Στο σχολείο με ποδηλατό υπό βροχή

22 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

www.taxydromos.gr/Τοπικά/196883-sto-sxoleio-μe-podhlato-ypo-broxh.html

Πέμπτη πρωί κι ενώ στο Βόλο βρέχει... Μία μητέρα
ανεβάζει το μικρό παιδί της στο ποδήλατο που
οδηγεί η ίδια και ξεκινά εν μέσω βροχής μία
διαδρομή τριών χιλιομέτρων για να το πάει στο
σχολείο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κάνει το ίδιο
δρομολόγιο καθημερινά, πάνω στις δύο ρόδες του
ποδηλάτου.

Το δικό μου σχόλιο είναι πως υπάρχει και θετικό αλλά και αρνητικό πρόσημο στην ιστορία.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Wicca
Απών/απούσα

Το θέμα είναι ότι η μητέρα αυτή πάει το παιδί της στο προνήπιο με το ποδήλατο γιατί δεν έχει άλλη εναλλακτική και όχι επειδή το επέλεξε συνειδητά.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ γιατί, όπως άλλωστε υπονοεί και το άρθρο, η μητέρα αυτή αν είχε αυτοκίνητο θα έπαιρνε το αυτοκίνητο άρα και η μητέρα και ο συντάκτης του άρθρου φυσικά, θεωρούν το ποδήλατο δεύτερης κατηγορίας μεταφορικό μέσο.

ΚΆΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ.

Αντι να την επιβραβεύει το άρθρο που παίρνει το ποδήλατο για να πάει το παιδάκι της τρία χιλιόμετρα πιο κάτω, βρέξει- χιονίσει, ( σιγά την απόσταση στην τελική), ο συντάκτης του άρθρου πιάνεται από αυτήν την περίπτωση για να αναφέρει άλλες περιπτώσεις όπου η πολιτεία δεν υποστηρίζει τις μετακινήσεις των ατόμων με προβλήματα.
Βέβαια δεν κάνει καμία απολύτως νύξη για τις μετακινήσεις των ΑμεΑ, για τις μετακινήσεις των τυφλών κτλ κτλ κτλ, θέλω να πω ότι το πρόβλημα στις μετακινήσεις ατόμων με κάποια ειδικά προβλήματα, είναι γενικότερο πρόβλημα στην χώρα μας,. Βασικά στην χώρα μας είναι γενικότερα προβληματικές οι μετακινήσεις όσων δεν οδηγούν αυτοκίνητο.

Τέλος πάντων.. το άρθρο είναι της κατηγορίας " πωω την καημένη που έχει να πάει το παιδί με το ποδήλατο στο προνήπιο!!" .

Αυτή είναι η νοοτροπία που περνάει στην Ελλάδα στα πλαίσια της πολιτικής υπέρ του αυτοκινήτου, που έχει εδραιωθεί και συνεχίζει να προπαγανδίζεται στην χώρα μας.

Από εκεί και πέρα για εκείνους που θα ήθελαν να σχολιάσουν ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση και για παιδί με ειδικές ανάγκες. θα τους υπενθυμίσω ότι λόγο τις αυτοκινητικής πολιτικής που ακολουθούμε τόσα χρόνια, δεν υπάρχει πλέον ούτε σημείο που να μπορούν τα άτομα με ειδικά προβλήματα να κινηθούν άνετα. Ούτε καν οι πεζοί που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα αφού τα πεζοδρόμια είναι είτε διαλυμένα είτε κατειλημμένα με αυτοκίνητα. Για τις μετακινήσεις με ποδήλατο τα ξέρετε.. δεν χρειάζεται κάποια ειδική ανάλυση.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Στο ελλαδιστάν υπάρχουν εντελώς καθίκια δημοσιογράφοι. Όποτε γράφουν για ιστορίες με ανθρώπους που χρησιμοποιούν το ποδήλατο, έχω παρατηρήσει ότι βγαίνει από το λόγο τους ακριβώς αυτό: μια μιζέρια:
κοιτάξτε τον ταλαίπωρο, τι παθαίνει επειδή δεν μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο.

Βρήκε ευκαιρία το δημοσιογραφικό σίχαμα να πιαστεί από το πρόβλημα του άλλου, να το μεγενθύνει, και να το προβάλει για παράδειγμα προς αποφυγήν. Δεν είναι η πρώτη φορά, και άλλες φορές έχουν γράψει για ποδηλάτες, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές στο ίδιο κείμενο "δεν υπάρχουν λεφτά για αυτοκίνητο". Είναι καθίκια και ύπουλοι.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Ή απλώς είναι άσχετοι.
Δεν γνωρίζουν καθόλου το θέμα, το αγνοούν, συνήθως «ο γιατρός τους είπε ότι έχουν το γόνατο ή τη μέση τους» (μα όλοι πια οι Έλληνες να έχουν πρόβλημα στα γόνατα και στη μέση, τρομερό δεν είναι;) και δεν κάνουν κανένα κόπο να το ψάξουν.
Αυτό ακριβώς είναι, πιστεύω, το μεγάλο πρόβλημα. Η δουλειά ενός δημοσιογράφου είναι να ερευνά την κάθε είδηση που θα προβάλλει. Και όταν δεν το κάνει τότε δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Όπως πολλοί άλλοι σε τούτη την ταλαίπωρη χώρα που πληρώνει εκατομμύρια κάθε χρόνο για φροντιστήρια, αλλά γνώση δεν κατέχει...

vang
Απών/απούσα
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

vang wrote:
Αρκεί να δείτε τις φωτό...

http://bikeportland.org/2012/06/28/with-six-kids-and-no-car-this-mom-doe...
Η μεγάλη πίσω (ναι αυτή που παίρνει πόζες πάνω στη brooks!) θα έπρεπε κανονικά να βοηθάει στο πετάλι αλλά λουφάρει και τα έχει φορτώσει όλα στη μάνα της…
Εν τω μεταξύ, 5 στα 6 κορίτσια!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

[quote=Automation....Η δουλειά ενός δημοσιογράφου είναι να ερευνά την κάθε είδηση που θα προβάλλει. .....[/quote]

εχμ... είμαστε σίγουροι για αυτό?
Έχω την εντύπωση, σχεδόν είμαι σίγουρος, ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να κάνει copy-paste άρθρα που δάβασε στον "εισαγώμενο" τύπο... και μάλιστα κατά την μεταφορά, επιτρέπονται και μέχρι 41 λάθη ανά κόλα μεγέθους Α4, είτε ορθογραφικά είτε "νοημάτικά" [στα 42 καίγεσαι].
Νομίζω δε, ότι η έννοια του ρεπορτάζ κλπ κλπ είναι πλέον συνυφασμένη με την λειτουργία της Αστυνομίας, με το CSI, το NCIS, ενίοτε με τη NASA κλπ κλπ, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο κατηγοριοποιείται η είδηση.
... και έχω πολλά πολλα πολλάααααα παραδείγματα για να υποστηρίξω την άποψή μου.
.
.
.
.
.
.
.
[παλαιότερα, οι δημοσιογράφοι ήταν συνήθως απόφοιτοι Νομικής.... τώρα, ο Stamatis Malelis ξέρει καλύτερα..... με 15 ευρώ το μήνα, από το σπίτι σου..... τα καλύτερα λέεεεεεμε, με τη βούλα λέεεεεεμε..... πάρε κόοοοσμε]

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... οι Έλληνες, όντως, σε μεγάλο ποσοστό, έχουν πρόβλημα μέσης και γονάτων.
Σε όλη την μαθητική ζωή μου, θυμάμαι πάντα ότι το μάθημα της γυμναστικής ήταν: "πάρτε μια μπάλα του μπάσκετ να παίξετε"
(τα δε κορίτσια, είχαν μονίμως... "κόλλημα".... και απλά βολτάρανε στην αυλή....].
Η άθληση στις ανύπαρκες παιδικές χαρές (ναι, είμαι παιδί της 10ετίας 70'-80') ήταν κάτι αντίστοιχο. Ο Φωκιανός και ο Εθνικός δεν έφταναν για να γυμνάσουν κάτι χιλιάδες παιδιά. Και εννοώ να "γυμνάσουν σωστά".
Οπότε και εγώ είμαι μέσα στα ποσοστά με τα γόνατα και κυρίως την μέση....
Από την άλλη, ο Ελληνικός Στρατός φρόντισε να μου δώσει την τελειωτική....[φταίω και εγώ....].

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

vang wrote:
Αρκεί να δείτε τις φωτό...

http://bikeportland.org/2012/06/28/with-six-kids-and-no-car-this-mom-doe...

Αυτό ακριβώς περίμενα και εγώ,τέτοιες περιπτώσεις να είναι άξιες αναφοράς και παραδειγματισμού.
Αντιθέτως βλέπουμε την δημοσιογράφο να εστιάζει αλλού δηλαδή εάν η μητέρα είχε αυτοκίνητο η περίπτωση της δεν θα μας απασχολούσε καθόλου.
Κρίμα

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι η δημοσιογράφος περισότερο θέλει να τονίσει (όπως γράφει) τον "αποκλεισμό των προνηπίων με ειδικές ανάγκες από το πρόγραμμα των δωρεάν μαθητικών μεταφορών" εξαιτίας της νομοθεσίας;;;
Γιατί νομίζω ότι αυτή και η όποια διάκριση γίνεται από τον νομοθέτη, ειδικά αν μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες, είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα από αυτά που συζητάμε;
Και ναι, η μετακίνηση με ποδήλατο χρησιμοποιήθηκε με λάθος τρόπο σαν παράδειγμα στην είδηση, αλλά μάλλον για να δώσει έμφαση στο πραγματικό πρόβλημα.
Λέω εγώ τώρα... και ας "στιγματιστώ" για διάφορα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που λέω.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Rocka, η σύζυγος είναι δημοσιογράφος, με μεταπτυχιακό (και όχι από τη σχολή του Μαλέλη) και γράφει σε εφημερίδα.
Δεν κάνει απλά copy paste (πίστεψέ με σε αυτό) και είναι και η ίδια πάρα μα πάρα πολύ στεναχωρημένη από την κατάντια του κλάδου.
Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
Πάντοτε φιλικά.

Amsterdam
Απών/απούσα
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Automation wrote:
Rocka, η σύζυγος είναι δημοσιογράφος, με μεταπτυχιακό (και όχι από τη σχολή του Μαλέλη) και γράφει σε εφημερίδα.
Δεν κάνει απλά copy paste (πίστεψέ με σε αυτό) και είναι και η ίδια πάρα μα πάρα πολύ στεναχωρημένη από την κατάντια του κλάδου.
Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
Πάντοτε φιλικά.

Έγραψες μόνος σου την διαφορά.
Γράφει σε εφημερίδα.
Αν δεν είναι και αθλητική, υποθέτω ότι ίσως και να ανήκει στις παλιές καλές εξαιρέσεις.
Έχεις δίκιο, τα ισοπέδωσα ολίγον... (παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.... απλά έχω μια τάση που μου έχει δημιουργηθεί κυρίως από τα Καλλιστεία.... 9 στις 10 υποψήφιες ήταν απόφοιτες ή σπουδάστριες "δημοσιογραφίας"....., μετά με τον ερχομό όλων των blogs και όλων των freepress και άλλων "ειδησεογραφικών" μέσων.... άστα να πάνε... η τάση μου έγινε μόνιμη....)

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Το ξέρω πως τα έγραψες με καλή πρόθεση.
Δεν γράφει σε αθλητική, σε «παραδοσιακή» καθημερινή γράφει.
Να την πλήρωναν κιόλας στην ώρα που πρέπει τι καλά που θα ήταν, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία...

xifias
Απών/απούσα

εδω που τα λεμε,στους ελληνικους δρομους,με την αντιστοιχη νοοτροπια των οδηγων,το ποδηλατο ειναι δευτερο μεσο.ας μη γελιομαστε.η εικονα της κυριας που παει το παιδι της σχολειο σαυτη την κατασταση πιο πολυ σε ουγκαντα μου κανει.εκτιθεται το παιδι κ η ιδια σε κινδυνο.ο παραλληλισμος με ξενες χωρες ειναι ουτοπια,δεν εξαγει υγιη συμπερασματα.

Wicca
Απών/απούσα

Πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση και η ειδική μνεία που έκανε στο γεγονός ότι έβρεχε.. ΠΟΣΕΣ ΠΙΑ φορές βρέχει στην Ελλάδα, και πόσες κάνει καταιγίδες σαν αυτή που έκανε τις προάλλες; Εδώ στην Αθήνα είχε να βρέξει έτσι από την 1η Ιουλίου όπου έκανε ένα μπουρίνι.. και ξανά έβρεξε δυνατά στα τέλη Οκτωβρίου..

Τι να λέμε τώρα δηλαδή...!

Από την άλλη η πλειοψηφία των παιδιών πάνε σχολεία κοντά στα σπίτια τους. Και αυτό γιατί τα παιδιά είναι πλέον λίγα και τα κτήρια πιο πολλά. Παρόλα αυτά βλέπω κάθε μέρα τις μαμάδες των παιδακίων που φέρνουν τα παιδάκια στο σχολείο κοντά στο σπίτι μου, πως μπουκάρουν στον δρόμο μου, (ένα στενάκι αδιέξοδο που καταλήγει στην περίφραξη του σχολείου), με 40-50 χαω, αέρα και όποιον πάρει ο χάρος.

Κατά τα άλλα αυτές είναι οι ίδιες μαμάδες που δεν θα έφερναν τα παιδιά τους με ποδήλατο στο σχολείο γιατί κινδυνεύουν , από τις ίδιες προφανώς, και δεν θα άφηναν τα παιδάκια τους να περπατήσουν μέχρι το σχολείο, αλλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Μη τα πατήσουν τα αυτοκίνητα, που κατά τα άλλα οδηγούν εκείνες με τέρμα το γκάζι.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Κακώς αναπαράγετε και σχολιάζετε το κάθε τι υποχνόνιο που γράφουν οι δημοσιογραφίσκοι.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

vang wrote:
Αρκεί να δείτε τις φωτό...

http://bikeportland.org/2012/06/28/with-six-kids-and-no-car-this-mom-doe...
αν αυτή είναι προηγμένη χώρα τότε προτιμώ τις μη προηγμένες
που μεταφέρουμε τα παιδιά μας ασφάλεια
τα 2 κοριτσάκια φοράνε το κράνος όπως νάνε
και δεν είναι όχημα αυτό να κουβαλάς παιδιά
απίστευτα επικίνδυνο όχημα θα έλεγα
τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Vasscott wrote:
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι η δημοσιογράφος περισότερο θέλει να τονίσει (όπως γράφει) τον "αποκλεισμό των προνηπίων με ειδικές ανάγκες από το πρόγραμμα των δωρεάν μαθητικών μεταφορών" εξαιτίας της νομοθεσίας;;;
Γιατί νομίζω ότι αυτή και η όποια διάκριση γίνεται από τον νομοθέτη, ειδικά αν μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες, είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα από αυτά που συζητάμε;
Και ναι, η μετακίνηση με ποδήλατο χρησιμοποιήθηκε με λάθος τρόπο σαν παράδειγμα στην είδηση, αλλά μάλλον για να δώσει έμφαση στο πραγματικό πρόβλημα.
Λέω εγώ τώρα... και ας "στιγματιστώ" για διάφορα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που λέω.

συμφωνώ

τα παιδιά στα σχολεία πρέπει να πηγαίνουν η με σχολικό (αυτό θα έκανε μια προηγμένη χώρα)
ή με τα πόδια αν οι αποστάσεις ήταν κοντινές και υπήρχαν αυτοί οι τύποι/ες με τα stop ανά χείρας !!
Το ποδήλατό δεν παρέχει ασφάλεια και στην προκειμένη με βροχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για αρκετούς λόγους
αυτοκίνητο είναι καλύτερη λύση αρκεί να έχεις τον χρόνο να τα πας και να τα φέρεις ακόμα και εκεί παίζουν παράγοντες ασφάλειας όπως παιδικό καθισματάκι

ευτηχως dld Που δεν είμαστε forum για rollers ή όπως αλλιώς τα λέμε
γιατί μετά θα λέγαμε πως ο σωστός τρόπος να πάει το παιδί σχολείο είναι αυτός
http://www.momsteam.com/files/images/Mom_teaching_child_to_roller_blade.jpg

grampa
Απών/απούσα

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500038072

Ρουέν, Γαλλία

bike to school

Κράνος στο κεφάλι, σακάκι με χρώματα που φωσφορίζουν και πολλή ενέργεια. Στη Ρουέν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο κάνοντας πετάλι.

Καθημερινά στους δρόμους της γαλλικής πόλης κυκλοφορούν δύο παράξενα οχήματα με πολλά πετάλια και στο τιμόνι μικρούς μαθητές. Στο οικολογικό λεωφορείο βρίσκεται πάντοτε και κάποιος μεγάλος για να επιβλέπει την κατάσταση.

Η ιδέα του οικολογικού λεωφορείου γεννήθηκε από έναν 23χρονο φοιτητή, ο οποίος σκέφτηκε ότι ένα τέτοιο όχημα θα ήταν πολύ χρήσιμο για την άσκηση των παιδιών αλλά και για την εξυπηρέτησή τους, περνώντας παράλληλα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά που οδηγούν το σχολικό λεωφορείο είναι ιατρικό πιστοποιητικό.

Ntimitris
Απών/απούσα

πλακα θα ειχε να σκεφτουμε και τι θα εκανε η γυναικα αν ειχε τη δυνατοτητα να επιλλεξει μεταξυ διαφορετικων μεσων.
..
Κατα τα αλλα, 3 χιλιομετρα καλυτερα με ομπρελα και περπατωντας, και λιγοτερο βρεγμενος και πιο ακινδυνο, σιγα την αποσταση. Αλλα εδω ειμαστε ικανοι να θυσιασουμε τα παντα για να γλιτωσσυμε μερικα λεπτα. Οπως επιλεγουν καποιοι το αυτοκινητο για αστειες αποστασεις, ετσι επιλεγουμε και το ποδηλατο καμια φορα για να αποφυγουμε το περπατημα(μικροτερη κλιμακα ενοειται). Τωρα αν το ποδηλατο ηταν καταλληλο για δικαβαλο η αν ειχε ολες τις παθητικες ασφαλειες που πρεπει να εχει, για εμενα περναει σε δευτερη μοιρα οταν υπαρχει πιο ακινδυνη εναλλακτικη
.
Τι να πουν και αυτοι?? http://smatterist.com/7781/dont-look-school-bus-worlds-dangerous-routes-...
αν και με τις περιγραφες της δημοσιογραφου κατι τετοιο περιμενα

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

[παραθεση] μην θεωρεις οτι ο καιρος της αθηνας ειναι ο καιρος της ελλαδας. Εχει αστεια καλο καιρο, ολο το χρονο, στην αττικη λογο ιδιαιτεροτητας της περιοχης. Δεν ισχυει το ιδιο στην υπολοιπη ελλαδα [/παραθεση]

contact