Επιλογή παιδικού ποδήλατου (μέγεθος - μάρκες - περιφερειακά)

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Χρονια πολλά, Χριστός Ανεστη, πολλες ευχες σε όλους σας!

Απορία και κατά συνέπεια ερώτηση...

Πρόκειται να παρω ποδήλατο στην 9χρονη ανηψια μου.... Κάναμε μια πρωτη βόλτα σε ποδηλατάδικο, και βρήκαμε οτι το νούμερό μας είναι οριακά το 24 (στο 24αρι ακουμπαει με τις μυτες των ποδιών της στο πάτωμα, ενω στο 20αρι ηταν αρκετά χαμηλότερο)...
Με δεδομενο οτι μεχρι τωρα εκανε σε ενα bebe, ανησυχω λιγο για την επιλογη αυτη, τεράστια μετάβαση απ το ενα στο αλλο και ενω ξερει ισορροπια, στο φρεναρισμα θελει λιγο practice μια και δεν τα χει συνηθισει καλα...
Παρ' ολ' αυτα πιστευω οτι πρεπει να παρουμε το μεγαλυτερο, κι οχι το 20αρι για μιση χρονιά.... Σωστά;

Και δευτερον, εχουμε βρει δυο που μας αρεσουν και ειναι και... διαχειρισιμα (γιατι ειδαμε και αλλα καταπληκτικά σε στυλ χαρλει αλλα πολυ βαρια και με δεδομενη την τεράστια αλλαγη στο μεγεθος τα ψιλοφοβηθηκαμε)...
Θα ηθελα να μου πειτε λοιπον αν αξιζει τον κόπο για ενα παιδικο ποδηλατάκι να κοιτάζω χαρακτηριστικά, ταχυτητες και μαρκες εξαρτηματων, ή αν οι απαιτησεις και η ηλικια ειναι τετοια, που... παιρνουμε απο τ' αυτια οτιδηποτε ροζ που μας αρεσει στο ματι!
Να πω εδω οτι η χρήση που θα κανει θα ειναι ελαφρια και οχι τοσο συχνη οσο θα ηθελε και η ιδια, αλλα το σκεφτομαι καπως πιο μακροπρόθεσμα και δεν ξερω τι ειναι σωστο να θυσιασουμε τελικά... Τι λετε;

Οι επιλογες μας:
http://www.kassimatiscycling.gr/bikes/kids/cinzia-24-mtb-snake-girls-pin...

http://kefalasbikes.gr/paidika-podilata/629-beretta-trx-100-lady-24.html

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

το να κοιτας περιφερειακα ειναι γελοιο. παρε αυτο που αρεσει στο παιδι για να εχει ορεξη να κανει περισσοτερο ποδηλατο. αμα κιολας ασχολησε λιγακι και το εχεις να φενεται καθαρο ακομα καλυτερα.
οσο για το μεγεθος σε καταλαβαινω οτι δεν θελεις ποδηλατο καθε χρονο για αυτο διαλεγεις ενα μεγαλυτερο. ομως εαν τεντωνεται για να φτασει το τιμονι δοκιμασε να γυρισεις το παλουκοσελο αναποδα. ωστε να εχει το offset προς τα μπροστα.

grampa
Απών/απούσα

Για το θέμα του μεγέθους νομίζω πως είστε χωρίς συζήτηση για 24άρι εκτός αν το κοριτσάκι είναι εξαιρετικά μικροκαμωμένο (τα δίνουν συνήθως από 1.25 ύψος και πάνω).

Τα πιο αξιόλογα 24άρια που ξεφεύγουν όμως λιγάκι στην τιμή, είναι το scott contessa jr 24''και το ideal strobe 24''. Δεν είναι τόσο τα περιφερειακά (φοράνε 3Χ7 με revoshift της shimano), όσο το βάρος (αλουμινένια πλαίσια) και η συνολική ποιότητα κύλισης. Θα είχε πιο πολύ σημασία αν το κοριτσάκι πρόκειται να σας ακολουθεί σε οικογενειακές εξορμήσεις εκτός δρόμου (χωματόδρομους). Εγώ θα έριχνα μια ματιά στο car.gr πριν την αγορά για κάποιο από αυτά τα δύο. Πριν μια βδομάδα πουλήθηκε ένα strobe ολοκαίνουριο στα 85 ευρώ.

Μια ενδιάμεση κατηγορία ποιότητας / τιμής είναι πχ αυτό: http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/7959Δ347/

Αν όμως μιλάμε μόνο για το πάρκο της γειτονιάς και το δρόμο μπροστά από το σπίτι, χωρίς βλέψεις για μεγαλύτερες ποδηλατοβόλτες, η κατηγορία που κοιτάς είναι μια χαρά. Δώσε λίγο βάρος στις μικρορυθμίσεις (από σέλα και τιμόνι μέχρι μανέτες φρένων) και στην καλή λειτουργία των φρένων. Τις ταχύτητες θα τις μάθει σιγά σιγά και μόνο αν τις χρειαστεί. Αν ξεκινήσει με τη σέλα χαμηλότερα από το κανονικό για αίσθηση ασφάλειας, φρόντισε σύντομα να την ανεβάσεις στο σωστό ύψος.

Καλή επιτυχία!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Κι εγώ θα πρότεινα κάποιο απλό ποδήλατο, πάντα σε χρώμα προτίμησης του παιδιού.

Ψάξε οπωσδήποτε για μεταχειρισμένο, πωλούνται σχεδόν αμεταχείριστα και σε εξευτελιστική τιμή, δλδ ~50ε μιας κι ό,τι πρόβλημα κι αν έχει το επιδιορθώνεις αμέσως.

Να πω ότι κι εμείς πήραμε για την ανηψιά μου... έχει ήδη ψηλώσει κι έχει κάνει ελάχιστες βόλτες μέχρι τώρα, είδομεν για μελλοντικά.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ ολους, εστω και καθυστερημένα, για τις απαντησεις!!! Η αλήθεια ειναι οτι η χρήση που θα κανει η ανηψούλα δεν ειναι τόσο απαιτητική και βαριά... Στην πολη, σε πάρκα που λετε και πλατειες και στο Φλοισβο, και αντε καμια διαδορμη μη ασφαλτινη αλλα πολυ βατη στο Γαλαξιδι... Ουτε οικογενειακες τους εξορμησεις θα υπαρξουν (ο μπαμπας της δεν ξερει καν να ποδηλατει και η μαμα ψιλοβαριεται), οποτε οτι κανει μονάχη της και με τη θεια και το θειο...
Δυστυχως Σπυρο μου δε μου εχω εμπιστοσυνη οτι θα μπορέσω να επιδιορθώσω οτι προβλημα δω, ουτε καν να τσεκαρω ενα μεταχειρισμενο ποδηλατάκι, εκτος απο τα πολυ βασικά πράγματα... Κι επειδη θα ναι το πρώτο της "μεγάλο" ποδηλατο, γιορτάζει κιολας, λεω να της το παρω για δώρο γιορτης και πασχα μαζι καινουριο και γυαλιστερο, για να χαρει λιγο παραπανω (κι ας κλαψει η τσεπη μου!) ...

Πιο πολυ με βαζει σε σκεψεις το νουμερο και η καταπονηση των γονάτων της/ταχυτητες... Αλλα νομιζω τελικά οτι θα παρουμε το Σαββατο το 24αρι σα νουμερο κι ας ειναι στο οριο, κι αυτο που της αρεσει στο ματι πιο πολυ, κι ας υπαρχουν αλλα με πιο πολλες ταχυτητες στα ιδια χρηματα...

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Συνεχίζω εδω, να μου πειτε γνωμη....
Πηραμε το ποδηλατο, ειναι κουκλιστικο, ειναι 24 αλλα...η μικρή φέρεται σα να...ξέχασε να ποδηλατει!! Ενω με το μικρουλι πηγαινε σφαιρα χωρις βοηθητικες χωρις τιποτα, με το μεγάλο δυσκολευεται τρομερα... Εμαθε να φρεναρει, βαζει και το πόδι κατω -δεν πεφτει δηλαδη μαλλιοκουβαρα- αλλα εχει τρομερη δυσκολια στη διαχειριση του τιμονιου, της λεω δηλαδη να στριψει προς τα καπου και...ουτε το σκεφτεται!! Οποτε ουτε λογος γι αισορροπια μονη της... Ισως που το ανοιγμα των χεριων της ειναι πολυυυυ μεγαλυτερο απ οτι ειχε συνηθισει και γενικα ειναι πιο τεντωμενη πανω στο ποδηλατο.... Αλλα το χετε ξανακουσει αυτο το...πισωγυρισμα?? Η αληθεια ειναι οτι την τρομαξανε ολοι στο σοι στην αρχη, και οι γονεις και οι παππουδες της που...μιλουσαν με βεβαιοτητα οτι το ποδηλατο ειναι τεραστιο και δεν θα μπορεσει να κανει, και λοιπα αρνητικά, παρ ολο που ολοι οσοι την ειδαν, σχετικοι με το αθλημα εκτος απο μενα, ειπαν ολοι οτι της ειναι κουτι.. Και οταν τη βοηθουσε καποιος αγνωστος της που μας ειδε να το παλευουμε και μας μιλησε, μιααα χαρα και το πηγε, και εστριψε και ολα!! Ελπιζω να κανουμε εξασκηση σε μεγάλο χωρο συντομα και να καταφερω να της ξεκολλησω την ιδεα απ το μυαλο, οτι "δε μπορει το τιμονι"... Υπαρχουν αραγε τιμονια πιο μικρά, μηπως τη βοηθουσαν (στην ιδεα δηλαδη και μονο τι κανει με μικροτερο) να ξεκολλησει πιο ευκολα??

Ααααα, κι ευχαριστώ για την ιδεα με το παλουκοσελο, το γυρισα και οντως ηταν καλυτερα!!

geatle
Απών/απούσα

αλλαξε το λαιμο με ενα πιο κοντο. σιγουρα θα την βοηθησει. αλλα το προβλημα μπορει να μην προερχεται μονο απο αυτο. αν η αποσταση της πισω ροδας ειναι πολυ μεγαλη και το τιμονι ειναι πολυ ψηλα ειναι σαν να οδηγαει chopper.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

papi wrote:
Η αληθεια ειναι οτι την τρομαξανε ολοι στο σοι στην αρχη, και οι γονεις και οι παππουδες της που...μιλουσαν με βεβαιοτητα οτι το ποδηλατο ειναι τεραστιο και δεν θα μπορεσει να κανει, και λοιπα αρνητικά, παρ ολο που ολοι οσοι την ειδαν, σχετικοι με το αθλημα εκτος απο μενα, ειπαν ολοι οτι της ειναι κουτι.. Και οταν τη βοηθουσε καποιος αγνωστος της που μας ειδε να το παλευουμε και μας μιλησε, μιααα χαρα και το πηγε, και εστριψε και ολα!!

...
Αυτά είναι πολύ σημαντικά νομίζω.

geatle
Απών/απούσα

ναι, δικιο εχει ο didotou. βεβαιωσου πρωτα οτι δεν ειναι ψυχολογικο το θεμα.

Μ
Απών/απούσα

Καλησπέρα, 

Ψάχνω να αγοράσω ποδήλατο για την κόρη μου που είναι 10 ετών ψηλή. Από μια μικρή έρευνα αγοράς μάλλον καταλήγω να κοτάξω για ποδήλατο με διαστάσεις τροχού 27,5 αν και οριακά της κάνει και το 28άρι. Τα παιδικά είναι μικρά... Μέχρι στιγμής σκέφτομαι είτε το DRAG H2 27.5″ 2018 στα 260 ευρώ είτε το IDEAL Trial 27.5 2016 στα 250 ευρώ, επίσης είδα και κάτι στο DECATHLON σιδερένιο μεν αλλά συμπαθητικό και από τιμή 180 ευρώ αλλά φοβάμαι το μέγεθος... Δεν περίμενα τέτοιες τιμές αλλά... Θα πρέπει να προσθέσω ότι είναι αγοροκόριτσο και δεν θέλι κάτοι αμιγώς κοριτσίστικο, επίσης προφανώς ή χρή στου θα είναι τσιμέντο/πεζοδρόμια  και πατημένο χώμα κυρίως. Υποθέτω ότι θα της κρατήσει για αρκετά χρόνια... Τι γνώμη έχετε; Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Η μικροτερη ροδα θα το κανει πιο ευκολομεταχειρισιμο και παιχνιδιαρικο. Και 26ρι να παρει δηλαδη (βγαινουν ακομα?), αν ειναι σωστο το μεγεθος μια χαρα θα το ευχρηστηθει. Επισης, δεδομενης και της τιμης οσο πιο μικρος ο τροχος τοσο πιο γερος, θα αντεξει μεγαλυτερη καταπονηση. Οποτε ειμαι υπερ της μικροτερης διαστασης.

Εαν ειναι τοσο ψηλη που χρειαζεται ενηλικο ποδηλτο, μαλλον δεν θα παρει πολυ υψος ακομα. Οποτε ισως αξιζει να της παρεις κατι απο τα καλυτερα/πιο ακριβα που κοιτας αου λογικα θα την βγαλει για πολλα χρονια. Αλλα εαν δεν εχει μπει στην εφηβεια και εισαστε οικογενιακος πολυ ψηλοι, μαλλον θα ψηλωσει κι αλλο οποτε ισως να πας προς την πιο οικονομικη επιλογη? Δεν ξερω, εξαρταται και απο την οικονομικη σας κατασταση.

Αν παρεις απο εξω να το πας και σε καποιον εδω να το τσεκαρει και να σφηξει/λαδωσει/γρασωσει οτι βρει και μπορει. Αν το παρεις απο εδω υποτιθεται τα κανουν αυτα στο μαγαζι πριν στο δωσουν.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Καλημερα!!! Συνεχίζω σ αυτό το τόπικ, μια και το θεμα μου τώρα ειναι διαφορετικό μεν, αλλά και κάπως παρόμοιο...

Μετά από το χαμό μια φιλικής οικογένειας στο Ματι, αποφασίσαμε και φέτος, για δευτερη χρονιά, αντι στεφανων περσι, σαν συνεχεια του καλου και σαν...δικό μας μνημόσυνο φέτος, όλες οι φιλες της μητέρας, να κάνουμε μια δωρεα να καλυψουμε κάποιες ανάγκες στο Παδικό Χωριο στο Φιλυρο στη Θεσσαλονίκη... Περσι πήραμε σχολικά, φέτος όμως με το ποσό που συγκεντρώθηκε, αποφασίσαμε να πάρουμε στα παιδιά ποδηλατάκια, καθώς περσι είδαμε οτι ειχαν μόνο 3 για τόσα παιδιά, και οτι είχαν μεγάλη χαρα και λαχτάρα οταν τα χρησιμοποιούσαν, έστω κι αυτά... Ψάχνουμε λοιπόν τη βέλτιστη λύση, να πάρουμε όσο περισσοτερα γίνεται με το υπαάρχον ποσό, τουτεστιν...μεταχειρισμένα αλλά σε άριστη κατάσταση, καθως θελουμε κάτι που να μείνει γερο και για τα επομενα παιδάκια, όσο ειναι δυνατον, κι οχι για μια δυο χρονιες και τέλος... Μπορειτε να μου προτεινετε κάποιες μάρκες να κοιτάμε, καθως δεν έχω τη γνωση ποιες απ αυτές που βλέπω (οκ, εκτος της ιντεαλ) ειναι ποιοτητας ποδηλαταδικου και ποιες ποιότητας σουπερμαρκετ? Νομιζω αυτό θα ειναι αρκετο σαν κριτηριο, μια και μιλάμε και για παιδικό ποδήλατο αλλά και για τετοιο σκοπό, σωστά?? Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνωμες απο τώρα!!

GeorgeV71
Εικόνα GeorgeV71
Απών/απούσα

Γεια σας αγαπητοί ποδηλάτες. Έχω μια κορούλα 12 ετών γύρω στο 1.65 ύψος.  Έχει ένα ποδήλατο mtb που της είχα πάρει πριν 2-3 χρονια(24αρι αν θυμάμαι καλα) που πλέον της είναι ψιλοοριακό και σκέφτομαι να της πάρω ένα ποδήλατο ενηλίκων.  Οι διαδρομές που κάνουμε είναι άσφαλτος κυρίως και πατημένος χωματόδρομος. Η μικρή, δεν είναι και τόσο fun του ποδηλάτου. Βγαίνουμε τη βόλτα μας κανουμε 5-10 χιλιόμετρα και αυτό είναι. Εγω δε μπορω να κανω παραπάνω χιλιόμετρα λόγω χονδροπαθειας και στα 2 γόνατά οπότε δεν παμε σε βουνά ή σε διαδρομές με πολλές ανηφόρες. Σκέφτομαι να της πάρω ένα ποδήλατο trekking αλλα δεν γνωρίζω τι νούμερο να κοιτάξω. 

Ένας ποδηλατάς στην περιοχή μου πρότεινε ένα 28αρι αλλα δεν είμαι σίγουρος. 

Η ερώτηση μου είναι η εξης:

Τι μέγεθος πρέπει να κοιτάξω σε trekking για τη μικρή? Μήπως να κοιτάξω και MTB? Αν ναι τι μέγεθος? 26αρι/27.5/29αρι? 

Θα κοιτάξω να της πάρω ένα καλό ποδήλατο για να της μείνει και όταν μεγαλώσει. Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στα ποδηλαταδικα, λόγω κορονοιού, οπότε θα το ψάξω λίγο παραπάνω και μόλις βρω κάτι στο μέγεθος της θα το πάρω. Δε θέλω να της πάρω ballistic/orient/clermont γιατι δε βλέπω και μεγάλη ποιότητα.  Οπότε θα περιμένω λίγο καιρό και θα το ψάξω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

το 28αρι από μόνο του δεν λέει τίποτα. Απλά ότι έχει τροχούς μεγέθους 28 ιντσών. Τόσο ένα μικρό ποδήλατο όσο και ένα μεγάλο ποδήλατο θα μπορούσε να έχει 28αριδες τροχούς. Τα κορίτσια συνήθως εντυπωσιάζονται στα ποδηλατάδικα από τα ποδήλατα που έχουν πολλά φρου φρου και αρώματα και χρώματα αλλά δυστυχώς είναι κατασκευασμένα από πολύ βαρύ ατσάλι που στη πράξη θα δυσκολέψει το παιδί. Εγώ θα κοίταγα ποδήλατο που θα έκανε και για ενήλικα μιας καλής εταιρίας.
Τώρα βέβαια δεν σου είπα τι να κοιτάξεις αλλά τι να αποφύγεις. Είναι τα λάθη που έκανα εγώ στο ποδήλατο της κόρης μου και τελικά το ποδήλατο είναι στο μπαλκόνι . Έτσι και εμείς πήραμε ένα με σκελετό γυναικείο που της άρεσε και το χρώμα αλλά χωρίς ταχύτητες και δύσκολο να το κινήσεις.

GeorgeV71
Εικόνα GeorgeV71
Απών/απούσα

diopan wrote:

το 28αρι από μόνο του δεν λέει τίποτα. Απλά ότι έχει τροχούς μεγέθους 28 ιντσών. Τόσο ένα μικρό ποδήλατο όσο και ένα μεγάλο ποδήλατο θα μπορούσε να έχει 28αριδες τροχούς. Τα κορίτσια συνήθως εντυπωσιάζονται στα ποδηλατάδικα από τα ποδήλατα που έχουν πολλά φρου φρου και αρώματα και χρώματα αλλά δυστυχώς είναι κατασκευασμένα από πολύ βαρύ ατσάλι που στη πράξη θα δυσκολέψει το παιδί. Εγώ θα κοίταγα ποδήλατο που θα έκανε και για ενήλικα μιας καλής εταιρίας.
Τώρα βέβαια δεν σου είπα τι να κοιτάξεις αλλά τι να αποφύγεις. Είναι τα λάθη που έκανα εγώ στο ποδήλατο της κόρης μου και τελικά το ποδήλατο είναι στο μπαλκόνι . Έτσι και εμείς πήραμε ένα με σκελετό γυναικείο που της άρεσε και το χρώμα αλλά χωρίς ταχύτητες και δύσκολο να το κινήσεις.

Εννοείται αυτό που λες. Σκέφτομαι για ποδηλατο με τουλάχιστον 21 ταχύτητες, με Shimano περιφερειακά, αλουμινίου από ideal και πάνω σε ποιοτητα κλπ κλπ. Τα ξέρω αυτά που μου ανέφερες. Ειμαι πρώην ποδηλάτης και κάτι θυμάμαι. Δε θυμάμαι μεγέθη και τέτοια όμως. Κι επειδή είχα fitness ποδήλατο, δε θυμάμαι τα μεγέθη σε mtb kai trekking, ποια είναι για ενήλικες κλπ . Προσανατολισμοί σε καλο mtb με λάστιχα δρόμου, αλλά π ην άλλη η μικρή δεν είναι και τόσο του ποδηλάτου, οπότε και με τρεκινγκ θα γίνει η δουλειά. Το θέμα είναι τι μέγεθος και τι είδος ποδηλάτου.  

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

οπότε το ερώτημα είναι αν θα είναι το τελευταίο ποδήλατο που θα πάρει το παιδί και αν θα το κρατήσει μέχρι να ενηλικιωθεί. Θα ψηλώσει κι άλλο; Δεν είναι απλό. Εγώ μάλλον θα κοίταγα ένα 26αρι ΜΤΒ όπου και αν ψηλώσει αργότερα λίγο και της "μικρύνει " το ποδήλατο, το ΜΤΒ συγχωρεί πιο εύκολα λάθη μεγέθους. Αν δηλαδή το παιδί ψηλώσει λίγο, το ΜΤΒ νομίζω πιο εύκολα διορθώνεται. Και για τα γούστα μου το ΜΤΒ είναι και πιο διασκεδαστικό.

EDIT για 1,65 ύψος τα διάφορα εργαλεία στο ιντερνετ δίνουν 16-17 ίντσες οριζόντιο  κάθετο σωλήνα σκελετού για ΜΤΒ

contact