Τι να φορέσω;;

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Έκανα τις βόλτες μου αυτές τις μέρες και έχω το εξής πρόβλημα. Δεν ξέρω τι να φορέσω. Όντας κρυουλιάρα όταν βγαίνω από το σπίτι ντύνομαι καλά. Μετά από λίγη ώρα ζεσταίνομαι πάνω στο ποδήλατο αλλά δεν με παίρνει να βγάλω και το μπουφάν γιατί εκεί είναι που θα την πάθω την ψύξη σίγουρα.
Πρέπει να αγοράσω κάποιο ποδηλατικό μπουφάν. Όμως τι μπουφάν να πάρω και τι θα ήταν καλά να φοράω από μέσα για να μην κρυώνω πριν μετά και ανάμεσα;
Έκανα λίγο έρευνα στο νετ και εδώ στο φόρουμ και βρήκα διάφορα. Βασικά είδα ότι υπάρχουν ειδικά μπουφάν που είναι αντιανεμικά, αδιάβροχα και αφήνουν και τον ιδρώτα να εξατμίζεται ( σίγουρα γίνεται αυτό ή μας δουλεύουν;)
Είναι όμως ζεστά αυτά τα μπουφάν για τις στιγμές που δεν κάνεις πετάλι;
Και αν ναι.. τι να φορέσω από μέσα ώστε να μην σκάω όταν ποδηλατώ και να μην ψοφάω στο κρύο όταν δεν ποδηλατώ;
Έχετε μήπως υπόψιν σας κάτι, κατά προτίμηση οικονομικό, να μου προτείνετε; ( λέω οικονομικό γιατί δεν είμαι να δίνω και 200 ευρώ για μπουφάν τώρα. )

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
:zor:
Απών/απούσα

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω και εγώ...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Πηγαίνετε σε μαγαζιά με είδη ορειβασίας ή κυνηγίου και ρωτήστε για ισοθερμικά εσώρουχα. Υπάρχουν τα κλασσικά βαμβακερά, υπάρχουν και τα συνθετικά. Τα συνθετικά είναι μεν καλύτερα γιατί στεγνώνουν πιο γρήγορα αλλά μπορεί να σου προκαλέσουν δερματική αλλεργεία. Από πάνω φοράς ένα ελαφρύ αντιανεμικό με αποσπώμενα μανίκια και είσαι έτοιμος/η.

Για τα χέρια φοράμε γάντια είτε fleece είτε σκληρότερα. Τα Fleece είναι οκ για το κρύο αλλά όταν πιάνεις χιλιόμετρα δεν κρατάνε τόσο πολύ και χρειάζονται δεύτερο λεπτό γαντάκι από μέσα. Τα σκληρά είναι καλύτερα καθώς δεν περνάει αέρας αλλά είναι χοντροκομένα και δεν βολεύουν πολύ.

Από κάτω φοράς ενα παντελόνι/φόρμα με επένδυση.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Τhanks eaglos. Θα την ψάξω την υπόθεση γιατί δεν πάει άλλο. Να σήμερα από το μεσημέρι που τέλειωσα κάτι δουλειές δεν ξεμύτισα από το σπίτι για αυτό τον λόγο.. Να χάνω έτσι την βόλτα μου; ( δεν πήρα δε το ποδήλατο μου να πάω στις δουλειές μου σήμερα καθώς έπεφτε ξύλο στην Πατησίων πάλι.. ρε γαμώ το.. :( )

Gaiopan
Απών/απούσα

και ντύνεσαι ως εξής: φανελάκι, t-shirt μακρυμανικο τύπου polo fleece ελαφρύ διαπνέον αδιάβροχο. Όπως καταλαβαίνεις κάνεις ποια πολλούς συνδυασμούς και έχεις το καλαθάκι να ακουμπάς ότι δεν φοράς. Δοκίμασέ το πιάνει το σύστημα

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Να θυμάσαι πάντα το κρεμμύδι: Πολλα στρώματα... Ετσι μπορείς να ρυθμίσεις και να αποφασίσεις τη θερμοκρασία σου πιο εύκολα. Τα ισοθερμικά είναι συνθετικά και συνήθως (ειδικά τα πιο φτηνα) μυρίζουν πολύ γρήγορα και δεν θα στα συνιστούσα ειδικά για την πόλη που είσαι σε κλειστους χωρους....Τα βαμβακερά πάλι απορροφούν την υγρασία του σώματός σου και μουσκεύουν, ωστε στο κρύο ή στην κατηφόρα ξαπαγιάζεις. Θα σου πρότεινα στα πολλά κρύα ως πρώτο στρώμα να φορέσεις κατι μάλλινες φανέλες -τις πιο λεπτές που υπάρχουν. Θα τις βρεις στα ειδη για εσώρουχα- οι οποίες και ζεσταίνουν και διωχνουν τον ιδρώτα προς τα έξω και αν δεν σε ενοχλεί στο δερμα σου η επαφή με το μάλλινο είναι τα ιδανικά. απο πάνω φοράς ο,τι συνθετικό θέλεις αν θέλεις , αλλά πάντα να θυμάσαι οτι δυο λεπτά είναι καλύτερα απο ένα χοντρό. Ετσι θα δεις σε λίγο οτι την βαρυχειμωνιά θα την περνάς με την μάλλινη φανέλα που σου έλεγα, 1-2 φλισοειδή και ένα διαπνέον αντιανεμικά όταν οι άλλοι θα τριγυρνάν με παλτά και πουπουλένια...(Για καλό και για κακό βάλε και στην τσαντα σου ένα πιο χοντρό κάτι αν θέλεις σε περίπτωση που η παρέα σου ή εσύ θέλεις να κάτσεις έξω χειμωνιάτικα)
Αυτά απο τη πολύχρονη προσωπική και φίλων έρευνα κρυονιάριδων που είμαστε...

chrisvek
Απών/απούσα

τον Χειμώνα.....Ισοθερμικό και πάλι Ισοθερμικό....Χωρίς δεύτερη κουβέντα..Έχουν γύρω στα 50 πάνω και 55-60 κάτω.Αλλά προχτές είδα στα Intersport έχει κάτι ισοθερμικά της etirel(μέτρια μάρκα)με μόνο είκοσι 20 πάνω και άλλα 20 για κάτω.

Υ.Γ:Δεν κάνω διαφήμιση!!!!!

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Γενικά δεν έχω ούτε ειδικά μπουφάν, ούτε ειδικά εσώρουχα, κλπ.
Φροντίζω να ντυθώ τόσο ώστε όταν βγω από το σπίτι να είμαι μέτρια. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα ξεκινήσω να κάνω ποδήλατο θα κρυώνω λίγο. Όμως μετά από μερικά λεπτά που θα ανέβουν οι σφιγμοί το σώμα αποκτάει καλή θερμοκρασία, χωρίς όμως να υδρώνω. Άρα όταν σταματάω (π.χ. στα φανάρια) δεν κρυώνω πάλι.
Σε ένα πράγμα είμαι προσεκτικός. Το μπουφάν που θα φορέσω να έχει κάλυμμα φερμουάρ, είτε από μέσα, είτε απ' έξω. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσος αέρας περνάει μέσα από ένα ακάλυπτο φερμουάρ.
Επίσης, όταν πέσει πολύ η θερμοκρασία, βάζω ένα κανονικό κασκόλ (όχι χοντρό, όχι λεπτό) μία βόλτα γύρω από τον λαιμό μου και ότι περισσεύει το απλώνω μπροστά από το στήθος μου (μέσα από το μπουφάν πάντα). Έτσι προστατεύεται το μπροστινό μέρος του κορμού που είναι εκτεθημένο περισσότερο στον αέρα.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

chrisvek:

Για δοκίμασε και τις μάλλινες φανέλλες..γύρω στα 14-20 ευρώ. Δυστυχώς δεν είναι εμφανίσημες αλλά πολλοί έχουν σωθεί....

Shaft
Απών/απούσα

Το intersport (στην Ερμού) κάηκε, οπότε πάνε και τα ισοθερμικά... :-D

Θα γελάσεις αλλά έχει βγάλει η Ατθίς ηλεκτροστατικά εσώρουχα.
Τα Τhermofan (έτσι λέγονται) κοστίζουν 25-35 ευρώ, είναι συνθετικά και αντιαλλεργικά και πρέπει να τα φοράς κατάσαρκα. Όσο κινείσαι το υλικό σε ζεσταίνει λόγω τριβής. Βγαίνουν σε 2-3 χρώματα με μανίκια και χωρίς.
Θέλει λίγο προσοχή αφού ζεσταίνουν εύκολα και συνεπώς δεν χρειάζεσαι και πολλαπλές στρώσεις ρούχων.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Χθες που κάναμε βόλτα μέχρι το Θησείο διαπίστωσα ότι ένα ισοθερμικό μάρκας Wickers που το ξέθαψα από την ντουλάπα μου έκανε μια χαρά την δουλειά του. (την ξέρει κανείς αυτή την μάρκα; Αυτό το είχα αγοράσει στην Αγγλία). Φορούσα και ένα συνθετικό μπλουζάκι σαν φλις που το είχα φέρει και αυτό από Αγγλία, αυτά μου τα είχαν δώσει εκεί γιατί κρύωνα τρομερά, τελικά είναι σούπερ και για ποδηλασία.
Αντί για παντελόνι φόρεσα χθες ένα κολάν που είχαν από τον καιρό που τραβιόμουν στα γυμναστήρια. Αυτό είναι της Danceskin ( όταν το είχα αγοράσει το είχα πάρει ένα κόσμο λεφτά και όμως μετά από τόσα χρόνια που το έχω διαπίστωσα ότι είναι εξαιρετικό γιατί πετάει έξω τον ιδρώτα. Τελικά δεν είναι να αγοράζεις φτηνά ρούχα.)
Εκείνο που με έκανε και έχασα δύο κιλά σε ιδρώτα ήταν το μπουφάν μου, οπότε σίγουρα χρειάζομαι αντιανεμικό που να αναπνέει για να πετάει τον ιδρώτα έξω.
Παιδιά για όσους προτείνατε μάλλινα, είναι ωραίο φυσικό υλικό το μαλλί, αλλά προσωπικά δεν το αντέχω πάνω μου.. Ζήτω η αθάνατη ξυσίλα με τα μάλλινα !
Τα άλλα ρούχα που προτείνατε θα πάω να τα κοιτάξω, τώρα... όπου βρω μαγαζί που να τα διαθέτει.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ πολύ για τις απαντήσεις.

contact