Κόστος ταξιδιού Αθήνας - Θεσσαλονίκης με όλα τα μέσα

43 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά. Μια προσπάθεια, τουλάχιστον.

Στη σελίδα λοιπόν, με τα "άσχημα" στατιστικά, λέει:
The Risks of Cycling. Ken Kifer has a huge page with lots of stats and analysis. His conclusion is that cycling is not dangerous.
Παρακάτω:
Health benefits of cycling outweigh the risks.
Παρακάτω:
Cycling deaths higher in 70's & 80's.
Σήμερα δηλαδή είναι λιγότερο το ποσοστό.

Παρακάτω:
U.S. cyclists are three more likely to be killed than German cyclists and six times more than Dutch cyclists, whether compared per-trip or per-distance traveled.
Δηλαδή, τα στατιστικά έχουν μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα. Από χώρα σε χώρα δεν διαφέρει η νοοτροπία των ανθρώπων;
Ο Έλληνας οδηγός είναι απερίσκεπτος αλλά όχι επιθετικός. Στον δυτικό κόσμο υπάρχει "ψυχοπάθεια" και μεγαλύτερη επιθετικοτητα (άλλο θέμα ψυχιατρικό, δεν επεκτείνομαι). Όπως λέει στη σελίδα τα περισσότερα ατυχήματα με ποδηλάτες γίνονται σε μεγάλες πόλεις και σε μεγάλους δρόμους (κολασμένες πολιτείες της δύσης). Στην ύπαιθρο όπου οι άνθρωποι είναι ψυχικά πιο ισορροπημένοι γίνονται λιγότερα ατυχηματα. Επίσης λέει ότι τα περισσότερα θανατηφόρα γίνονται στο Τέξας, στις αναφορές εγκληματικότητας η πολιτεία αυτή έχει τα ρεκόρ.

Λέει παρακάτω:
One in every 20 bicyclists is injured annually.
Υπάρχει περίπτωση αυτό να ισχύει για την Ελλάδα; Μη τρελαθούμε.

Παρακάτω:
Head injuries going up with increased helmet usage. Between 1991 and 2001 two things happened: helmet use among cyclists soared, and head injuries soared along with it. Head injuries among cyclists went up by 10% on a simple basis, but when we factor in the dramatic decrease in the number of cyclists during that period, head injuries effectively went up by 51%.
Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να θεωρεί ότι το να φοράει κράνος δεν προστατεύει το κεφάλι; Πρόσεξε για το κεφάλι μιλάει! Και γω ακόμα που δεν είμαι υπέρ στις γρήγορες βόλτες το βάζω το ρημάδι. Αυτό θυμίζει το άλλο βίντεο του Δανού (υπήρχε κάπου και στο φόρουμ) που λέει και εκείνος ότι η αύξηση χρήσης του κράνους αύξησε τα ατυχήματα.

Δυο ερωτήσεις έχω, σε σας που λέτε ότι μάλλον έχω άδικο (σημείωση: εγώ ΔΕΝ λέω ότι έχω δίκιο, λέω δεν ξέρω!) ή ότι δεν ξέρω από στατιστική:
1) βγάζετε άκρη εσείς από αυτά;
2) αν έχετε κάποια αξιόπιστη στατιστική ανάλυση, δηλ. χωρίς λογικές αντιφάσεις, προτείνετέ την.

nikos68
Απών/απούσα

που πληρωνει ο φιλος να του πω οτι το κρατος εισπρατει μονο το φπα(αμφιβολο κατα ποσο το καταβαλουν οι κοινοπραξειες σε αυτο)τα υπολοιπα τα εισπρατει ο μπομπολας κατι ισπανο-γαλλικες εταιρειες και οι τραπεζες.Επεισης διοδια για τις εθνικες οδους πληρωνουμε απο τα μεσα της δεκαετιας του 60 για την κατασκευη τους και σημερα εν ετη 2011!!! ακομα να κατασκευαζετε η εθνικη-γεφυρι της αρτας-τσιφλικι εργολαβων-οδος η οποια υποτιθετε ανηκει στο δημοσιο δηλαδη εμας!!!!!!!

Alexlink
Απών/απούσα

nikos68 wrote:
που πληρωνει ο φιλος να του πω οτι το κρατος εισπρατει μονο το φπα(αμφιβολο κατα ποσο το καταβαλουν οι κοινοπραξειες σε αυτο)τα υπολοιπα τα εισπρατει ο μπομπολας κατι ισπανο-γαλλικες εταιρειες και οι τραπεζες.Επεισης διοδια για τις εθνικες οδους πληρωνουμε απο τα μεσα της δεκαετιας του 60 για την κατασκευη τους και σημερα εν ετη 2011!!! ακομα να κατασκευαζετε η εθνικη-γεφυρι της αρτας-τσιφλικι εργολαβων-οδος η οποια υποτιθετε ανηκει στο δημοσιο δηλαδη εμας!!!!!!!

Ειναι γνωστο ότι οι μεγαλες επιχειρησεις και το κρατος συνεργαζονται στο φαγοποτι εις βαρος μας! Ειναι γνωστο επισης οτι εκτος απο το ΦΠΑ γινονται πολλοι εκβιασμοι, δωροδοκιες και σκανδαλα τα οποια βγαινουν στο φως αρκετα χρονια αργοτερα! Δικο μου λαθος που σταθηκα μονο στο κρατος, αλλα αν αρχιζω και γραφω για ιδιωτες, κρατος, τραπεζες κτλ. θα ξενερωσω. Ουτο σι αλλως μια μικρη αναφορα εκανα. Το θεμα μου ηταν τα ταξιδια, τα αυτοκινητα και οι μηχανες! Θα ηταν καταλληλο η εκαστοτε συζητηση να γινεται και στο αντιστοιχο θεμα.

jeanmarat
Απών/απούσα

μπορεί κανείς να βοηθήσει με τη χρονική διάρκεια κάθε ταξιδιού αναλόγως το μέσο ;

nikos68
Απών/απούσα

alexlink ξερω οτι το θεμα ηταν αλλο ,sorry παρασυρθηκα!!

kounoupis
Απών/απούσα

28 ευρω ειναι μονο τα διοδια στο πηγαινε και αλλα τοσα στο ελα.το αμαξι απορριπτεται και μονο σαν σκεψη.11 διοδια αθηνα-θεσσαλονικη.

tziorasg
Εικόνα tziorasg
Απών/απούσα

http://ktelthes.gr/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B...
Αυτό είναι το φθηνότερο μέσο και σε συγκεκριμένα δρομολόγια μόνο 21 ευρώ

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

αυτη την στιγμη το πιο φτηνο ειναι το τρενο. Εαν κλεισεις μεσω ιντερνετ βρισκεις με 9 ευρω (οχι τοσο ευκολο) ή με 19 (ευκολο). Αλλα ειναι αρκετες ωρες και κατι θα φας, θα πιεις κτλ.
Εαν το θεμα ειναι μονο κοστος (δλδ κοιταμε το πιο φτηνο και συμφερον) τοτε υπαρχουν και προσφορες απο low cost εταιρειες (τωρα που κοιταξα βρηκα με 17.99 με τους φορους).
Το προβλημα και στις δυο περιπτωσεις παραπανω ειναι οτι βρισκεσαι σε αλλη πολη χωρις μεταφορικο οχημα (το ποδηλατο εαν θελεις να το παρεις μαζι χρεωνεται και στις δυο περιπτωσεις) ενω εαν εχεις χρονο μπορεις να πας Θεσσαλονικη με το αυτοκινητο (οχι απο εθνικη) με κοστος περιπου 45 ευρω (με fiesta 1.3 με δυο ατομα μεσα και με την βενζινη στο 1.650 (προφανως τωρα που εχει πεσει εχει πεσει και το κοστος)).
Με το κτελ πρεπει να διαλεξεις ωρα για να εχεις καλη τιμη αλλα δεν μου αρεσει το ταξιδι με αυτο το μεσο γιατι δεν μπορω να σταματησω οποτε θελω(αυτοκινητο) και δεν μπορω να κανω καμμια βολτα μεσα για να ξεμουδιασω (τρενο).
Μιλαω μονο για μεταβαση και εχω ταξιδεψει και με τους τεσσερις τροπους προσφατα.

teofril
Εικόνα teofril
Απών/απούσα

Κάπου πήρε το αυτί μου ότι με το τρένο υπάρχει η δυνατότητα να φορτώσεις και το αυτοκίνητο αλλά δε γνωρίζω λεπτομέρειες, τιμές και αν συμφέρει...

kounoupis
Απών/απούσα

47 ευρω ανα διαδρομη http://www.trainose.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%... και 2 ωρες να το φορτωσεις πριν φυγει το τραινο.
καλα αντε γεια τσουκαλας

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

παλιά είχε ανοιχτό βαγόνι που φόρτωνες το αυτοκίνητο ,επίσης ως αργο τρένο (7 ωρες) είχε κλινάμαξες με δωμάτια και κουκέτες , (αν θυμάμαι καλά 4) συνήθως κλείναμε όλες τις θέσεις γιατί αλλιώς κοιμόσουν με αγνώστους .

ειδικά σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να οδηγήσεις πολλες ώρες βόλευε , ειδικά αν φαντατείς οτι κοιμάσαι και το πρωί είσια στον προορισμό σου .

αν το δοκιμάσεις ενημέρωσε μας

gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Πήγαινα σχεδόν μια φορά την εβδομάδα Θεσσαλονίκη για το διδακτορικό μου. Έπαιρνα το τραίνο, κοιμόμουν σε κουκέτα στην κλινάμαξα, έφευγα 12 το βράδυ, έφτανα 6 στην Θεσσαλονίκη, απαραίτητος καφές και μπουγάτσα και συνέχιζα για το Πανεπιστήμιο. Το ίδιο βράδυ ξανάκανα το αντίστροφο δρομολόγιο, ώστε να είμαι στη δουλειά το πρωί. Αυτά παλαιά!
Εδώ και χρόνια οι κουκέτες καταργήθηκαν. Τη μέρα κυκλοφορούν μόνο Ιντερσίτυ και το βράδυ μόνο απλό. Οι διαδρομές είναι: ιντρστυ 4:45 ώρες, απλό 5:45 ώρες. Τιμές από 36 ή από 25 αντίστοιχα πήγαινέλα, αν κλείσεις εισιτήριο τουλάχιστον 48 ώρες πριν. Ειδάλλως από 50 και 38 αντίστοιχα.
Η εμπειρία που είχα πρόσφατα -αρχές Οκτωβρίου- με το βραδυνό το καθιστά απαγορευτικό. Καθιστός σε κάθισμα αεροπορικού τύπου, με τα φώτα αναμένα όλο το βράδυ, παρέα με ό,τι μπορείς να φανταστείς (μόνο κότες δεν είχε, όπως με τον Χατζηχρήστο)! Μόνο σε μεγάλη ανέχεια θα το ξανακάνω!!!
Υπάρχει βέβαια και η λύση της Α΄ θέσης, με ανακλινόμενα καθίσματα αλλά και μαλακό δάπεδο για ξάπλωμα. Το κόστος ξεπερνά το ιντρστυ.
Γενικώς πάντως: Καλά ταξείδια!

contact