Αθήνα - Κριτικές καταστημάτων πώλησης και επισκευής ποδηλάτων

556 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Διάβασα πιο πάνω για το bikeme στην Αργυρούπολη και αν και είμαι φρέσκος στον χώρο, θέλω να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου.
Καταρχάς πήγα για να αγοράσω παιδικό για την κόρη μου. Παρατήρησα ότι έχει περιορισμένη ποικιλία. Τελικά ο ιδιοκτήτης μου πούλησε ένα που μου φάνηκε ωραίο, χωρίς όμως καμμιά ρύθμιση, ούτε καν δοκιμή.
Αργότερα πήγα ένα παλιό παιδικό που είχα, στο σέρβις του στο υπόγειο για να το μαζέψει, να το έχω διπλό. Με την πρώτη κουβέντα ο τεχνικός μου είπε να το πετάξω, γιατί δεν άξζε τον κόπο και να πάρω ένα καινούργιο. Κι εγώ ο .....κας τον άκουσα και το άφησα κάπου πιο πέρα (λες να το πήρε και να το έφτιαξε για να το πουλήσει μόνος του σα μεταχειρισμένο; Δεν ξέρω!). Αντί να το βάλω σε μια αγγελία ότι το χαρίζω!
Πριν από κάποιες ημέρες πήγα το ποδήλατο που πήρα από αγγελία να του κάνει ένα σέρβις. Του έκανε βέβαια κάποιες ρυθμίσεις χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ, αλλά μου άρχισε: φέρτο να του αλλάξω συρματόσχοινα- 20 ευρά- να κάνω μια γενική- 20 με 30 ευρά- να αλλάξω λάστιχα -40 με 50 ευρά-, και μάλιστα γρήγορα γιατί δεν αντέχουν....
Ασφαλώς θα πάω και σε άλλους ποδηλατάδες γιατί μου φάνηκε ότι το σέρβις του σφάζει όποιον πέσει στα χέρια του.
Και κάτι ακόμη: Όταν ο γιος (ή υπάλληλος;) του ιδιοκτήτη είδε ότι δεν αγόρασα απ' αυτόν ποδήλατο άρχισε κάτι ψιλοεπιθετικά σχόλια, όπως: τι πάς και αγοράζεις από αγγελίες, σκάρτο πράμα, θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερο από το δικό μας που κάνει πάνω από τα διπλάσια μετά από έκπτωση! Και ο τεχνικός του τον επιβεβαίωσε.

Wicca
Απών/απούσα

@gts2013
Δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα και που έγκειται η κριτική.

ndimensi
Εικόνα ndimensi
Απών/απούσα

Pavlos K. wrote:
ndimensi wrote:
Υ.Γ. Το ποδηλατάδικο στα Βριλήσσια Γράμμου 20 έκλεισε.

...μόλις πέρασα από κει γιατί μένω δίπλα, μια χαρά ανοιχτός είναι!

Ωχ, την πάτησα τότε! Πέρασα με το ποδήλατο μέσα στη βδομάδα και είδα ένα γωνιακό άδειο κατάστημα επί της Γράμμου να ενοικιάζεται και νόμιζα ότι ήταν το συγκεκριμένο!
Λάθος μου αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω τώρα στο μήνυμα που έγραψα παραπάνω...

As32
Εικόνα As32
Απών/απούσα

@Wicca
Πλάκα κάνεις????τι άλλο θες να γράψει ο άνθρωπος???

Wicca
Απών/απούσα

Τι ακριβώς έγραψε ο άνθρωπος;

Ρε σεις όταν κάνουμε κριτική πρέπει να λέμε και κάτι ουσιαστικό. Στην προκειμένη περίπτωση, ποιο είναι το ουσιαστικό πράγμα που γράφτηκε εδώ;

Η σύνοψη αυτών που έγραψε είναι η εξής:
Αγόρασε ένα ποδήλατο για την κόρη του. Δεν μας λέει για την ποιότητα του ποδηλάτου λέει ότι απλά δεν είχε μεγάλη ποικιλία από παιδικά ποδήλατα αν και το κατάστημα ειδικεύεται στα τριαθλητικά είδη. ( άσχετο μεν αλλά σχετικό).

Πήγε ένα παλιό χρέπι που είχε στην αποθήκη να το φτιάξει εκεί και του είπαν ότι δεν είναι επιδιορθώσιμο και να το πετάξει και εκείνος το πέταξε. ( ναι και;;)

Ένα άλλο ποδήλατο που πήρε από αγγελία πήγε του το ρύθμισαν χωρίς να του πάρουν χρήματα.

Δεν του άρεσαν οι τιμές για το σέρβις αλλά δεν έκανε σέρβις έτσι και αλλιώς.

Που είναι το θέμα;

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

@Wicca
Το θέμα είναι ότι σε μένα που ήμουν άσχετος (ναί τέτοιος είμαι!) ο συγκεκριμένος φάνηκε μόνο στυγός έμπορος. Και για να τα πάρουμε από την αρχή:
Είναι δίπλα στο σπίτι μου. Έτσι πήγα εκεί για να αγοράσω ποδήλατο στην κόρη μου. Το μόνο που με ρώτησε ήταν πόσο χρονών ήταν, και μετά μου πρότεινε αυτό που τελικά αγόρασα. Απ' ότι διάβασα στο θέμα, όταν αγοράζεις ένα ποδήλατο, ο μάστορας στο ρυθμίζει στο ύψος και στο σώμα του αναβάτη. Αυτό δεν το έκανε, το πήρα κι έφυγα και εγώ με ένα κλειδί κάθισα και το ρύθμισα. Αν το έκανα σωστά ή λάθος αυτό μόνο εμένα ενδιαφέρει και ασφαλώς όχι το φόρουμ. Αν το παιδί συναντούσε κάποιο πρόβλημα από τη ρύθμιση πάλι εμένα ενδιαφέρει και όχι το φόρουμ! Αν έπρεπε ή όχι να το ρυθμίσει πάλι εμένα ενδιαφέρει και όχι το φόρουμ!
Δέυτερον, πήγα ένα παλιό ποδήλατο για φτιάξιμο. Ασφαλώς δεν το πήγα στον κατάλληλο μάστορα, αφού απ' ότι έμαθα εκ των υστέρων μόνο του σπανού τα γένια δε φτιάχνονται (αν και υπάρχουν τώρα πλέον οι μεταμοσχεύσεις!). Αλλά και από έναν μάστορα που δεν το παίζει έξυπνος και φραγκοφονιάς (μην ξεχνάς ότι αμέσως μου πρότεινε να το πετάξω και να πάρω ένα καινούργιο!)ίσως περίμενα να το δει διαφορετικά. Απ' ότι κατάλαβα πάλι εκ των υστέρων μπορούσε άνετα να κρατηθεί ο σκελετός, το τιμόνι, τα πετάλια, τα φρένα, το στάντ, και να αλλαχθούν οι ζάντες, οι σαμπρέλλες, τα συρματόσχοινα, η αλυσίδα και να γινόταν ένα καλό σέρβις στη μεσαία τριβή ή αλλαγή. Πόσο θα στοίχιζαν όλα αυτά;;; Με απλά ανταλλακτικά, 100 ευρώ; 120 ευρώ;;; Όχι 190 ευρώ που μου πούλησε το προαναφερθέν ή 260-280 που μου πούλαγε ένα άλλο στο μέγεθος του "χρεπιού", όπως το είπες. Τότε βέβαια δεν γνώριζα ότι κάποιοι θα μπορούσαν να το πάρουν και να το φτιάξουν τζι τζι. Απλώς ήθελε να πουλήσει καινούργιο, ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνεις!
Στο τελευταίο, δεν επικέντρωσα την κριτική μου στην ελάχιστη βοήθεια που μου πρόσφερε (ξεβίδωσε το τιμόνι και το έστριψε προς τα πάνω), εξάλλου σαν πελάτης πήγα εκεί και περίμενε ότι θα έβγαζε κι άλλα από μένα. Το θέμα μου ήταν το "πιάσιμο" του ...λου, που πήγε να μου κάνει. Αν αυτό το βρίσκεις σωστό, τότε πάω πάσο.
Προς τί όμως η ύπαρξη του θρέντ αν όλα όσα κάνουν οι ποδηλατάδες τα θεωρούμε εκ των προτέρων σωστά;;; Σε ελεύθερη αγορά δε βρισκόμαστε; Ο καθένας λειτουργεί σύμφωνα με το συμφέρον του, άρα μπορεί να κοπανάει όπως θέλει και δεν υπάρχει λόγος σχολιασμού.
Μπορεί να είμαι άσχετος, όπως ομολόγησα πιο πάνω, αλλά σε επίπεδο κοινωνίας πιστεύω ότι κάποιες πρακτικές συμφεροντολογικές μπορούμε να τις σχολιάζουμε και να τις κρίνουμε, άσχετα αν είναι τόσο κυρίαρχες που καμμιά φορά μας φαίνονται φυσιολογικές.
Ύ.Γ.
Αν ειδικεύεται ή όχι στα τριαθλητικά εγώ δεν το ήξερα μέχρι που το ανέφερες εσύ. Δεν έπρεπε όμως να με ενημερώσει για να πάω σε άλλο κατάστημα;;; Ούτε όταν πριν από λίγο καιρό έψαχνα δικό μου ποδήλατο και πήγα πάλι σ' αυτόν με ενημέρωσε ότι ειδικεύεται σε τέτοιο πράγμα. Εσύ, όμως, πού το ξέρεις;;; Το γράφει πουθενά στο σάιτ του ή στην πινακίδα του;;;

@Petaliaris
Δεν κατάλαβα από πουθενά ότι ειδικεύεται σε τριαθλητικό ή κάτι τέτοιο. Σίγουρα καμμιά φορά γινόμαστε ανεπιθύμητοι. Αλλά πήγα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, γιατί είχα πάρει ένα νέο ποδήλατο, πιστεύω ότι ήμουν ευγενέστατος, χωρίς να το παίζω έξυπνος, με κάθε καλή διάθεση να παραδώσω το εργαλείο μου για φτιάξιμο, να τον εμπιστευτώ, όπως είχα κάνει και πριν. Αλλά όταν στο καπάκι πήγα σε άλλον και με πολύ λιγότερα λεφτά και καθόλου επίθεση εκ μέρους του έκανα τη δουλειά μου, γιατί να μην το αναφέρω;;; Αν μας βλέπουν μόνο για τάλλαρα τότε πρέπει να το αναφέρουμε. Όσον αφορά στην ποδηλιέρα ή τη μπετονιέρα, δώσε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί κάπου σε έχασα!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
Wicca
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Για τους πιο πάνω που γράψανε ότι το κατάστημα είναι ειδικευμένο στο τρίαθλο, πρέπει να αναφέρω:
σήμερα που πέρασα παρατήρησα όντως ότι στην εξωτερική επιγραφή του περιέχονται οι λέξεις cycling/triathlon (σε πολύ μικρότερο μέγεθος και σε μια άκρη).
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτό σημαίνει ότι ειδικεύεται στα τριαθλητικά. Από κάτω πάντως γράφει only bikes, γενικά και όχι ειδικά τριάθλου. Το συμπέρασμα δικό σας...
Απ' αυτήν την εμπειρία μου και από τη συζήτηση που έγινε εδώ έμαθα ότι υπάρχουν πολλά ποδηλατάδικα και το καθένα έχει τη θέση του στον ποδηλατόκοσμο. Άρα πρέπει κανείς πριν ψωνίσει ή πριν επισκευάσει ένα ποδήλατο να το ψάχνει αρκετά!

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Κάποια αναλώσιμα με κάνανε να πεταχτό σήμερα ετσι ώστε να δω και αυτό το "καινούργιο" μαγαζί , σαν άλλος κριτικός του gastronomos δεν έχασα ευκαιρία να χαζέψω με την πραμάτεια του και να αποκτήσω μια εικόνα αφού τεστάρω και το πόσο φαίνομαι σαν κινούμενο πορτοφόλι (πρακτικά άδειο σχεδόν ) .
Ετσι έρχεται και η παρακάτω κριτική

Εξυπηρέτηση
Είχε λίγο κόσμο και περίμενα (ήθελα χρόνο τους είπα δεν βιάζομαι οταν ρώτησαν ), δεν μπορώ να βγάλω γνώμη βιαστικά

το πλάνο ήταν να ρωτήσω 1-2 πράγματα που ήθελα γενικά να δω αντιδράσεις τιμές και προθέσεις

ντίζες ταχυτήτων
σαμπέλα
αλυσίδα
olives για υδραυλικά

αφού είπα στον τεχνικό τι θέλω απο τα αναλώσιμα (ντίζες - σαμπρέλα ψυχολογική καβάτζα ) του ζήτησα να μετρήσουμε την αλυσίδα γιατί απο οτι εχω δει θέλει αλλαγή (να το σιγουρέψουμε ) καθώς και τιμούλες να έχω υπόψιν.

Πάει φέρνει το μαγικό εργαλείο και βλέπουμε οτι όντως εχει φάει τα ψωμιά τις , εδώ μου είπε οτι θα πρέπει να αλλάξουμε και την κασέτα καθώς δεν θα πατάει καλά η καινούργια και θα φθαρεί και ποιο γρήγορα .

Στην πορεία μιας και είχε πάρει φόρα (με όρεξη μπορώ να πω) μου λέει οτι θα μου μιλήσει λίγο γενικά πριν πάμε να με δείξει αλυσίδες κασέτες
(τι βλέπει δηλαδή) , πέρα απο ενα καθαρισματάκι με ρώτησε που το πάω Δρόμο ή Βουνό

Του απάντησα οτι πρώτη χρήση είναι βουνό μου είπε οτι ρώτησε για να προτείνει ποιο ξεκούραστο λάστιχο για δρόμο .
(Φυσιολογική συμπεριφορά "Δεν ξέρω τι είσαι εγώ ρωτάω " )

Στη συνέχεια των ρώτησα αν έχει τα σκατουλάκια για να κάνω εξαέρωση(κόλλησε λογικό δεν χρειάζονται αλλαγή για εξαέρωση ) (olives )

με ρώτησε γιατί θέλω να κάνω (εκεί του είπα οτι θέλω απλά να τα κόψω και επι τις ευκαιρίας να τα εξαερώσω ) , αν ξέρω πως γίνετε κ αν εχω το κουβαδάκι.

Οταν του είπα οτι το έχω το θέμα μου εξήγησε οτι ρώτησε για να με πει την διαδικασία (χαλαρός πάντα ).
Με ενημέρωσε οτι δεν έχει διαθέσιμα αλλα είναι να παραγγείλει και για το service και να αφήσω ενα τηλ να με πάρει οταν έρθουν .
(ξέχασα είναι η αλήθεια να το αφήσω απο την ζαλούρα του "θέλω να τα πάρω όλα αυτά που βλέπω ")

Εδώ του είπα οτι ασχολούμαι όσο μπορώ αρα μην κολλάει σε λεπτομέρειες (που τρώνε χρόνο )

κατόπιν πήγαμε να μου δείξει αλυσίδες κτλπ

εδώ τα πράγματα ήταν απλά μου έδειξε τι έχει , αλυσίδα deore σε σακουλάκι (ποιο φτηνή ) 20Ε (ποτέ δεν κατάλαβα πώς χρεώνουν την έχω βρει απο 10Ε μέχρι 30Ε) μια άλλη slx(?) σε κουτί (ούτε θυμάμαι τιμή εκεί οτυ είπα εδώ είμαστε μην πας ποιο πάνω ) .
Απο κασέτες μου έδειξε σε κουτιά alivio (23E) κάποια άλλη (43Ε?) ούτε ασχολήθηκα και οτι μετά πάμε για xt (επιγραμματικά μου εξήγησε οτι πρακτικά παίρνουμε ποιο μικρότερο βάρος κτλπ ) , φεύγοντας μου έδειξε και μια ποιο φτηνή με το megarange γρανάζι να μην παραπονιέται (ελπίζω να μου το έδειξε για την "ανάγκη" οταν αφου του είπα οτι "δεν δουλεύω καρντια μου " ).

Τεχνικός
Δεν ήταν ζεστός να μου πουλήσει το ακριβότερο (πολλά + αυτό) αφού πρακτικά κατάλαβε οτι ψάχνω και οτι δεν έχει μέλλον να μου πουλήσει ετσι μου έδειξε τι έχει να πάρω μια ιδέα .
(αυτό που ζήτησα δηλαδή )
Σαν τεχνικός πούλαγε και ο ίδιος χωρίς ύφος "είμαι guru".
(και αν το έπιασα δούλευε στον τσιπίδη πριν)

Επίσης καθώς περίμενα να πληρώσω (εδώ είχαμε μια καθυστερισούλα φυσιολογική γιατί εξυπηρετούσε ο άνθρωπος και δεν ήταν στον όροφο να ξέρει οτι περιμένω ).

Σε ενα παλικάρι και μια κοπελιά που έβλεπαν Kryptonite πέταλα ασχολήθηκε να εξηγήσει γιατί είναι καλύτερο απο θέμα ασφάλειας και έλυνε τις ερωτήσεις τους γιατί να προτιμήσουν πέταλο .

Ο τρόπος του "σε θέλω για πελάτη οχι για αρπαχτή " ηταν κατα πολύ σωστότερος απο άλλους που εχω συναντήσει και ήταν απλά κακοί ηθοποιοί ή απλά δεν θέλανε να εξυπηρετήσουν ήταν χαλαρός , μου μίλαγε φυσιολογικά χωρίς να πιέζει με την λογική χαμογελάω γιατί πρέπει .

Το μαγαζί
Χάζεψα αρκετά εκει μέσα ,η γκάμα τους ήταν κυρίως αστικής ποδηλασίας με ενα καλο εύρος τιμών μπορώ να πω απο κοντέρ λαμπάκια καθρεφτάκια κτλπ . Θεωρώ οτι γενικά για την περιοχή έχει λόγο ύπαρξης με φυσιολογικές τιμές.
Για τους ποιο ψείρες το μαγαζί φώναζε "μανιατόπουλος " αλλα εν μέρη δεν είναι κακό (απο αποψη γκάμας) καθώς έχω δει παρόμοια μαγαζιά που ήταν πολύ ποιο κατω σε πολλά θέματα (απο επιλογές μέχρι και να μην σου κάνει κέφι να μπεις μέσα γιατί θα δεις μπροστά σου 2πράγματα απο όλα να μαντέψεις μόνο σου τι είναι τι )

Αν με ρώταγαν τι θα ήθελα θα έλεγα e-shop με τιμές (ανταγωνιστικότητα για μένα δεν πάω εύκολα σε μαγαζί αν δεν πάρω μάτι πρώτα)

ΤΕΛΟΣ

σαν κριτική είναι μεγάλη αλλα δεν βλέπω λόγο να γράψω "χάλια" "όλα καλά και ωραία θα είμαι κάθε μέρα εκεί" , ποσο μάλλον οταν το θέμα δεν είναι για συζήτηση (Οτι θέλετε με πμ τα δέχομαι όλο το 24ωρο)

sorry για το σεντόνι

αν τα παιδιά με τα πέταλα θέλουν παραπάνω πληροφορίες εδώ είμαστε ;)

φιλικά εγώ

Andreas_p
Εικόνα Andreas_p
Απών/απούσα

πολλοί από πιτσιρικάδες πηγαίναμε εκεί τα ποδήλατα μας "στη μίνα"...

πριν 4-5 χρόνια το είχα πάει και μου άλλαξε μεσαία τριβή στο mtb μου.

σήμερα πήγα σε άλλο μαγαζί να την αλλάξω και ανακαλύψαμε ότι ο τύπος μου είχε βάλει μεσαία τριβή για bmx... νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Lemourioss
Εικόνα Lemourioss
Απών/απούσα

Πήγα για έλεγχο 2 ποδήλατα την ίδια μέρα και ώρα. Τα ποδήλατα ήταν οκ. Στο ενα μπορούσε να αλλάξει κάποια πράγματα αλλά μου είπε πως αντεχουν ακόμα και να παω μετα απο καποιο καιρό (ενώ θα μπορουσε να πει τα αλλάζουμε) μόνο λιγο λαδι εβαλε στην αλυσιδα του ενός. Δεν μου χρέωσε εντελώς τίποτα. Αρκετά φιλικό περιβάλλον και καλή εξυπηρέτηση.

Kanivalos
Απών/απούσα

Andreas_p wrote:
πολλοί από πιτσιρικάδες πηγαίναμε εκεί τα ποδήλατα μας "στη μίνα"...

πριν 4-5 χρόνια το είχα πάει και μου άλλαξε μεσαία τριβή στο mtb μου.

σήμερα πήγα σε άλλο μαγαζί να την αλλάξω και ανακαλύψαμε ότι ο τύπος μου είχε βάλει μεσαία τριβή για bmx... νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

Δηλαδή για να καταλάβω, σου έβαλε λάθος μεσαία τριβή η οποία παρόλο που ήταν λάθος σου άντεξε 4-5 χρόνια και ξαφνικά έμαθες από κάποιον που δεν ξέρεις από πιτσιρικάς ότι σου είχε βάλει μεσαία η οποία δε μπαίνει στο σκελετό σου καν καθώς όχι ότι είναι απλά λάθος, αλλά είναι κανα πόντο ποιο φαρδυά από ότι χωράει στο σκελετό??? :O Μάλλον ο καινούριος σου μάστορας, είναι μαστοράτζα!!!

IZalonis
Απών/απούσα

Πρόσφατα αγόρασα ένα ποδήλατο δρόμου από το Pulse 100 και έχω να καταθέσω μόνο καλές εντυπώσεις για τη συνεργασία, την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά και κατάρτιση των ανθρώπων της επιχείρησης. Η πρώτη συνάντηση ήταν καταλυτική, μετά τις πρώτες κουβέντες για επιθυμία αγοράς ενός ποδηλάτου carbon (έχω ένα Mercier από το 1970) o Γιάννης με ρώτησε «έχεις καβαλήσει ποτέ ποδήλατο με σκελετό carbon» και στην αρνητική απάντηση μου λέει «πάρε να δοκιμάσεις αυτό» …και μου δίνει το «Dogma». Προσπαθούσα να αγοράσω ποδήλατο αρκετό καιρό και ήμουν έτοιμος να αγοράσω από την Ιταλία. Γιατί εδώ στην Αθήνα, σε όσους είχα απευθυνθεί, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές, ενίοτε αφ υψηλού, απαξιωτικές και, στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορες. Επιπλέον, η τιμή για το συγκεκριμένο ποδήλατο ήταν σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με αυτήν που γνώριζα και ούτως ή άλλως δεν είχα τη δυνατότητα δοκιμής του ποδηλάτου.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ευσυνείδητους επαγγελματίες του Pulse 100 γιατί από την πρώτη συνάντηση, τις σωματικές μετρήσεις για την επιλογή του πλασίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας με τις τελικές ρυθμίσεις και την παραλαβή του ποδηλάτου έδειξαν ευγένεια και ήθος, προθυμία και υπομονή και φυσικά προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει το ποδήλατο του να επισκεφτεί και να συζητήσει με τους επαγγελματίες του Pulse 100.
ΙΖαλώνης

ποδηλατηςΒ.Π.
Απών/απούσα

Κριτική για easywheels, άγαλμα Μητέρας Νέα Ιωνία.

Πρίν να ξεκινήσω την κριτική θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το μαγαζί άνοιξε το 2011 και πρίν ο ιδιοκτήτης δούλευε στον Γερμανό- Cosmote κάτι το οποίο πληροφορήθηκα εκ των υστέρων...

Ένας μόνο τεχνικός-πωλητής ο ιδιοκτήτης ο οποίος θα προσπαθήσει να σου πουλήσει πάντα κάτι παραπάνω με απώτερο σκοπό το κέρδος.

Επίσκεψη για αλλαγή πίσω άξονα, κόστος 10 ευρώ. Παίρνει την πρωτοβουλία να αλλάξει και τα πίσω τακάκια (PROMAX) κόστος 5 ευρώ. Μετά απο 2 ημέρες εμφανίστηκε το πρόβλημα με τον άξονα ξανά.

Επίσκεψη ξανά στο μαγαζί, αρνήθηκε να το δει το ποδήλατο με την δικαιολογία οτι φταίει το ποδήλατο-δεν είναι περιοπής. Όταν του παραπονέθηκα πώς τα ίδια τακάκια τα είχε ο Τσιρίκος 2 ευρώ, απαντάει κυνικά πως αυτές είναι οι τιμές του, εάν σαρέσουν εάν δε θές σήκω και φύγε. Την πρωτοβουλία όμως να τ’άλλάξει αυτός την πήρε για να αυξήσει τον λογαριασμό.

Πληροφοριακά τα τακάκια στο ebay αρχίζουν από 1.2 ευρώ-σκέψου τι βγάζουν οι μαγαζάτορες στο Ελλαδιστάν.

Οι τιμές στο site του για το service ειναι παραπλανητικές και απαράδεκτες, π.χ. για συντήρηση μεσαίας τριβής χρεώνει 15 ευρώ όταν άλλοι χρεώνουν 5.(Piranhas Μαρούσι)
Η διαφορά : ο ένας είναι στο χώρο όυτε 3 χρόνια, ενώ ο άλλος 23.

Τοποθέτηση ανταλλακτικών 30 ευρώ την ώρα ! Ποιός είναι ο Κορρές των ποδηλάτων ;
Tόσα ακριβώς ζητάει για το service στο site του, όταν ο Τσιρίκος στο Ψυχικο χρεώνει 20 ευρώ για αλλαγή ταχυτήτων, εμπρόσθιου και οπίσθιου εκτροχιαστή, κασέττα, ανάπτυξη, οδηγό αλυσίδας, δίσκο ανάπτυξης, κλπ....

Τι να περιμένεις από άνθρωπο που μόνο κινητά ξέρει να πουλάει και η μόνη επαφή με το ποδήλατο ειναι καθαρά και μόνο από χόμπυ?

Ελπίζω να σώσω άλλα υποψήφια θύματα. Τα σχόλια και οι επιλογές δικές σας.

...και μην ξεχνάμε το κινητό θέλει το Γερμανό του και το ποδήλατο τον μάστορα του, ευτυχώς δεν ταυτίζονται και τα δύο.

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Athws wrote:
σύνταξη κι ο κυρ Βασίλης και βέβαια στο κέντρο ότι κλείνει δεν ξανανοίγει..
είχε και δυσαρεστημένους πελάτες το μαγαζί αλλά δεν έχει σημασία.

από την παλιά πανίσχυρη πιάτσα μένουν τώρα μόνο ο Τσιπίδης και το υπόγειο της κυρά Μαρίνας.
έχει και Γατσούλη αλλά αυτός ήρθε μετά.

οι εποχές αλλάζουν ..


Επ !! ξεχασες τον Αλτι-παρμάκη, μεγιστος

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
Tasakos10
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

Οι εμπειρίες μου από τα συγκεκριμένα καταστήματα πώλησης η service είναι οι εξείς:
Γατσούλης Αγ.Παρασκευή
Αν θέλεις κάτι από εκεί ψωνίζεις σαν να πηγαίνεις σε σούπερ μάρκετ.Ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις,το έχεις βρεί σε καλή τιμή οπότε πας το παίρνεις και δεν ρωτάς τίποτα ''δύσκολο''.Πριν από τέσσερα χρόνια πηρα ένα mountain όπου αφού με έκοψαν με το μάτι μου έδωσαν XL ενώ κανονικά μετά από καιρό που το έψαξα λίγο έπρεπε να πάρω L.Με αποτέλεσμα να έχω πόνους στα χέρια κλπ.Μάλλον αυτό είχαν...αυτό μου έδωσαν.
Γατσούλης Νεα Φιλαδέλφεια
Πήρα μια κούρσα από εκεί πρόσφατα.Γενικά τα παιδιά εκεί φαίνοταν να το κατέχουν περισσότερο το θέμα αλλά δεν έκατσα να το συζητήσω και πολύ γιατί ήξερα τι ήθελα,βρήκα καλή τιμή και το πήρα.Στην μικρή διάρκεια που έκατσα ήταν πολύ φιλικοί και μου έφεραν το ποδήλατο χωρίς χρέωση στο Χαλάνδρι μέσα σε μια ώρα περίπου.Μετά από κάποιο διάστημα που πήρα τηλ. να ρωτήσω κάποια πράγματα τεχνικής φύσεως το παιδί με το οποίο μίλησα μου απάντησε σε όλα χωρίς να δείχνει ότι ''κουράζεται''.Μου είπαν φυσικά να κάνω εκεί το πρώτο σέρβις δωρεάν αλλά λόγο απόστασης δεν είχα χρόνο και είπα να το κάνω κάπου κοντα στο σπίτι και ας πλήρωνα κάτι.Αν και έχω ακούσει πως ο τεχνικός εκεί γνωρίζει το θέμα.
Cyclist
Γενικά έχω καλές εντυπώσεις.Μπορείς να βρεις καλές τιμές,τα παιδιά εκεί πάντα με εξυπηρετούν και το Γιώργο που γνωρίζω εκεί είναι καλός μάστορας.Πάντα μου έχει φτιάξει ότι του ζήτησα και με έχει συμβουλεύσει σωστά σε γενικές γραμμές σε ότι τον ρώτησα.Μια φορά μόνο που έτυχε να εχει πολύ δουλειά μου τοποθέτησε βιαστικά μια βάση τιμονιού λίγο στραβά αλλά το θεωρώ πτέσμα..χαλάρωσα τις δύο βιδούλες και την έφερα.
Action bikes
Εκεί μια φορά πήγα αλλά δεν μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.Ενώ όλοι ψιλό κάθονταν άργησαν να έρθουν να με εξυπηρετήσουν,λίγο ψυχρό το κλίμα και το ''αφεντικό'' του στυλ έχω τις καλύτερες τιμές άμα θελείς δεν καιγόμστε κιόλας......Επίσης τα ποδήλατα μες στην βρώμα.
Knowledge
Είπα να πάω εκεί την κούρσα για το πρώτο σέρβις που πήρα απ'τον Γατσούλη να τον γνωρίσω κιόλας γιατί διάβασα καλά σχόλια εδώ.Είναι φιλικότατος πρόθυμος και με καλές τιμές,δεν το παίζει ''επιστήμονας'' κλπ.Γενικώς όλα καλά απλά δεν μου άρεσε η ρύθμιση που είχε κάνει στις ταχύτητες όπου με μικρό γρανάζι μπροστά η αλυσίδα όταν έφτανε στα δύο τελευταία μεγάλα πίσω ''έβρισκε'' και στην ουσία δεν μπορούσα πλέον να χρησιμοποιήσω αυτές τις σχέσεις.Φυσικά το παλικάρι μου είχε πει πως αν κάτι δεν μου αρέσει κλπ. να ξαναπάω από εκεί να μου το ρυθμίσει.Τελικά όμως αποφάσισα να ξαναπιάσω τα εργαλεία και με λιγο ψάξιμο στο ίντερνετ το ρύθμισα μόνος μου μιας και παλαιότερα είχα πολύχρονη ενασχόληση με μοτοσυκλέτα στον χώρο του enduro όπου πάρα πολά πράγματα τα ρύθμιζα-έφτιαχνα μόνος μου.Απλά τώρα με περισσότερες υποχρεώσεις ο χρόνος είναι πολύ λιγότερος.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

TL wrote:
.... απλά δεν μου άρεσε η ρύθμιση που είχε κάνει στις ταχύτητες όπου με μικρό γρανάζι μπροστά η αλυσίδα όταν έφτανε στα δύο τελευταία μεγάλα πίσω ''έβρισκε'' και στην ουσία δεν μπορούσα πλέον να χρησιμοποιήσω αυτές τις σχέσεις.....

αν και δεν είναι ακριβώς "παρατήρηση", πάρτο σαν γενικό σχόλιο....
Μου έχει τύχει αρκετές φορές, το ίδιο και σε άλλους, ρυθμίζω ταχύτητες στο σταντ / το ποδήλατο στον αέρα. Όταν μετά καβαλήσω και σηκώσει φορτίο ο πίσω τροχός / άξονας κλπ, βλέπω ότι πάλι έχω μικρές "διαφορές", ότι δηλαδή πάλι θέλει μικρορύθμιση.
Άρα, όταν πάτε για τέτοιες εργασίες, μετά καβαλήστε ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, κάντε μια γύρα το τετράγωνο, αλλάξτε ΟΛΕΣ τις σχέσεις, κάντε και απότομες αλλαγές, δοκιμάστε ΚΑΛΑ το σύστημα. Αν θέλει πάλι μικρορύθμιση, επιστρέφετε και το λέτε στον τεχνικό.

ή... ακόμα καλύτερα... μαθαίνετε και κάνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ τέτοιες εργασίες. Είναι απλές, υπάρχουν 154 βίντεο και άλλες τόσες οδηγίες, και δεν αξίζει να χαλιέστε για τέτοια πράγματα

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
TL wrote:
.... απλά δεν μου άρεσε η ρύθμιση που είχε κάνει στις ταχύτητες όπου με μικρό γρανάζι μπροστά η αλυσίδα όταν έφτανε στα δύο τελευταία μεγάλα πίσω ''έβρισκε'' και στην ουσία δεν μπορούσα πλέον να χρησιμοποιήσω αυτές τις σχέσεις.....

αν και δεν είναι ακριβώς "παρατήρηση", πάρτο σαν γενικό σχόλιο....
Μου έχει τύχει αρκετές φορές, το ίδιο και σε άλλους, ρυθμίζω ταχύτητες στο σταντ / το ποδήλατο στον αέρα. Όταν μετά καβαλήσω και σηκώσει φορτίο ο πίσω τροχός / άξονας κλπ, βλέπω ότι πάλι έχω μικρές "διαφορές", ότι δηλαδή πάλι θέλει μικρορύθμιση.
Άρα, όταν πάτε για τέτοιες εργασίες, μετά καβαλήστε ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, κάντε μια γύρα το τετράγωνο, αλλάξτε ΟΛΕΣ τις σχέσεις, κάντε και απότομες αλλαγές, δοκιμάστε ΚΑΛΑ το σύστημα. Αν θέλει πάλι μικρορύθμιση, επιστρέφετε και το λέτε στον τεχνικό.

ή... ακόμα καλύτερα... μαθαίνετε και κάνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ τέτοιες εργασίες. Είναι απλές, υπάρχουν 154 βίντεο και άλλες τόσες οδηγίες, και δεν αξίζει να χαλιέστε για τέτοια πράγματα


Κατάλαβες κάπου ότι χαλάστηκα;Θα μπορούσα να πάω πάλι να μου το ρυθμίσει όπως μου είπε κι ο ίδιος αλλά βαρέθηκα και αφού ψάχτηκα λίγο το έκανα μόνος μου.....
Δεν έχω μείνει με αρνητική εντύπωση απ'τον συγκεκριμένο μάστορα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

TL wrote:

... αφού ψάχτηκα λίγο το έκανα μόνος μου.....
... Δεν έχω μείνει με αρνητική εντύπωση απ'τον συγκεκριμένο μάστορα.

Σωστός, και
Σωστός

εκεί ήθελα να καταλήξω.

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Στην αρχή της Φιλολάου στα σύνορα Δαφνης, Γουβας και Παγκρατιου.

Τον Μάριο τον ήξερα φατσικά απο βόλτες αλλα και απο μια Bagaboo που κερδισα σε μια κλήρωση. Εξαιρετικό μαγαζί και εξυπηρετηση με ειδίκευση σε κουρσα - trekking και όχι μόνο. Εισάγει τις φοβερές τσάντες - "σκυλιά" Bagaboo και τα κράνη Nutcase. Εχει ό,τι ζητήσεις αλλα και να μην το έχει θα στο βρει (ειδικός στις πατέντες επίσης...)
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

Τιπ: η vintage πολυθρόνα της γιαγιάς για τους επισκέπτες απ'όπου θα χαζευεις το Μαριο να μαστορεύει και ο εσπρέσσο της Λένας + το μπισκότο

http://www.cyclelovers.com

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
TL wrote:
.... απλά δεν μου άρεσε η ρύθμιση που είχε κάνει στις ταχύτητες όπου με μικρό γρανάζι μπροστά η αλυσίδα όταν έφτανε στα δύο τελευταία μεγάλα πίσω ''έβρισκε'' και στην ουσία δεν μπορούσα πλέον να χρησιμοποιήσω αυτές τις σχέσεις.....

αν και δεν είναι ακριβώς "παρατήρηση", πάρτο σαν γενικό σχόλιο....
Μου έχει τύχει αρκετές φορές, το ίδιο και σε άλλους, ρυθμίζω ταχύτητες στο σταντ / το ποδήλατο στον αέρα. Όταν μετά καβαλήσω και σηκώσει φορτίο ο πίσω τροχός / άξονας κλπ, βλέπω ότι πάλι έχω μικρές "διαφορές", ότι δηλαδή πάλι θέλει μικρορύθμιση.
Άρα, όταν πάτε για τέτοιες εργασίες, μετά καβαλήστε ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, κάντε μια γύρα το τετράγωνο, αλλάξτε ΟΛΕΣ τις σχέσεις, κάντε και απότομες αλλαγές, δοκιμάστε ΚΑΛΑ το σύστημα. Αν θέλει πάλι μικρορύθμιση, επιστρέφετε και το λέτε στον τεχνικό.

ή... ακόμα καλύτερα... μαθαίνετε και κάνετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ τέτοιες εργασίες. Είναι απλές, υπάρχουν 154 βίντεο και άλλες τόσες οδηγίες, και δεν αξίζει να χαλιέστε για τέτοια πράγματα


Τελικά πάντως μετά από 200+χλμ. απ'την ρύθμιση που του έκανα εγώ στον ''πάγκο'' δεν έχει χρειαστεί το παραμικρό και δουλεύει άψογα............

nkar37
Απών/απούσα

kinisi bikes στην νεα ερυθραια.
μακρια για εμένα (υμηττός) και λίγο επικίνδυνα για να φτάσω, αλλα οι άνθρωποι ήταν εξυπηρετικότατοι και το πιο σημαντικό ο μηχανικός πολύ πρόθυμος και βρήκε και πράγματα που δεν είχε βρεί ο προηγούμενος και χωρίς εξτρα χρέωση.
για εμένα η ουσία ενός ποδηλατικού μαγαζιού
μικρό, φιλικό και το πιο σημαντικό με καλό μηχανικό

Ende_Neu
Εικόνα Ende_Neu
Απών/απούσα

Πήγα πρόσφατα στο κατάστημα, επειδή η γυναίκα μου ήθελε να μου κάνει δώρο κάποιες αλλαγές/αναβαθμίσεις του ποδηλάτου μου (tern joe C21) :

Πολύ θετικές εντυπώσεις, ιδιοκτήτης + τεχνικός είχαν κάθε διάθεση να βοηθήσουν, ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας του πρώτου που δείχνει να αγαπάει αυτό που κάνει. Άλλαξα ελαστικά + στεφάνια (από τα μαμίσια στεφάνια κ ελαστικά σε NISI T-DUE + continental touring plus), αλλά και την αλυσίδα (μαμίσια -> shimano). Η πρόθεσή μου ήταν να αλλάξω κ το σύστημα ταχυτήτων (από 3χ7 σε 3χ8), αλλά προς τιμήν τους (κ χωρίς μοναδικό κριτήριο το τι θα τσεπώσουν από έναν όχι κ τόσο έμπειρο στα μηχανικά μέρη του ποδηλάτου, πελάτη) με απέτρεψαν θεωρώντας ότι δεν θα δω ουσιαστικές διαφορές (σε σχέση πάντα με το προφίλ οδήγησης που τηρώ αλλά κ τα χιλιόμετρα που κάνω - περίπου 21χλμ. σχεδόν καθημερινά -). Συν τοις άλλοις, βρήκαν τη λύση σε χρόνιο πρόβλημα του ποδηλάτου (πράγμα που δεν κατάφερε το προηγούμενο μαγαζί που επισκεπτόμουν - πρώην podilato και νυν bike elevated στο Γαλάτσι - εξαιτίας του οποίου κ αλλάχτηκε μεσαία τριβή - από ανοιχτή σε κλειστή - και πετάλια από μέρους μου), που παρουσίαζε έντονο συντονισμένο θόρυβο μετά από κάποια χιλιόμετρα, "εντοπισμένα" στην περιοχή μπρος ντεραγιέ-αλυσίδας-πίσω ντεραγιέ.

Σίγουρα θα τους ξαναεπισκεφτώ, γιατί πραγματικά εκτίμησα ότι εν μέσω κρίσης (κ καιρών χαλεπών) δεν κοίταξαν να μου τα πάρουν, χωρίς ουσιαστικό λόγο κ αιτία.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Έχεις 7άρι βιδώτο ελεύθερο ή κασέτα;

Όταν λες σου άλλαξαν τα στεφάνια εννοείς ότι
έπλεξαν το νέο στεφάνι στα παλιά κέντρα με
τις παλιές ακτίνες ή εννοείς ότι πήρες νέο
τροχό;

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

πες μας τι ευθυνόταν για το συντονισμό (θυμάμαι οτι ειχα ολίγον σκάσει )

contact