Υπερκοστολόγηση των προϊόντων - Συνέλθετε!

44 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
GiorgosRallyman
Εικόνα GiorgosRallyman
Απών/απούσα

Για τους γυφταρμάδες που κάνουν τα απίστευτα παζάρια (στο μυαλό τους βέβαια..) μέχρι να αγοράσουν ντε και καλά στην τιμή που θέλουν αυτοί κάτι, δε βλέπω να λέτε κάτι.. Μπορεί να έχουμε κρίση, αλλά εγώ έχω διαπιστώσει ότι ακόμα και τώρα, αυτό που είναι καλό και έχει την αξία του ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ, ΤΕΛΟΣ! Και στο κάτω κάτω, όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ισχύει ακόμα, και βέβαια ΚΑΙ ΕΔΩ! Ο καθείς πουλάει και αγοράζει στο τέλος στην τιμή ισορροπίας, ανάλογα με την πραγματική ("αντικειμενική"..) αξία του προς πώληση αντικειμένου, την πραγματική πρόθεση για αγορά του εκάστοτε αγοραστή και βέβαια, την ανάγκη του πωλητή! Όλα τα άλλα είναι καπνός, απλά..

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Παιδιά, ούτε ψαγμένοι είστε, ούτε μερακλήδες.

Γιαυτό και κοροϊδεύετε την αγγελία του ανθρώπου.

mpika
Απών/απούσα

Ενα πράγμα εδώ και 4 χρόνια που ασχολούμαι με την αγορά και στήσιμο ποδηλάτου που δεν χόρεψαν ειναι η νεκροφιλιες ποδηλάτων ήπαρ τον που λέει και ο Γεωργίου αυτο το διπλό σκελετο ωραίο ειναι αλλα μόνο για βιτρίνες casual ρούχων

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Καλησπέρα.. θα ήθελα να γράψω και εγω 2-3 αράδες για της τιμές ποδηλάτων που απευθύνονται σε.... ''μερακλήδες'' ή ''ψαγμένους'' συλλέκτες.
Πρώτα από όλα να είσαστε σίγουροι πως αυτοί που πραγματικά ασχολούνται με αυτά τα ποδήλατα δεν είναι χαζοί ούτε κορόιδα . Μπορεί να έχουν μία τρέλα που ίσως δεν μπορεί να εξηγηθεί από έναν ο οποίος δεν ασχολείται με τέτοια ποδήλατα, αλλά σίγουρα κανένας από αυτούς δεν αγοράζει το κάθε μόρφωμα που πουλάει ο κάθε πονηρός με σκοπό να τα ''κονομήσει και να πιάσει την καλή..
Άρα ακόμα και σε μια τέτοια κατηγορία ποδηλάτων όπου δεν υπάρχει το καινούριο για να έχουμε τιμή αναφοράς, έχουν διαμορφωθεί κάποιοι κανόνες οι οποίοι ορίζουν τις τιμές τους.
Γεγονός είναι βέβαια ότι υπάρχουν υπερβολές στο χώρο και μάλιστα πολλές, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω πως αυτό ισχύει σε οτιδήποτε θεωρείται συλλεκτικό... (μηχανάκια αυτοκίνητα έπιπλα ρολόγια)και όχι μόνο στα ποδήλατα, επίσης να είστε σίγουροι πως τα πραγματικά συλλεκτικά ποδήλατα πουλιόνται σε πραγματικές τιμές.
Λέγοντας πραγματικές τιμές δεν εννοώ βέβαια απαραίτητα χαμηλές τιμές, -πάντα σε σχέση με ένα καινούριο ποδήλατο-.... και ιδού ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι θέλω να πω:
Πριν λίγο καιρό ένας γνωστός μου ο οποίος διατηρεί μια συλλογή με τέτοια ποδήλατα ανακοίνωσε σε μια παρέα συλλεκτών ότι θέλει να πουλήσει ένα raleigh dtt διπλοσκέλετο που είχε. Να σας πω πριν ακούσετε την τιμή πως το ποδήλατο ήταν από την δεκαετία του 60΄ και δεν είχαν ακουμπήσει ποτέ οι ρόδες του στον δρόμο και ήταν φυσικά άρτιο... με λίγα λόγια παρά τα 50 χρόνια του το ποδήλατο ήταν λες και βγήκε εχθές από το εργοστάσιο όπως και όλα τα (φυσικά γνήσια) περιφερειακά του καθώς το ποδήλατο είχε βρεθεί και αγοραστεί από έναν παλιό ποδηλατά πριν μερικά χρόνια που το είχε ξεχασμένο και άδετο στο πατάρι του. Οι προσφορές λοιπόν που έπεσαν στο τραπέζι μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς παζάρια έφτασαν τα.... 3.000, και ναι, δεν μπέρδεψα τα μηδενικά εννοώ 3 χιλιάδες ευρώ. Η έκβαση της ιστορίας είναι πως.. (όσο και αν σας φανεί παράξενο) ο πωλητής δεν το έδωσε το ποδήλατο καθώς όπως μου εκμυστηρεύτηκε απλά τσέκαρε την τιμή..
Τελειώνοντας να σας πω -με βεβαιότητα- για το συγκεκριμένο gorick που ανάρτησε κάποιος φίλος παραπάνω και πουλιέται 4,500 θα το βλέπετε εκεί αναρτημένο για πάρα πολλά χρόνια καθώς είναι εκτός νόμων της έστω ιδιαίτερης αγοράς κλασικών-συλλεκτικών αντικειμένων-ποδηλάτων, και πως η αγορά πάντα αυτοδιορθώνετε μέσα από την προσφορά και την ζήτηση.
Καλό βράδυ.

vasgko
Εικόνα vasgko
Απών/απούσα

Αυτός που πουλάει το Goricke, το είχε αγγελία
και πριν την ανακατασκευή στα 1800 ευρώ.
Δλδ χρεώνει την ανακατασκευή+υλικά 2700 ευρώ.
Μάλιστα τότε η Bianchi δεν ήταν στο κόλπο. Ήταν σκέτο Goricke...

Και πόσο κορόιδο είναι αυτός που έκανε καλύτερη δουλειά μάλιστα...

ή αυτός

Γιατί όπως έγραψα και στο πρώτο post οι διπλοσκέλετες καραντάνες στην Θεσσαλία ήταν όπως τα autbianchi στην Ιταλία το 1980... Ή οι Σκαραβαίοι στην Γερμανία το '70

christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

...στην ελλαδα ειναι που θα σε πιασουν ,πολλοι απ αυτους που πουλανε μεσω αγγελιων χρησημοποιουν το κλισε "ρωτηστε τιμη" κι αν τους παρεις τηλεφωνο σε ρωτανε "ειστε συλλεκτης" ? ,"ειστε χομπιστας" ?,και λεγοντας συλλεκτης εννοουν καποιον αγαμητο με ψυχολογικα προβληματα που ολη μερα καθεται και χαλβαδιαζει τα ποδηλατα του ,αμα εισαι τετοιος καλα σου κανουνε και σε βαρανε ! ενας πραγματικος συλλεκτης ειναι σε θεση να εκτιμα και να πληρωνει αναλογως ...απο την αλλα υπαρχουν και καποιοι που ζητουν να αγορασουν τον ουρανο με τα αστρα δινοντας ψιχουλα ,ε δε γινεται ρε μαγκες ,πεταχτε τα καβουρια απ' την τσεπη ,και ξανασκεφθειτε το...

Ρουμελιωτης Παν...
Εικόνα Ρουμελιωτης Παναγιωτης
Απών/απούσα

dimgtr wrote:
Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας πουλάει όσο θέλει. Οκ.

Από την άλλη σε όλα τα φόρα του εξωτερικού με αγγελίες (όχι μόνο ποδηλασίας) πιστέψτε με πέφτει χοντρό κράξιμο σε αυτούς που υπερκοστολογούν το μεταχειρισμένο.

Και ο λόγος είναι απλός. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι καλώς ή κακώς δεν έχουν την πείρα ή την αντίληψη να καταλάβουν πόσο πρέπει να αγοράσουν το μεταχειρισμένο.

Και είναι τα εύκολα θύματα. Θα μου πείτε ας πρόσεχαν. Πάλι οκ.

Αλλά δεν είναι κάτι σαν ηθική υποχρέωση να προσπαθήσουμε οι έχοντες κάποια λίγη γνώση/εμπειρία παραπάνω να τους προστατέψουμε?

Μπορείς να πεις ευγενικά στον πωλητή ότι αυτό που το δίνεις "x" κοστίζει "3/5x". Και ο εκάστοτε τυχόν αγοραστής να αποφασίσει, έχοντας όμως την ευκαιρία να ακούσει και τον αντίλογο.

Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω.

+1000
Πολυ ωραιος ,αυτο ειναι ενδιαφερον για τον αλλο!!!
Γενικος στην διαχειριση του χρηματος ειμαστε ολιγον τι για τα πανηγυρια.
Μεχρι πριν λιγο καιρο,ευκολα τα περναμε ευκολα τα διναμε.
Τωρα ομως θα αρχισουν να σφιγγουν οι λολοι.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

στο κάρ τζι άρ, έχει πολύ θέμα άμα βάλεις κατηγορία δρόμου! "συλλεκτικά"!
ας καγχάσουμε τώρα! Δηλαδή να πάω να αγοράσω έξοδα! γίνεται να αγοράσει κανείς έξοδα;! Κι΄ όμως, με το που κάνεις το λάθος (έστω και μετά απο παζάρεμα) και αποκτήσεις το γιαλατζί συλλεκτικό...αρχίζουν τα βάσανα, τα κλάματα και τα έξοδα!
Να λείπει ο βύσσινος! άμα μου το χαρίσουν, οκ, να το πάρω το παλιό, να το φροντίσω όπως ξέρω και μπορώ, και όπου δέ τα καταφέρω να πάω στον επαγγελματία ποδηλατά, να πάρω τιμές πρώτα, αφού του πώ τί νομίζω οτι χρειάζεται...
Θα του φερθώ γλυκά, σά να φροντίζω πληγωμένο χελιδονάκι, επουλώνοντάς του τις πληγές όπως μόνο ένας που λατρεύει (όλα) τα ποδήλατα, ξέρει και μπορεί.Θα του μιλήσω, θα το χαϊδέψω, αλλα δέ θα κάνω το λάθος να το χρυσοπληρώσω.Συνέλθετε, καλά λέει ο φίλος!

MrJinx
Εικόνα MrJinx
Απών/απούσα

Απο οσες αγγελιες διαβαζω, οι περισσοτεροι ποδηλατες ειναι και επαγγελματιες πωλητες εννοωντας οτι ολα οσα πουλουνται ειναι αριστα, αγρατζουνιστα, με λιγα χλμ, 1ο χερι, φυλασσονται σε σκιερο χωρο και βεβαια σε καλη τιμη!

Μονο ο Παυλος Κ. φωτογραφισε μια γρατζουνια, για τους αλλους, τα πραμματα ειναι του κουτιου..... καλε ανθρωποι βολτες κανετε;..... λακκουβες περνατε;.....

Οι περισσοτερες αγγελιες ειναι "βουβες" και οποιον πιασετε κωτσο.....

ΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
ΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
ΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

John67
Απών/απούσα

Πραγματικά εχει πλακα να χαζευεις αγγελίες, βλέπεις διαφορα καταπληκτικα.
Ριξτε ματια να ''γελάσετε - κλαψετε''
Τιμή πώλησης περιπου 50% ακριβότερη απο καινούργιο , ( αλλα προκειται και για ποδήλατο που εχει κανει εξαντλητική δίαιτα , εχει χάσει γυρω στα 5 κιλά απο την μαμα του....)
Τι να πεις ...
http://www.xe.gr/eleytheros-xronos/podilata,polis-city-bike%7Cad-1300014...

p_george
Απών/απούσα

Δεν ξερω με ποια κριτηρια καποιοι ειναι απατεωνες, αλλα το να πιστευουμε οτι ειναι επειδη αυτα που πουλανε λενε οτι βρισκονται σε αριστη κατασταση ενω δεν τα εχουμε δει δεν στεκει.
Πουλησα προσφατα ποδηλατο γραφοντας οτι ειναι σε αριστη κατασταση και οταν συναντηθηκα με τον αγοραστη ειχε φερει μαζι του και φιλο του που ηταν γνωστης, τον αφησα να το ελεγξει οση ωρα ηθελε και στο τελος του ειπα να το δει και στο κατω μερος οπου δεν το ειδα να το ελεγχει, αφου τελειωσε και μου εδωσε τα χρηματα πιασαμε συζητηση και του περιεγραψα με ποιο τροπο διατηρηθηκε το ποδηλατο σε αυτη την κατασταση (αφου μεταξυ αλλων δεν ειχε πλυθει ουτε μια φορα στον ενα χρονο χρησης) και οι δυο λοιπον μου ειπαν οτι δεν πιστευαν οτι θα εβρισκαν ποδηλατο σε αυτη την κατασταση και ηταν σιγουροι οτι δεν θα μπορουσαν να το κρατησουν ετσι ουτε μηνα.
Το ποδηλατο το ειχα αγορασει μαζι με φιλο μου που πηρε το ιδιο και καναμε σχεδον τις ιδιες βολτες, αν μπορουσα να σας περιγραψω την κατασταση του αλλου ποδηλατου σε σχεση με το δικο μου ειναι σαν την μερα με την νυχτα.
Στο ψαξιμο που εκανα προσφατα για αγορα αλλου ποδηλατου βρηκα και εγω καποια που δεν περιμενα οτι εχουν βγει σε δρομο, βρηκα ομως και "αγρατζουνιστα" που εκτως απο τα γδαρσιματα δεν αλλαζαν ταχυτητες ηθελαν ακτινολογηση και οι μεσαιες τριβες ειχαν τζογο και διαφορα αλλα τραγικα.
Μην τσουβαλιαζουμε λοιπον ολες τις περιπτωσεις γιατι δεν ειναι ιδιες,
η καθε αγοραπωλησια τελειωνει μονο με τον απαραιτητο ελεγχο.

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Επισης συμαντικο ειναι το παζαρι.

Το οτι καποιος βαζει αγγελια κατι για Χ ποσο, δεν συμαινει απαραιτητα οτι τοσο αξιζει η οτι τοσο θα πουληθει στο τελος.

Απ'την αλλη δεν μπορεις να παζαρευεις κατι που ΔΕΝ εχεις δει απο κοντα.

Αν εισαι σοβαρος και σε ενδιαφερει, οφειλεις να το τσεκαρεις απο κοντα και να κανεις την απαραιτητη συζητηση αφου εχεις παρει ολη την εικονα (αντικειμενου & πωλητη).

Θα συμφωνησω ομως οτι υπαρουν πολλες περιπτωσεις "απεριοριστης φαντασιας" οσο αναφορα καποιες αγγελιες. Ειτε αυτο οφειλεται σε αγνοια ειτε σε υπερμετρη αισιοδοξια.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Φιλε, αμα θες καλο ποδηλατο και σε καλη τιμη να παρεις το δικο μου τωρα που ειναι ακομα ευκαιρια!

contact