BondEx-Θέσεις Εργασιας

49 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

να διαβάσετε την παράθεση της διαχείρισης στο αρχικό ποστ.

Ευχαριστούμε

edit ..και για όσυς βαριούνται να πάνε στο αρχικό ποστ:

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία, μας ενημέρωσαν ότι δε γνώριζαν τίποτα για την παρούσα δημοσίευση. Περιμένουμε να λάβουμε μια επίσημη απάντηση ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Επίσης κανένα σχόλιο δε σβήστηκε αλλά όπως επισημάνθηκε και σε παρακάτω σχόλιο, η αγγελία καταχωρήθηκε δυο φορές.

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Ποδηλατάκια έχουμε όλοι. Ανεργοι είμαστε πολλοί. Ας ανοίξουμε από ένα αντίστοιχο μαγαζί, που δεν κοστίζει και πολύ, και ας προσλάβουμε όποιον θέλει ο καθένας. Και ο καλύτερος ας επιβιώσει....

Και όταν εκείνος ο τυφλός πιτσιρικάς γίνει γιατρός, να πάτε να σας εξετάσει. Μην κάνουμε διακρίσεις είπαμε.

Οτι να 'ναι επανάσταση.

Over and out

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
Λάβαμε 80 ΑΣΧΕΤΑ και 10 ΣΧΕΤΙΚΑ βιογραφικά, μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες. Ακόμα και για τόσο συγκεκριμένη θέση.
Δεν είναι πολλά να ξεφυλλίσεις 20 βιογραφικά τη μέρα. Δεν πρέπει να παίρνει παραπάνω από 1 λεπτό το ένα, και πολύ είναι.

Χρησιμοποιείς το κριτήριο της ηλικίας για να μειώσεις τα βιογραφικά που παίρνεις; Αν σου είναι πολλά, διάβασε μόνο τα πρώτα, ή μερικά στην τύχη. (Ένας εύκολος τρόπος είναι να πετάξεις όσα βιογραφικά αναφέρουν ημερομηνία γέννησης). Δεν βλέπω γιατί περιμένεις να βρεις βιογραφικά καλύτερης ποιότητας αν βάλεις ηλικιακό όρο στην αγγελία.

Ορίστε καλύτερα κριτήρια για να διαλέξεις βιογραφικά:
* Επέλεξε βιογραφικά που να είναι ευανάγνωστα, να τραβάνε το ενδιαφέρον, να μην είναι μακρύτερα από 1-2 σελίδες. Αν κάποιος θέλει δουλειά θα πρέπει να ξοδέψει πολλές ώρες να φτιάξει ένα βιογραφικό της προκοπής για να περάσει το πρώτο screening. Ας διαβάσει βιβλία ή ας πάρει μαθήματα για να μάθει να το κάνει.
* Αν το βιογραφικό πληρεί τα παραπάνω θα μπορείς να βρεις εύκολα αυτά που θέλεις να ξέρεις για τον υποψήφιο.

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

podilat-iss-es wrote:
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία, μας ενημέρωσαν ότι δε γνώριζαν τίποτα για την παρούσα δημοσίευση.

Ναι αλλά κάποιοι από την εταιρεία απάντησαν μια χαρά και δεν είπαν ότι δεν το γνώριζαν. Και μάλιστα απάντησαν και πολύ έντονα. Ή κάνω λάθος;

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζομαι σε φωτοτυπείο και καθημερινά έρχονται πελάτες για εκτύπωση του βιογραφικού τους. Σχεδόν σε όλα τα βιογραφικά και κυρίως σε αυτά των γυναικών βλέπω και επισυναπτόμενη φωτογραφία. Δεν ξέρω ποιός καθιέρωσε αυτό το πράγμα αλλά σε συνέχεια των παραπάνω αντιδράσεων σχετικά με τη διάκριση ηλικίας ή χώρας προέλευσης νομίζω ότι είναι εξίσου απαράδεκτο, ως προϋπόθεση για εύρεση εργασίας να αποτελεί και το πρόσωπό σου. Σε λίγο καιρό θα ζητάνε και λογαριασμό στο facebook* για να μπορούν να δουν και...κάτι παραπάνω ή μάλλον παρακάτω.
*εκτός και αν έχεις ήδη λογαριασμό και σε αναζητήσουν (κρυφά) βάσει ονόματος

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

bin podilanden wrote:
Σε λίγο καιρό θα ζητάνε και λογαριασμό στο facebook* για να μπορούν να δουν και...κάτι παραπάνω ή μάλλον παρακάτω.
όχι σε λίγο. εδώ και καιρό το κάνουν. Μερικοί ζητάνε και τον κωδικό σου.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

scrabler wrote:
BondEx Couriers wrote:

ΖΗΤΑΜΕ

1. Ηλικία 18-30
2. Ελληνες

...

Εγώ δεν ξέρω από ποιό από τα δυό χάνω πρώτα!

Εσυ κοβεσαι επειδη εκοψες το καπνισμα.

Για την αγγελια τωρα. Αυτο με το 30 σαν ηλικια απο την στιγμη που κανει την διακριση το κρατος με νομο ειναι δεδομενο οτι θα υπαρχει σαν "διακριση"(που δεν ειναι αφου υπαρχει νομος του κρατους) και στην αγορα εργασιας. Απο την αλλη (θεωρω λαθος την ολη αγγελεια και θα εξηγησω παρακατω) δεν ειναι πιο "τιμιο" που το γραφει παρα να μην το εγραφε και απ'ολα τα βιογραφικα που λαβει να πεταξει (χωρις καν να διαβασει) οσα εχουν ηλικια πανω απο 30???

Για το περιεχομενο της αγγελιας τωρα. Επειδη ειναι παραξενη δουλεια (δεν ειναι δουλεια γραφειου) και επειδη σε τετοιες δουλειες για εμενα τα βιογραφικα ειναι λιγο μαλακια (σαν να λεμε θελεις τορναδορο και θες να δεις το βιογραφικο του. Δεν θελεις, θελεις να τον δεις να δουλευει να δεις εαν τα καταφερνει).
Για εμενα θα επρεπε να λεει.
"μπορεις να κανεις 30(10-20-50 οσα νομιζετε) χλμ καθημερινα με το ποδηλατο σου(ανεξαρτητα καιρικων συνθηκων).
μπορεις να κινηθεις γρηγορα και με ασφαλεια στο εχθρικο περιβαλλον των αθηναικων δρομων.
Εαν ναι θελουμε να σε γνωρισουμε και να δουλεψουμε μαζι."

Κατι τετοιο. Δοκιμαζεις για να δεις και οτι οντως μπορουν να ανταπεξελθουν και τελος. Ουτε βιογραφικα ουτε αλλες παπαριες.

Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουν(καταλαβουμε) οτι οταν μιλαμε για τεχνικη δουλεια δεν χρειαζονται βιογραφικα (εισαγωμενη βλακεια αυτο) αλλα πρεπει να παμε οπως οι παπουδες μας.
-μαστορα εμαθα οτι θες εναν τεχνιτη.
-ξερεις απο τετοια πραγματα.
-ναι
-φτιαξε μου αυτο
εαν το εφτιαχνες καλα και τα βρισκατε και στα λεφτα δουλευες. Εαν δεν το εφτιαχνες, τι σημασια θα ειχε εαν ειχες ενα βιογραφικο γαματο??
Επισης τι σημασια θα ειχε (για τον εργοδοτη το λεω αυτο) εαν το βιογραφικο δεν ηταν καλο ή δεν ειχε και καθολου εαν μπορουσε να το φτιαξει καλα και γρηγορα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

έχει ζέστες έξω, παίζει μπάλα κάθε μέρα ΟΛΗ ΜΕΡΑ, .... αλλά από ότι φαίνεται ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ γενικώς.

Η μοναδική εταιρία bike-couriers στην Ελλάδα, έστω ότι ψάχνει για υπάλληλο / ποδηλάτη.
Τι ποιό φυσικό από το να βάλει αγγελία στο μεγαλύτερο ιστοτόπο ποδηλατών της χώρας, που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό μελών στην ίδια πόλη με την εταιρία.
Τι ποιό φυσικό από το να βάλει κάποια κριτήρια, να περιορίσει κάπως τους 13.765 άνεργους - ποδηλάτες που πιθανόν να ενδιαφερθούν για την θέση. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΚΑ και αναμενόμενα και φυσιολογικότατα και θεμιτότατα.
Τι ποιο φυσιολογικό από το να διαβάσουν / σουμε την αγγελία τα μέλη του φόρουμ και να στείλουν ένα ΠιΜι - εκδήλωση ενδιαφέροντος (ΔΕΝ ζητήσανε βιογραφικά, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ στα σχόλιά μου για το συγκεκριμένο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα ).

... πραγματικά ΔΕΝ καταλαβαίνω το πνεύμα μερικών.... Αντίδραση για την αντίδραση? Εδώ? Και στο συγκεκριμένο θέμα?
.
.
.
.
.
.
ώρες - ώρες νιώθω πολύ γέρος....

Casual_Biker
Εικόνα Casual_Biker
Απών/απούσα

Κλασσική ελληνική νοοτροπία:

Flame first. Στην πορεία θα βρούμε και την αιτία γι' αυτό.

Όπως το καταλαβαίνω εγώ, από το να βρουν δουλειά κάποιοι άνεργοι που έτυχε να είναι κάτω των 30, να μην βρει κανείς. Πέφτει στην κατηγορία του:

"να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".

Μια φορά που είχα βάλει αγγελία για εργασία σε αυτό εδώ το φόρουμ, και μάλιστα για λογαριασμό άλλου, είχα ακούσει τα μαλιοκέφαλά μου.

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

Ρε παιδιά έχετε δίκιο για τα εργασιακά δικαιώματα για την εκμετάλλευση και όλα τα σχετικά.

Όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καμιά φοβερή και τρομερή πολυεθνική!!!
Δεν τους ξέρω τους BondEx αλλά δε νομίζω να είναι και οι κεφαλαιοκράτες της κοινωνίας μας. Πλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καν μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρά μόνο μικρές. Επειδή και γω έχω μαγαζί σας λέω το εξής, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο δουλεύω πια χωρίς υπάλληλο. Όσο είχα την υπάλληλό μου ο μισθός της ήταν περισσότερος από όσα έβγαζα εγω. Μάλλον εγώ δεν έβγαζα, αλλά έμπαινα και μέσα και αναγκαζόμουν να δανείζομαι για να πληρώσω την εφορία μου και το μισθό της. Κάνετε λες και ο κάθε ένας που έχει ένα μαγαζί ή μια επιχείρηση είναι ο μέγας καπιτάλας ζάμπλουτος. Τώρα για το μαγαζί μου θα χρειαζόμουν υπάλληλο γιατί δεν τα βγάζω πέρα μόνος αλλά κρατάω τα έξοδα σε επίπεδο τέτοιο που προς το παρόν γλιτώνω το λουκέτο.

Οπότε καλό είναι να μην μιλάμε για «βόλεψη» και «στρατόπεδα» γιατί εμένα από τον άνεργο με χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή. Αλλά ο κοινωνικός αυτοματισμός καλά κρατεί.

Και αν μεθαύριο κλείσω το μαγαζί μου θα βρεθώ εκτός από άνεργος και χρεωμένος και θα θα κινδυνεύω να πάω φυλακή. Γιατί εκεί πας όταν έχεις χρέη προς το δημόσιο. Και ανασφάλιστος.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

bin podilanden wrote:
Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζομαι σε φωτοτυπείο και καθημερινά έρχονται πελάτες για εκτύπωση του βιογραφικού τους. Σχεδόν σε όλα τα βιογραφικά και κυρίως σε αυτά των γυναικών βλέπω και επισυναπτόμενη φωτογραφία. Δεν ξέρω ποιός καθιέρωσε αυτό το πράγμα αλλά σε συνέχεια των παραπάνω αντιδράσεων σχετικά με τη διάκριση ηλικίας ή χώρας προέλευσης νομίζω ότι είναι εξίσου απαράδεκτο, ως προϋπόθεση για εύρεση εργασίας να αποτελεί και το πρόσωπό σου. Σε λίγο καιρό θα ζητάνε και λογαριασμό στο facebook* για να μπορούν να δουν και...κάτι παραπάνω ή μάλλον παρακάτω.
*εκτός και αν έχεις ήδη λογαριασμό και σε αναζητήσουν (κρυφά) βάσει ονόματος

πληροφ. παίζει να είναι βιογραφικά για διαφημιστικές, εκεί αν δεν χρησιμοποιούν δικές τους φόρμες θέλουν και φωτό στο βιογραφικό , σύνηθες είναι και σε επαγγέλματα ασφαλείας

ξανα λέω , το πρόβλημα δεν είναι οτι μπήκε αγγελία αλλα το ύφος , ακόμα και ενα " η ταδε η εταιρία ψάχνει άτομα στείλτε βιογραφικό " θα ήταν καλύτερο

Wicca
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Τι ποιο φυσιολογικό από το να διαβάσουν / σουμε την αγγελία τα μέλη του φόρουμ και να στείλουν ένα ΠιΜι - εκδήλωση ενδιαφέροντος (ΔΕΝ ζητήσανε βιογραφικά, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ στα σχόλιά μου για το συγκεκριμένο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα )

Όχι όλα τα μέλη του φόρουμ.. μόνον αυτοί που είναι από 18-30 ετών.

Λοιπόν αυτό αποκλείει τα δύο τρίτα και μάλιστα με το απόλυτα λάθος κριτήριο αφού οι περισσότεροι από τα μέλη του φόρουμ είναι 30- 50+ και τα έχουν τα κατοστάρια για μεζέ. ( και εσύ μαζί).

Η αγγελία αυτή αφήνει να εννοηθεί ότι όποιος είναι άνω των 30 ετών δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την δουλειά του bike messenger..

Και κάτι ακόμα ως προς το Έλληνας που αναφέρθηκε..

Δεν μου λέτε ρε σεις.. Αν ερχόταν να ζητήσει δουλειά ετούτος εδώ δεν θα τον προσλάμβαναν γιατί δεν είναι Έλληνας; και είναι και άνω των 30;;

Τον Αμερικάνο αρχη-messenger;;; Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή;; Αφιχθέντα από το Seattle των ΗΠΑ.....

Αλλά τι λέω τώρα .. Υπάρχουν ξένοι και "ξένοι". Τον Αμερικάνο, τον Ελβετό ( τον θυμάσαι το Ελβετό Αιγέα;; Που καλίγωνε τις ανηφόρες με μονοτάχυτο με 53-16) θα τον παίρνατε έτσι με κλειστά μάτια..

Δεν είναι στραβός ο γυαλός, ( και κάποιοι εργατοπατέρες).. απλά κάποιοι στραβά αρμενίζουν..

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... sorry δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο... Ένα τελευταίο.

Μπορεί και να έχετε δίκιο, ...αλλά ξαναδιαβάστε την αγγελία, ξαναδιαβάστε λίγο τα σχόλια που γράφτηκαν (τα καλοπροαίρετα) και πάτε να διαβάσετε και καμιά 100αρια αγγελίες εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο.

Ξαναλέω, έτσι λειτουργεί το σύστημα. Βάζεις κάποια κριτήρια. Ξέρεις ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ότι θα στείλουν ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ. Κάπως πρέπει να περιορίσεις τον κακό χαμό που θα γίνει.
Διαβάζεις - κρίνεις - αποφασίζεις - βλέπεις από κοντά - ξανααποφασίζεις.
Η απόφαση συνήθως παίρνεται βάση αρκετών κριτηρίων, άλλα γράφονται, άλλα διαβάζονται, άλλα "βλέπονται" από κοντά.
ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΜΑ. Πολλά χρόνια τώρα. Έτσι δουλεύει η πραγματικότητα.

Μαριαλένα, ο μουσάτος τύπος που έβαλες, θεωρώ ότι είναι ο ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για την συγκεκριμένη δουλειά. Σκέψου το λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο.

vec
Απών/απούσα

Για σκεφτείτε να ήταν εταιρεία πληροφορικής; Θα ζήταγε 2-3 κίτρινες φανέλες από το tdf και άλλες τόσες ροζ από το giro, μη χρήση αναβολικών, ηλικία μέχρι 16, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, υπεύθυνη δήλωση ότι δε σκοπεύεις να αναπαραχθείς, άριστο χειρισμό και 200.000 χλμ σε ποδήλατο με ακτίνες από ακτίνες laser, απαγόρευση να πλησιάσεις ποδήλατο για τα επόμενα 3000 χρόνια εφόσον λύσεις τη συνεργασία μαζί τους κοκ

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

http://www.ecobikecourier.gr/

στου ...Τρύφωνααα!
αλλα και αυτό πάει: http://www.youtube.com/watch?v=QIiYkLOv30s

my name is...Bond, ex bond!

magmike
Απών/απούσα

Σχετικά με τη φωτογραφία στο βιογραφικό. Μάλλον είναι η νέα τάση στα βιογραφικά αφού πλέον σε όλες τις φόρμες που κατεβάζεις υπάρχει θέση και για φωτογραφία.

Πρέπει να ειναι μόδα απο το LinkedIn.

Για να πω και κάτι εντός θέματος. Κάθε εταιρία βάζει την αγγελία που θέλει και πρέπει να έχει ένα άτομο να την τσεκάρει να μην περιέχει πατάτες που δεν ταιριάζουν στο προφίλ της. Από κει και πέρα η αντίδραση σημαίνει πως η εταιρία κάτι δεν χειρίστηκε καλά. Νομίζω ότι δεν καταστράφηκε το μέλλον της ανάπτυξης της Ελλάδας που κακοχαρακτηρίστηκε η Bondex ούτε και η εταιρία έπαψε να ψάχνει προσωπικό οπότε κουλάρετε. Και η Bondex θα συνεχίσει την πορεία της(εύχομαι ανοδική) προσέχοντας τι γράφει και όσοι ήταν να βρουν δουλειά φαντάζομαι έχουν ήδη βρει. Όλα τα άλλα είναι ανούσια

Maria Dialynaki
Εικόνα Maria Dialynaki
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας,

Με λένε Μαρία, μένω στο κέντο της Αθήνας και με ενδιαφέρει πάρα πολύ μια εργασία τέτοιου είδους. Είμαι εξοικειωμένη με τις αστικές ποδηλατο-διαδρομές καθώς χρησιμοποιώ το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς κοντά στα 10 χρονια εκτός απο ακραίες καιρικές συνθήκες. Θα ήθελα να μάθω περισσότερες πρηροφορίες σχετικά με την εργασία που προσφέρετε!

Σας ευχριστώ πολύ!

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Μαρια, ειναι απο το '14 και εχει μονο 2 posts, δεν ηταν ποτε ενεργο μελος. Αν σε ενδιαφερει να δουλεψεις εκει μιλισε τους στο facebook ή πηγαινε μια βολτα απο τα γραφεια τους