Με ποδήλατο στη δουλειά και εγώ.

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
andreas.360
Απών/απούσα

Άντε να πω και εγώ την δική μου ιστορία. Είναι η δεύτερη εβδομάδα που πάω με ποδήλατο στη δουλεία. 20km (τα 15 ελαφρώς ανηφορικά)να πάω και 20km να γυρίσω. 40km το σύνολο είναι μια χαρά. Για την ώρα ο καιρός είναι σύμμαχος αλλά και για όταν σφίξουν τα κρύα είμαι οργανωμένος με αντιανεμικό μπουφάν, full face κλπ. Σύμμαχός μου ένα κουρσάκι με 25αρια λάστιχα (ιδανική επιλογή για κούρσα μέσα στην πόλη, μιλάμε για πολύ λακούβα)

Λοιπόν. Όποιος φοβάται τον ιδρώτα, εγγυημένα του λέω να μην κολλάει πουθενά. Από τη μέση και κάτω φοράω τα ρούχα της δουλείας (ένα τζίν, ή ένα άνετο παντελόνι, δεν φοράω κοστούμι). Από την μέση και πάνω τα ποδηλατικά μου. Στην τσάντα ρίχνω ένα πουκάμισό ή μια μπλούζα και έφυγα. Ένα μπουφάν το έχω αφήσει μόνιμα στη δουλειά για ώρα ανάγκης. Μόλις φτάσω χρησιμοποιώ την τουαλέτα για άτομα με αναπηρικά προβλήματα που είναι ευρύχωρη και άνετη. Λίγο νερό στο κεφάλι, στις μασχάλες και στο σώμα, σκούπισμα με μια καθαρή πετσέτα και έτοιμος. Την πρώτη εβδομάδα χρησιμοποιούσα και μωρομάντηλα και αποσμητικό μασχάλης. Πιστέψτε με είναι άχρηστα με την προϋπόθεση ότι κάθε πρωί πριν ξεκινήσω κάνω μπάνιο.

Παπούτσια κουμπωτά δεν έχω και δεν θέλω. Ποδηλατικό κολάν δεν χρησιμοποιώ για να πάω στη δουλειά γιατί μέσα σε 20km δεν έχει προλάβει να πονέσει ο πισινός μου.

Οι εντυπώσεις μου είναι φυσικά οι καλύτερες. Κάθε μέρα ήθελα στην καλύτερη των περιπτώσεων 45' για να πάω στη δουλεία. Αν έπιανε κίνηση (που συνήθως έπιανε) ήθελα 1 με 1,5 ώρα. Στον γυρισμό ακόμη χειρότερα. 1 ώρα για να πάω και άλλη 1 ώρα να γυρίσω. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το απόγευμα που γυρνάω σπίτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ. Έχω διάθεση να παίξω με τα παιδιά, δεν έχω νεύρα, δεν είναι κομμένα τα πόδια που από το σταμάτα ξεκίνα του αυτοκινήτου, γενικώς έχω όρεξη.

Τα οφέλη σε σωματικό, ψυχολογικό, οικονομικό τομέα καθώς και στον τομέα της υγείας μου (με ένα ερωτηματικό για τα καυσαέρια) είναι αναρίθμητα.

Απλά καβαλήστε ένα ποδήλατο και πηγαίνετε στη δουλεία σας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ringo
Εικόνα ringo
Απών/απούσα

Εμένα η δουλεια μου μετακόμισε 1.5 χλμ από το σπίτι μου. Παλιά με τους κύκλους που εκανα για να αποφύγω την κηφησιας έκανα κάνα 8 χλμ πήγαινε άλλο τόσο στο γυρνα. Το μόνο καλό ότι δεν χρειαζεται να αλλάζω ρούχα και ότι χαζεύω στο κρεβάτι τα πρωινά λίγο παραπανω. Επίσης έχω καταργησει την κούρσα μου :( σε καθημερινο επίπεδο τη δουλεύω στο προπονητηριο.
Συνέχισε έτσι τα ωφελη είναι πολλά. Είναι ο πιο διασκεδαστικς τρόπος να πηγαίνεις δουλεια εμένα μου φτιάχνει τη διάθεση και μιας και η απόσταση είναι μικρή περνώ το μαουντεν και έχω βρει κάτι περάσματα ελαφρώς δύσβατα και κάνω πλάκα.

Nikosgus
Απών/απούσα

Μια χαρά σε βρίσκω. Και εμένα με βοηθά ο καιρός και το συνεχίζω. Δεν ξέρω πως θα πάει όταν αγριέψουν τα πράγματα αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα πάρω χαμπάρι.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

andreas.360 wrote:
... δουλεία... ... πηγαίνετε στη δουλεία σας.

Η διαδικασία να πηγαίνεις στη δουλειά με ποδήλατο είναι η μικρότερη -αν όχι καθόλου- δουλεία της ημέρας. Χε χε.

andreas.360
Απών/απούσα

Που το είδες. Έχουμε επαναπαυθεί στον αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο και αυτός συνεχώς μας αποδεικνύει ότι δεν είναι αρκετά έξυπνος.

andreas.360
Απών/απούσα

Θέλω να αλλάξω τα ελαστικά που έχω, όχι γιατί έχω παράπονο αλλά λόγω του ότι το ποδήλατο εξελίχθηκε σε βασικό εργαλείο της καθημερινότητας μου θα ήθελα την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία. Τώρα φοράει τα εισαγωγικά της mavic (νομίζω τα aksium) και είναι τελείως καραφλά. Το μέγεθος είναι 25 και δεν σκέφτομαι να το αλλάξω. Για ρίξτε καμιά πρόταση μιας και ως σχετικά νέος ποδηλάτης δεν έχω άποψη για το θέμα.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Ωραίος από κάθε άποψη. Συνέχισε έτσι.

Εγώ εδώ και 4 χρόνια χρησιμοποιώ το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης για τη δουλειά μου (μόνο με βροχή δε το χρησιμοποιώ). 10+10 χλμ καθημερινά. Και για μένα προϋπόθεση είναι τα ποδηλατικά ρούχα για πάνω τουλάχιστο και όλα τα άλλα έπονται. Καλή διάθεση και λιγότερα νεύρα καθημερινά.

Μια ένσταση. Τα μωρομάντιλα ΔΕΝ είναι άχρηστα. Κάνουν δουλειά. Και εγώ κάνω μπάνιο κάθε μέρα (όχι πρωί αλλά το μεσημέρι όταν γυρίζω σπίτι) αλλά κάνουν δουλειά μιας και δεν έχει ντουζ εκεί που δουλεύω και απομακρύνουν οσμές. Τη λύση την πήρα από παιδιά εδώ μέσα που τα χρησιμοποιούν καθημερινά.