικυρωμένος με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών εσωτερικός κανονισμός της ΑΜΕΛ απαγορεύουν τη μεταφορά ποδηλάτων. Γιατί κάτι τέτοιο αναγράφεται στον Χάρτη υποχρεώσεων προς τους καταναλωτές του ΟΑΣΑ;
Με εκτίμηση

H απάντηση αφιχθείσα σήμερα.

Αγαπητή Κυρία ****

τα ερωτήματά σας αναφορικά με τον Χάρτη Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές (ΧΥΚ), του οποίου το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει και την ΑΜΕΛ, αφορούν τον ίδιο τον ΟΑΣΑ όπου και θα πρέπει να απευθυνθείτε.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,
Γραφείο Επικοινωνίας Κοινού ΑΜΕΛ Α.Ε.

Όπως θα παρατηρήσατε με παρέπεμψαν κατευθείαν στον ΟΑΣΑ.
Άρα σύμφωνα με αυτά που καταδέχονται να απαντήσουν, ανήκουν στην δικαιοδοσία του ΟΑΣΑ. Και αφού το έντυπο του ΟΑΣΑ δεν έχει νομική υπόσταση, διότι αν είχε θα είχαν κάτι να απαντήσουν, τότε αρκεί κάποιος να βρει ποιος νόμος αναφέρει τι στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να τους τον τρίψει στην μάπα.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Εκτιμω ιδιαιτερα που το πηγες ενα βημα παραπερα ,αλλα και για το οτι δεν αρκέστηκες μονο σε πληροφοριες που σου διατέθηκαν .Την επομενη φορα θα τους τριψουμε και τον κανονισμο , αλλα και το ποδηλατο το ιδιο στα μουτρα , αμα μας κανουν τα κολπακια τους !

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Καλές βόλτες Marlene.
Μόλις το καβαλίσεις περιμένουμε εντυπώσεις.
Για τους ίδιους λόγους με εσένα σκέφτομαι να πάρω είτε το ίδιο, είτε το αντίστοιχο της Land Rover: http://www.2x2worldwide.com/LR2009/CityElite.html
Οπότε εντυπώσεις από πρώτο χέρι θα είναι πολύ χρήσιμες!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Λοιπόν σήμερα έκανα την πρώτη μου βόλτα με το ποδήλατο.
Καταρχάς έπρεπε να το συναρμολογήσω αφού το κατεβάσω από τον πέμπτο με το ασανσέρ. Είμαι πολύ ικανοποιημένη τελικά που πήρα σπαστό γιατί δεν υπήρχε περίπτωση κανονικό ποδήλατο να χωράει στο ασανσέρ του σπιτιού μου το οποίο μετά βίας χωράει δύο άτομα. Τέλος πάντων το κατέβασα κάτω, παιδεύτηκα λιγάκι να το ανοίξω γιατί είναι ακόμα εξαιρετικά σφιχτή η άρθρωση που το διπλώνει αλλά εντάξει το κατάφερα κάποια στιγμή.
Στο δρόμο τώρα το πήγα λίγο "κοτίσια" γιατί είχα πιάσει την Νάξου στα Πατήσια και εκεί πετιούνται από τα στενά αέρα πατέρα.
Λοιπόν οι αλλαγές των ταχυτήτων ήταν όπως τις περίμενα, εύκολες, ( δηλαδή έμπαιναν με την μία) δεν έκαναν θόρυβο.... θεωρώ ότι αυτό είναι καλό.
Φρένα μια χαρά αν και κάποιες φορές μου μπλόκαρε λίγο η πίσω ρόδα. Πιθανόν να πάταγα και εγώ φρένο λίγο πιο δυνατά, ίσως και να θέλει να στρώσουν λίγο τα τακάκια.
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά η λακούβες του δρόμου φαινόντουσαν πολύ. Και η σέλα μου φάνηκε ιδιαίτερα άβολη παρόλο που έχω σέλα γυναικεία και με χαραμάδα στην μέση. Μετά τα πρώτα πεντακόσια μέτρα διαπίστωσα ότι καθόμουν και χαμηλά και έκανα και τις απαραίτητες διορθώσεις.
Θεωρω όμως ότι λογικό είναι να καταλαβαίνω κάθε λακούβα στον δρόμο αφού το ποδήλατο δεν έχει αναρτήσεις αλλά και αν τις είχε θα τις είχε στο μπροστά πιρούνι και όχι στο πίσω οπότε πάλι το ίδιο θα μου έκανε.
Για να μην τα πολυλογώ το ποδήλατο πήγε μια χαρά, βέβαια δεν πήγα και πολύ μεγάλη απόσταση για να μην κουραστώ και με το καλημέρα σας, όμως όταν χρειάστηκε να αναπτύξω και ταχύτητα το έκανε άνετα, άλλαξε κανονικά τον μεγάλο δίσκο και επιτάχυνε και κανονικά. Ηθικό δίδαγμα. Είναι καλά ρυθμισμένες οι ταχύτητες, δεν ξέρω τι θα κάνω με την σέλα, μάλλον θα πρέπει να την συνηθίσω, το ποδήλατο είναι ελαφρύ και όλα καλά.
Συνέχεια τώρα.
Πήγα λοιπόν μέχρι το τέρμα της την Νάξου και επέστρεψα από την Δροσοπούλου όπου έγινε και το show.
Σε φανάρι που έχω σταματήσει ανοίγει το παράθυρο ένας τύπος με ένα κόκκινο αυτοκίνητο GTI και δεν συμμαζεύεται και μου λέει .. Πήγαινε στην άκρη.
Του λέω που; Στα παρκαρισμένα; Μου λέει Ναι..
Και εκεί την πάτησε. Γιατί όχι μόνο τα άκουσε κανονικά αλλά σηκώθηκε και έφυγε και σαν την βρεγμένη γάτα. Λίγο παρακάτω κώλωσε και δεν μπορούσε να περάσει. Και έτσι όπως τον προσπέρασα με το ποδήλατο μου του κάνω..
Άντε ρε φίλε στην άκρη .. δεν βλέπεις ότι εμποδίζεις.
Χειροκρότημα πίσω από δύο τύπους σε ένα μηχανάκι που πολύ το φχαριστήθηκαν αφού τους είχε ζαλίσει και αυτούς. ( που ;; στην Δροσοπούλου τώρα στα Πατήσια που είναι σαν μονοπάτι).
Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο δρόμος είναι δικός τους και ότι μπορούν να στην πουν ανά πάσα στιγμή. Με βλέπω να ρίχνω πολύ καυγά στο μέλλον !
Όταν επέστρεψα το είχα πάρει χαμπάρι το κόλπο.. το δίπλωσα στα γρήγορα το πήρα αγκαλίτσα και το ανέβασα πάνω. Θέλει και λίγη εξάσκηση αυτό.
Αυτάαα.. Τίποτα τρομερό, ούτε κάποιο τρομερό πρόβλημα, είμαι ευχαριστημένη για την ώρα ... κυρίως από το γεγονός ότι το ποδήλατο είναι ελαφρύ.. όμως ρε γαμώ το.. παρέα δεν έχω να κάνω και καμιά πιο μακρινή βόλτα.
Κανείς υποψήφιος που να μένει στην περιοχή να πηγαίνουμε παρέα καμία βολτίτσα τώρα στην αρχή!
Φίλε Nayarxos αν έχεις και εσύ πρόβλημα χώρου, πρόβλημα με το βάρος και θες και να έχεις κανονικό ποδήλατο πάρε κάτι τέτοιο. Σε γενικές γραμμές θα σου κάνει και θεωρώ ότι αν κάτι από σέλες τιμόνια κτλ δεν σου κάνει στην πορεία μπορείς να το αλλάξεις μετά κατά βούληση. Πάντως αυτού του είδους τα σπαστά ποδήλατα είναι βολικά γιατί παρόλο που δεν μπορείς να τα πάρεις κάτω από το μαξιλάρι σου όσο τα μικρότερα, είναι κανονικά ποδήλατα οπότε μπορείς να κάνεις όσα κάνεις με ένα κανονικό ποδήλατο και να έχεις και κάποιες ευκολίες για την πόλη.

Επιφυλάσσομαι με νέα ενημέρωση όταν θα το βάλω στο Μετρό ( όπου το βλέπω θα γίνει νέο show - ψάχνω την εφημερίδα της Κυβέρνησης και κάποιοι θα φάνε τους Νόμους γραπτώς και σαλιωμένους στο μέτωπο! )

rearviewmirror
Απών/απούσα

θα την συνηθεισεις σίγα σιγά...όπως και το δίπλωμα/άπλωμα...
Μπορείς επίσης να πάρεις παλουκόσελο με ανάρτηση...θα μειώνει λίγο τους κραδασμούς...Όσο για βόλτες όλο και κάτι κανονίζουμε...Ρίχνε καμια ματιά στο site ...συνήθως Παρασκευές βράδυ...

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..οταν μαθεις στην πρακτικοτητα του δε το αφηνεις με τιποτε!!!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Kαι μία φωτό εδώ...

Free Image Hosting

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

...αντε να διπλωνουμε ολοι σιγα-σιγα.....οταν μαθεις στην πρακτικοτητα του δε το αφηνεις με τιποτε!!!

Και δεν έχεις άδικο.. Θυμάμαι σαν παιδάκι (δεκαετία του 70 ) είχα κάποια ποδήλατα σπαστά εκείνης της εποχής. Παρόλο που δεν είχαν την τεχνολογία που έχουν τώρα πάνω τα ποδήλατα ήταν πραγματικά πρακτικά, ( για τα δεδομένα της εποχής μιλάμε τώρα).
Έχω την εντύπωση ότι όλα τα ποδήλατα θα έπρεπε να είναι έτσι. Δεν αλλάζει κάτι στις διαστάσεις και το βάρος τους και από την άλλη δίνουν κάποιες ευκολίες που σου κάνουν και την ζωή πιο εύκολη.
Προσωπικά δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω τώρα οποιοδήποτε ποδήλατο μέσα στο ασανσέρ αν δεν δίπλωνε. Οϋτε αν το σήκωνα όρθιο ούτε με κανένα άλλο τρόπο και έτσι θα έπρεπε να το αφήνω στην αποθήκη με κίνδυνο να μου το κλέψουν. ( και την έχουν διαρρήξει ήδη την αποθήκη.. προφανώς για να πάρουν των ποντικών την περιουσία! )

P.S Έκανα και ένα κολπάκι για να δείτε πως μπαίνουν οι φωτογραφίες στο Drupal. Πριν όμως τις ανεβάσετε εδώ, αν ξεφεύγουν αρκετά σε μέγεθος, καλό θα είναι να τις έχετε κάνει μία σμίκρυνση αλλιώς δεν θα τις δείχνει ολόκληρες η σελίδα.